PDA

Виж пълна версия : Промяна в юнитите на UD Agent?

Valeri
22.11.02 г., 07:30
BNN на два пъти ме пита дали не съм забелязал нещо странно по работата на UD, но покрай проблемите с форума не го бях поглеждал въобще. Сега обаче видях, че един юнит се смята около 2 пъти по-бавно (за каквото точно говореше и BNN)! Също видях, че се е сменил протеина, обект на изследването. Може би е от това. Не съм влизал на форумите на UD да търся информация, може би е нормално за новата сложност на сметките времето да е повече. Само споделям наблюдения... и на двата ми компютъра е така. BNN също казва, че при него е така от около 3 дни. Гледах и графиките на тима, те също са спаднали много, т.е. и при други е така.

Продължаваме! :super:

alexz
22.11.02 г., 08:39
сега ми смъкна един юнит дето има само 40 ( преди бяха по 300) каквото и да са там при графиката ( апликатион )като му дадеш да гледаш въртящата се молекула...адски бавно се върти.махни мани...9% за 10 часа?!?

Георги
22.11.02 г., 10:23
Мда, и при мен се наблюдава същото от няколко дни, но мислех че проблема е от разпадащият ми се Windows, който ме мързи да преинсталирам (вече цели 4 месеца работи без напрежение)

astromi
22.11.02 г., 11:27
Явно смята каква защита да използват наблюдателите като влязат в Ирак :hi: :lol: :ghi:

А сега сериозно, днес дръпнах от новите с 40 бройки нещо си и още нямам наблюдение по въпроса.

bojkonil
25.11.02 г., 14:09
много странно - на мен си ми е както преди като скорост. верно са 40, а не 300 лигатури, за въртенето нямам впечатления, но пак за 6 часа си свършва един Unit

Ingham
27.11.02 г., 15:58
I az smetnah okolo 4 ot novite unit-i, no imam edin vapros. Zashto ot 1-2 dena kato go ostavia da si smiata to ne pravi nishto, t.e. ostaviam go az na 52%, vrushtam se sled 6 chasa i procentite pak sa 52, vremeto si teche, a sled restart pri otchetenite chasove pak se vrushta na broikata koito sa predi 6-te chasa.:(

Metanoia
27.11.02 г., 23:19
Случва се... Понякога има такива unit-и които се смятат много трудно и стои на един и същ процент много време. Аз съм стоял по 30 часа на един и същ процент като смятах със Celeron333... Сега ми стоя няколко часа на 0%. Остави го да смята много дълго време без рестарт и все ще се оправи ... някога.:(

Ingham
28.11.02 г., 16:13
Е колкото и да е зле моя процесор мисля, че е по-добре от Целерон на 333.:rolleyes:

Metanoia
28.11.02 г., 17:43
Originally posted by Ingham
Е колкото и да е зле моя процесор мисля, че е по-добре от Целерон на 333.:rolleyes:
така е, но новите unit-и са по-тежки. Нали ти казвам, че на Duron 950 съм на 21% вече близо 14 часа като на това число стоя цял следобед. Като се отпуши изведнъж ще свърши...:p

Meto_Style
29.11.02 г., 14:40
Аз пък със Duron na 950@1170 (166x7.0) смятам целия unit за не повече от 14 часа. Вече сам преборил около 10-ина такива и сам 100% сигурен.

astromi
29.11.02 г., 17:19
Лошоооо, много лошоооо!!! :o

Вече близо 30 часа, а съм стигнал 35% :o
Така до никъде няма да стигна :mad:

П.П. Пентиум 2 - 333 MHz

Ingham
29.11.02 г., 21:14
Purvo iskah da vidia dali izobshto izpolzva procesora i vkliuchih WinXP-to da vidia CPU usage i tam si beshe na 100%. No sled okolo 10 min. kachi 2% i se opravi. Sega pochnah da smiatam pod XP-to(dosega tova stavashe v WinMe) i mi se struva che stava malko po barzo, no vse oshte ne e zavurshilo sledvashtia unit za da vidia za kolko chasa shte se spravi.

