Виж пълна версия : Нова инсталация на WinXP не ще да се покаже в мрежата
Съседа си купи нов комп , инсталира му ХР ... мрежата реално си работи , но просто не мога да browse-вам каквото е share-nal .... във една workgrоup-а сме ... вижда се там името на компа , обаче като цъкна отгоре и ме пита за user name и password ...
аз също съм на ХР и при него няма такъв проблем , т.е. той може да си ме browse-ва ...
при един друг от мрежата също преди имаше същото , но как се оправи не знам ... явно е до настройка , но коя беше ?
ShakAttak
23.11.02 г., 14:49
Просто като е инсталиран ХРто не е имало мрежа и за това не е настрояно като хората триябва да се пипне в Local Area Network connection properties i da видиш дали имаш инсталиран NWLink IPX/SPX/NetBIOS протокол за мрежовия адаптер който се използва за мрежата,ако не го сложи.Виж дали това ще оправи нещата ако не пиши има и други варианти.
Dark Skywalker
23.11.02 г., 14:58
Rust,
Сблъсквал съм се със същия проблем и знам колко фрустрираща е ситуацията. За съжаление не мога да обясня как тръгват нещата, но защо не пробваш да пуснеш един Network Setup Wizard, може и да помогне... Също така виж дали реално на въпросния компютър има споделени устройства, защото иначе наистина се вижда само иконата с името на компютъра. От самия компютър можеш ли през Network Neighbourhood да влизаш в споделените директории или не?
ShakAttak,
Инсталирането на NWLink IPX/SPX/NetBIOS може и да оправи нещата, но аз използвам само ТСР/ІР и нещата пак са се намествали, така че причината вероятно е другаде.
:confused:
Dark Skywalker™
Rust: Отиваш на Accounts, намираш Guest Account и го включваш "On". Всички други неща дето си ги местил ги върни.
ShakAttak: Това изобщо не е вярно! Нито един от тези протоколи не е нужен за да върви шерването и браузването в локалната мрежа, а инсталирането им само ще натовари мрежовата подсистема.
Originally posted by QWERTY
Rust: Отиваш на Accounts, намираш Guest Account и го включваш "On". Всички други неща дето си ги местил ги върни.
Ей, това трябва да се сложи с голeми букви написано на първия ред на WinXP FAQ, че този проблем го има всеки първи, инсталирал си WinXP. :tube:
Dark Skywalker
23.11.02 г., 22:05
Абе не искам да ви разочаровам, но решението на проблема не е в активирането на Guest Account, защото аз съм се сблъсквал със същия проблем и при активен такъв.... А в момента двата ми домашни компютъра си работят в мрежа и се виждат един друг безпроблемно, без Guest Account да е активиран.
Мисля си, че понякога Internet Connection Firewall прави номера и пречи на нормалната работа в мрежата, въпреки че не би трябвало.
За мен проблемът остава нерешен, въпреки че съм му посветил десетки часове и съм прочел стотици страници информация, от които физиономията ми заприлича на ей това зелено нещо...
:insane:
Dark Skywalker™
Originally posted by Dark Skywalker
Абе не искам да ви разочаровам, но решението на проблема не е в активирането на Guest Account
Добре, не видя ли че, че компютъра искал име и парола? Ако проблема е в някакъв файъруол, то достъп вероятно въобще нямаше да има.
В крайна сметка Rust ще каже дали е от това.
За TCP/IP е ясно , че го има ... останалите също са на лице ....
че съседа е шернал нещо - шернал е ! или с 2 думи щом питам тук значи проблема не е в нещата , които трябва да се направят по инерция ...
QWERTY , ще пробвам това с guest-а , но проверих току що , при мен е "off" и въпреки това мога да бъда браузван ... :confused:
Активирането на Guest акаунта не помогна ...
сега обаче вместо да пита за има и парола , просто дава ,че тоя комп е not accessible ... кофти тръпка .
:weep:
http://free.techno-link.com/suddendeth/pics/_prob.JPG
Originally posted by Rust
Активирането на Guest акаунта не помогна ...
сега обаче вместо да пита за има и парола , просто дава ,че тоя комп е not accessible ... кофти тръпка .
:weep:
Мдаа и при нашата мрежа се получи точно същото на компютъра на един съсед. Отначало иска потребител и парола, а като пусне гест акаунта даваше някаква друга грешка пак в стил "нот аксесибъл" (в момента съм под Линукс и сменянето кир-лат отнема 5 минути, така че ще пиша само на кир, а вие ще се досещате :)). Не искам да те обезкуражавам но му се наложи да преинсталва уина :shock: :rolleyes: Разбира се тоя проблем има още едно малко каруцарско решение (така оправяхме нещата при уин 2000), но което върши работа, а имено: отиваш там, където се оправят потребителските акаунти (и геста е там) и правиш нов потребител. Името трябва да е същото, като това с което другият компютър влиза в неговия си уин. Например ако неговият потребител се казва "гошо" и ти правиш акаунт с име "гошо" :) След това влезаш в свойствата на акаунта и го слагаш член на група "Гестс" (представи си как и на лат). Цъкаш ОК и си готов. Това е :spy: :D
Така прави, защото сте разместили настройките. Guest акаунта освен, че трябва да е включен, трябва да са му дадени и права. Аз затова ти казах да върнеш всички настройки към тези по подразбиране.
Originally posted by QWERTY
Така прави, защото сте разместили настройките. Guest акаунта освен, че трябва да е включен, трябва да са му дадени и права. Аз затова ти казах да върнеш всички настройки към тези по подразбиране.
Кои по-точно , щото моя уин е инсталиран сигурно от преди повече от година и нали се сещаш , че не помня всичко което съм променял ...
Митко ,
ще го пробвам това , само дано не се получи че тоя гест да ми се появява всеки път на startup screen-а . :noway:
оops , една поправка :
Мики , нещо не мога да намеря как да направя акаунта член на група Guests ? .... във тип имам само Limited / Administrator
Съседа днес е преинсталирал ХРто на чисто, ама промяна няма . :bow:
След малко опити (по съвет на The Penalty , тенк ю пипъл:beer: ) се оправи проблема :
Прави се един нов юзер на компа, на който не може да се взлиза , трябва да има и парола , след което аз пробвал да влеза пита за юзер и пасс ... пиша му ги и хоп ! действа
ето и как да не се виждат юзерите на welcome screena (линка е пак благодарение на The Penalty) :
http://www.windows-help.net/WindowsXP/tune-10.html
The Penalty
25.11.02 г., 00:06
Originally posted by Rust
След малко опити (по съвет на The Penalty , тенк ю пипъл:beer: ) се оправи проблема :
Прави се един нов юзер на компа, на който не може да се взлиза , трябва да има и парола , след което аз пробвал да влеза пита за юзер и пасс ... пиша му ги и хоп ! действа
ето и как да не се виждат юзерите на welcome screena (линка е пак благодарение на The Penalty) :
http://www.windows-help.net/WindowsXP/tune-10.html
Напр'у се изчервих кат' Вълко Червенков :ghi:
Ами имал съм същия проблем и ето как си го реших.
1. Отиваш в Administrative Tools и избираш Local Security policies
2. Оттам избираш Local Policies -> User Rights Assigment
3. Гледаш полето в дясно и търсиш Deny access to this computer from the network. Избираш и махаш Guest-a оттам.
П.П. Това в случай, че си с NTFS.
Авторски права на vBulletin