PDA

Виж пълна версия : Nokia 6230 vs. Sony Ericsson K700i

CELERON-new
14.01.05 г., 15:38
Koj i za]o?

petrov
14.01.05 г., 16:49
Иди на http://www.gsmarena.com - там можеш директно да сравняваш характеристиките и да си прицениш в зависимост от това кои екстри са ти важни. И двата модела са от достатъчно време на пазара и мисля, че са им изчистени вече основните бъгове.
Не слушай мнения от рода "Нокиа си е Нокиа". С оглед на цената мисля, че К700 е верният избор, но сам си прецени.

threed
14.01.05 г., 17:48
и към Motorola E398 погледни :)

The Bandit
14.01.05 г., 20:23
Зависи за какво предимно ще използваш телефона освен за говорене. И двата телефона имат сходни възможности, въпреки че са различни класове - 6230 е бизнес телефон, К700 - по-скоро мултимедиен младежки телефон.

Ето нещата, които са ми направили впечатление на мен, ползвайки двата телефона, на мен лично К700 ми допада повече чисто индивидуално и затова си взех такъв.

За 6230:

+ добри възм. за комуникация (IR, BT, приемане/пращане директно от Win XP/2000 без драйвери и доп. софтуер)
+ ММС карта
+ доста качествена камера
+ Zoom на камерата при ПРЕГЛЕД на снимките в телефона до реалния им размер със скрол нагоре/надолу/настрани - на пръв поглед нещо излишно, но след като го опитах на 6230 ми липсва много на моя К700
+ плейване на видео, МР3
+ възможност за Java игри в мрежа през Bluetooth
+ качествено изпълнение, няма никакви луфтове и скърцания на батерията, характерни за по-стари нокии

- доста малък дисплей, и физически и като резолюция на точките е по-слаб от К700, а е далеч като размер и изобщо от актуалните телефони в момента
- неатрактивен и малко куц дизайн (това субективно разбира се)
- малко неудобно място на IR порта

За К700:

+ много добър дисплей с много висока резолюция, може би най-високата за обикновените телефони (не смартфоните)
+ всякакви възм за комуникация (IR, BT, приемане/пращане директно от Win XP/2000 без драйвери и доп. софтуер)+ много добра синхронизация с РС, включително и като remote control за компютъра
+ много силен Java engine, съответно възможност за много добра графика при игри, наличие на 3Д
+ MP3, видео
+ приятен дизайн/размери/тегло

- неудобна клавиатура (става дума за цифровите клавиши при писане на ММS, иначи всичко се прави с джойстика+функ. клавиши)
- малко памет за телефони (все пак не е бизнес телефон)
- паметта е интегрирана и не е разширяема
- слаба батерия
- камерата не е особено качествена, снимките имат шум и не са съвсем реални цветовете

Аз бих се замислил сериозно за Siemens S65, бих си купил такъв сега, когато вече цената му е стигнала тази на горните 2 телефона, горе долу обединява предимствата на горните два телефона + мегапикселова камера, огромен дисплей, всички актуални техн. възможности. Липсва му само гласов набор и MP3 поддръжка, което не знам до колко е важно за теб. Иначе аз бих си взел този телефон.
Другата възможност е Моторолата, за която ти казаха - ако искаш по-шарен дизайн, отвътре нямам поглед върху него.

Eто за справка едно пряко сравнение между камерите на К700 и 6230, двете снимки ги направих на едно и също място при идентични условия и настройки:

6230 (http://www.geocities.com/geforce_boy/Image012.jpg)

K700 (http://www.geocities.com/geforce_boy/Picture11.jpg)

Dark Skywalker
15.01.05 г., 03:21
Originally posted by The Bandit
Аз бих се замислил сериозно за Siemens S65, бих си купил такъв сега, когато вече цената му е стигнала тази на горните 2 телефона, горе долу обединява предимствата на горните два телефона + мегапикселова камера, огромен дисплей, всички актуални техн. възможности. Липсва му само гласов набор и MP3 поддръжка, което не знам до колко е важно за теб. Иначе аз бих си взел този телефон.

