PDA

Виж пълна версия : SMS kam Globul

Hrist0
07.11.02 г., 21:57
Хайде ето ви един адрес и да черпите после :-)))
http://www.mailmeasap.com
Предимства:
1. За сега работи
2. Има възможност за създаване на адресна книга

Недостатъци:
1. Само три SMS-a на ден, но и това е нещо

Ако някой намери нещо по-добро и работещо за момента, ще се радвам да го сподели

V I P E R
08.11.02 г., 03:00
Originally posted by Hrist0
Хайде ето ви един адрес и да черпите после :-)))
http://www.mailmeasap.com
Предимства:
1. За сега работи
2. Има възможност за създаване на адресна книга

Недостатъци:
1. Само три SMS-a на ден, но и това е нещо

Ако някой намери нещо по-добро и работещо за момента, ще се радвам да го сподели
Може и от тук.
Сега ще се опитам да обясня, a ако някой не разбере да пита:
Така първото нещо което трябва да направите е да отидете на тези два адреса:
1 (http://www.a1.net/loginUser?RefererUrl=/CDA/registrierung/reg_upd_user_frame&RefererType=i&RefererId=286-784-html-de)
2 (http://www.a1.net/mobilkom/WebSMS/globalsms_login/1,1759,,00.html)
След това ви се появяват ей тези две страници които съм дал като снимки тук за да е по лесно:
3 (http://radeonpower.hit.bg/1.JPG)
4 (http://radeonpower.hit.bg/2.JPG)
След като видите какво точно се появява от снимките от вторите линкове които съм посочил, направете следното -
1.В първата страница, която съм белязал с линк 1 въведете user и pass в заграденото поле както е показано на снимката от линк 3, НО СТРАНИЦАТА ОТ ЛИНК 2 ТРЯБВА ДА Е ОТВОРЕНА И ДА СЕ Е ЗАРЕДИЛА, КАТО НА НЕЯ НЕ СЕ ПРАВИ НИЩО ЗАСЕГА.
2.След като сте въвели user и pass, натискате Enter и ако ви пита разни работи давате YES, след това трябва да видите данните си, които сте посочили при регистрацията си.
3. След като си видите данните отивате на страница 2 и цъквате на надписа Global SMS, които е посочен на снимката от линк 4 (ако случайно не могете да го видите), КАТО НЕ ЗАТВАРЯТЕ СТРАНИЦАТА КОЯТО ВИ ПОКАЗВА ВАшИТЕ ДАННИ (страница 2).
4.След като сте цъкнали на Global SMS, и се зареди страницата пускате СМС-и колкото си искате. Пробвах сутринта все още работеше.
За да ви бъде по удобно ето ви вече готови USER и PASS:
user: hwbg1
pass: hwbgforums

Ами това е ако има някой неразбрал да пита пак :).

P.S. Извинявам се, че ще посна този reply на няколко места, ама станаха много въпросите за тия СМС-и към Глобул :).

alexz
08.11.02 г., 08:25
moite danni i podozrenia sochat, che GLOBUL narochno, Narochno, NAROCHNO gledat ot kade moje da se puska i vzimat merki da ne MOJE!!! tova go prawiat za da se prashta SAMO ot telefoni i da se plashta saotvetno... samo goliam natisk shte im/ni pomogne, predlagam da pochwame da pisheme (mailovr naprimer)...samo deto ne znam kade i kam kogo...

povtariam se s toi post, no smqtam che tova e nova tema tuk i shte q prochetat poveche hora... :)

dali da ne pusna nova tema - naprimer -> da natiskame GLOBUL! po mail!!!

