Виж пълна версия : Помогнете при избора на цифрово фото
значи съм си харесъм 2 модела SAMSUNG DIGIMAX A5 ; CANON PowerShot A400 . Значи искам да мога да снимам на тъмно да прави хубави клипчета ; да има макро снимка и да е с СД карта
цената да е до 450лв.
благодаря предварително
digital
04.02.05 г., 21:42
Имам A400 от 3-4 дни. Впечатленията ми за това време са следните: Прави доста добри снимки в макро режим (с малко играчка стават съвършени). Далечните снимки също ги прави добре, на лампа нещо не мога да ги докарам особено добри, но предполагам проблема е в мен все още. Нощните снимки... не бих казал, че са му силна страна. Филмчетата са добре но не са дълги. 640 - 30сек, 320 - 3мин (това емаксималната дължина на 1 филмче). Иначе се гледат добре, звука също е приличен. Има още доста неща, които не съм могъл да изпробвам (доста от режимите за осветление в помещението ефектите при цветовете). Може и да "наставя" снимки. С SD карта е, но няма проблем и с MMC (и тънките за телефони).
Имам A400 от 3-4 дни. Впечатленията ми за това време са следните: Прави доста добри снимки в макро режим (с малко играчка стават съвършени). Далечните снимки също ги прави добре, на лампа нещо не мога да ги докарам особено добри, но предполагам проблема е в мен все още. Нощните снимки... не бих казал, че са му силна страна. Филмчетата са добре но не са дълги. 640 - 30сек, 320 - 3мин (това емаксималната дължина на 1 филмче). Иначе се гледат добре, звука също е приличен. Има още доста неща, които не съм могъл да изпробвам (доста от режимите за осветление в помещението ефектите при цветовете). Може и да "наставя" снимки. С SD карта е, но няма проблем и с MMC (и тънките за телефони).
Ами ще може ли да ми пратиш някоя снимка
някое клипче за да видя за какво става въпрос
Mirchev
06.02.05 г., 18:37
За тези пари можеш спокойно да си вземеш Canon A-85. За парите си е перфектен апарат, с изключителни дневни снимки и прилични нощни. Нямам опит с други цифрови апарати (освен един фотоклип 2.1 :) ) и затова изказвам впечатленията си само от този...
Никой ли не е снимал с SAMSUNG DIGIMAX A5 да каже нещо за него .
canon A400 e хубав ама клиповете му са с 10 кадъра и това не ми харесва
Аз имам Digimax A6 предполагам не е много по-различен. Снимките на тъмно никак не са му силна страна - много трудно фокусира, защото няма Auto Focus Assist Lamp. Обектива като цяло не е от най-светосилните, но все пак това е само една цифрова сапунерка. ССД сензора казват бил на СОНИ, но това не ме грее особено. Иначе на дневна светлина е добър любителски фотоапарат. Макрото също е доста добро. Видеото е 640х480 30 кадъра в секунда, - ограничено само от големината на СД картата, но не разчитай на качествен звук.
CANON A75 e твоя случай. Струва около 500 лв. има пълни ръчни настройки, стъклена оптика и все пак е CANON. SAMSUNG каквото и да правят винаги го правят да е средно качество. CANON A85 също е хубав ама отива вече около 600 лв. Аз преди дни си взех CANON A400 от който съм наистина доволен. Особено за тези пари няма конкуренция. Но ако можех да заделя за А75 естествено щях него да предпочета. А това че клиповете са с 30fps не означава че като картина са хубави. Моя А400 на 320 x 240 снима с 15 fps което не е много но картината е супер като се замисли човек че това е фотоапарат а не видеокамера. Все пак CANON си е CANON. За него досега почти не съм видял лошо мнение докато за всички други марки това не важи!
digital
10.02.05 г., 18:27
canon A400 e хубав ама клиповете му са с 10 кадъра и това не ми харесва
На 640 са 10, на 320 са 15. Намери ме на ICQ, ще ти пратя снимки.
Авторски права на vBulletin