Виж пълна версия : X800XT PLATINIUM Vs GeForceFX 6800 Ultra
freekevin
05.01.05 г., 12:07
Кой от двата графични чипсета е с по - висока производителност:
NVIDIA GeForceFX 6800 Ultra
Vs
ATI Radeon X800 XT Platinum Edition
:D
Пусни един сърч в google. Атито е по-бързо.
Радеона, но разликата не е голяма.
freekevin
05.01.05 г., 12:22
Съдейки по Aquamark3 i 3DMark 2003 nVIDIA-ta е с по-високи резултати:
http://www.theregister.co.uk/2004/05/04/ati_radeon_x800_review/page3.html
Da_PlAy3r
05.01.05 г., 12:44
Еми избери си-ако ще играеш Doom3-6800ultra,Half-Life2-Радеона,но на твое място бих взел радеона
Никой не си купува карта, за да "играе" на 3ДМарк или АкваМарк, нали?:D :D :D
Както ти е казал МК+, пусни един сърч и ще намериш много ревюта и сравнения м/у двете карти. Разликата м/у двете карти в производителността е нищожна, и в полза на ATI.
P.S. Принципно хората клокващи здраво и ползващи водни охлаждания, предпочитата NV защото паметта е само от едната страна и охлаждането е много лесно (продават се готови водни блокчета за тях), докато на Ati няма как да се сложи воден блок, който да охлажда и паметта, тъи като при нея тя е разположена от двете страни на PCB-o;)
Originally posted by freekevin
Съдейки по Aquamark3 i 3DMark 2003 nVIDIA-ta е с по-високи резултати...
Нещо си в грешка май, а... малко уточнение... има си база данни на Futuremark, в която се вижда кой колко е стигнал и между другото резултати, по които NV са по-напред са при SLI, а при единична карта са "далеч назад"...
3DM05: X800XTPE - 8606; 6800U - 6795
3DM03: X800XTPE - 18544; 6800U - 15780
3DM01: X800XTPE - 42466; 6800U - 34886
freekevin
05.01.05 г., 14:10
Без да претендирам за коректност имам усещането че на тези тестове искарва повече този, който си в платил повече.Какво гарантира че 3ДМарк нее про АТИ насочена, и че просто не разпознава вида на картата за да и даде по високи резултати ?Зер немога като пиша една програма да ти я направа да върви бъгаво на каталист драйвери ?
Абе... "праФ" си ;) ... като пренебрегнем 95% от нещата (в които ATI-то е по-добро и/или е било "платено" и/или има някакъФ друг "заговор")... във 'сичко "останало" (разбирай само в онуй жалко подобие на игра D3 и професионални приложения с OGL) :p NV-то е по-добро :ghi:
P.S. кат' гУедам, не си тръгнал да купуваш, а просто така да се "намираш на приказка" питаш... С други думи не искаш "истината" а само някой да ти каже туй което искаш да чуеш.
freekevin
05.01.05 г., 14:41
мне, тука неси прав - тръгнал съм да си зимам и ако не вярваш в рамките на седмица ще постна снимка на избора ми в кутията на пс-то ми.От многобройните ми постове може да се прецени колко обичам лаф моабета , с други думи разговор по празни за мене теми.Ако ми предложат конкурентно издържана цена от hardwarebg ще дойда да я зема.Това, към което съм насочил окото си е SAPPHIRE X800XT PLATINIUM.Ако има предложения и оферти за него или нещо по - добро слушам.
предложат конкурентно издържана цена от hardwarebg
С други думи, искаш евтинко. :o :D
абе според мен съпоставката не е правилна. Х800 е платиниум едишън, а 6800 си е ултра. а нали знаете, че има и 6800 екстрийм едишън, а и ма и 6850ултра ;) по-добре, да я бяхте съпоставили с Х800ХТ
__SpOO__
05.01.05 г., 15:32
Аз съм много голям фен на НВ, но няма да си изкривя душата да кажа, че 6800У е по-добра и бърза от от X800XT PE :)
Иска ми се ама... ;)
А аз съм дал сравнение на възможно най-яките и най-скъпите/клокнати/моднати и к'вито щеш ги наречи сипер-хипер-екстриим-платиниум-мега-турбо-ултра едишъни и на 2-те карти... на възможно най-яките машини на клокърите по света. Не приказвай, че имало "и други" ;)
Айде като човек имащ и двете карти да си кажа мнението ако може?
Имам ги и двете едновременно на двата ми комютъра , дълго време се чудих коя е по-добра .... докъто не излезна HalfLife2 тогава видях че 6800Ultrata ми рпави същите кадри както и X800XT PEto.... за разлика от Doom3 където АТИто изостава значително с около 15 фпс така че на моята GAMING RIG в момента съм с eVGA6800Ultra@475/1250 като честотите са постигнати ИМЕННО защото паметта е САМО от едната страна и това ми позволява да я охладя със водното на DANGER DEN ......
