PDA

Виж пълна версия : Продава: Радеон 9700 Про - правила и коректност.

AirBog
07.02.05 г., 22:51
http://hardwarebg.com/forum/showthread.php?t=50164

Какво некоректно направих, че ме прецакаха така? И никой не направи някакъв опит да защити правилата на раздела които вие писахте и всички се опитваме да спазваме. Благодаря!

Covington
07.02.05 г., 22:54
Мисля, че отговорих много точно в последния пост, че именно нищо некоректно не си направил и че не са те прецакали, а изпреварили докато си си писал предложението.

AirBog
07.02.05 г., 23:00
Няма как да са го направили. Съжалявам само, че очаквах да постъпиш мъжки. Няма какво да обсъждам повече. И в тази тема искам само модератори и администратори да ми обяснят като на бял човек. Няма нужда да прехвърляме спора тук. Седя тука и гледам тъпо защото разчитах на правилата да се сдобия с хубава карта на изгодна цена, а някой си ме прееб@ва и ме оставя в канавката. Благодаря за вниманието!

Covington
07.02.05 г., 23:13
Няма как да са го направили.
Имаше точно 17 минути време да го направят и не само един човек го направи. Ако имаш предвид, че съм се забавил със съобщението, че обявата не важи, то това няма нищо общо със естеството на твоята оферта. Мисля че в това бъркаш и затова ти отговарям "като на бял човек".

Rear Admiral Floyd
08.02.05 г., 00:13
AirBog, погледни правилата на раздела. Там никъде не пише черно на бяло, даже не е и намекнато, че при обикновена продажба :
1. Продавача е длъжен да продаде стоката на първия проявил твърд интерес.
2. Продавача изобщо е длъжен да продаде стоката на който и да било от форума, писал или не в темата му.

Само ако ставаше въпрос за търг, тогава претенциите ти щяха да бъдат основателни.

G-Point
08.02.05 г., 07:40
Аре почна се пак с куклите и парцалките :spam:

Cenzor
08.02.05 г., 13:25
@AirBog
Приятелю, няма смисъл да се ядосваш. Обявата беше от 18.27, аз пратих ПМ на човека в 18.30. Той не отговори на него, значи е имало предложение и от преди това. :cool:
Толкоз по въпроса.

janko
08.02.05 г., 14:03
Така ще бъде като се пускат неща на безумни цени. Това е все едно да продам A64 за 100лв. Ми те ще ми потрошат телефона от звънене. :D

GeniusLoci
14.02.05 г., 10:52
Леле, като деца сте...
Естествено, че ще продам на който ми изнася (по-висока цена/по-близо ми е/пари на ръка и т.н. причини). не виждам кой ви е гарантирал, че като сте писали първи > взимате първи. Още повече откъде знаете човека на РМ какво е получил? Да не говоря, че много хора пускат и по други форуми, продават през приятели и т.н. Между две мои проверявания на тема мога да завъртя стока колкото Мост на склад имат бре :D

Шъ си купиш другия път :D

fellix
14.02.05 г., 12:04
Бас фащам, че ако обявената цена беше в порядъка на 170~180$, най-малкото тази, че и другата тема за спорната продажба, нямаше да ги има изобщо. :cool: А някои хора ревяха едно време, че им били много нахални търгашите в Далавери с високите си цени - май се обърна палачинката. :D
Истината е, че цялтата "теза" на потърпевшата страна, се гради на някакво неписано правило, а обвиняемия изобщо не е поемал ангажимент (обещание) за сключване на сделка. В този случай, не може ей така едностранно, да се изявяват претенции за едва ли не насислствена продажба.

my 2 cents

Flash
14.02.05 г., 12:44
Работата е "изпуснах далаверата не е честно" :deal:

Двама човека печелят шестица от тотото но единия твърди,че целия джакпот се полага на него защото си е пуснал фиша 5мин. по рано от другия. :bump:

ClockerMan
14.02.05 г., 14:59
A бе каквото и да говорите , цялата работа е съвсем некоректна то се вижда -хем продавам, хем не продавам и подобни примери с тото-то са абсолютно неумесни и да не кажа и грешни, няма нищо общо едното с другото. едното е лотария другото е продажба. Даже се сещам че скоро имаше пак нещо подобно един продаваше 5900 и 4200 без цена .То хората се накъсаха да го питат каква марка е каква е цената и това за 2-дена , накрая отговор : ами те са продадени.Ако е така казвайте каъде още е пусната обявата за да знаят хората степента и на ликвидност. Аман от некоректност.

speddie
14.02.05 г., 21:29
A бе каквото и да говорите , цялата работа е съвсем некоректна то се вижда -хем продавам, хем не продавам и подобни примери с тото-то са абсолютно неумесни и да не кажа и грешни, няма нищо общо едното с другото. едното е лотария другото е продажба. Даже се сещам че скоро имаше пак нещо подобно един продаваше 5900 и 4200 без цена .То хората се накъсаха да го питат каква марка е каква е цената и това за 2-дена , накрая отговор : ами те са продадени.Ако е така казвайте каъде още е пусната обявата за да знаят хората степента и на ликвидност. Аман от некоректност.

