PDA

Виж пълна версия : Е тука ще псувам вече!!! ( Grigor: Sam si si vinoven.... )

Valeri
20.11.02 г., 03:56
Както се бяхме разбрали в темата за форум "Мрежи", отворих такъв подраздел в "Хардуер", после преместих SETI и UD в "Софтуер". Качих и "Ревюта" в "Хардуер", че бяха забити на опашката на форума. Всичко работеше ОК, докато не реших да добавя Ba4o Kiro (щото говорехме с него по ICQ, че оттам идеята) като модератор в "Ревюта" (заедно е GrigorBG), последва Save Moderator бутон и......

ИЗЧЕЗНА РАЗДЕЛ "СОФТУЕР"!!!

5 пъти Refresh на форумите правих и не мога да повярвам!!!
Мамицата му и форум!!!
Goro, HEEEEELP!!! :bow: :bow: :bow:

Бях решил да възстановя структурата на раздел "Софтуер", но май по-добре да не го правя, че да не се е скрил само някак раздела и да се намаже нещо отгоре сега. Надеждата умира последна... И как да натисна сега Update? Ще вземе да се скапе и нещо друго ... мамицата му!

Съжалявам... тъкмо се радвах, че всичко работи ОК и се осра (без извинение) работата! Пфу!

:boom:

Дано headoff да правят backup на сървъра по-често, че да се е запазила базата някъде, стига да може да се извади зачезналото от там... уффф! Разби ме! Ебаси късмета и ебаси бъга! Стария форум се случваше да изтрие цяла тема след триене на пост, ама пък чак такова чудо не съм очаквал да стане с този. Връзката ми с headoff е като 2400bps модем, минути чакам да дойде нещо между два последователни екрана, 1h си играх с подреждане и... накрая :drink: !!! Тъкмо бях тръгнал да преместя и темите за мрежи от първите 1-2 страници на "Софтуер" в "Мрежи"... Тука два дена гледам все по-добре да стане, смайлита разни, аватари, раздел за мрежи... то стана поредното доказателство на тезата "Работи ли нещо - не пипай!"...
Много ме е яд така!

Update:
Сега гледам преместения раздел "Ревюта"... отстрани пише Threads: 8, Posts: 77... вътре има само една тема с 4 поста. Вече му изпуснах идеята съвсем... утре ще го мисля пак какво стана и защо. Отивам да гледам TV сега, че се изнервих много.

alexz
20.11.02 г., 10:37
а аз тамън питах къде са ми Сети-та...ако мога да помогна с нещо, кажете... :) освен със стискане на палци... :D

ToHu
20.11.02 г., 10:48
Хм, ами ...... случват се такива работи .....

astromi
20.11.02 г., 10:49
Бах, кофти номер от headoff :boom:
Дано се оправят нещата, че раздела беше бая пълен :cry:

А пък аз тъкмо се чудех как така целият форум се събра на един екран :ghi:

[МиГ29]Fulcrum
20.11.02 г., 11:23
изтрито

GrigorBG
20.11.02 г., 11:26
<bul>Zatowa prosto ne pipaj ....... razbiram `e ima[ velanie, ama si ima otorizirani lica i samo te imat prawo da promenqt !
Aide powe`e da nqma podobni izdynki. OK ?</bul>

Vatman®
20.11.02 г., 11:31
А при мен се получи неочакван ефект: Форумите сега се зареждат почти светкавично :rotate: , преди чаках около 10 мин. да зареди като натисна post reply и това ме нервеше много. Сега е моментално... има нещо гнило в Дания (и в България от време на време се случва...) :no:

Goro
20.11.02 г., 11:32
Originally posted by GrigorBG
<bul>Zatowa prosto ne pipaj ....... razbiram `e ima[ velanie, ama si ima otorizirani lica i samo te imat prawo da promenqt !
Aide powe`e da nqma podobni izdynki. OK ?</bul>

Problema e che se e izdanila bazata i vystanovaiavane niama!

GrigorBG
20.11.02 г., 11:35
<bul>Walerij,
E we`e sym besen!!!!!!!!!!!!!