Ngoro
08.11.02 г., 10:35
Ми като са скръндзави византийци и най-вече тъпи парчета, така ще е.
Щото аз нямам(няма и да имам щото не искам) шибан телефон но хората на които пращам sms- и нали ми отговарят през телефона си тъй че е те реално ме губят като sms-reply инициатор :)
скивайте ги м-телци даже вече отпушиха трансфера и не се налага ако искаш някой да ти прати от телефона sms до icq-to да трябва първо да му пратиш смс и на всеки 2-3 часа пак че да не се time out- ва restricition-а за връзката sms->icq

малко като с кракат си обясних теорията си но ако някой проявява интерес към мойте подозрения на тема icq-sms да се включва :)

V I P E R
08.11.02 г., 10:43
Originally posted by alexz
moite danni i podozrenia sochat, che GLOBUL narochno, Narochno, NAROCHNO gledat ot kade moje da se puska i vzimat merki da ne MOJE!!! tova go prawiat za da se prashta SAMO ot telefoni i da se plashta saotvetno... samo goliam natisk shte im/ni pomogne, predlagam da pochwame da pisheme (mailovr naprimer)...samo deto ne znam kade i kam kogo...

povtariam se s toi post, no smqtam che tova e nova tema tuk i shte q prochetat poveche hora... :)

dali da ne pusna nova tema - naprimer -> da natiskame GLOBUL! po mail!!!
Ами дал съм работещо решение, с което като се свикне да се работи и се запомнят съпките отнема не повече от 1мин. да се изпрати един СМС на Глобул. А това да се пишат мейли на Глобул според мен не си струва, но нищо не пречи да се пробва :).

Metanoia
08.11.02 г., 20:30
Май и от http://www.world-gsm.hit.bg/ може!

alexz
09.11.02 г., 22:33
nqma taka site?!? q si proveri linkaaa?!?

Metanoia
10.11.02 г., 11:07
Линка го поправих, но имаше и един друг сайт, за който трябва да питам колегата като го засека в IRC... Забравил съм го!!!:(

bil
10.11.02 г., 14:53
Originally posted by Metanoia
Май и от http://www.world-gsm.hit.bg/ може!

Дава ми следния отговор:

The requested method POST is not allowed for the URL /nglobul.htm

Ceko
10.11.02 г., 16:18
При мен също! :(

Metanoia
10.11.02 г., 17:27
До скоро сайта изглеждаше по съвсем друг начин ако не се бъркам и можеше! Ех тези от Globul... Намерихме си нова фирма за псуване!

V I P E R
10.11.02 г., 18:42
Защо си тровите нервите и се ядосвате на Глобул :) :). Предложил съм, засега поне, работещо решение. Така като се предложат и решения от други хора предполагам, че няма да е проблен за никой да пуска СМС-и колко си иска. А колкото до това, че Глобул не иска да направи СМС център както М-Тел, това си е тяхно право, все пак като се пращат СМС-и от техни абонати те печелят и явно не им се иска сами да си взимат "хляба".
PEACE :cool:

Julian
10.11.02 г., 19:24
Че те ако искат за брявят далавера със смс-и за мноо зле.

Hrist0
22.11.02 г., 19:13
Mai ve4e i ot A1.net ne stava, a pak ot www.mailmeasap.com moje samo po edno na den. Nqkoi da znae drugi adresi???

Dreamer
23.11.02 г., 22:33
Вчера пращах през a1... бачка си.

Hrist0
03.12.02 г., 10:38
Ot nqkolko dena na www.A1.net mi dava Deine Nachricht konnte nicht gesendet werden!, a ot www.mailmeasp.com ne moje da se puskat ve4e. Nqkoi da znae ne6to novo po vaprosa?

Metanoia
03.12.02 г., 10:46
Ot nqkolko dena na www.A1.net mi dava Deine Nachricht konnte nicht gesendet werden!, a ot www.mailmeasp.com ne moje da se puskat ve4e. Nqkoi da znae ne6to novo po vaprosa?
Че в неделя сутринта изпратих SMS към Глобул, а вечерта вече не можеше да се пращат от www.A1.net. :mad: :argh: :argh:

Cephas
03.12.02 г., 11:14
Аз също ползвам А1, само че бачка избирателно, има случаи, в които съобщенията не пристигат. Засъжаление, доколкото разбрах от познати, които работят в Глобул, проблемът не е в А1, а в Глобул:mad:

cluster_bg
04.12.02 г., 20:54
Момчета (момичета поне по никове не виждам)...
А1 и при мен не бачка:( :(

V I P E R
05.12.02 г., 13:37
Originally posted by cluster_bg
Момчета (момичета поне по никове не виждам)...
А1 и при мен не бачка:( :(
При мен си работи бе хора!!

alexz
09.12.02 г., 09:28

малее..аз докато го пробвам и те го затворили и този?!? :(

ама КОГА ще ги разбием ТЕЗИ от ГЛОБУЛ с майлове?!? за СМС център?!?
:( :( :( :mad:

те май са се подготвили и никъде по сайта им няма майл подходящ?!? я някой вътрешен да издаде на изпълнителният директор майла веднага... :)

Metanoia
10.12.02 г., 11:13
www.A1.net вече окончателно не работи. Маа им!

