Виж пълна версия : LCD Display - направи си сам :)
Reaperr
24.01.05 г., 19:11
Здравейте ! Искам да си направя лцд за кутията на компютъра.
Имам ЛПТ кабел и ЛЦД дисплей от Ериксон А2628 .Намерих следната схема за свързване на конкретния дисплей със PC.
Аз няма да мога да си го направя явно ще дам на един приятел.
Разгледайте схемата и ми кажете какво друго ми трябва освен лцд-то и ЛПТ кабела
Shemata (http://rifer.narod.ru/a2618.html)
Reaperr
24.01.05 г., 19:16
Ето я пак
gogo126
24.01.05 г., 19:56
даите за ериксон а1018 на енг. плс :)
от къде мога да си зема ЛПТ кабел и за колко ?
$vetlio
24.01.05 г., 20:12
Ще ми обясните ли всичко подробно! Ок има кой да ми направи мода по схемата !После направо към лпт порта ли трябва да го вържа или .. Какво следва????Хелп бе хора!
А и какъв софтуер трябва да се качи ??
А екранче от сименс Ц 25 дали ще стане!
gogo126
24.01.05 г., 20:21
И ти ли бе Све?:)
Какво е ЛПТ?Аз искам схема за а1018 на английски щото с руския съм :(
:)
офф
от къде мога да си зема ЛПТ кабел и за колко ?
Примерно в Офис1 или от кой да е магазин за компютри. Отиваш и казваш че искаш кабел за принтер (такъв който се връзва къл LPT порта на компютъра, зашото има и други) , мисля че няколко лева му е цената.
/офф
А за LCD-тата , доколкото знам се продават такива готови които само се вкл. в компа, качваш софтуера към тях и си готов.
gogo126
24.01.05 г., 20:29
Е да ама аз обичам сам да си правя нещата :)
СветлЮ.кой ще ти направи "МОДА" по схемата ?:)
$vetlio
24.01.05 г., 20:33
абе george стегни се бе батко тука наблизо имам един познат дето работи в магазин за GSM и така ще го помоля него да видим какво ще каже ...
gogo126
24.01.05 г., 20:39
Много съм си стегнат и твърд :)!
Ти ще го помилиш ама нз дали ще се навие :)ама стига спам!
Някой може ли да ми "декодира" символите от схемата за А1018 на руския сайт ?
$vetlio
24.01.05 г., 22:08
Смеххх Смех в залата!!
Ха кефиш ме!Джордж не забравяй че учим в един клас приятелю... :devil:
:smeh: :beer:
gogo126
24.01.05 г., 22:12
Офф!
И какво като у4им в един клас ПРИЯТЕЛКО?!?
Не съм като те.....и като ..... :)
Стига СПАМ!
не знам какав ви е проблвма с тия прости схеми(само за 1018 е малко по-шит защото има и едно стъбилизаторче което е хубаво да изтествате дали сте го вързали както трябва и дали стабилизира на толкова на колкото трябва). отивате в електронинвест и си купувате куплунг 25пина за лпт мисля че в третия магазин беше и една тестова платка. за 1018 е хубаво да свалиш от телефона куплунгчето отдолу дето е на пружинки с позлатени контакти и с цялата пласмаса да го фиксираш така че да съвпаднат контактите и дисплея да се държи в гнездата.
(при мен дисплея се оказа изгорен)
за руския ... .то прост не пише нищо ... казват да инсталираш програмата .... да сложиш тяхния пач за да поддаржа 17 символа и тва е
ще се наложи да си сложите portIO-DLL ако ви направи проблем с файл dlportio.dll(това е за директна работа с входно-изходните устройства)
Успех и пишете какво сте направили
Авторски права на vBulletin