Kak taka ]e me slaga[ moderator ?!?!?! Ako iskah ]qh da se slova nawsqkyde! Ba4o Kiro ]om iska da se slovi sam - ti mnogo dobre znae[ `e nqma[ Adminski prawq i ako si polu`il takiwa ne e za da "razdawa[ sprawedliwost" kydeto ti haresa i kogato ti haresa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!

Za towa `e se zatriha razdeli ne sa winowni hedof ili bawnata wryzka, a palawata ti ryka!

Naj-oficialno ti kazwam - bez powe`e swoewoliq!</bul>

p.s.
<bul>Ne si li `el, `e predi da se prawqt promeni w redno i mnogo velatelno da se naprawi bekyp ?!?!?!?</bul>

Vatman®
20.11.02 г., 11:40
Originally posted by Goro

Как така ще се издъни базата, бе? Не е възможно толкова лесно да се издъни. Това да не е като да правиш крем карамел... Само не намеквайте, че това е вследствие на намесата на Валерий, това просто не може да стане...

PS: Не разбирам нищо от скриптове, но не мога да допусна, че не е предвидена възможност за бекъп и възстановяване.

GrigorBG
20.11.02 г., 11:42
<bul>Neznam kak i za]o e stanalo, no samiq forum si ima opcii za bekyp i restor.... towa `e ne gi e polzwal e osnoven faktor da sme w poza parter... </bul>

V I P E R
20.11.02 г., 11:44
А исках да си сейфна толкова много неща от там :weep:. Поне имам някой отделни страници от Софтуер запазили се в темпа, ако мога да помогна с нещо ще се радвам защото наистина имаше ценни работи там. R.I.P. Софтуер :(.

pav
20.11.02 г., 11:58
Ами доста хора ще имат в history-то си доста неща от раздел софтуер . Под XP забравих как е , ама 2000-то си помни всичко и имам към 100МБ само станици . Аз обаче много рядко влизам в software :p .

V I P E R
20.11.02 г., 12:07
Originally posted by Pavlin
Ами доста хора ще имат в history-то си доста неща от раздел софтуер . Под XP забравих как е , ама 2000-то си помни всичко и имам към 100МБ само станици . Аз обаче много рядко влизам в software :p .
Аз имам поне от месец всичко което съм чел (всички теми в софтуер :) от последния месец и повече), от преди това нямам защото правих формат. Довечера като се прибера ще изровя каквото мога и ще го сейфна. Ако има и други хора запазили неща от форума моля и те да изровят каквото е останало.

chavv
20.11.02 г., 12:30
Originally posted by Vatman®
Как така ще се издъни базата, бе? Не е възможно толкова лесно да се издъни. Това да не е като да правиш крем карамел...
Абе то mySQL <> database ама "истинските" или са с пари или са "тежки"(пострес) или непопулярни(сапдб)....да не говорим колко време ще отиде да се смени ползваната БД
:(

QWERTY
20.11.02 г., 13:06
Успокойте малко топката. Ако базата данни се е издънила, то това е проблем на базата данни а не на Valeri. Още повече, че проблема го има отдавна. А ако базата данни има проблем, то за това са виновни Хедоф.

Конкретно по въпроса си мисля следното:

1. База данни от боравене с нея не се дъни. База данни се дъни, примерно ако се скапе диска на сървера или нещо такова (което надали е станало). Според мен проблема е некомпетентна намеса от страна на някой (от хедоф), което пък не е станало снощи, а при конфигуруране на системата.

2. Проблемът е там, където се пазят потребителските настройки на форума и го има отдавна. Не съм имал време да гледам как е направена тази част от форума (сега ще ми се наложи), но най-вероятно проблемът идва от объркани права по сървъра.

3. Постовете по-скоро си стоят на сървъра.

4. Проблема го има отдавна и беше въпрос на време да се задълбочи.

Към chavv:
MySQL е най-разпространената, най-модерната и като цяло най-добрата база данни въобще. Не търси под вола теле.

chavv
20.11.02 г., 14:56
Originally posted by QWERTY
Към chavv:
MySQL е най-разпространената, най-модерната и като цяло най-добрата база данни въобще. Не търси под вола теле.

