PDA

Виж пълна версия : Премахване на иконката "Network cable is unplugged" във WinXP

Dark Skywalker
23.11.02 г., 14:14
Въпросът е малко странен, но може би някой друг от форума също е бил достатъчно раздразнен от създалата се ситуация, за да потърси и открие решение....

Свързал съм два компютъра с Windows XP Professional в 100 Mbps локална мрежа чрез cross-over кабел. Става така, че когато единият комптютър е изключен, в system tray-а на другия постоянно свети иконка със съобщение, че мрежовият кабел не е свързан. Явно тази особеност произлиза от това, че мрежовите карти не са свързани през концентратор. Въпросът ми е дали някой е намерил начин да премахне въпросната иконка от там (с някоя дълбоко скрита настройка или registry hack), тъй като от нея няма никаква полза, а заема място....

и отвлича вниманието :insane:

Хитри идеи се очакват с нетърпение....

Dark Skywalker™

ShakAttak
23.11.02 г., 14:22
Originally posted by Dark Skywalker
Въпросът е малко странен, но може би някой друг от форума също е бил достатъчно раздразнен от създалата се ситуация, за да потърси и открие решение....

Свързал съм два компютъра с Windows XP Professional в 100 Mbps локална мрежа чрез cross-over кабел. Става така, че когато единият комптютър е изключен, в system tray-а на другия постоянно свети иконка със съобщение, че мрежовият кабел не е свързан. Явно тази особеност произлиза от това, че мрежовите карти не са свързани през концентратор. Въпросът ми е дали някой е намерил начин да премахне въпросната иконка от там (с някоя дълбоко скрита настройка или registry hack), тъй като от нея няма никаква полза, а заема място....

и отвлича вниманието :insane:

Хитри идеи се очакват с нетърпение....

Dark Skywalker™

Няма крак или хитра настройка просто щтракни с десен бутон при датата и часа но на празно място , дай Customize Notifications.... и оттук сам ще се оправиш.

Dark Skywalker
23.11.02 г., 14:40
Ами да, това е едно от възможните решения, но поради други причини съм изключил функцията "Hide unused icons", така че не става....

Все пак мерси, може би именно тази тъпотия ще ме накара да започна да използвам тази функция.

:bow:

Dark Skywalker™

QWERTY
23.11.02 г., 20:42
В Network Connections-[конкретният мрежови адаптер]->Properties има една настройка "Show Connection Status". Тя изкарва икона в sys-tray-а, която показва има ли връзка и трафик, а когато кабела не е включен нещо подобно на това, което казваш ти. Ако е това, просто изключи тази опция и състоянието на връзката ще престане да се показва.

Dark Skywalker
23.11.02 г., 22:17
Знам за тази настройка, но съобщението за проблема с кабела се показва даже и да не е активирана опцията "Show icon in notification area when connected".

Абе явно няма начин да се махне тази проклетия....

Dark Skywalker™

Dark Skywalker
24.11.02 г., 18:08
Ами ще взема просто да disable-на въпросния connection, пък другият компютър като се ползва в мрежа (което не е много често), ще го активирам :spy:

Dark Skywalker™

rozovata pantera
26.11.02 г., 06:19
Ima i edno generalno reshenie da si izkliuchish vsichki takiva balonni dialogcheta. Vsichki reg tweak programi go pravqt, vij www.xp-antispy.de naprimer.

Dark Skywalker
26.11.02 г., 11:02
Pink Panther,

това с балончетата не е достатъчно, защото проблемът ми е в иконата, която стои постоянно в system tray-а, докато другият компютър е изключен... наистина няма друг начин за премахването й, освен ако не дам disable на въпросния connection...

Dark Skywalker™

King Nothing
26.11.02 г., 12:23
Намерете ми Registry Monitor, който да тръгне в WinXP и аз ше ви кажа как да я махнете тая икона :ghi:

Neotrace
27.11.02 г., 18:17
И аз имам същия проблем...смених си 10 мб Реалтек със един 3COM 100 Мб и тва взе да се появява....само не мога да разбера защо докато бях със 10 Мб-вия Реалтек не се появяваше....а сега нема махане освен чрез disable на картата:mad:

Pizza_again
02.12.02 г., 23:31
samo disable i men me drazneshe i taka go mahah (tykmo se raztowarwa malko i sistemata