Empy2Strah
25.12.02 г., 19:13
А някой знае ли от къде мога да пращам SMSи без лимит и на хора без активиран Email-to-SMS.

SeT
29.12.02 г., 10:55
a1.net вече не работи искат Euros :) давайте алтернативи

cluster_bg
30.12.02 г., 22:44
И mailmeasap не дава! ВСе ми вика, че ми е expired limit..., а трябваше да дава по няколко на ав@нта всеки ден?!

Mitev
03.01.03 г., 21:05
Clickatell.com
5+5=10+5=15+5=20+..........=kolkoto si iskash. 6a sa setite sa kwo stawa wapros

Snickers
06.01.03 г., 14:08
Хиляди благодарности за линка. Да видим само колко дълго ще продължи това удоволствие:p

cluster_bg
06.01.03 г., 15:41
Originally posted by Mitev
Clickatell.com
5+5=10+5=15+5=20+..........=kolkoto si iskash. 6a sa setite sa kwo stawa wapros

Разкажи малко по-подробно. Аз се регнах и след 15-тина СМС спря, просто не пристигат ?!

stani
06.01.03 г., 16:02
Мили хора :)
аз работя в Глобул и мога да ви уверя че многократно съм питал и разпитвал за смс-ите
и отговора винаги е бил: "Политиката на Глобул за момента изключва изпращането на безплатни смс-и". Даже ние тука нямаме подобно удоволствие, има само нещо за чат ли си, но аз не го ползвам защото почва да връща стотици други служебни смс-си, та предпочитам да се обадя(сещате се защо сигурно :)).
Така че се успокоите че такова животно няма (или има за малко време) и че в момента в които тука някои излови такъв саит се спират смс-те от него
Това е
Аиде с здраве и не се ядосвайте, по-добре си направете сметката дали не е по-удобно да се обадиш на някой вместо "да си трошиш пръстите да пишеш смс-и" :D

Metanoia
06.01.03 г., 16:43
Originally posted by stani
Аиде с здраве и не се ядосвайте, по-добре си направете сметката дали не е по-удобно да се обадиш на някой вместо "да си трошиш пръстите да пишеш смс-и" :D
Като се почна да се говори така да уточня, че въобще не ми е за двадесетте стотинки, с които шефовете на Глобул очевидно ще обеднеят като пратя безплатен SMS, а ми е за удобството на SMSите от компютър. Та като толкова се скръндзят (все пак гърци) да вземат да направят една платена услуга за SMSи от НЕТа, за която да се плаща с дебитни карти пък дано вземат да забогатеят от дечицата, които си купуват b-connect и карат с него по една година, защото аз именно заради описаното по-горе си купих SIM карта на М-Тел. Със здраве!

stani
06.01.03 г., 18:10
Като се почна да се говори така да уточня, че въобще не ми е за двадесетте стотинки, с които шефовете на Глобул очевидно ще обеднеят като пратя безплатен SMS, а ми е за удобството на SMSите от компютър. Та като толкова се скръндзят (все пак гърци) да вземат да направят една платена услуга за SMSи от НЕТа, за която да се плаща с дебитни карти пък дано вземат да забогатеят от дечицата, които си купуват b-connect и карат с него по една година, защото аз именно заради описаното по-горе си купих SIM карта на М-Тел. Със здраве!