ъххххх
Не претендирам да съм спец по БД - просто понякога имам вземане-даване....
Но щом mySQl е най-най би ли ме насочил към:
- как да използвам view-ta
- <bg> sy]oto za </bg> stored procedures
или може би mySQL-a може да бъде класифициран като ACID DB?
Най-разпространена може би - щото е фри, лека, достъпна навсякъде, с доста широка база.
Модерна...... в сравнение с SQlServer, Oracle ??? Дори с Постгрес и SapDB(също gpl между другото) не бих правил сравнение?
Най-ДОБРАТА???? Колко реални продукти които се нуждаят от надеждност, надеждност, НАДЕЖДНОСТ, скалиране, скалиране, скорост са на mySQL ?
IMHO

Goro
20.11.02 г., 15:02
Originally posted by chavv

ъххххх
Не претендирам да съм спец по БД - просто понякога имам вземане-даване....
Но щом mySQl е най-най би ли ме насочил към:
- как да използвам view-ta
- <bg> sy]oto za </bg> stored procedures
или може би mySQL-a може да бъде класифициран като ACID DB?
Най-разпространена може би - щото е фри, лека, достъпна навсякъде, с доста широка база.
Модерна...... в сравнение с SQlServer, Oracle ??? Дори с Постгрес и SapDB(също gpl между другото) ?
Най-ДОБРАТА???? Колко реални продукти които се нуждаят от надеждност, надеждност, НАДЕЖДНОСТ, скалиране, скалиране, скорост са на mySQL ?
IMHO

Postovete ot lipsvashtite forumi sa iztriti do edin sutrinta si zagubih 2 chasa da se opitam da opravia neshtata no uvi niama faida, misleh che samo index-a s forumite e zaminal ama za sysjelenie vsichko e zaminalo, az lichno ne moga da kaja che VBB e napaven logichno i raboti pravilno s povecheto neshta.
I da se pluem i da da se karame faida niama, bazata na foruma v momenta ot SQL-a se reportva che e 140MB!!!!!!!!
Ako imam vyzmojnost ste napravia backup.

The Penalty
20.11.02 г., 15:46
Ами какво да ви кажа? - станалото станало, сега и да се избиете няма да се оправи нищо.
Лично аз, също не вярвам да не е останало нищо ама щом казвате, че е така - така е!
Както някой каза по-горе, пак ще ги напълним :love:

Сега равносметката каква е? UD, SETI и Софтуер ли са RIP?

Всяко зло за добро, сега ще почнете да правите бекъпи :-)))

П.П.
Goro, при конвертирането от стария към този форум не са ли ви останали базите (поне до тогава)?

Yesterday

Yesterday,
All those backups seemed a waste of pay.
Now my source files have all gone away.
Oh I believe in yesterday.

Suddenly,
There's not half the files there used to be,
And there's a milestone hanging over me.
The system crashed so suddenly.

I pushed something wrong
What it was I could not say.
Now all my data's gone
and I long for yesterday-ay-ay-ay.

Yesterday,
The need for back-ups seemed so far away.
I knew my data was all here to stay,
Now I believe in yesterday.

QWERTY
20.11.02 г., 17:50
В ревюта вече няма нито един пост! Да хване някой бързо да бекъпне всичко, че да не останеме и без "Хардуер"...:weep:

В хедоф може да пазят някакъв бекъп...

chavv: Тоя спор го остави за друг път, че сега не му е времето.

GrigorBG
20.11.02 г., 17:53
<bul>~akaj malko sega... HEdof ne a dlyvni da mi prawqrt bekyp - nikoga ne sym imal podobna ugoworka s tqh...
Ne kazwam `e Walerij go e zatril po newnimanie, no toi si e igral po wremeto kogato wsi`ko e iz`eznalo..... A i e prawil golemi promeni bez da naprawi bekyp.