http://www.frozencpu.com/images/products/detail_secondary/ex-blc-123_3.jpg
За тези които им се спори ще кажа че съм тествал картите на една и съща машина драйверите съм ги махал с Driver Cleaner 3 , РАЗЛИКА В КАЧЕСТВОТО НА КАРТИНАТА НЕ ВИЖДАМ АБСОЛЮТНО НИКАКВА ... и не на последно място ВСИЧКИ ТЕСТОВЕ НА ИГРИТЕ как се държат картите са на 1280х1024@75Hz
АA 8xS , AF 16x , Vertical Sync ON , Force Mipmaps trilinear
/офф
Абе откъде пари за такива карти? :D :D :D
/офф
По темата: Ами аз като гледам, разликите са минимални и то в различни приложения, така че отново по моята "парична" логика - 'зимай по-евтиното и не му мисли. (или ако си фен спри се на "своята" марка)
При 100FPS разлики от 5FPS в повече или по-малко май не се забелязват, поправете ме ако греша! :)
/oфф
от локеишъна от къде другаде :)
/ффо
-CTPAX-
05.01.05 г., 18:12
Originally posted by bobytt
... и не на последно място ВСИЧКИ ТЕСТОВЕ НА ИГРИТЕ как се държат картите са на 1280х1024@75Hz
АA 8xS , AF 16x , Vertical Sync ON , Force Mipmaps trilinear
Предполагам и на двете карти си изкарал ТОЧНО 75 кадъра :lol:
На Доом3 имам с НВ ->83фпс на АТИ->68
на Халфа са с около 70
HEPBAKA
05.01.05 г., 18:39
Аам прав е СТАХ-чо :) тамън 75 трябва да си изкарал и не повече :) Пробвай със махнат синк все пак :D Аз макар антифен на ати, като винаги дразнили ме, още от времто когато реидж 128 имах, та искаха пара за да ти дадат новите драйвери, още от тогава ги мразя ! Но май АТИ-то е по-доброто :)
ОПС аз не съм догледал той боби е отговорил ... ама аз като не рефрешвам темата ами чета сума време и мисля 5 пъти повече :)
Достатъчно са равностойни като производителност (като цена си нямам идея), така че вземи тази, която ти "дава" повече, или с две думи nVIDIA има една малка и незначителна (според някои) добавка, която Ати засега само я планират, а именно p.s.3. Да не забравяме HDR. Друг плюс е PureVideo-то, но там има някои особености. :)
не знам, аз от както съм се родил съм фен на нвидиа и има защо. не си крива душата, като става въпрос за съпоставка. наистина аз бих си взел нвидиа 6800ултра, защото както каза bobytt слагаш едно водно и другите да духат супата :) картата си става безшумна, студена и бърза. а и 6*** серията си има няколко преимущества. :) наистина по дефолт ати бие, но се съмнявам, че някой ще ги държи на дефолт. на мен лично ми е интересно каква е тази 6850ултра. видях, че е с 220млн транзистора, колкото 6800ултра. аз ако имах 600$ само за видео, взимам една 6800ца и я "разчеквам":devil:
п.с. а и водното охлаждане не е лукс (поне за мене), като за 300лв взимаш добро водно, което ти охлажда цпу-то, чипсета, дори и ГПУ-то! а и е тихо и на него се клоква добре. аз малко прекалих с офтопика :) сори.
п.с. наистина, щом кадрите не падат под 50, все едно ще е каква карта ще вземеш. само, ако не си фен на FRAPS :D
аз лично бих взел 6800ултра, не щото съм заклет фен на нвидиа, а щото предлага СЛИ, PureVideo, PS3.0, прекрасен съпорт на нвидиа и куп други яки работи :)
freekevin
05.01.05 г., 20:12
Е то аз ако триабва да дам още 300 лв. за добро водно охлаждане което ще рече още ~ $215 по фиксинг 1.4, при положение че избера n6800 U варянта.Е то ако триабва да добавя още $215 нее ли по - добре да ги дам за RADEON X850 XT Platinum Edition - to $600 за карта + $215 за охлаждане и ще да стане цена кат за нея :brickwall
Darkness
05.01.05 г., 20:21
@terzer
Смятам че човека говори за АГП а не за PCI-Express къде го набута тоя SLI тука незнам
freekevin, говоря за 200-300лв :)
п.с. Darkness прав си, не се съобразих :) сори! но ако е ПСИ, нека да има СЛИ, щото за в бъдеще, ако има СЛИ хубаво дъно и ако някой му подари още една 6800ултра, да я слага направо:D
Originally posted by terzer
п.с. Darkness прав си, не се съобразих :) сори! но ако е ПСИ, нека да има СЛИ, щото за в бъдеще, ако има СЛИ хубаво дъно и ако някой му подари още една 6800ултра, да я слага направо:D
и сега само да кажеш как 6600Ultra ще работи с 6800Ultra в SLI режим , вярвам ще те черпят HW фенове от цял свят.....
EDIT
@Trezer , прав си моя грешка , съжалявам... защото преди малко четох някаква тема за 6600Ултра , някакви SLI глупости за нея....
Originally posted by bobytt
и сега само да кажеш как 6600Ultra ще работи с 6800Ultra в SLI режим , вярвам ще те черпят HW фенове от цял свят..... хехе, говоря, ако си има 6800ултра. аз затова говорех. нали темата е за 6800ултра. а и да има 6600 и да му подарят още един 6600гт пак стаа:D
Чукундур
05.01.05 г., 23:08
Нека и аз да си кажа мнението за 6800 понеже имам такава. Относно въпроса за PureVideo, пълни глупости. Отначало на страницата на nVidia пишеше за програмируем процесор който ще върши работа за MPEG1/2/4, но понеже на ВСИЧКИ NV40, този процесор не работи и от nVidia се чудеха какво да направят за да не заменят всички броики, го преправиха на PureVideo, което работи само за декодиране на DVD т.е. MPEG2 (и при това трябва да си купиш DVDDecoder за $20). Я ми кажете коя съвременна видео карта няма хардуерен DVD декодер. Така, че относно PureVidoto 6800 го издухва. Нямаше как да не го изтъкна, защото аз точно за това си купих GeFoca, но уви.
П.С. В този случаи влизат и 220 млн. транзистори, които така или иначе не работят всичките.
Darkness
05.01.05 г., 23:13
Originally posted by terzer
и това бъдеще ще е след около 6-8 месеца когато SLI може да навлезе по масово :).Когато компютрите ни ще бъдат леко поостарели :)
Авторски права на vBulletin