За всичко друго бих се съгласил с теб, но не и за качеството на дисплея на S65. Въпреки че като габарити екранът е голям, разделителната му способност е чувствително по-лоша от тази на K700i. Дотолкова по-лоша, че за мен беше направо дразнеща. Освен това организацията на менютата му е по-слаба от тази на K700i.

Препоръчвам модела на Sony Ericsson въпреки минорните проблеми, за които съм споменал в съседната тема.

MooN_WiND
15.01.05 г., 13:19
А аз препоръчвам S700, тъй като цената му започна да се "срутва" трябва и той да се наблюдава...
Ако имат значение за вас музикалните възможности на апаратчето(както при мен) е задължително да се уверите и дали има Equalizer. К700 има всичко, но няма карта... ама пък е с по-ниска цена(около 100 лева). Така че ако не се нуждаете от допълнителна памет на която да тъпчите MP3-ки , явно К700 побеждава...

Някой случайно да има представа дали SX1 притежава Equalizer?

CELERON-new
17.01.05 г., 00:04
The Bandit, blagodarq ti za iz`erpatelniq otgowor.Wse o]e se dwoumq, no wse si mislq,`e Nokiqta e po-dobra.Imate li predstawa dali data kabelyt za 7250i, kojto imam sega ]e stane i za 6230.Ne e originalen ,a Prolifik i pi[e[e,`e e za 7250i specilano.Maj e analog na DKU-5,a za 6230 maj e DKU-2.Dali ]e stane?MP3-kite absol\tno sy]iq razmer li wzemat kato na PC=to?

Adrian
17.01.05 г., 02:23
Кабела няма да стане.
Не съм обръщал внимание, но съм почти 100% че са същите

gkirilov
17.01.05 г., 18:57
Originally posted by CELERON-new
MP3-kite absol\tno sy]iq razmer li wzemat kato na PC=to?

ako si gi prekompresira[ ]e zaemat po-malko mqsto, a razlikata w ka`estwoto na muzikata koqto `uwa[ bi trqbwalo da e minimalna, za]oto telefona ne move da izkara zwuk kato na dom.uredba primerno.

CELERON-new
17.01.05 г., 20:57
Za da slu[a[ MP3 trqbwa li da sa wkl\`eni slu[alkite.Za radioto znam.`e trqbwa no za MP3?

Dark Skywalker
17.01.05 г., 21:36
Za da slu[a[ MP3 trqbwa li da sa wkl\`eni slu[alkite.Za radioto znam.`e trqbwa no za MP3?
Ако въпросът се отнася за K700i, отговорът е "не". Телефонът разполага с прекрасен високоговорител.

The Bandit
17.01.05 г., 23:38
Същото се отнася и за 6230, няма нужда от слушалки за MP3 слушане, а неговият високоговорител даже е по-силен от този на К700

CELERON-new
18.01.05 г., 18:48
Edinstwenoto,koeto me wyzpira da wzema Nokiqta e,`e wse o]e e 525 lewa w Montana.A trqbwa da padne pod 500 lewa,za da q wzema.Koga mislite,`e ]e stane towa.A i tuk w Montana q widqh s arabski bukwi (oswen latinskite) po klawiaturata.Towa pre`i li i za]o e taka?

Dark Skywalker
18.01.05 г., 21:23
A i tuk w Montana q widqh s arabski bukwi (oswen latinskite) po klawiaturata.Towa pre`i li i za]o e taka?
Ами на мен би ми пречело, за теб не знам.

Така е, защото телефонът ти е внесен нелегално от Дубай (примерно). Ти си знаеш трябва ли ти телефон, предназначен за чужд пазар....

