Виж пълна версия : Проблем с парола на BIOS на Лаптоп
Krasimir
16.12.04 г., 17:20
купих си втора ръка лаптоп и се оказа че има парола на БИОСА
проблема не е голям понеже операционната система зарежда без проблем
ако някой може да ми помогне да махна паролата да се обажда
Благодаря!
Nikolai_S
16.12.04 г., 21:19
Кажи марка и модел на лаптопа. Може да е фирмена парола като за DELL например. Ако някой е сложил умишлено парола и никой не си я спомня може да го разглобиш и да извадиш малката батерийка
Ilian359
16.12.04 г., 21:24
Originally posted by Nikolai_S
може да го разглобиш и да извадиш малката батерийка
Освен че ще му остане някое забравено при сглобяването винтче за резервни части, друга полза няма да има.
Krasimir
17.12.04 г., 03:33
модела е ACER Aspire 1601LC
в контракс ми искат 70лв за да го оправят...
Veseliq
17.12.04 г., 14:41
Ами провери на на главната страница на ACER за нов биос и програмка, с която да флашнеш или от някъде другаде намери нещо. След флаша новия биос няма как да е заключен...
Krasimir
17.12.04 г., 14:52
Пробвах го :rolleyes:
Преди да стартира флаша иска паролата отново :(
Ivanoff
17.12.04 г., 18:19
Преди 3 месеца имах същия проблем с лаптоп DELL които имаше парола на биоса.
Да не те отчайвам , но на моя му махах батерийката стоя сумати време без нея и никакъв резултат , носих го в няколко фирми но и те не успяха да направят нищо и в крайна сметка го върнах обратно в щатите да го сменят с друг.
Успех все пак.
Доколкото знам паролата за БИОС-а на дъната на лаптопите се държат в отделен чип на дъното, който даже май не е енергозависим.
Единствената оправия е да се смени този чип или ново дъно
На един стар Compaq паролата му се махна по една процедура която не си я спомням точно. Маха се батерията(голямата). След това се маха батерията на биоса. Дава се на късо мястото където седи батерията на биоса и така се оставя 1 час. После махаш късото и пускаш лаптопа през адаптъра без да слагаш батериите. После гасиш слагаш батериите и няма парола. Не пречи да пробваш.
Преди 3 месеца имах същия проблем с лаптоп DELL които имаше парола на биоса.
Да не те отчайвам , но на моя му махах батерийката стоя сумати време без нея и никакъв резултат , носих го в няколко фирми но и те не успяха да направят нищо и в крайна сметка го върнах обратно в щатите да го сменят с друг.
Успех все пак.
И аз имах същия проблем но той не се решава с махане на батерията на BIOS -а .*************************************** **************************************** **************************************** **************************************** **************************************** **************************************** ***Съвсем случайно попаднах на тази информация ще се радвам ако съм помогнал на някой
PS Софтуерно решение на проблема не можах да открия
Ilian359
20.11.08 г., 21:06
4 години по късно? По тема за отключване?
Авторски права на vBulletin