PDA

Виж пълна версия : голям пролем с батерия на лаптоп

genn
31.12.04 г., 12:47
става дума за нов лаптоп asus a2500 series. по справочмик щом го включа към ел. мрежа, трябва да започне да си зарежда батерията...да, ама не :(.
така и не успях да го накарам да почне да заржда. като го взимах го пробвех, но само на ток, защото предположихме, че батерията не е заредена. изядох книжката към него с все кориците, но не открих нищо.
като го пусна на ток, в power options пише, че батерията се зарежда, но си седи все на 0% пък и индикатора за зареждане не свети...т.е. наистина не се зарежда.

за първи път се докосвам до лаптоп и се чудя дали има някакъв трик или просто съм карък и съм взел последния дефектен:o.

за връщане и дума не може да става, защото след няколко дни заминавам и ще ми трябва със или без работеща батерия, а както казах тва беше последния.

Ilian359
31.12.04 г., 13:04
И си кутсуз, и не си попаднал на марка. При Asus е редовно батерията да изгърми при включване, ако не е била зареждана дълго време. Зарядното пуска голям ток, защитната верига на Asus батериите присъства само физически, но не и функционално. В резултат през батериите минават няколко ампера и и едно от звената клетки изгаря.
Ако в края на другата седмица си още тук, може да се видим и да ти я поправя.

genn
31.12.04 г., 15:39
ок, ще ти се обадя за батерията.
но имам още един въпрос - как по дяволите да пусна вентилатора да се върти непрекъснато?!
сега дори като пиша се пуска за 1 сек., спира, пуска се, спира ... през интервал от 1 сек...
меко казано ме побърква:ind:

ако работи непрекъснато по-малко ще дразни пък и на него ще му е по-ладничко:)

и затова нищо не пише в книжката и в биоса не видях нищо...има ли начин да се пусне нон-стоп?