Виж пълна версия : Сваляне на информация от iPAQ h1940 с неработещ дисплей
Dark Skywalker
23.01.05 г., 14:45
Стана тя, каквато стана... :(
Някои от вас знаят как преди време ми се счупи touch screen-ът на PocketPC-то. Е, устройството беше използваемо като телефонен бележник и аз продължавах да разчитам на него.
Днес обаче отказа самият дисплей. И аз с ужас установих, че не мога да си изтегля списъка с контактите. Вътре имам телефони, на които много държа. Дайте идея какво мога да направя. Разполагам с оригинален кабел за данни. Преди да стане поразията, бях спрял Bluetooth-а на покета, за да не хаби батерията и сега не мога да го browse-вам от другите ми компютри.
Ако трябва, бих купил на старо някой h1910/h1930/h1940, за да се мъча да сменям платката с паметите.
Оф, че тъпа работа... :cry:
Private
23.01.05 г., 16:00
Ако намериш същия модел за мостра, би могъл от момента на включване
на двата стъпка по стъпка да се опиташ да достигнеш менюто за комуникация
и да активираш Bluetouth-a - операцията е възможна и с телефонно обаждане.
Аз ползвам Nokia 9110, която е с вградена памет и MMC карта.
Веднъж нещо се прецака и се стигна до формат на вътрешната памет. :D
Оттогава организирах 95% от данните да ми стоят на картата.
Апарата да се чупи на воля, ако иска....
Dark Skywalker
23.01.05 г., 19:17
Originally posted by Private
Ако намериш същия модел за мостра, би могъл от момента на включване
на двата стъпка по стъпка да се опиташ да достигнеш менюто за комуникация
и да активираш Bluetouth-a - операцията е възможна и с телефонно обаждане.
Телефонно обаждане?
Както и да е. Не мога да направя нищо стъпка по стъпка, понеже touch screen-ът не работи. Не само че не виждам какво става, а и не мога да извикам start menu-то.
Private
23.01.05 г., 21:35
Предположих, че има начин за навигация само с бутоните, от сорта:
"Start > Settings > Control Panel > System..."
това ми беше идеята - собственика на здравия чарк да диктува необходимите команди по телефона.
Или някакъв сервизен режим.
Или desk stand със автоматично синхронизиране при поставяне на апарата.
Не съм разглеждал конкретно PocketPC, само правя аналогия с Nokia9xxx и Palm.
А през Active Sync какъв е проблема?!?
Слагаш един Outlook, ама не Express, бодваш малкото ПЦ в голямото и то даже без да пита автоматично ще ти прекопира всичките контакти на голямото ПЦ :)
Dark Skywalker
24.01.05 г., 05:14
Ами странното е, че с ActiveSync не пожела да тръгне да се синхронизира на домашния ми компютър. :headscrat
Сега обаче се сещам, че тук съм инсталирал новата версия 3.8, а на PocketPC-то е инсталирана версия 3.7.1, което явно има значение. Ще опитам пак на офисната машина...
@ Private: уви, навигация само с бутоните не е възможна при PocketPC.
Това че Active Sync на десктоп-а е 3.8 в случая едва ли е от значение- ако не се синхронизира на няколко места проблема вероятно не е само в дисплея. А и няма смисъл да пробваш да пренасяш памет в друга машина, защото контактите са записани в РАМ-а и при това ще ги загубиш ако вече не си ги загубил понеже предполагам че се е стигнало до хард-ресет. Не пазиш ли бекъп на контактите на флаш карта и с каква програма правеше бекъп?
А в Стемо би трябвало да могат да помогнат, посети ли ги?
Private
24.01.05 г., 12:45
Според спецификациите машинката има 14Mb Flash storage space и 64Мb SDRAM, както и бекъп батерия. Ако контактите са записани във флаша, има голяма вероятност при смяна на дисплея със здрав да се дръпне инфото. Ако пък всичко е в RAM-a, това означава, че при евентуално забиване или рестарт трябва да се ресторва бекъпа от PC - звучи ми доста неудобно за работа. В този случай има теоретична възможност апарата да се разглоби, без да му се прекъсва бекъп батерията и да се подмени дисплея.
В добър сервиз би трябвало да имат опит с такива операции - дисплеите често създават проблеми.
Dark Skywalker
30.01.05 г., 10:58
А в Стемо би трябвало да могат да помогнат, посети ли ги?
Стемо ми искат ? 300 за подмяна на дисплея...
на мене новия ActiveSync ми правеше проблеми само при синхронизация през WiFi, и то защото е изключена по default. В Connection Settings като пуснеш Ethernet и се оправи. Soft-Reset е единственото което се сещам от страна на ПДА-то, което може да се направи ако не тръгва още ActiveSync.
Lyubo_lvl
30.01.05 г., 15:13
Може да си инсталираш ТАЗИ (http://asus-mypal.pdatopsoft.com/PocketPC/Pocket-Controller-Professional) програма на компютъра и да командваш от там PDA-то. Аз така си спасих данните от един P900. Успех.
miroslav
01.02.05 г., 00:15
Хм , имах 1940 преди по-малко от година.
Синхронизирах с Outlook-а без никъв проблем.
Не помня с коя версия на Active Sync съм работил тогава...
Dark Skywalker
01.02.05 г., 10:19
Може да си инсталираш ТАЗИ (http://asus-mypal.pdatopsoft.com/PocketPC/Pocket-Controller-Professional) програма на компютъра
Уви, не мога. За да се инсталира тази програма, трябва да има активна ActievSync връзка с Pocket PC-то. Ако имах активна връзка с него, щях да мога да синхронизирам с Outlook...
А ActiveSync не се ли пуска автоматски като сложиш ПДА в cradle/вържеш кабела?
Авторски права на vBulletin