PDA

Виж пълна версия : давност на обявите купува/продава

georgebg
14.01.05 г., 14:14
като гледам тази (http://hardwarebg.com/forum/showthread.php?s=&threadid=46258) тема та се запитах не е ли добре да се въведе някаква давност на обявите в тези раздели т.е. максимален срок за живот на обявата или максимален брой ъп-ове, тъй като когато някоя стока е видимо неизгодна или е неподходяща за продажба в този форум, което води до "небивал" интерес, ще се получава с месеци да се ъп-ва и да си чака некой балък да клъвне....
не казвам че цитираната обява е такава, но ч имаше и преди изтриването на разделите, а като нова пък направи над месец вече и започва да дразни....
за мен максималния срок на една обява би трябвало да е 15 дена , а за търговете 1 седмица, защото иначе се губи и интереса и започва да писва на хората преглеждайки всеки ден за някой нови обяви да се натъкват на стари с 10-тина ъп-а..

srg
14.01.05 г., 14:31
просто от любопитство да попитам как мислиш, че може да се направи това?

вариант1 - автоматично триене на темите по време
- постналия прави копи&пейст на текста и вече има нова тема със същото съдържание

вариант 2 - админа помни съдържанието на всички теми и следи за вариант 1
-админите определено няма да се справят

mitku
14.01.05 г., 14:37
Аз също си мислех за нещо подобно... т.е. - подкрепям... или поне да може да се обсъжда цената в таквиз случаи...
P.S. (edit)... не е нужно админите да го следят... хората, които са заинтересовани, но не при тази цена спокойно могат да репортват подобни теми ;)

XaMaB
14.01.05 г., 18:30
Ами аз съм против да се трият.
на няколко пъти съм ползвал (преди голямото триене) да търся стари обяви за даден продукт за да се ориентирам колко е струвал на старо преди х-месеца и дали цената дадена в нова обява не е в пъти по висока.

Освен това ако човека е направил 7-8 ъпчета и няма желаещи на всички би трябвало да им е ясно че явно е неизгодно.
Ако се изтрие темата и си пусне нова автора повече хора може се излъжат

Barney
14.01.05 г., 19:35
Не съм съгласен!
Човек може да си сложи каквато и да е цена - никой не е задължен да купува!
Колкото за "up"-овете - аз преди да напиша нов трия стария за да не се получи това :)
Originally posted by XaMaB
Освен това ако човека е направил 7-8 ъпчета и няма желаещи на всички би трябвало да им е ясно че явно е неизгодно.
Ако се изтрие темата и си пусне нова автора повече хора може се излъжат
Не е задължително да не е изгодно. Може да е нещо скъпо което не всеки може да купи, но това не означава че трябва да се подари.

Dark Skywalker
14.01.05 г., 20:04
Originally posted by Barney
аз преди да напиша нов трия стария
Това как го правиш? Не би трябвало потребителят да може да трие свои постове. :conf:

Иначе принципно съм съгласен с размишленията на georgebg, въпреки че не посещавам "ДалаФери".

Barney
14.01.05 г., 20:09
опаа :rolleyes: правя го в другите форуми:)

georgebg
16.01.05 г., 02:42
Originally posted by Dark Skywalker
Това как го правиш? Не би трябвало потребителят да може да трие свои постове. :conf:

Иначе принципно съм съгласен с размишленията на georgebg, въпреки че не посещавам "ДалаФери".

ами и то и на мен ще ми е добре да не ги посещавам т.е. да си купувам всичко ново и с гаранция :) ама не всеки път става ....

иначе не съм казал никъде обявите да се трият... според мен е достатъчно просто да се затварят темите и така ще си остават в архив и ще се забележат веднага повторно пуснатите обяви или потретените такива.

А също къде останаха старите "далавери" - добре беше да не се изтриват , поне да останат за справки, че заради това сега загубих следите на една "далавера" и не мога да открия и да го :shot: :)

Fear
16.01.05 г., 12:47
Една идея по случая:
Не може ли да се сложи бутон "Up"?, за да се избегне това натрупване на "ъп-ове"

П.П. Не ми се смейте, нищо не разбирам от уеб и правене на сайтове/форуми :)

mitku
16.01.05 г., 16:58
Със сигурност може... но не смятам, че някой ше се съгласи да се сложи... освен няколкото човека, за които става дума тук с безкрайните ъпове ;)