Виж пълна версия : Вече почвате да се оливате...
Това вече беше излишно. Аз съм един от тези, които определено ще се зарадват ако почнат да се появяват повече теми за линукс, но за момента това е само пожелание. От както се помня в този форум да е имало не повече от 10 теми засягащи специфични линукс проблеми. А необходимостта от раздел "Уиндоус" е още по-малка.
Originally posted by QWERTY
Това вече беше излишно. Аз съм един от тези, които определено ще се зарадват ако почнат да се появяват повече теми за линукс, но за момента това е само пожелание. От както се помня в този форум да е имало не повече от 10 теми засягащи специфични линукс проблеми. А необходимостта от раздел "Уиндоус" е още по-малка.
Нищо де, нека да има и такива раздели, форума ще нараства. Като изчезне нещо старо, по-добре е да се предложи нещо по-добро ново. Аз лично мисля няма да е излишо едно такива разделение.
Ba4o Kiro
21.11.02 г., 22:28
С появата им може и да се престрашат хората да питат ;)...
Ако не се "ползват" то ще ги махнеме...
В момента пробваме...
Темата е добра, на място и на време. Преди даже мислех да предложа такова нещо. Линукс си е много сложна ОС и независимо колко си чел или какъв ти е опита все ще се намери нещо да питаш. А и като се има в предвид че напоследък стават все по user-frindly (дистрибуциите) скоро нищо чудно Линукс да стане доста масов. Е няма да измести уина но поне до всеки уин - линукс :) Даже аз ще драсна първия пост. В момента това го пиша от Мандейк Линукс 8.1 (щото още не мога да намеря 9.0) и се надявам тая кирилица да работи правилно.
:super:
Еми хубаво. Ще го развиваме. В крайна сметка всяко нещо почва от някъде.:rotate:
Я, работи правилно. Чете се:):) Сега остава да си пусна IRC на кирилица и съм цар... а и да можех да накарам езиковите настройки да се сменят с Ctrl+Shift
Originally posted by Mikis
Я, работи правилно. Чете се:):) Сега остава да си пусна IRC на кирилица и съм цар... а и да можех да накарам езиковите настройки да се сменят с Ctrl+Shift
Ще се изненадаш, колко неща наистина работят, а не просто така пише ;)
Браво !
Щом и Линукс раздел има нещата вървят на добре !
Не е ли време за :beer: :beer: :beer: ???
Loshia_NIKJAM
22.11.02 г., 00:05
А така цял раздел да ви мъча с въпроси доде се науча
Наздраве:beer: :drink:
OgiDogi
22.11.02 г., 00:52
Mikis, пращам ти веднага 3-те диска на Мандрейк 9, ако ми кажеш как да пусна Conexant HCF.
Инсталирах му драйверите за Линукс, дето ги намерих от страницата на Conexant, направих конфигурацията от /sbin/hcfpciconfig и ми каза, че всичко е ОК и модема е /dev/ttyhcf0 обаче такова чудо няма. Като отида на конекшъна и дам да ползва /dev/ttyS0 казва, че модема се инициализира и започва да набира, ама никакво набиране не следва.
Ако някой има идея - да казва.
Ти прочете ли абсолютно всичката документация, която идва с драйвера?
Loshia_NIKJAM
22.11.02 г., 02:08
Аз да кажа макар и да не вдявам ама четох ..... та в кернела слагаш
pci=bios,biosirq
имаше едно обаснение как да се направи това ама аз не вдянах
пробвах да сложа некви детонатори за линукс и вече ни ми тръгва КДЕ-то пъ аз без него съм.........:weep:
Ама ще четем и ще се мъчим няма да му се дам.
Ама виж сега ти значи имаш няколко проблема един върху друг... Край ги поред. Какъв е проблемът с кернела? Прекомпилира ли го?
Loshia_NIKJAM
22.11.02 г., 10:42
Така наред
ами кернела не успях да го компилирам....
то се оказа че обяснението което ми написа ГЕМИНИ а и в онази онлайн книга за линукс на бългаарски е как да си сложа нов кернел. А аз това го вдянах като не можах да намеря тези директории, но пък и не разбрах как да бутам по съществуващия макар да четох че него в никакъв случай да не пипам.
Сега мисля да си дръпна друг кернел и да карам по описанието в книгата.
А това за детонаторите ми е супер странно ресетвам се в сейф мод инсталвам ги по описанието на пдф-а от нвидиа и слет рестарта ядец вече не ме пита КДЕ, Гном или каквата друга среда съм си харесал направо ме мята но досовско екранче с логин пасуорд. Поне се научих да се движа из директориите и да листвам съдържанието ама толкова.....
Чудя се дали да не си ги трампя 3-те диска на Мандреик за некоя друга дистрибуция дето ще ми захапе модема и видеото, но за сега немам времето да се занимавам с размени.
astromi
22.11.02 г., 11:03
Супер! Раздел за Линукс :super:
Аз преди все обикалях другите форуми, а сега си имаме свой :beer:
Loshia_NIKJAM, защо да го трампиш, много си е готина дистрибуцията - на 3 машини съм я инсталвал и си разпозна всичко на 6.
Напиши какво ти е видеото и модема.
