PDA

Виж пълна версия : Въпрос за sapphire R9550

Noobster
03.01.05 г., 00:32
Зна4и имам sapphireR9550 с пaмет на xynix 5ns. Пробвах клок с ати туул на 410/500. Като търси артефакти не намира марковете минават и тн. Проблема е 4е като пипна паметите с пръст едното чипче е много топло макс 2-3 секунди си задържам пръста. Също когато пробвам, по-високи честоти на ядрото първоначално върви добре и след известно време почва да дава артефакти. Та оттука имам 2 въпроса.

1. Ще помогне ли ако си сложа рамсинкове на паметта и ако да - какви и с какво да ги закрепя точно лепенки, паста, лепило?

2. възможно ли е ядрото да издържа по-високи честоти и просто охлаждането да не е съвсем наред например лош контакт на радиатова с чипа(защото като гледам това, което други са писали за такава карта, би трябвало да може да се качва ядрото над 410) или просто съм имал кофти късмет с картата.

viki4ko
03.01.05 г., 10:27
1. Да с рамсинкове ще я охладиш по-добре и едно че нямаа да ти се пържи картата друго че е възможно да се пръжне още но нямай много надежда, а иначе рамсинковете примерно медните на ТТ си се продават с лепанка директно и само лепиш както би трябвало да са всички синкове...
2.Виж как ти е контакта на кулера на ГПУ-то на картата и е препорачително да смениш пастата с някаква по-хубава иначе това охлаждане е напълно достатъчно защото картата грее много малко като ГПУ, а и сигурно бройката ти не е the best онези бройки които хващаха 460-470 ядро бяха отдавана и вече ги нема.....

Noobster
03.01.05 г., 12:27
за ядрото мислех че с охлаждане ще може повече защото примерно ми издържа 1 минута без артефакти на 430 примерно и след това почват да се появяват.

Иначе оттука следва въпроса откъде да си взема рамсинкове защото не видях нито в мост нито в джар примерно да се продават дори и в официалния дистрибуто р на ТТ ги нямаше написани(поне в сайтовете). И каква паста да сложа евентуално на ядрото, вкъщи имам само титанска.