Satanail
30.11.02 г., 01:29
Originally posted by astromi
Лошоооо, много лошоооо!!! :o

Вече близо 30 часа, а съм стигнал 35% :o
Така до никъде няма да стигна :mad:

П.П. Пентиум 2 - 333 MHz

ММдаа, и аз тука мъча вече 18 часа 30% с моя 566@850...
мноо лошо....:(

Ingham
30.11.02 г., 18:40
Като че ли отново са ги обновили. Сега на Application ми дава че са по 35, а не по 40.

Metanoia
01.12.02 г., 03:40
Като че ли отново са ги обновили. Сега на Application ми дава че са по 35, а не по 40.
Да, като че ли си прав. Сега май смята малко по-живо.
Само дето не мога да разбера защо и след като от Device Profile настроих вида на връзката ми и Max Storage няма никаква промяна в настройките на клиента (трябва съвсем скоро да съм пратил резултат, но е било преди да дойда на работа и не знам дали е завършил unit-a или просто е изтеглил друг).

Ingham
01.12.02 г., 13:31
Ми и на мен ми се струва че по-живо работи(за 5 часа съм на 32%:) ). А за настройките в Device Profile още откакто съм го инсталирал UD Agent-a съм сложил Storage на максимум, но не виждам някаква промяна.

Metanoia
01.12.02 г., 22:02
Ми и на мен ми се струва че по-живо работи(за 5 часа съм на 32%:) ). А за настройките в Device Profile още откакто съм го инсталирал UD Agent-a съм сложил Storage на максимум, но не виждам някаква промяна.
23 часа - 39%.
А иначе за Storage - ми оказа се, че ... локалния ми диск е 2 GB на служебния и за това не ми пуска повече от 1.96 GB в Device Information... Само за настройките на мрежата не ми е съвсем ясно, но ей сега пак ще го разбутам.:D

Valeri
01.12.02 г., 22:30
Според мен в момента UD е в някакъв преходен период. Смениха клиента, смениха и типа на юнитите. Целта е повече сметки с по-малък интернет трафик, което е добре за нас. Да не забравяме все пак, че състезателния елемент тук не е всичко. След известно време ще се установи коя схема е най-ефективна и ще се смята по нея. Хубавото е, че все пак проекта се развива. Лошото е, че по време на това развитие ще стават и проблеми, но няма начин. Гледах, че има промяна и в максималното време за връщане на сметките по един юнит. Преди беше 100h, сега май е някъде към 250h. Сега и юнитите са по-малки. Казват така са го направили заради хората с по-бавен интернет и по-бавни машини.

Metanoia
05.12.02 г., 01:39
Originally posted by Valeri
Казват така са го направили заради хората с по-бавен интернет и по-бавни машини.
Не знам заради кого са го направили, но имам гадното чувство, че много хора от нашия отбор изобщо не се напъват да смятат! Да не говорим, че Стан май съвсем се е отказал... Айде дръпнете малко де! Аз навивам когото хвана да смята... от един приятел с Celeron 366 до една бивша моя приятелка (Ba4o Kiro я е виждал ;) ) с Duron 850 да смятат... а и с един Duron 950 смятам от работа колкото мога... По 40 часа отива на WU ама не се отказвам! И по-зле е било със стария Celeron!!!

astromi
05.12.02 г., 14:38
На един от компютрите си затрих Windows и вече е вън от употреба, а този пък дето е 333 MHz смята вече над 50 часа, а му остава още над 40 часа ... а може да го пускам в рамките на работният ден.
В къщи прекалих с интернета и :o сметката си я бива, вече само пощата си проверявам ...
И то какво остана пак основно този с трите тройки.
Ще взема да се опитам още един да пусна ако успея.
Лошото е, че преди за 4-5 работни дни успяваше, а сега му е необходимо над две седмици и май си подменя пакета без да е стигнало до края...

Meto_Style
05.12.02 г., 17:43
На един от компютрите си затрих Windows и вече е вън от употреба, а този пък дето е 333 MHz смята вече над 50 часа, а му остава още над 40 часа ... а може да го пускам в рамките на работният ден.
В къщи прекалих с интернета и :o сметката си я бива, вече само пощата си проверявам ...
И то какво остана пак основно този с трите тройки.
Ще взема да се опитам още един да пусна ако успея.
Лошото е, че преди за 4-5 работни дни успяваше, а сега му е необходимо над две седмици и май си подменя пакета без да е стигнало до края...

