Виж пълна версия : Стар лаптоп - мощна батерия?!!
fenixsz
19.12.04 г., 13:05
Искам да попитам кои модели стари лаптопи, от рода на 300-400 Мхц имат възмощност да карат на батерии над 3 часа, ако може и повече. То е ясно, че ще си взема нова батерия или рециклирана, защото батериите с които ще се продават, няма да задоволят изискванията ми.
Аз си харесах един лаптоп Dell Latitude Laptop LS 400, компактен, малък, с добър дизайн(точно това което търся), обаче в страницата на дел се порових и открих, че с по-мощната му батерия държи само 2 часа!!!
Също така, докато се рових из нета видях, че има и някакви външни батерии???
За първи път ще се сблъсквам с покупка на лаптоп и поради това нямам никакви наблюдения и информация, освен тази която намерих в този форум посредством "search".
fenixsz
19.12.04 г., 20:38
Намерих, нещо което си струва да се види, външна батерии за повечето лаптопи, които са с мощност над 111 WH, което доколкото разбирам, означава че ще държат 3+ пъти повече от вътрешните батерии на повечето лаптопи.....
за справка : http://batterygeek.net/
http://www.bixnet.com/laptopupgrade/suslloruntie.html
Veseliq
19.12.04 г., 20:55
/offtopic
Може да си земеш някой UPS 1600VA, над 10 кила е, но много ще държи...
:ghi: :lol:
/оfftopic
Originally posted by Veseliq
/offtopic
Може да си земеш някой UPS 1600VA, над 10 кила е, но много ще държи...
:ghi: :lol:
/оfftopic
ако беше написал "над 2 кила е" пак щеше да си прав,щото всъщност ще е порядъчно над 20.
P.S. и аз леко /offtopic
fenixsz
20.12.04 г., 10:26
Аз говорех за нещо, което тежи 73 гр., а не за 20 кг.!!!
А сега моля ви препоръчайте стар лаптоп, лек, компактен, с малък дисплей 12"-13", с дълъг живот на батерията?
Ivanoff
20.12.04 г., 10:41
Аз съм с DELL Latitude C610 , взех го точно по тази причина че и на мен ми се налага по цял ден да работи на батерии.
Мисля че повечето модификаций на DELL Latitude могат да работят с 2 батерий , като се извади CD-ROM-а на неговото място се слага още една батерия и така кара доста време.
С оригиналната батерия ми караше 2 часа и си взех още една нова 4460mAh коята държи около 3,5 часа и така с двете си откарва почти цял ден.
Така че може да провериш модела към който си се насочил дали може да работи с 2 батерий.
fenixsz
21.12.04 г., 01:05
Общо взето от това което съм прочел в последните дни, а то е доста, стигнах до заключение чи долу горе следните модели задоволяват моите изисквания:
Toshiba Tecra 8000
Dell Latitude LS i CSx
IBM Thinkpad 600
Compaq Armada 7800
Общо взето тези модели с чисто нови батерии държат 3+ часа без LS. Сега по празниците, като събера някой лев ще се се пазарува :rolleyes: :)
Ilian359
21.12.04 г., 10:58
Не си прочел правилно.
ThinkPad 600 пряко сили изкарва 3 часа.
Armada и батерия са противоречиви понятия.
За Dell не знам, те имат батерии над 4000mAH и вероятно работят дълго, но пък много бързо им се скапват.
Toshiba за даден модел имат нормални и extended варианти на батериите - въпрос на късмет.
Търси по непопулярни марки като Mitac, Gateway 2000 series - те имат батерии с по 12 клетки и наистина държат над 3 часа.
fenixsz
22.12.04 г., 14:11
Тези марки не съм ги чувал и сигурно:
1. Не са от най-качествените.
2. Едва ли ще намеря на старо нещо такова, защотот все пак разполагам с ограничен бюджет и се опитвам да си наглася покупката, така че да си взема нова батерия, или лаптопа който купувам да е с добра батерия. Знам че едва ли, колкото и да е добра, стар лаптоп няма да издържа повече от 2 часа.
Ilian359
22.12.04 г., 14:53
Gateway са много качествени, но не са популярни в България. А цената им е много по-ниска отколкото на прочутите марки. Най-добре ако имаш приятел извън България, да го помолиш да ти купи от eBay.
Авторски права на vBulletin