Ina`e ima postowe w rew\ta, ama za ot predi 30 dni - zatowa ne gi wivda[.</bul>

Георги
20.11.02 г., 18:02
Хайде сега пък и вие... за един софтуерен раздел ли сте? :ghi: :ghi: :ghi:
Погледнето го от хубавата страна, нямаме старите и вехти "Cофтуер...", SETI и UD Agent, но пък си имаме "Мрежи и комуникации", който е чисто нов :beer:

The Penalty
20.11.02 г., 18:30
Originally posted by Creep
Хайде сега пък и вие... за един софтуерен раздел ли сте? :ghi: :ghi: :ghi:
Погледнето го от хубавата страна, нямаме старите и вехти "Cофтуер...", SETI и UD Agent, но пък си имаме "Мрежи и комуникации", който е чисто нов :beer:

Абе т@ш@к си праиш ама то добре, че ХАРДУЕР не го удари ножа :bow:

GrigorBG
20.11.02 г., 18:55
<bul>Hmm... werno bre... kato se zamislq Walerij e minal tynko... ako be[e zatril razdel harduer ]qh da obqwq nagrada za glawata mu.... </bul> :ind:

Ba4o Kiro
20.11.02 г., 21:46
Originally posted by GrigorBG
<bul>Hmm... werno bre... kato se zamislq Walerij e minal tynko... ako be[e zatril razdel harduer ]qh da obqwq nagrada za glawata mu.... </bul> :ind:

Льольо...
Валерий не е объркал нищо... Със същият късмет можеше да си ти, Goro или някой друг (нямаше да съм аз защото к'вото не разбирам не пипам).
Ако може да се качи стар "backup" на форума в друга дитектория (тоест друг адрес на форума) от когато и да било, аз се наемам да "преточа" всички теми и постове на ръка ако трябва... За съжаление backup-а няма да е от много скоро...
Единствената вина на Валерий е че не е направил "backup"...
А както съм ти казвал немалко пъти МНОГО ТИ ГОВОРИ УСТАТА И ТО ПРЕДИ ДА МИСЛИ ГЛАВАТА!!!!!:noway:

Георги
20.11.02 г., 23:27
Originally posted by Ba4o Kiro
Единствената вина на Валерий е че не е направил "backup"...
А както съм ти казвал немалко пъти МНОГО ТИ ГОВОРИ УСТАТА И ТО ПРЕДИ ДА МИСЛИ ГЛАВАТА!!!!!:noway:

Нямам представа дали Валерий е опитвал, но хора които са го правили (Goro) ми казаха, че прословутата вградена Backup функция никога не е функционирала. Чия е вината за това аз не мога да кажа, само мога да ви цитирам кода за грешка, който се извежда при опит за Backup на форума:

Warning: fopen("./forumbackup-11-20-2002.sql", "w") - Permission denied in /var/www/hardwarebg/docs/forums/admin/backup.php on line 264

Георги
20.11.02 г., 23:57
Teкстът по-долу е писан от Valeri, помоли ме да го сложа от негово име:

Някои мои коментари и допълнения:
(съжалявам за дългия текст)

- Че сам съм си виновен е факт. Който не яде ябълки не знае, че някои от тях имат червеи вътре. Аз видях много голям червей в една и спирам да ям от тези ябълки вече. Горчивия вкус ще го имам дълго. Не съм човек, който да махне с ръка и да каже “не ми пука”. Защо е така в случая съм писал малко по-долу.

- Няма никаква промяна от мен на права на модератори или администратори, Ника GrigorBG си беше сложен като модератор на раздел “Ревюта” (предполагам с отварянето на раздела, от кого не знам), така че фразата”как ще ме правиш модератор” е казана малко прибързано. Раздела беше преместен в “Хардуер” и беше зададен Order на форумите в “Хардуер”, защото никой не беше задавал Order до сега (всички стойности бяха 1) и съответно разделите се редеха по ред на създаване. Затова и “Коментари” с “Ревюта” вътре се беше забил на опашката на форума, просто е бил последен създаден явно.