А ти това като го казваш не мислиш ли че М-тел ще си вземат 20-те стотинки от тебе по друг начин?
Ако вече не са ги взели от тебе многократно, поне при мен беше така докато им бях абонат. В Глобул досега не съм чул някои да е оплакал от надписани сметки.
Не искам да правя реклама или антиреклама на никой, просто всеки да си направи сметката, да не излезе евтиното скъпо накрая

Metanoia
06.01.03 г., 19:43
Не му е мястото тук за този спор (пък и като го писах горното бях наистина бесен) за това ще се въздържа от пространен пост... Само ще кажа, че аз пък не съм чул на някой да са му надписали в М-Тел сметката, а това, че цените на М-Тел са по-високи то си е ясно. Те парите може би наистина си ги вземат... само че още веднъж обръщам внимание на основната идея на горния ми пост - на мен ми е по-удобно да пратя SMS от РС-то, отколкото да го пиша от GSMа, а да се обаждам по телефон ми е сред най-омразните неща... За това си взех и ПРИМА. Ако на някой много му трябвам да ме намери... въпреки че не си спомням от кога не съм си купувал нещо с по-голямо нежелание от ПРИМАта... Не ги обичам тези GSMи и т`ва е. :D

Еdit - на Глобул ще им излезе по-евтино ако не се занимават с гоненето на хора, които знаят как се пращат безплатно SMSи.
И между другото - ако някой разбере как става номера от друг сайт да казва ама не във Форума, че stane дебне! :p

stani
06.01.03 г., 20:08
Не му е мястото тук за този спор (пък и като го писах горното бях наистина бесен) за това ще се въздържа от пространен пост... Само ще кажа, че аз пък не съм чул на някой да са му надписали в М-Тел сметката, а това, че цените на М-Тел са по-високи то си е ясно. Те парите може би наистина си ги вземат... само че още веднъж обръщам внимание на основната идея на горния ми пост - на мен ми е по-удобно да пратя SMS от РС-то, отколкото да го пиша от GSMа, а да се обаждам по телефон ми е сред най-омразните неща... За това си взех и ПРИМА. Ако на някой много му трябвам да ме намери... въпреки че не си спомням от кога не съм си купувал нещо с по-голямо нежелание от ПРИМАта... Не ги обичам тези GSMи и т`ва е. :D

Еdit - на Глобул ще им излезе по-евтино ако не се занимават с гоненето на хора, които знаят как се пращат безплатно SMSи.
И между другото - ако някой разбере как става номера от друг сайт да казва ама не във Форума, че stane дебне! :p

Приятелю аз не дебна в форума, ако погледнеш ще видиш какво ми е заниманието (ако ти говори нещо разбира се), и казвам че не правя реклама на никой и не дебна за никой. Не ми се и налага да пращам смс-и и постнах тука просто защото някои искаше вътрешна информация от глобул. Това че на тебе тя не ти харесва е съвсем друг въпрос.
Прекратявам с писането по темата щото то излезе като някакъв личен спор с Metanoia, а аз не съм такъв човек :)

Metanoia
06.01.03 г., 20:16
Приятелю аз не дебна в форума
Eй, аз се бъзиках за това, че дебнеш във Форума, бе! Не се обиждай! Пък и аз не искам да се заяждам с теб, въпреки че май така стана! Моя грешка!:(

Edit - айде, аз съм хванат от гората и не знам какво е Oracle DBA...:rolleyes:

Gh0sT
06.01.03 г., 23:55
Айде моля ви се, няма да се обиждаме на Oracle я! И таз хубава! ;) :P

cluster_bg
08.01.03 г., 00:57
А ти това като го казваш не мислиш ли че М-тел ще си вземат 20-те стотинки от тебе по друг начин?
Ако вече не са ги взели от тебе многократно, поне при мен беше така докато им бях абонат. В Глобул досега не съм чул някои да е оплакал от надписани сметки.
Не искам да правя реклама или антиреклама на никой, просто всеки да си направи сметката, да не излезе евтиното скъпо накрая

Е, стават гафове, дано скоро да се оправи, иначе рискувам да съм две години с надписани сметки, знаете какво е Бизнес+, нали? Е, оказа се, че след като един месец аз говоря само в групата, по сметка имам:
....
Разговори в мрежата на Глобул: х.хх лв. (числа са си, не е 0)
Разговори в група: 0.00 лв
....