Абсулютно си прав и те подкрепям !!!!

Само глупави примери се дават и то от хора дето не са наясно с конкретната ситуация !!!

XaMaB
14.02.05 г., 21:41
Правилата които бяха наложени в далавери ми се струва че решаваха голяма част от проблемите.
С правилото за 6 месеца и 200 поста отпадаха хора влезли да продадат нещо "щото тука е супер далавера" и се отказваха да продават защото никой няма да им вземе "супер картата ФХ5200 за $200"
с правилото за бан при: "абе май няма да я продавам щото мама не ми даде 3лв" също ми се струва че би отказало доста хора които не знаят ще продават ли или не.
В момента половината теми на 1-ва страница в далавери са с хора с по-малко от 20 поста. Тия теми аз направо ги прескачам защото човека може и да е сериозен но аз нямам никаква преценка за него.

GeniusLoci
15.02.05 г., 16:25
A бе каквото и да говорите , цялата работа е съвсем некоректна то се вижда -хем продавам, хем не продавам и подобни примери с тото-то са абсолютно неумесни и да не кажа и грешни, няма нищо общо едното с другото. едното е лотария другото е продажба.Кое му е неуместното - човека, пуснал обявата тук НЕ Е ДЛЪЖЕН да я продаде тук! Това на български не го ли разбирате :mad:
Изборът на кой ще продам нещо, дали ще му го продам и т.н. си е мой, ако съм продавач. Това не ви е борса, че да има правила. Може някой да ми е неприятен и само по тази причина няма да му го продам. И ако това го наричате "некоректно" - welcome to the real world..

Аз за да съм ПРЕДЕЛНО ясен - не ни интересува коректно ли е. Оплачете се на арменския поп.

BTW - нямам нищо против който и да е, бил той участник в темата, но ми омръзва да плачат разни хора като дечица в този раздел за щяло и нещяло. Мнението ми изразява като цяло отношението на хората в HWBG към този раздел. Болка в задника ни е, и то ей заради такива неща...

gtzvetkov
15.02.05 г., 16:47
Напълно споделям мнението на Ники, дори бих добавил следното. Какво ли ще стане ако махнем раздела? Тогава ще спрат и безмислените оплаквания като това. А и още нещо, ако някой от вас си продава колата/апартамента/ нещо друго, няма ли да иска да вземе максимално добрата оферта, която го устройва? Хайде разотивайте се, както Валерий каза, мрънкат тия, които са ощетени. HWBG НЕ Е АРБИТЪР на сделките, които се извършват тук. И занапред ще моля всички лица участващи в някакъв спор, да го правят помежду си, или да плащат такса и случаят ще бъде разгледан от по-висша инстанция. :D :D :D

waterman
15.02.05 г., 19:41
Нещо не мога да ви разбера политиката на ХВБГ, от една страна искате да имате най-добрия форум, слагате си борса. В последствие се оказва че борсата излиза извън контрол, всеки 'далавери' като му изнася, търгува, мами, и подвежда.

Затова слагате правила - 6 месеца и 200 поста(това е най-неправилното нещо което можеше да се измисли) плюс още сума ти други, за някой от които и дете ще се сети как да ги заобиколи без последствия.

После - правилата явно не вършат особено голяма работа, то е ясно че всеки продава на който си иска и както му е удобно.

И какво остава - ограничението, за потребители като мен, които нямат време и интерес да се включват в дискусии, но мога да ви уверя че съм толкова коректен продавач(а може би и по-коректен) от хора с 1000 или 5000 поста!

G-Point
15.02.05 г., 20:38
Към Администраторите: Защо не направите "далавери" read only, и тогава ще спрат да реват всичките хлапаци. :)

AirBog
15.02.05 г., 21:00
Хайде нека да не съм хлапак, а? Бях приключил с дебатите, но вие освен да се карате и да нападате, нищо полезно не правите. Доста от нещата ми се изясниха след като пуснах темата, вече съм наясно и няма за какво да поддържате огъня.

