PDA

Виж пълна версия : хелп за .док файлове

srg
24.01.05 г., 18:21
проблема ми е следният:
направих едно сайтче на флаш
от менютата извиквам .док фаилове с geturl
при натискане на бутона излиза стандартния въпрос open or save

при сейв всичко е ок
но при опън компа забива
и по-специално ms word

моето предположение е, че word се опитва да си направи темп фаил в директорията от която отваря фаила, и понеже е read only се сгъбясва
обадих се на админ-а на сървъра, който промени опцията на .док файловете ->бинарни
проблема си остана
понеже веб не ми е силната страна, предполагам, че има някакво разрешение, но и аз и админа не го знаем
ако някой се сеща - мерси предварително

адреса е www.logos-bg.org
може да пробвате док файлове в - БГ-ЗАКОНИ ЕС+

едит
хм явно бинари-то си свърши работата и сега има само save, но проблема си стои, понеже ми се иска документите да могат да се отварят директно

nomatter
24.01.05 г., 20:35
Пробва ли на друга машина. Може нещо да не ти се понася word-a с такова отношение към него.

Karata
24.01.05 г., 22:44
Отварям си безпроблемно с Open. (Avant Browser, XP Pro SP2, Office 2003 SP1). Отварях половината.

BTW що ми е изведен Reviewing toolbar? При нормално стартиране на Word не е, при запазване в диска и последващо отваряне - също, но от сайта с Open се вижда.

srg
25.01.05 г., 12:44
пробвах на 4 различни машини - единствената на която не заби беше без инсталиран офис - само wordpad

администратора на сървъра пробва от неговият комп - забива
странна работа

StillOpossum
25.01.05 г., 16:03
С Mozilla и OpenOffice.org нямаше проблеми. Защо не ги направиш тези файлове на PDF мисля, че е по-подходящо в случая, а и не всички разполагат с офис пакети. Може и двата формата да ги има, избора никога не е излишен.

srg
25.01.05 г., 16:13
ами идеята беше да ги направя и док и пдф - пдф се редактира трудно, а тези файлове трябва да могат да се ползват от всеки

в крайна сметка ще реша проблема като ги генерирам от MS word като htm
но проблема ще си стои и по някой друг проект пак ще се озъбя

мислите ли, че проблема е от тмп файла? някой има ли идея дали word се усеща, че дърпа от remote read only ?

The Penalty
25.01.05 г., 16:20
При мен се отваря това без проблем:
http://www.logos-bg.org/doc/prj-b.doc

Мозила + Офис 2к

ЕДИТ: IE6 също го отваря

srg
25.01.05 г., 17:03
като казваш "отваря" - имаш предвид отваря се директно в MS word или ти излиза меню - save as ?

защото след корекцията от страна на админа - док файловете да се считат за binary при мен директно излиза save as и за никакво отваряне не става дума
ползвам MyIE2 върху IE 6.0

Karata
25.01.05 г., 17:16
Излиза ми стандартно (attachment-а). Давам Open и си правя каквото искам - не забива.

PS: Не вярвам да е от Temp-а - нали си отварял файл от CD - къде е разликата.... Но дали не би направил единия от DOC-овете да бъде без дефиниран език в Tools > Language > Set Language > Do not check spelling or grammar, да го качиш отново и да го пробваш него конкретно....

The Penalty
25.01.05 г., 17:42
OPEN

:D

srg
25.01.05 г., 17:49
вий сти хакери бре, с тиа мозили-годзили

StillOpossum
25.01.05 г., 18:04
Направих проба и с чисто IE 6.0, и Word 2002, файлът се отвори без проблем в прозореца на браузера. Може би трябва да търсите проблема по компютрите, а не на сървъра. Ако са правени от един и същ човек разбираемо е да вадят един и същ проблем.

The Penalty
25.01.05 г., 18:04
Бе я си изключете антивирусите преди тая операция (барабар с тоя so called администратор)!

:D :D :lol:

srg
25.01.05 г., 18:09
ами при мен може да е от някой от 4-те ми firewall-а /параноик съм/ ама в компютърната зала са зад маскарад и ни wall ни антивирус има

п.с следващото ниво за хакерите е след open да дадат save и да стане :))

Karata
25.01.05 г., 18:14
Originally posted by The Penalty
Бе я си изключете антивирусите преди тая операция (барабар с тоя so called администратор)!
Да, бе, антивирусите му виновни... аз снощи вкъщи го отворих при действащ NAV 2003, а преди малко с AVG Pro 7. Гайлета нямах...

Edit: ами при мен може да е от някой от 4-те ми firewall-а /параноик съм/

Мдааа ... параноик си:hi:

Glimmer
25.01.05 г., 20:28
IE 6.0 SP 2 + Word 2003 + Avast! Antivir + вградения в Win Firewall - не става.
Mozilla 1.7.3 + гореизброените - става и Open и Save