Т.е. всичко е хванато по тарифата извън групата!
Ще си пусна месечните разпечатки на разговорите, за да видя какво става. И ако това продължи, просто повече няма да съм клиент на ГлоБул. А не ми се ще да се връзвам на М-Тел, защото и те са кожодери.
Има и още нещо: разговора с отдел за обслужване на клиенти се плаща скъпо и прескъпо (за основна прогр и Бизнес+).
А последния път като звъня баща ми, говори с тях над 10 минути и накрая го упътиха към централния им офис! Най-меко казано това е крайно некоректно! над 2.50 без да е извършена услуга!
No comment!
Освен че основни услуги, които са без пари по принцип идват неактивирани, та и за тях човек трябва да се разкарва специално до офисите им (CLIR, месечна справка за разговорите...). //Скръндзави са за всичко, не само СМС. А аз от фен на ГлоБул ставам все повече антифен. И отдавна ми е ясно, че в България клиента е никой, просто развързана кесийка с пари!
Дано нещата се оправят по-скоро!

И да, на мен ми е по-евтино да се обадя, отколкото да пратя СМС, колкото и да мразя да говоря по телефон. Обаче ще си закова сметката на 0.00лв, ако не ми се реши проблема.

Metanoia
08.01.03 г., 12:07
Надявам се stani да не си е тръгнал от тук завинаги за да прочете извинението ми в предния ми пост, защото все пак stani не е шеф на ГлоБул и не решава тези въпроси.

cluster_bg, добри примери даваш, че не само М-Тел, но и ГлоБул правят гафове... все пак сме България, няма какво да се лъжем - за да предлагат очевидно по-евтино ГлоБул трябва да те отрежат от някъде! Няма как да стане иначе... Не може М-Тел да богатеят, а те да се прецакват!

cluster_bg
09.01.03 г., 20:58
Надявам се stani да не си е тръгнал от тук завинаги за да прочете извинението ми в предния ми пост, защото все пак stani не е шеф на ГлоБул и не решава тези въпроси.

Явно, че не е, има постове от вчера :)

Такива гафове са сериозни, накрая може някой сериозно да "изпищи"! Сигурно и такива има, де:D

Hrist0
12.01.03 г., 09:01
http://newsinfo.hit.bg/sendglobul2.html
Не е съвършено, но все пак върши работа

King Nothing
12.01.03 г., 19:11
Не е съвършено, но все пак върши работа
Дори аз не мога да направя по-дървен сайт. Сега ще се пробвам дали работи, макар че изглежда доста подозрително.

Metanoia
13.01.03 г., 14:52
Не знам дали е дървен, но със сигурност не мога да схвана как се работи с него. :mad:
Опита ми да изпратя нещо се оказа доста неуспешен... А иначе чух, че от www.xak.com можело, но аз лично не съм успявал да изпрата успешно съобщение от там...

Snickers
13.01.03 г., 18:14

Значи вчера го пробвах и работеше, но пак ползва сървъра на Clickatell и изписва един дълъг адрес заедно със съобщението

TQ_
16.01.03 г., 12:18
www.xak.com работи /само 2 sms/ден
май има и платена услуга за по запалените 4атъри :)

Dreamer
16.01.03 г., 17:07
Мдам, и аз знам за лимита от 2 смс. Досега за мен е работил отлично сайта. Мисля, че лимита е повече от идеален. Така няма да има особено голям наплив от изпратени смс и вероятно да го спрат ASAP е по-малка.

Jumpi
19.01.03 г., 20:51
Iztegliate ei taia malka 1.6MB programka:

Click (http://www.clickatell.com/downloads/Messenger-PRO_Installer.exe )

1.Instalirate
2.Kratka registracia. Moje 100 pati da se registrirate s tezi danni:

first name: a
surname: a
username: a
password: a
confirm password: a

nishto drugo ne e neobhodimo za registracia!