Dark Skywalker
15.02.05 г., 21:55
Нещо не мога да ви разбера политиката на ХВБГ, от една страна искате да имате най-добрия форум, слагате си борса.
Едното не следва от другото, нали се сещаш.
Форумът ще започне да изглежда още по-добре, ако се махнат "Далавери".

Кириле, Кириле... Защо не направиш това, което каза? :buddies:

G-Point
15.02.05 г., 22:31
Хайде нека да не съм хлапак, а? Бях приключил с дебатите, но вие освен да се карате и да нападате, нищо полезно не правите. Доста от нещата ми се изясниха след като пуснах темата, вече съм наясно и няма за какво да поддържате огъня.
Ок, не си хлапак вероятно, но се държиш като такъв. Виж по - горе какво съм писал за куклите и парцалките ;)

OCFreeze
16.02.05 г., 00:48
Нещо не мога да ви разбера политиката на ХВБГ, от една страна искате да имате най-добрия форум, слагате си борса. В последствие се оказва че борсата излиза извън контрол, всеки 'далавери' като му изнася, търгува, мами, и подвежда.

Затова слагате правила - 6 месеца и 200 поста(това е най-неправилното нещо което можеше да се измисли) плюс още сума ти други, за някой от които и дете ще се сети как да ги заобиколи без последствия.

После - правилата явно не вършат особено голяма работа, то е ясно че всеки продава на който си иска и както му е удобно.

И какво остава - ограничението, за потребители като мен, които нямат време и интерес да се включват в дискусии, но мога да ви уверя че съм толкова коректен продавач(а може би и по-коректен) от хора с 1000 или 5000 поста!
А какво ще кажеш и да попрочетеш в някое речниче какво е ФОРУМ за Hardware/Software;PC's;Modding;Cooling и пр:rtfm: , и разликата му с БИТАК ,в който има едни много познати приоми на хората - наддаване, надлъгване, не/коректност и пр. ЯВНО се разбира от поста ти какво си избрал от "гореспоменатите" две думички да използваш в HWBG и какво си дал/взел от този форум /получаване на кноледге никой не признава май, вече?/ .:shocked::flag:

XaMaB
16.02.05 г., 11:14

Горките админи. подлъгали са се по тъпите правила на разни "малки" чуждестранни форуми.

GeniusLoci
17.02.05 г., 17:03
Към Администраторите: Защо не направите "далавери" read only, и тогава ще спрат да реват всичките хлапаци. :)И аз така предлагах - всичко да става на ЛС, тамън никой с нищо няма да ни занимава :)

waterman - "борсата" няма нищо общо с форума. А и вече казах - това не е борса! Далавери е в помощ на редовните потребители, но това не означава, че трябва да се правим на съдии. Ако не си в час, ще ти припомня, че и това опитахме - и аз бях особено упорит, но повярвай ми - НЕ СЕ ИЗДЪРЖА. Ако ти можеш да "спиш" в нета, то останалите не искат. Още повече заради истории от тип "куклите и парцалките". Бях пределно ясен - лично аз съм ЗА продавачите да си продават на когото искат. колкото до правилото 6/200 - единственото по-добро е това за read only теми. Не искаме да идват хора само заради Далавери-те ни!

waterman
17.02.05 г., 17:50
Не ми се искаше да пиша пак в темата, тя си е на AirBog и това което пиша не е по неговия проблем точно, но понеже се обръщате с критики, ще отговоря.

1. Извинявам се ако съм обидил някои(OCFreeze) с твърдението че "Далавери" е най-спорния раздел в който винаги има тъкания, недоволни и хора който твърдят че са измамени и hwbg им дължи нещо.

2. Основно чета, тоест научил съм нещо, нямам интерес да участвам в дискусий или спорове, а да съветвам си позволявам само когато съм 100% сигурен лично за нещо. Та затова са ми малко постовете :o . Иначе съм от 2 год. мембър, знам им офиса и доста приятели съм пратил да купуват неща от ХВБГ.

3. Проверих и се оказа че ограничението за 6/200 е отпаднало, не бях наясно с това като писах предишния пост.

gtzvetkov
17.02.05 г., 18:36
3. Проверих и се оказа че ограничението за 6/200 е отпаднало, не бях наясно с това като писах предишния пост.

Не е отпаднало, просто в момента има технически проблеми и ограничението не работи коректно, но модераторите следят за това. В скоро време ще се оправи.