Noobster
03.01.05 г., 00:32
Зна4и имам sapphireR9550 с пaмет на xynix 5ns. Пробвах клок с ати туул на 410/500. Като търси артефакти не намира марковете минават и тн. Проблема е 4е като пипна паметите с пръст едното чипче е много топло макс 2-3 секунди си задържам пръста. Също когато пробвам, по-високи честоти на ядрото първоначално върви добре и след известно време почва да дава артефакти. Та оттука имам 2 въпроса.
1. Ще помогне ли ако си сложа рамсинкове на паметта и ако да - какви и с какво да ги закрепя точно лепенки, паста, лепило?
2. възможно ли е ядрото да издържа по-високи честоти и просто охлаждането да не е съвсем наред например лош контакт на радиатова с чипа(защото като гледам това, което други са писали за такава карта, би трябвало да може да се качва ядрото над 410) или просто съм имал кофти късмет с картата.
1. Ще помогне ли ако си сложа рамсинкове на паметта и ако да - какви и с какво да ги закрепя точно лепенки, паста, лепило?
2. възможно ли е ядрото да издържа по-високи честоти и просто охлаждането да не е съвсем наред например лош контакт на радиатова с чипа(защото като гледам това, което други са писали за такава карта, би трябвало да може да се качва ядрото над 410) или просто съм имал кофти късмет с картата.