Според мен от вас няма да имаш проблеми толкова с нета защото все пак ти е необходим не повече от 5 мин нет - точно толкова докато си погледнеш пощата и готово. УД-то аплоудва около 200К и сваля около 26К. :D

Metanoia
09.12.02 г., 21:48
Вече не се трае! Duron 950, 128MB SDRAM, MSI KT133A - 68 ч, 52 мин. - 89%!

Да не говорим, че този тъп WU имаше наглостта накрая да ми каже, че Overal - 38%; CPU Duron 950 - 42%!:mad: :argh: :insane:

astromi
10.12.02 г., 16:17
Я докато имам малко свободно време и аз да се оплача :p
Изпратих през последната седмица 2 или 3 обработки, а в статистиката ми ги няма :mad:
Това дали не е по причина, че много време ги смята и стават невалидни :conf:
Например на Пентиум 2-333 го сметна за близо 90 часа в рамките на 2 седмици - 10 работни дни по 8-9 часа, което пък прави 336 часа.

Ingham
10.12.02 г., 16:59
На мен пък ми се случи нещо доста странно. С Duron 950 до 54% смята близо 15 часа и около 20 минути след тези 54% се връщам и беше приключило. Как стана така не можах да разбера.:conf:

Metanoia
10.12.02 г., 18:51
На мен пък ми се случи нещо доста странно. С Duron 950 до 54% смята близо 15 часа и около 20 минути след тези 54% се връщам и беше приключило. Как стана така не можах да разбера.:conf:
Има 2 възможности - или не го е сметнало до край и му е изтекъл срока или ... просто този клиент е толкова бъгав, че нямам думи! На SETI хубавото му беше, че смята с почти равномерна скорост, а това... все му внимавам да не се рестартира компютъра и т.н. и т.н
Абе някой да ми каже кой от трите процеса, които са стартирани от UD-то наистина смята, че да знам без кой мога да мина! Просто ми трябва да напиша програма, която го крие проклетото, но не мога и не мога да го скрия от System Tray...:rolleyes: :mad:

Ingham
10.12.02 г., 20:24
Аз до сега проблеми при рестарт не съм имал. Обаче ме дразни и това, че пак почна да тегли по 700 и кусур kb. Може би заради Dial-up достъпа ми, но преди с тези 20-30 kb ми беше доста по-лесно.:D

Metanoia
10.12.02 г., 22:59
Аз до сега проблеми при рестарт не съм имал.
A не си ли смятал по 10-тина часа някой процент, който така и не преминава ... рестартираш си компютъра и ти се връща с 10 часа назад? И да трябва да го смяташ още 11?
А да ти се е случвало същото, но без да ти се връща времето и да ти изкара след това, че процесора ти може да бъде сравняван с 486? (това последното беше леко пресилено де).

Satanail
11.12.02 г., 00:57
Уфф, вече почти седмица мъча един юнит, до сега за....м*мка му - с 5 часа се е върнал юнита...беше на 38часа и 57%, сега пак е на 57% и 33часа...Та думата ми беше, че адски бавно се смятат тея юнити - к`во толкоз смятат?!? 50 часа!!! Направо ще обезсърчат половината сметачи с машинки като моята...

Ingham
11.12.02 г., 15:21
A не си ли смятал по 10-тина часа някой процент, който така и не преминава ... рестартираш си компютъра и ти се връща с 10 часа назад?
Tова ми се е сличвало 2 или 3 пъти и много съм му се чудил защо върши такива работи, но установих че отчетеното време се запазва когато се качат процентите(т.е. 10%-2часа и когато се качи на следващата стъпка, примерно 12%, тогава ти се запазва и времето).:rolleyes:
П.С. Май стана малко объркано, но това успях да съчиня като обяснение.:p

astromi
11.12.02 г., 18:50
На старият клиент (това ще рече преди година) бях забелязал, че агента си създава някакъв темп-файл.
Ако този темп файл се изтрие когато агента не е активен започва да смята отначало.
С новият агент не смея да правя експерименти, че ще ме върне във втори клас :D
Май от UD са си поставили цел да започнат да отпадат юзерите със слаби компютри :conf:

Valeri
11.12.02 г., 20:19
Защо не го оставите UD просто да си смята? Аз моят го поглеждам по веднъж на седмица до къде го е докарал, иначе за колко време смята отделните юнити, колко точки носи, на кое място съм и т.н. не са ми толкова интересни. Ако се получи някакъв проблем, аз го усещам по работата на РС-то (като в темата за "гладния UD Agent"), тогава му отделям повече внимание. Дори иконката в tray на WinXP ми седи скрита по подразбиране.