CELERON-new
18.01.05 г., 23:05
I na men mi pre`i i ne bih si wzel takyw.Za cenata kakwo ]e kavete-da o`akwam li skoro <500 lewa?

CELERON-new
19.01.05 г., 09:54
I az we`e ne znam kakwo to`no iskam!Sigurno e,`e telefonyt,kojto trqbwa da wzema trqbwa da e pod 500 lewa,]oto ne go pla]am az.Kato naprawih rawnosmetka,kakwo se polu`aw:
SE K700 ima tolkowa pamet, kolkoto ima 6230, kato q kupi[ (32+8),a 42 za SE.Kavete kolko ot tazi pamet pri SE e zaeta.Kato se zamislq,nqma da si kupuwam dopylnitelna po-golqma karta,a sy]o i kabel move bi,za]oto e sluveben telefonyt.

MP3 mogat li da se prenasqt prez INFRARED ili BT?

Ima i drug moment-da ne se izhwyrlqm tolkowa,a da si wzema ne]o okolo 350 lewa.Dwoumq se mevdu 6610i i K500i i edinstwenoto,koeto me wyzpira e bateriqta na K500i (kolko li izdyrva,ako telefonyt se nosi samo stendbaj kato rqdko se izpolzwa za razgowori i ne se izpolzwat ekstrite-az mnogo ne goworq.Kolko izdyrjat baterijte na K700 i 6230 pri sy]oto polovenie.

Wyob]e spodelete ne]o za K500i kato ka`estwo na displeq,na bateriqta.Koj bihte izbrali mevdu nego i 6610i?Nekakwi bugowe wyw softuera na k500? Mersi predwaritlno!!!

The_powerhead
19.01.05 г., 10:30
Wyob]e spodelete ne]o za K500i kato ka`estwo na displeq,na bateriqta.Koj bihte izbrali mevdu nego i 6610i?Nekakwi bugowe wyw softuera na k500? Mersi predwaritlno!!! Според мен единственото нещо с което 6610i може да се сравнява с К500 е цената :). 6610i е 6610 с добавена камера, и то QVGA, орязан ИЧ порт, доста по- кофти дисплей като цветове и по- малък, много по- малко памет... Въобще не виждам предимства спрямо СЕ- то. Батерията на К500 държи около 3 дена нормално ползване, Нокията не държи много повече. Качеството на дисплея на К500 е много добро, може би точките са му малко за физическия размер, но не може да се сравнява с това на 6610и.
Извод: ако аз избирах бих взел К500 :)

Dark Skywalker
19.01.05 г., 12:18
SE K700 ima tolkowa pamet, kolkoto ima 6230, kato q kupi[ (32+8),a 42 za SE.Kavete kolko ot tazi pamet pri SE e zaeta.Kato se zamislq,nqma da si kupuwam dopylnitelna po-golqma karta,a sy]o i kabel move bi,za]oto e sluveben telefonyt.

Достъпни за потребителя на K700i са 41 МВ. С известно количество снимки от камерата, теми, мелодии, игри и Java приложения, моята свободна памет е 38 МВ. Тъй като нямам амбицията да използвам телефона като диктофон или MP3 плейър, тази памет ми се вижда предостатъчна.

На втория ти въпрос отговорът е "да" за K700i.

The Bandit
19.01.05 г., 12:31

Свободната памет в К700 без да си качвал нищо е ~41 МВ. Ако нямаш намерение да кумуваш външна карта с памет за 6230, то това й предимство отпада.

Да, може включително и от единия телефон на другия. Преносът на 2,5 МВ МР3 файл от 6230 на К700 през BT отне около минута.

P.S. Е аз докато напиша през тоя dial up Иван ме е изпреварил...