- Промените по форума бяха резултат от обсъждането на темата за форум “Мрежи”. Тъй като GrigorBG мога да открия веднъж на месец по ICQ, нещата бяха съгласувани с Goro, после видях и Ba4o Kiro по ICQ и той каза “харесва ми”. Тогава всичко работеше и беше OK. Никаква “палава ръка” нямаше и никакви експерименти. Точно знаех какво се прави и защо, при това беше се получило и работеше! Дори на шега казах на Goro (мисля и на ToHu) по ICQ, че всичко става както обещава форума... това до момента, в който ми идеше да захвърля мишката през балкона.

- Механична грешка изключвам (макар да си го мислех и това по едно време, не знам какво да мисля вече), защото организацията на форума е много елементарна и вече всичко беше готово. Освен това връзката ми с headoff е много бавна и просто не е възможно да се кликне два пъти бързо нещо без да се види (форума иска потвърждение за всичко), т.е. между “намерение за действие” и “потвърждение” имам поне минута чакане (докато дойде Yes/No). Накрая остана само да изключа HTML в постовете (прави се за всеки раздел по отделно). На последния (“Далавери”) два пъти ми каза, че нямам права (?), на третия път се съгласи, ама това не го броя за проблем. После добавих ника на Ba4o Kiro като модератор в “Ревюта”, за естетика, модераторите се изписваха “стъпаловидно” така в разделите. Всичко това правих с отворени Admin Panel и самата страница на форума, където след всяка промяна натисках Refresh да видя резултата.

- Backup на форума не може да се направи през Admin Panel, пак дава някаква грешка. Това аз не го знаех в интерес на истината, но дори да бях пробвал backup, просто нямаше да стане. Може да се прави явно само копиране на файла на базата от самата директория на сървъра. За това се иска бърза локална връзка в BG и права за достъп до сървъра. Има хора с такава, но явно никикога не е правено.

- Това, че точно при мен се получи проблема е мой късмет. Със същия успех можеше да се случи при всеки друг, както и със същия успех някой ден може да стане и друг подобен проблем. Ако някой ми го беше описал проблема на мен, вероятно нямаше да повярвам, но за съжаление го видях с очите си. Колко често има вероятност да се получи не знам, но явно се получава (по “закона за всеобщата гадост” точно когато всичко е готово).

- За умишлени действия мисля няма основа да говорим въобще (не че някой говори, но предполагам може да си мисли), защото според мен е доста тъпа идеята да преместя разделите SETI (доскорошен привърженик) и UD (сегашен привърженик) в “Софтуер” и след това да го затрия... ей така... По-скоро бих затрил Game Galactic, ако бях решил да си правя такива шеги, не защото ми пречи нещо, а просто защото не влизам там и по-малко ме интересува (без да се обиждат почитателите на игрите, просто го давам като пример).

- Забелязах, че са ми спрени правата, което наистина оценявам! Не че се бях затичал пак към Admin Panel-а де, него го видях какво може снощи... просто не можах да вляза да видя форума след като Goro ми каза, че го затваря за опит да направи backup… Гриша, аз също съм привърженик само един човек да си прави нещата, но се съгласи, че ако този човек наистина е само един в нашия случай, нещата ще се проточват с месеци (което е факт и сега всъщност). Ако пък не беше Goro да помага, форума сигурно нямаше да го има отдавна, ти знаеш за какво говоря. Всеки гледа да помага с каквото може, аз съм на HWBG от години вече и не ми е все едно накъде вървят нещата. Виждам обаче, че нещата вървят натам, че “щом може да го направи друг - моля”... като стане фал някъде с нещо, после си викаме и обвиняваме един друг. Не мисля някой да има застраховка от подобни случки. Караш ме още повече да съжалявам (всъщност вече е така), че изобщо се занимавам с тези неща. И аз ще мина накрая на принципа “щом може да го направи друг - моля”... обаче няма да станат по-добри нещата така. С моята връзка към headoff снощи час и половина си играх, от BG това можеше да стане за 10 min. Единствения, който беше готов да помага (и беше на on-line), беше пак Goro, но часа беше вече към 1 през нощта за него, нещата вървеха бавно но ставаха... затова му и казах, че ще го направя. Като стана проблема дори Dreamer (в 3 часа през нощта!) се опита да помогне, което оценявам.

