Виж пълна версия : Изпран Алкател от 512
venom4o
07.01.05 г., 21:47
Телефона се е прал около 15 мин в пералнията и го извадихме ! Въпроса ми е може ли да си е отишла само батерията?
На един приятел един А50 се отърва с дисплей и батерия
Няма как да разбереш, без да провериш.
Преди две седмици, при слизане от колата, моторолата на сина ми е паднал в една локва. Не видял кога и къде е паднал. Намерихме го на следвщия ден сутринта - т.е. стоял е във водата повече от 10-12 часа.
Мислех, че няма да стане нищо от тоя телефон. А тъкмо бях напазарувал подаръците за Нова година ... а май се очертаваше опция за още ...
Та реших да пробвам и го разглобих, топнах го в дестилирана вода /от тая за доливане на вода в акомулатора/ ... след около час извадих чарковете и ги оставих да съхнат ...
След два дена го сглобих и приятната изненада беше, че проработи ... и още си работи ...
Това, че батерията е била паднала на около 20% може да е спомогнало да няма поражения ...
Ilian359
08.01.05 г., 10:41
Преди години Alcatel-а на жена ми падна в Искъра, докато бяхме за риба. Бяха блокирали бутоните и след няколко часа изсъхнаха и телефонът продължи да си работи безупречно. Но при теб прахът за пране може да е нанесъл огромни поражения. Единственото нещо оцеляло на пране в пералня, което съм виждал, е котката на един познат.
Дори и да проработи след изсушаване е добре да се занесе в сервиз за почистване, защото по платката от водата остават разни електропроводящи и телефона бавно си тръгва, докато след месец-два си замине окончателно.
Originally posted by petrov
... по платката от водата остават разни електропроводящи и телефона бавно си тръгва, докато след месец-два си замине окончателно.
Ако го миеш с вода от чешмата - да, така е ...
Затова последното миене обикновенно се прави с дейонизирана вода.
С дестилирана е още по-добре, но в производствени условия не се прилага, защото дестилацията е по-скъпа ...
Важно е да го разглобиш така, че да се осигури измиването на всички отложени преди това нечистотии ... и после да има възможност да се "издуха" водата от платките ...
Може да има и други начини, но не виждам какво повече могат да направят в БГ сервизите по отношение на миенето ...
georgebg
09.01.05 г., 22:00
Originally posted by Ilian359
Единственото нещо оцеляло на пране в пералня, което съм виждал, е котката на един познат.
е, аз мога да се похваля и с оцелял USB Memory ADATA Rubber 256MB. изпрана на пълен цикъл при 70 градуса :thumbup: , та на всичкото отгоре и информацията си беше останала здрава ...
AlfaRomeo
10.01.05 г., 13:36
Аз от личен опит бих ти препоръчал,при изсушаването да не го разтопиш!
За съжеление аз се доверих на някой сервиз (няма да споменя кой),а те го изпързиха:mad: ,така че ако имаш опита и знанията опитай сам.
The_powerhead
10.01.05 г., 17:43
Originally posted by petrov
Дори и да проработи след изсушаване е добре да се занесе в сервиз за почистване, защото по платката от водата остават разни електропроводящи и телефона бавно си тръгва, докато след месец-два си замине окончателно. Проблема е там, че освен утечки се получава и корозионно действие и платката си заминава... Така че телефона трябва да се почисти непременно.
Originally posted by Ilian359
Единственото нещо оцеляло на пране в пералня, което съм виждал, е котката на един познат. Горката котка :D Сигурно доста време е вървяла на зиг- заг :cool:
snake_tnn
17.01.05 г., 00:24
И аз станах абонат на "VODA-phone" (на пералнята ) преди 2 години. от праха за пране се разяждат някои части и повече нищо не става от него. Ако имаш късмет нещо може да е оцеляло и да се продаде за части..
Авторски права на vBulletin