Не съм спец по Linux, но съм се втурнал да го усвоявам :drink:
Loshia_NIKJAM
22.11.02 г., 11:13
МХ400
Acorp 56PIM вътрешен хардуерен или казано по друг начин comexant HCF.Проблема е описан от Микис малко по нагоре.
The Penalty
22.11.02 г., 11:23
Originally posted by Loshia_NIKJAM
А това за детонаторите ми е супер странно ресетвам се в сейф мод инсталвам ги по описанието на пдф-а от нвидиа и слет рестарта ядец вече не ме пита КДЕ, Гном или каквата друга среда съм си харесал направо ме мята но досовско екранче с логин пасуорд. Поне се научих да се движа из директориите и да листвам съдържанието ама толкова.....
Предполагам си опитал след като се логнеш да напишеш startx в конзолата?!?! :insane:
Щото ако не е така ше те пляскам.... :beer:
Loshia_NIKJAM
22.11.02 г., 11:56
:boom:
Леле ако знаеш колко глупости писах ама точно тази мъц.
Е кво само това ли пиша нема ли неква команда преди това "СтартХ"? Охххх сега като се засетя колко ворианта пробвах ми става смешно само дето BRUN X не пробвах (това го пишех едно време на правците)
Иначе успях да съсипя лилото така че като пусна компа не ме питаше кво искам ами ми пишеше 99 99 99 99 ...... и на никаде. Мацнах едно ХП да се инсталва и вече ме пита само боотлодъра на ХР-то лилото изчезна а тука разправяхте фдискове.....ехеееее. Сега и най интересното съсипах лилото с инсталация на GTA 3 :confused:
Усещам че ще имам и други приключения докато се линуксизирам :box:
The Penalty
22.11.02 г., 12:06
Originally posted by Loshia_NIKJAM
:boom:
Леле ако знаеш колко глупости писах ама точно тази мъц.
Е кво само това ли пиша нема ли неква команда преди това "СтартХ"? Охххх сега като се засетя колко ворианта пробвах ми става смешно само дето BRUN X не пробвах (това го пишех едно време на правците)
Иначе успях да съсипя лилото така че като пусна компа не ме питаше кво искам ами ми пишеше 99 99 99 99 ...... и на никаде. Мацнах едно ХП да се инсталва и вече ме пита само боотлодъра на ХР-то лилото изчезна а тука разправяхте фдискове.....ехеееее. Сега и най интересното съсипах лилото с инсталация на GTA 3 :confused:
Усещам че ще имам и други приключения докато се линуксизирам :box:
ХА-ХА-ХА-А-А-А-А!
Що не си купиш 2 чекмеджета и още един хард (може и малък 2-3 гига) и да си правиш на него експерименти?
Иначе можеш да си заличиш нещо важно :lol: :lol: :lol:
П.П.
Забравих, пишеш startx и удряш [ENTER], толкоз :-)
Аре довечера може да се видим в Кю-то и ше ти разправям :jump:
Loshia_NIKJAM
22.11.02 г., 12:21
Originally posted by The Penalty
ХА-ХА-ХА-А-А-А-А!
Що не си купиш 2 чекмеджета и още един хард (може и малък 2-3 гига) и да си правиш на него експерименти?
Иначе можеш да си заличиш нещо важно :lol: :lol: :lol:
Е то така няма тръпка друго си е да ти се разтупка сърцето ша ли го има уина като рестартираш :lol:
Кюто убаво ама жената и дуплекса ме пускат след 22:00 а в офиса не дават :ind:
Manchev
22.11.02 г., 21:53
Бе то компилацията на ядро не е сложна работа, стига да знаеш какво ти трябва и как да го направиш.
OgiDogi
24.11.02 г., 01:35
Loshia_NIKJAM, това за pci=bios,biosirq при самата инсталация ме пита какво искам:
BIOS
BIOSIRQ
BOTH - това избирам, демек което му хареса.
OgiDogi
24.11.02 г., 02:00
Loshia_NIKJAM, колкото до компилирането на кернела, ако си в текстов режим, отиваш на /usr/source/linux-x.x.x.x.x/ или където там се намира и си пишеш "make menuconfig" и ти излиза като меню в ncurse. След като си го конфигурираш, запазваш промените, излизаш и пишеш "make dep make install" при което първо ти записва новите dependencies и компилира новия vmlinuz, който май е нещо от рода vmlinuz-x.x.x.x.x
Остава само да си промениш в lilo.conf името и да го инсталираш.
При теб може би при компилирането се е затрил стария vmlinuz и не е имало кой да запише в lilo.conf името на новия => LiLo търси несъществуващ файл. Възможно е проблемът да се нарича 1024 цилиндър. Когато новия имидж файл е в участък от диска с адрес над 1024 цилиндър (което може да се получи, ако си инсталирал на 2-ри или 3-ти дял на диска) въпросния адрес не може да се събере в MBR на диска заедно с LiLo-то.
LiLo се изтрива много лесно - от системна дискета на Win98:
a:\fdisk /MBR и вече нямаш Линукс :shock:
За HCF modem-a и Mandrake-a
HCF Modem-a работи перфектно с Mandrake 8.0. 8.1 i 9.0. (до колкото може да се нарече пефектно, но поддържа V.92 :)
Прочети си внимателно документацията към драйвера! Аз не си спомням да съм имал проблеми с настройката и инсталацията на драйверите.
Поздрави,
Бобо
Авторски права на vBulletin