Виж пълна версия : добро водно охлаждане?
до 300лв ми трябва добро охлаждане, което да охлажда цпу, чипсет и видео. ако може и други неща. аз не съм се занимавал с този вид охлаждания и не съм на вътре. ако може, дайте линк със снимки и спесификаций
Lada Rider
06.01.05 г., 00:10
Какво точно търсиш ??? "Направи си сам" или изцяло купешко?
е купешко, не ми се занимава
Lada Rider
06.01.05 г., 00:29
Скоро минах покраи Раковска и питах . Нек'ъв пич каза че за 220 кинта щял да ме уреди. Ако иска6 отиди и виж. Аз карах доскоро с хоум-меид и ми беше доста добро.
gogo126
06.01.05 г., 00:48
Питай Sugar4o,Rear admiral floyd,crazy_hatter...
Originally posted by Lada Rider
Скоро минах покраи Раковска и питах . Нек'ъв пич каза че за 220 кинта щял да ме уреди. Ако иска6 отиди и виж. Аз карах доскоро с хоум-меид и ми беше доста добро. е как се прави домашна изработка? не е ли малко опасно и несигурно?
п.с. ок, ги ще питам
Veseliq
06.01.05 г., 10:16
Ами пич кво да ти кажа - аз също съм с домашно и дори и радиатор и резервоар и всичко си ми е в кутията - не е опасно ако го направиш както трябва. Радиаторче си зимаш - гледаш с кви щутцери е, искаш шугарчо да ти направи блокче (нов дизайн като се видяхме преди няколко дена каза, че имал), със същия размер щутцери. Помпата пак от него си я земи - 35лв NOVA 800l/h и ще ти излезне бая икономично... 65лв блок за цпу, 60лв за видео, 60лв за чипсет до тук 185лв. 35лв помпа, 35лв радиатор от Лада (шугара такива ползва) още 70 - общо 255лв. 10лв аксесоари - маркучи скоби... С останалите 35лв решаваш дали да си измислиш кутия или ще ги изпиеш и ще оставиш радиатора да седи подпрян до компютъра... А да - трябват ти и 1-2 120ки ;)
Бе 300лв водно за всичко е малко трудно. В смисъл сам ако не си го направиш, няма как да стане - Шугарчо взима 250 (така мисля) за едно СВЦ, сложи и 2х60лв за видео и чипсет и до там с купеното качествено водно...
знаеш ли какъв ми е проблема. прост и гаден шит. щото компа ми е вече остарял (на година и нещо) и остава малко от гаранцията (компа е запечатан):( и може би ще си взема такова охлаждане и като изтече гаранцията ще си го сложа!
п.с. ех и аз бях тъп преди година и 3месеца! трябваше да си го взема на части и да си го сглобя!!!:) значи ще го питам шугарчо!
Veseliq
06.01.05 г., 20:21
Пич какво ще рече, че е запечатан - има неква тъпа лепенка отзад ли ? Ми ти не си ли чувал за сешоар ? :D Малко нагряване и лепенката пада, прибираш я внимателно и после си човъркаш машината както ти е кеф...
чувал съм за сешоар! ама нз дали това става? верно ли? а трябва ли да се наморки или нещо такова?
едит: лепенката е на мост. нали и тя ще падне?:D
бухахахах!!! стана! яко!!! 10х!
sony_87
08.01.05 г., 18:45
офф/
пробвахме при един приятел да махнем лепенката оба4е е направена много гадна, след като я нагряхме почна да се отлепва и като се стигне до началото на какапа имаше една нарочно бигована част(изтънена) и просто нямаше как да се махне, за малко щяхме да я скъсаме....не стана да я махнем...
Cenarius
12.01.05 г., 21:54
защо ти е водно за 300 лева ми не земеш да си направиш 1 упгрейд ? едва ли ще пръжнеш толкова че да стигнеш честотите на новите части :rolleyes:
бе като цяло ми е много мътна тая истгория с водното охлаждане- какъв е смисалът ?! какво толкова ще го клокваш че не си направиш упгрейд направо?
Sugar4o
13.01.05 г., 12:04
Нека аз да обясня:D
има няколко причини и типа хора които си слагат водни охлаждания
Типове хора:
1. Маняци клокъри
Та ясно е че водното охлажда доста по-добре от въздуха и позволява да се вдигат волтажите без това да доведе до драстични разлики в температурата на процесора.
2.Хора търсещи тихи машини
Не е рядко срещано хората да спят в една стая с компютъра си и да не искат да го гасят. Да не говорим за шума произвеждан от двупроцесорна машина с Ксеон(прескот).
Причини:
1. Незнам дали си заглеждал ама е рядко модерен процесор под 80W (че и над 100 ги правят вече). А и всички технологии като кул енд куайът и други подобни позволяват машината ти да е тиха само като не работи (на пълно натоварване). Така че не говори за ъпгрейт защото новия процесор с какво ще го охлаждаш? отново с прахосмукачка....
2. Напоследък хубавите въздушни охлаждания струват колкото половин водно, че и повече (за тежестта им няма да говорим изобщо :)). Аз лично си направих водно защото ми омръзна да сменям през 3 месеца перки. Като сметнах колко пари съм дал за охладители прецених че си заслужава "инвестицията".
Та за моя конкретен случай - купил съм си 1800+ процесор преди повече от 1 година , който върви на 2400 реални мегахерци без издевателства над него (60тина долара струваше) . Тогава на пазара нямаше толкова бърз процесор и все още дава много добри производителности сравнен с новите процесори на пазара. Та благодарение на водното през тази година и нещо не съм купувал нови охладители, не съм търпял шумен компютър и не съм имал проблеми с температурите лятото. ;)
Единствените недостатъци на водното са
- по-голям обем и оттам по-трудното пренасяне
- това че водата не е диелектрик
но и двете имат решения
ооо и да не забравя
- че е сравнително скъпо:)
Авторски права на vBulletin