- Това е... повече каквото и да казвам е излишно. В момента се чувствам, все едно някой ми е направил “format C:\”… Който е чакал някаква информация по загубения раздел да изчака още малко, ще има нови и по-добри теми вътре. Предлагам да се направи раздел “Софтуер” с подраздели “Общ софтуерен форум” и “Distributed Computing” (или нещо такова), т.е. един форум за почитателите на SETI, UD и каквото се появи още там за в бъдеще. Който се наеме да го прави в сегашното състояние на форума и базата да гледа на всеки web бутон като на Delete обаче.

Valeri
21.11.02 г., 01:13
Мисля от изпокарване помежду ни полза няма. Ще направим нови и по-добри раздели, дори да не може да се върне нищо от старите. С толкова много съмнително работещи функции обаче явно трябва да се прави backup (направо с копиране) преди всяка запетайка. Сега четох малко форума на vBulletin да видя дали случайно някой не е описал нещо подобно, но там са хиляди теми с хиляди постове. Със Search нямам успех за сега (що за грешка е това, че да търся?), освен всичко нашия форум е последния излязъл и много коментари конкретно по нашата версия няма още.

Вярно е, че backup не съм опитвал да правя, но пък е и вярно, че такова нещо не съм очаквал да се случи. По същата логика не правя backup на моя компютър и когато си тегля пощата или записвам файл на Word, примерно. Абе гадна работа... предлагам да не се нервим излишно повече. Предполагам никой не се радва от случилото се, аз най-малко. :no:

Goro
21.11.02 г., 10:11
Originally posted by Valeri
Мисля от изпокарване помежду ни полза няма. Ще направим нови и по-добри раздели, дори да не може да се върне нищо от старите. С толкова много съмнително работещи функции обаче явно трябва да се прави backup (направо с копиране) преди всяка запетайка. Сега четох малко форума на vBulletin да видя дали случайно някой не е описал нещо подобно, но там са хиляди теми с хиляди постове. Със Search нямам успех за сега (що за грешка е това, че да търся?), освен всичко нашия форум е последния излязъл и много коментари конкретно по нашата версия няма още.

Вярно е, че backup не съм опитвал да правя, но пък е и вярно, че такова нещо не съм очаквал да се случи. По същата логика не правя backup на моя компютър и когато си тегля пощата или записвам файл на Word, примерно. Абе гадна работа... предлагам да не се нервим излишно повече. Предполагам никой не се радва от случилото се, аз най-малко. :no:

Backup има вече и той е факт 172MB!!!!
Скоро и форума ще работи :)

Ba4o Kiro
21.11.02 г., 12:51
Backup има вече и той е факт 172MB!!!!
Скоро и форума ще работи :)

Viva LOs Goros :bow:

Вече е редактирано ;))))), 10х Creep...

BNN
21.11.02 г., 17:09
Мисля че е разумно някой от "правоимащите" с по-бърза връзка да го прави това нещо веднъж седмично.

Георги
21.11.02 г., 17:35
Originally posted by Ba4o Kiro
Viva Las Goros :bow:

Aбе я не го обиждай бе! :hi:
Las e определителен член за женски род мн.ч, правилното е:

Viva Los Goros

Aaaaaaaaaaa :noway:

[МиГ29]Fulcrum
21.11.02 г., 18:19
изтрито

Dreamer
21.11.02 г., 18:21
Относно backupи на mysql databases. Тези, който са наясно с нещата знаят, че не е нужно да има специална уговорка за да се прави backup на сайт и database... то това така или иначе се прави цялостно, а не тоя акаунт може, тоя не може...

Всеки уважаващ себе си хост прави backup на 24 часа или по-малко. 75% и Headoff трябва да правят, но те щом mail сървър нямат... какво остава за други неща.

Форум система като vBulletin не може току така да има такива сериозни бъгове, това са глупости. Та нали форума е платен, има си професионална поддръжка, а и версията е 2.2.8 - общо взето предпоследната... не може след над 50-100 версии да бъде изпуснат такъв бъг. Проблемът е server-side, а не software-side... според мен.