3.Imate pravo na 5 sms-a (nishto che v nachaloto pishe 0, te sa 5!)
4.Sled kato gi izcherpite - otivate v C:\Program Files\Clickatell Messenger-PRO i prosto iztrivate Messenger.ini (da ste zatvorili programata prez tva vreme)
5.Startirate pak programata, izbirate register i pak pishete 5 pati "a" (vij 2.) i pak imate 5 sms-a :D

cluster_bg
19.01.03 г., 21:42
4.Sled kato gi izcherpite - otivate v C:\Program Files\Clickatell Messenger-PRO i prosto iztrivate Messenger.ini (da ste zatvorili programata prez tva vreme)

Такова животно няма, но не пречи да се регистрираме както си искаме:D

Jumpi
19.01.03 г., 22:31
hmmm mi togava Uninstall i posle pak Install

Iosif
19.01.03 г., 23:21
Такова животно няма, но не пречи да се регистрираме както си искаме

Ти сигурен ли си че ini файловете не са ти hidden????

Jumpi
20.01.03 г., 01:24
Бах мааа му ... при мен е така както е описанол
Поразгледай малко виш дали става ако не незнам.

Jumpi
20.01.03 г., 02:10
http://www.bulletinonline.net/

cluster_bg
21.01.03 г., 12:12
Да, не са скрити файловете. Но не е важно, нали работи!
Само сменям юзъра :-)

Jumpi
22.01.03 г., 01:31
Вище като ви сваршат смс-ите просто пускате отново то ви пита с кои узър наим да влезе и правите нова регистрация ... и имате пак нови 5 смс-а : )

cluster_bg
27.01.03 г., 14:05
Така вече не става... Прецака се, явно много юзъри са им се събрали :D

//EDIT:

Дръпнах някаква по-нова версия... Не иска да праща към ГлоБул :( :( :(

Mitev
20.02.03 г., 20:40
Clickatell fuck off. Давайте идеи за други средства.

Metanoia
20.02.03 г., 20:43
http://www.ida.bg/sms/

Iosif
21.02.03 г., 09:43
Май не ставаше от там всеки път.

BLaGO
01.03.03 г., 16:32
С РИСК ДА ЗВУЧА КАТО НАИВНИК И НЕ НА МЯСТО " РАЗБИРАИ ФОРУМ", ЩЕ НАПРАВЯ ЕДНА ЗАБЕЛЕЖКА. АКО НИАКОИ ИМА КОНТАКТИ С ХОРА ОТ "МОБИЛТЕЛ" ЗНАЕ , ЧЕ СЕ ОСЬЩЕСТВЯВА ОКРУПНЯВАНЕ НА СТРУКТУРИТЕ. ГОЛЯМА ЧАСТ ОТ ТЕХНИКАТА И ДИРЕКЦИТЕ СЕ ПРЕМЕСТИХА В НОВОУКРАСЕНА СГРАДА НА КУКУШ 1 В СОФИЯ. ПОПАДАИКИ В БЛИЗОСТ ДО КУКУШ 2 СЕ ОТБИИТЕ ДА ВИДИТЕ КАК ТРИАБВА ДА ИЗГЛЕЖДА ЗА В БЬДЕЩЕ КОМПАНИЯ , ГОТВЕШТА СЕ ЗА КОНКУРЕНТ НА ЗАПАДНИ ПОДОБНИ. ПРЕВЯРНАЛИ СА РАИОНА В МОДЕРЕН ЦЕНТЬР. ИНВЕСТИЦИИТЕ ТАПАРВА ЩЕ ДАВАТ РЕЗУЛТАТИ. И НЕ НА ПОСЛЕДНО МИАСТО СОБТВЕНИЦИТЕ ПОСЛЕДНАТА ГОДИНА СА НОЖИ И ТЕ ЗНАЯТ КАК ДА НЕ СИ ГУБЯТ ПАРИТЕ. А МОЙЕ ВСИЧКО ПАК ДА Е ПРОВАЛ И ДА ПРОДЬЛЖАТ ДА НИ ОБИРАТ С ТЕХНИТЕ ТАРИФИ.

ModEdit[QWERTY]: BLaGO, нарушаваш правилата на форума като пишеш с главни букви. Това ти е първо предупреждение. При следващи ще има санкции.

King Nothing
11.03.03 г., 13:05
XAK - замина
MailMeASAP - замина

май т'ва бяха...
fuckin' GloBul

alexz
14.03.03 г., 08:19
http://www.hardwarebg.com/forum/showthread.php?s=&threadid=7873

май само това ще ни остане на края... :( маил2смс и това си е... :(