CELERON-new
19.01.05 г., 16:26
~etoh iz forumite i me ozada`i edin potrebitel.Toj kazwa winagi da se zalaga na po-skypoto (Germanos, MTel),za]oto tam sa po-ka`estweni aparatite i sa direktno wneseni,a w drugite magazini,kydeto cenite sa po-niski, sa bili otwyn sy]ite,no s `asti menteta.Wqrno li e towa?W Dvef kak sa telefonite,za]oto zabelqzwam,`e skypite modeli sa s okolo 100 lewa po-skypi ot drugite mesta,a po ewtinite s malko po-skypi.

I pak za SE K500i i K700.Pri K700 kak izglevdat snimkite na displeq,za]oto kazwat,`e ne bili mnogo dobre (sprqmo 6230)?Sy]o taka me e strah da ne popadna na mente K700,ako si wzema ot "ewtinite" (499 lewa).Ima li nqkoq mnogo kuca wersiq na softuera,za]oto `etoh,`e se razprawqhte w temata na DARK za wersiite ili prosto razlikite sa kozmeti`ni?

I naj-wavnoto za bateriqta.Pri normalno polzwane (bez da se izpolzwa kamerata,BT,MP3,abe samo za razgowori i to mnogo malko) kolko izdyrva???A 6230 kolko?A K500-ni]o ne kazahte za nego-bih go predpo`el 6610i pred nego,za]oto nqma da e kitajski (500 i 700) winagi sa kitajski i bateriqta na nokiqta e mnogo dobra.A za bygowe pri K500-dali gi ima?

Ilian359
19.01.05 г., 16:50
Произходът определя проблеми в софтуера, а не в хардуера на телефона.
За Jeff е изписано много - потърси!

Stan
19.01.05 г., 16:52
Ако се спреш на Нокиа, искаш читава такава и можеш да си го позволиш, вземи си апарат от оторизиран вносител и дистрибутор. За България са отбелязани тук: http://www.nokia.bg/nokia/where_to_buy.html
Това са:
- Алфа Копи
- МТел
- Глобул,
като се имат предвид директно офисите на двата оператора, а не техни "партньори" - Германос, Да-да, ма-да, и не знам какво си...

Това е. Единствено от тези три направления телефоните са със 100% гарантиран произход и качество и не са кодирани/разкодирани, няма маймуни и портокали по панелите и менютата и т.н. Всички останали Нокии, ама абсолютно всички, са внесени от неизвестни дестинации, къде легално, къде нелегално, с неясен произход са, стикерите по кутиите не отговарят на апаратите вътре - цвят, ИМЕИ и т.н., предназначени са за други пазари, пипани са - разкодирани и т.н. Затова са и по-евтини.

Аналогично е положението и с другите марки телефони, не само Нокиа. Евала на Нокиа, че са посочили на сайта си оторизираните си дистрибутори и вносители за всяка държава, та всеки да си прави сметката...

Cenzor
19.01.05 г., 17:02
За България са отбелязани тук: http://www.nokia.bg/nokia/where_to_buy.html
:super: :lolo: :lolo:
Обясненията под логото на Мтел и Глобул са просто...:worry: :drums:

CELERON-new
19.01.05 г., 19:10
Kolko izdyrva bateriqta na SE K500i bez da se izpolzwat ekstrite mu i pri malko razgowori?Mersi predwaritelno!Struwa li si telefona pred 6610i i za]o?Nqkakwi bygowe wyw softuera da sa nabl\dawani?

Stan
19.01.05 г., 20:17
Леле... ама ти наистина си култов! :worry:
Така и така почна да пада нивото, вземи си една Nokia 1100 (http://www.nokia.com/nokia/0,,42112,00.html), стотина лева е, а батерията й държи 10-12 дни без проблем... :box:

