Виж пълна версия : Въпрос за клавиатура?
Може ли да се сложат светодиоди на клавиатурата и ще се налага ли допълнително захранване или може да мине и с нейния си кабел?Тя нали си има там 3 ама говоря за още 5-6 по-ярки диода?
Аз лично съм слагал от яртките светодиоди вместо тези които са си на клавиатурата, но като пробвах не всички светеха, т.е. там не са 5в, ама са по-малко. Но ако намериш от някъде по платката на клавиатурата да вземеш +5в мозеш да си сложиш каквито искаш светодиоди. Става и без съпротивление, но ако не те мързи е по-добре да си сложиш (с диодния калкулатор можеш да си изчислиш какво ти трябва)
ок, ще пробвам.Щом няма да пречи на работата на лавиатурата ако и взема малко от тока отивам за диодчета.. :)
Nikolai_S
12.01.05 г., 11:57
Виж колко mA са ти диодите. На клавиатурата няма да пречиш, но да не претовариш PS2 порта. Нямам идея по спецификации колко може да издържи, но внимавай!
ще внимавам.Двоумя се дали да не изкарам едно 5V от кутията ама не искам да ми се размотава още един кабел по бюрото...
Phantom
12.01.05 г., 13:14
еми прикрепи го към кабела на клавиатурата с нещо, което няма да грози-пр. цветно тиксо или нещо друго подобно
Авторски права на vBulletin