PDA

Виж пълна версия : Проблем с 10Mbit Combo LAN-ка и SUSE 8.1...

Ba4o Kiro
25.11.02 г., 16:46
Ще съм изключително благодарен ако някой може да ми каже - Как да накарам LAN-ката ми да търси мрежа през BNC-то, а не през UTP-то???
LAN карта - Realtek RTL8029 10Mbit COMBO (UTP+BNC). Четох какво ли не но никъде не можах да намеря такава "врътка"...
Linux-а ми е SUSE 8.1 (работя под KDE щот' текстовият режим ми е "малко" непонятен за сега ;) ).
Като вържа "компота" през UTP към сървъра имам интернет, когато обаче е през BNC-то (а цялата ми мрежа вкъщи е такава) не желае да "подпали" - казва нещо от сорта на: Network not found

10x предварително...

QWERTY
25.11.02 г., 20:03
Буутни ДОС и пусни сетъпа от дискетката с драиверите - в биоса на картата има настройка Medium Type: Autodetect/10Base T/10Base5/10Base2. При тебе най-вероятно мрежата е 10Base2.
После пусни тестовете, да видиш дали въобще имаш мрежа или проблема е другаде.

Ba4o Kiro
25.11.02 г., 23:14
Абе работи и BNC-то на платката... Работи под XP (в момента пиша "през" нея). Колкото до това дали работи под DOS... б@х ли я (би трябвало), да не мислиш че имам дискета с драйвъри за DOS към тази платка дет' е на 5 години вече...:no:

Мерси за вниманието все пак...

За съжаление въпроса остава отворен - някой да има други идеи???

GrigorBG
28.11.02 г., 08:32
1. Vij kakvo kazva QWERTY
2. programta, koiato e neobhodima se kazva RSET8029 (za DOS) i se vzema ot ftp.realtek.com.tw (chat ot paketa Retail draiveri za Realtek 8029)
3. ako produlzhava da ne raboti s BNC, no raboti s UTP - povreden e t.n. Coax Transceiver. V tozi sluchai kartata mozhe da produlzhi da se izpolzva za UTP bez problemi, no za BNC - ili druga ili nova.
4. sashtestvuva oshte 1 nachin za promiana na Meduim Type - s parametur kum draivera. Tozi metod veroiatno go ima realiziran v draiverite za Windows. V draivera za Linux (spored zavisi koi tochno draiver se izpolzva v tvoia Linux) tazi vazmozhnost mozhe i da ne e realizirana (za poveche informacia otnosno kakvo e realizirano v tvoia draiver - vij nachaloto na .c faila sas source na draivera)
/usr/src/linux/drivers/net/ne2k-pci.c

Ba4o Kiro
28.11.02 г., 12:47
Originally posted by GrigorBG
1. Vij kakvo kazva QWERTY
2. programta, koiato e neobhodima se kazva RSET8029 (za DOS) i se vzema ot ftp.realtek.com.tw (chat ot paketa Retail draiveri za Realtek 8029)
3. ako produlzhava da ne raboti s BNC, no raboti s UTP - povreden e t.n. Coax Transceiver. V tozi sluchai kartata mozhe da produlzhi da se izpolzva za UTP bez problemi, no za BNC - ili druga ili nova.
4. sashtestvuva oshte 1 nachin za promiana na Meduim Type - s parametur kum draivera. Tozi metod veroiatno go ima realiziran v draiverite za Windows. V draivera za Linux (spored zavisi koi tochno draiver se izpolzva v tvoia Linux) tazi vazmozhnost mozhe i da ne e realizirana (za poveche informacia otnosno kakvo e realizirano v tvoia draiver - vij nachaloto na .c faila sas source na draivera)
/usr/src/linux/drivers/net/ne2k-pci.c

Абе Гришуне, ако не си прочел по-нагоре - BNC-то на картата РАБОТИ?!!!! С Qwerty си приказвахме и по ICQ за проблема, пробвах доста варианти но няма решение. Не е зле да четеш първо какво сме писали (пак ли си спал като си писал??!!)...
Що не питаш Дидо какво трябва да се направи??!!!!

B.T.W. Само ти ли от целия форум не се научи да използваш < bul > < /bul > конвертора на Qwerty??!!!!!!!

ai_sektir
28.11.02 г., 13:15
ti pusna li shibanata dosovska programa ili ne ?

QWERTY
28.11.02 г., 21:33
Originally posted by ai_sektir
ti pusna li shibanata dosovska programa ili ne ?

Дръж се малко по-прилично. Не е пускал програмата. BNC-то работи и се разпознава правилно под уиндоус.

Edit: Току що ти видях IP-то и утре ще ти "обясня некои моменти" за форума. :deal:

ai_sektir
02.12.02 г., 10:45
Споконо ве ,
се пак туй да не е църква - шибана не е чак толкоз лоша дума - това че уинбоза разпознава картат нйщо не значи щом не е пуснал прогромата под дос начи си говорим тука празни приказки щото това е начина - сетваш в настройките на картата да работи на BNC и т`ва е.