The Bandit
19.01.05 г., 20:44
Struwa li si telefona pred 6610i i za]o?
Добре де, по въпроса дали К500 си струва повече от 660и не стана ли ясно няколко поста нагоре?
Снимките на К700 си изглеждат идеално, не знам какво са имали предвид като са ти казали, че са кофти. На 6230 "+"-са е както ти казах по-горе, че при преглед на снимките имаш zoom, иначе самите снимки не са толкова детайлни поради по-ниската резолюция спрямо К700. Батерията и на К700 и на 6230 издържат към 3 дни, трудно повече при средна употреба. Това е!
Не се влияй тоолкова много от това кой какво ти казал - по-скъпо, по-евтино... Отиди някъде виж на живо телефоните и избирай, това все са нови телефони с всичко актуално, което ти трябва. ТИ трябва първо да си реши кой клас те интересува - среден, нисък. Първо реши това и така ще ти се ограничи избора до няколко телефони и избирай от тях.
Иначе тук само се въртим в кръг за едни и същи въпроси, а ти не можеш да решиш и се чудиш за все повече и повече възможни модели...

Originally posted by Cenzor
:super: :lolo: :lolo:
Обясненията под логото на Мтел и Глобул са просто...:worry: :drums:
... просто неверни. Първият МОБИЛЕН оператор е Мобиком доколкото помня. Вярно щеше да е ако бяха написали GSM оператор...

CELERON-new
20.01.05 г., 19:42
Pory`ah si 6230 i utre pristiga.Samo mi kavete, molq wi, kak da procediram s bateriqta,`e ima protiwore`iwi mneniq.Da izcedq fabri`ni zarqd do ugaswane na displeq ili s kupuwaneto bam w kontakta.Kolko `asa da go dyrva pyrwiq pyt i sledwa]ite nqkolko pyti trqbwa li pak dokraj da pada?
Thanks!

The_powerhead
21.01.05 г., 09:57
Нали знаеш абрeвиaтурата RTFМ ? Там си пише.
Edit: мм който пише преди да си е изпил кафето прави глупави грешки :wow: :rfc: :)

Dark Skywalker
21.01.05 г., 10:17
Originally posted by The_powerhead
абривиетурата RTF?
Абревиатурата RTFM :)
Но си прав, де. Каквото пише в книжката, това трябва да се направи.

CELERON-new
21.01.05 г., 14:53
W knivkata ne pi[e kolko `asa,a ` pyrwite nqkolko cikyla trqbwa da sa pylni.Da izhabq li zawodskiq zarqd i togawa da zarevda ili da zarevdam naprawo?

The_powerhead
21.01.05 г., 15:23
Да, първо разреди батерията докрай. След това, разреждане докрай можеш да правиш профилактично поне 1 път в месеца.

CELERON-new
21.01.05 г., 16:10
Siguren li si,`e e taka,za]oto na sega[nata mi Nokiq naprawo s fabri`ni zarqd w kontakta za 24 `asa i do den dne6en (polowin godina) si dyrvi ot 7 do 10 dni.Da q razrevdam li ili naprawo w kontakta ot kutiqta.I kolko `asa?

The_powerhead
24.01.05 г., 10:22
Вече сигурно няма значение, но по- принцип е препоръчително батерията да се разреди първоначално. Няма смисъл от зареждане повече от 8 часа /дори за Li Ion батериите и това е много/. А впоследствие едно пълно разреждане на месец понякога събужда батерията за нов живот :).

darkblade
22.05.05 г., 23:18
Честита покупка!
За батерията - остави я да се разреди напълно, после 14 часа зареждаш, повтаряш го три пъти и си готов.
Опа, сори, прав си Бандит. Даа, човек като не гледа ... си отнася опъването на ушите мълчаливо. Нека някой модератор затрие поста. Сега и аз съм изправен пред същата дилема, но лично аз се спрях на К700i. Peace!

The Bandit
23.05.05 г., 00:39
Каква честита покупка бре човеко ?!? Темата е от средата на януари! Айде гледайте малко, преди да бъмпвате теми отпреди 5 месеца!

Caesar
15.06.05 г., 23:13
Имате ли идея как да изключа звука в режим фотоапарат,защото това щракане ме вади от обувките.Отнася си за SE K700i