Goro, недей заблуждавай хората. Backupa само на vBulletin-а е не повече от 70 мегабайта, останалите неща са неизтрити открай време и ненужни database-и на phpBB, UltraBoard, Invision Board... а и както всеки знае - колкото по-малко информация има за обработка толкова по-малко е и времето за обработване. Не че е slow... ама е тъпо да седят толкова неща в db-то, които са useless. Тяхното място е в архивиран формат някъде другаде. Въобще ако трябват за нещо :)
Та говорех, че функциите на форума са направени за да се ползват и както немалко хора вече споменаха - това, че хоста е бъгав не означава, че vBulletin-а е такъв. Ако някой не е съгласен с мен с удоволствие ще се инсталира vBB другаде и ще се тества кое как работи т.е. дали въобще работи. Все пак този въпрос вече май е ясен.

Гледам, че Valeri пак е Администратор :) Мисля, че думите срещу него от страна на Григор бяха много силни, но това е заради състояние на афект... но пък не трябваше да се казват тъй като той не е виновен за нищо... освен за това, че е искал да помогне И Е ЗНАЕЛ КАК.

Между другото ето какъв проблем можете да забележите: Правите търсене и ви се връщат като резултат определен брой теми, но на практика тях ги няма... защото за загубени. Т.е. изтрити заради станалото. Не се учудвайте от факта, че седят индексирани, а ги няма... това е заради кеширане на въпросния search в таблицата searchindex.

Ако се сетя още нещо ще допълня later.

ToHu
21.11.02 г., 18:44
Абе сега няма какво да обвиняваме Валерий, а относно промените, аз също бях за тях, даже се опитах и с Григор да се свържа за да обсъдим ама ..... Иначе ако някога във Ревюта е имало теми те определено не са изчезнали след намесата на Валерий, в тоя раздел нямаше теми и преди 1 седмица.

Paladin
21.11.02 г., 19:12
Originally posted by Dreamer

Форум система като vBulletin не може току така да има такива сериозни бъгове, това са глупости. Та нали форума е платен, има си професионална поддръжка, а и версията е 2.2.8 - общо взето предпоследната... не може след над 50-100 версии да бъде изпуснат такъв бъг. Проблемът е server-side, а не software-side... според мен.

Ако проблема е server-side, не трябва ли цялата база да се затрие?

НО! Дори и да е software-side, как така, от немай къде, ще се изпълнява
FOR EACH ....:
DELETE ....
END.
(така поне е при PROGRESS-а на който аз работя. Може при MySQL да е по друг начин, но принципа е еднакъв)

Ако греша, ще се радвам да науча нещо ново :)

ToHu
21.11.02 г., 19:16
М-у другото, относно бекъпа на базата данни аз мога да го правя, не знам как е връзката ми към форума, но си върви нормално, от други места дърпам с 30-40 к тъй че мисля няма да е проблем, само кажете какво трябва да с еправи. А за другите неща ... виждам днес Горо ме е сложил администратор за да помагам, но лошото е че с нищо не мога , защото си нямам на идея от форума, т.е. от това как функционира и се управлява иначе имам желание, ама предпочитам да не бутам където не разбирам.

Dreamer
21.11.02 г., 20:05
Originally posted by ToHu
М-у другото, относно бекъпа на базата данни аз мога да го правя, не знам как е връзката ми към форума, но си върви нормално, от други места дърпам с 30-40 к тъй че мисля няма да е проблем, само кажете какво трябва да с еправи. А за другите неща ... виждам днес Горо ме е сложил администратор за да помагам, но лошото е че с нищо не мога , защото си нямам на идея от форума, т.е. от това как функционира и се управлява иначе имам желание, ама предпочитам да не бутам където не разбирам.

еее, и аз искам да съм администратор :) лол

The Penalty
21.11.02 г., 20:15
'Начи да кажа и аз нещо.
Твърдо заставам зад мнението, че Валерий не може да е виновен. Просто мога да се сетя как се чувства, можеше да се случи на всеки админ докато прави дори минимална промяна (в случая правата на Б4К) ама го ударил него късмета...
А я се замислете само дали той не е човек на честта - това сигурно е едно от последните неща които би искал да му се случат?!
Пък и дето МИГ-а вика, майна му, ще си го напълним пак.
Просто и на мен са ми се случвали такива неща и знам и усещането какво е, и ефекта от него също.