Ingham
12.12.02 г., 14:46
Valeri наистина е така. По-важен е резултата отколкото точките и състезанието изобщо. Като заговорих за резултата, има ли напредък с лекарството, че не съм обърнал внимание дали има страница, на която се показва какъв е напредъка?

Valeri
12.12.02 г., 17:57
Valeri наистина е така. По-важен е резултата отколкото точките и състезанието изобщо. Като заговорих за резултата, има ли напредък с лекарството, че не съм обърнал внимание дали има страница, на която се показва какъв е напредъка?

Аз също не съм гледал скоро новините по проекта, но знам, че остават още много сметки. Възможните протеини и комбинации с кандидати за лекарство молекули са милиарди. Не е като за антракс проекта, който извади кандидат лекарство за тестване за няколко месеца. Явно с рак нещата са по сложни и не е чудно, защото раковите заболявания са около 1000 вида. Освен това още не е ясно на науката какво причинява рак.

astromi
27.12.02 г., 17:07
Имаше го човека и ... вече го няма ...
И виновника е проклетият рак :mad:

Ще се опитам да пусна още някой компютър, но проблема е как да се скрие клиента от Taskbar.
Гледам, че вече обработва по 28 ligands (какво ли означава...)

Ето малко инфо (http://www.ud.org.ua/rus/about3.html) за проекта
Ето още един линк (http://distributed.org.ru/)

Бъдете здрави!

Metanoia
28.12.02 г., 17:52
Имаше го човека и ... вече го няма ...
И виновника е проклетият рак :mad:

Същото и при мен - дядо ми почина преди 21 дни точно от рак. Изненадващо - беше на доста години (ако към 70 са доста), но си беше здрав. И за един месец си отиде.

Скриването - работя по него, но няма да стане толкова лесно. Трябват ми познания по кракване на програми да му махна функцията, която изкарва иконата. Иначе по-лесния начин е с microangelo да му се смени иконата от неговата на прозрачна такава.
Освен това имам още една идея, която не съм я реализирал - дали няма да стане ако се стартират другите две *.exe -та без ud.exe? Ще пробвам да направя такава програма, но не съм сигурен, че ще смята или че ще може да получава и праща WU-та.

Meto_Style
29.12.02 г., 22:15
Originally posted by Metanoia
Същото и при мен - дядо ми почина преди 21 дни точно от рак. Изненадващо - беше на доста години (ако към 70 са доста), но си беше здрав. И за един месец си отиде.

Скриването - работя по него, но няма да стане толкова лесно. Трябват ми познания по кракване на програми да му махна функцията, която изкарва иконата. Иначе по-лесния начин е с microangelo да му се смени иконата от неговата на прозрачна такава.
Освен това имам още една идея, която не съм я реализирал - дали няма да стане ако се стартират другите две *.exe -та без ud.exe? Ще пробвам да направя такава програма, но не съм сигурен, че ще смята или че ще може да получава и праща WU-та.

Незнам дали това ще помогне нещо, но забелязах, че като си пусна някоя визуализация на WinAmp-a на FullScreen иконата на UD-то постоянно се показва от горе и мига. !!!
Ако нещо ви вилизе това в полза ще е добре!

astromi
03.01.03 г., 18:52
Ето един линк (http://distributed.org.ru/forum/index.php?a=topic&forum=1&topic=37) където дискутират скриването на UD-то.

П.П.

Тъпото UD явно постоянно се опитва да се "показва" :mad:
Опитах с JavaScript и пак не става:

var WSHShell = WScript.CreateObject("WScript.Shell");
WSHShell.Run("UD.EXE",0);

По принцип ако вместо UD.EXE се посочи някое друго EXE то същото се стартира без да изкача в Taskbar, но гадното UD НЕ СЕ СКРИВА да го &&& :mad:
Дори с HideItX.exe (http://home.attbi.com/~wxdude1/emsite/hideitx.html) не се получава?!
Става въпрос за Windows XP