PDA

Виж пълна версия : Инсталиране на Slackware 10

Minotaurus
09.02.05 г., 21:43
Значи сдобих с 4-те диска на Slackware 10 и тази вечер ще го инсталирам.Въпроса ми е какво разделяне на диска предлага?Имам 3 Windows дяла - C: D: E: и след тях харда е празен - 15 GB.Как да направя Linux-а да се качи на това празното място.Имам адски важна информация на харда и се оритеснявам да не се издъня с инсталацията и да прееба нещо.Преди бях качил Mandrake 10 и с него нямаше проблеми.Предложи ми да използвам свободното място на диска.Има ли го това и при Slackware 10?Айде казвайте че нямам търпение да го кача вече.

prestige
09.02.05 г., 22:05
Само ще те предупредя, че инсталацията на Slackware не е графична с шарени бутони и цветни полета, които ти показват кое какъв дял е и кое/колко ти е празното място. Разделянето на диска става в команден ред с fdisk. Препоръчвам ти да си намериш версия 10.1 която излезе съвсем скоро. Прочети това: http://slackware.com/book/
Успех!

Jolly_Roger
09.02.05 г., 22:06
Значи сдобих с 4-те диска на Slackware 10 и тази вечер ще го инсталирам.Въпроса ми е какво разделяне на диска предлага?Имам 3 Windows дяла - C: D: E: и след тях харда е празен - 15 GB.Как да направя Linux-а да се качи на това празното място.Имам адски важна информация на харда и се оритеснявам да не се издъня с инсталацията и да прееба нещо.Преди бях качил Mandrake 10 и с него нямаше проблеми.Предложи ми да използвам свободното място на диска.Има ли го това и при Slackware 10?Айде казвайте че нямам търпение да го кача вече.

бай ви www.google.com може да ти помогне
тук (http://www.bitbenderforums.com/vb22/forumdisplay.php?s=&forumid=165)
кат' за малоумници :D

Minotaurus
09.02.05 г., 23:21
може да съм малоумник , но и ти преди да си качвал за първи път линукс не си знаел всичко , нали?Само че да се похваля , че вече си имам напълно работещ Slack 10.Айде чау и с късмет

Jolly_Roger
10.02.05 г., 00:59
може да съм малоумник , но и ти преди да си качвал за първи път линукс не си знаел всичко , нали?Само че да се похваля , че вече си имам напълно работещ Slack 10.Айде чау и с късмет

xexe, исках да кажа, че всичко там е написано буква по буква и е доста полезно за начинаещи, а не да отправям квалификации към някого ;)
на мен slackware ми е първия линукс, а може би ще бъде и последния, освен ако не излезе някой по-добър

няма да е лошо да прочетеш и това (http://e-bane.net/modules.php?name=News&file=article&sid=1383)
успех

edi
11.02.05 г., 23:30
Аз правя нещата по следният начин.Примерно имам свободни 6гб.Боотвам си в дос(ах добрият стар дос :) за къде сме без него ) и си пускам PQMAGIC5.С него си правя два нови дяла от свободното място и ги форматирам съответно като Linux Nativ другият като Swap.След това си боотвам линукса и си пускам инталацията и като те пита за партитиша би трябвало да намери този който си направил с PQMAGICа.След това си го форматираш с каквато си искаш фаилова система и си ти :).

А някой пробвал ли е да инсталва този линук(с slack9 e същата работа ) на Asus A7N8X-Delux, защотот когато го инсталнах(а и още при буутването от диска) много ми се бавише при детекването на cdто и харда.