Аре да пиеме по една студена бира и да се забрави за тая простотия, казвам ви - и по-лошо можеше да е, радвайте се, че е малкия дявол.

:guitar: :guitar: :guitar: :guitar: :guitar: :guitar: :guitar:

Valeri
21.11.02 г., 20:48
Backup трябва наистина да се прави на няколко места, просто съм убеден вече. Goro е най-запознат с организацията на форума, нека каже къде и какво е важно да се backup-ва и да го правим по-често. Иначе за проблема не се наемам да виня софтуер или сървър, защото мога само бегло да предполагам какво може да е станало. Linux сървърите не са ми добре познати и затова не давам мнение. От форума разбирам добре опциите в Control Panel и съм 100% сигурен какво трябва да се направи за да се получи желан ефект, но ако не прави каквото обещава не мога да помогна с много. Мога обаче да дърпам каквото е критично и при мен ако трябва (явно backup на сървъра на headoff през Control Panel не става) и най-важното ако headoff ми дават да го правя. Имам интернет около 1MB/min, но ако връзката ми е такава като с форума, просто няма смисъл... отваря ми се с под 1KB/sec, ако въобще върви.

Valeri
21.11.02 г., 20:56
Айде... и двойни постове ми пуска вече форума... за по-голяма убедителност. :drink:

Originally posted by The Penalty
...казвам ви - и по-лошо можеше да е, радвайте се, че е малкия дявол.

Абе това вчера и BNN ми го каза по ICQ...
Я ми кажете дали може някой web бутон да ми гръмне монитора и да ме претрепе? Съжалявам за въпроса, но чувствам нужда да попитам когато едновременно двама души ми споменават за по-лоши неща. Особено както BNN го каза "важното ние да сме здрави"... :bow:

Б**и мамата, ама аз няма да влизам тука повече ако и това е възможно! :no:

Kayso
21.11.02 г., 21:30
Айде стига самосъжаление де !

Валерий ти си ценен кадър, макар и малко по-заядлив от останалите ;) , така че приказките продължават :chat: , форума работи, това е важното :cool:

The Penalty
21.11.02 г., 22:51
Originally posted by Valeri
Айде... и двойни постове ми пуска вече форума... за по-голяма убедителност. :drink:

ХА-ХА, Валерий, форума се опитва да навакса броя на изгубените постове в СОФТУЕР :ghi: :ghi:

alexz
21.11.02 г., 22:58
давайте пак и това си е... :)

а това за по лошото си е чиста проба малко или много песимизъм малко де... ми така де - предвиждай най-лошото, та ако ти се случи да си готов за него де... ;) с 2 думи - подгответе се за удрящи ви по челата бутони при опит за бекуп на форума... :) хехехе
;) :rotate: :D :fly:

Valeri
21.11.02 г., 23:10
Айде...

Темата вече не е stick-ната, форума работи пак. Ще се уговорим кой и от къде да прави периодично backup-и, че да се движат нещата по-спокойно. Това е за сега. Ако видите някъде грешка се обаждайте.

QWERTY е новия модератор в подразделите "Мрежи и комуникации" и "Linux". Както вече сте видяли (предполагам) има малко по-различна подредба в раздел "Софтуер", която предполагам ще ви хареса с частичното разделяне на нещата по тематики.

:box:

Mollov
22.11.02 г., 00:17
Айде също гледам, че много Администратори, много Модератори, много нещо.......

Скоро сигурно тоя, с най-малко постове ще е Модератор, за другите да не говорим :laugh: :beer:

Kayso
22.11.02 г., 01:57
Имам обаче един малък проблем с форума който се получи сега.

Когато вляза във форума, нв ми излизат промените, мненията са си все същите от предния път когато съм влизал, като дам рефреш обаче и всичко оправя. Не е кой знае какво ама се бъркам, поне аз.

Fo
22.11.02 г., 02:07
Какъв е проблема backup-ът да си е на сървъра?