PDA

Виж пълна версия : CANYON CN-MP3SD Sports Edition

GrigorBG
14.12.04 г., 07:50
Ревюто можете да прочете ТУК (http://hardwarebg.com/newrev/index.php?read=19)

Въпросите и коментарите можете да направите в тази тема.

RaHzElChO
14.12.04 г., 11:35
Страхотен плейър,много отдавна си го бях харесал и силно се колебая дали да не си направя един подарък за коледа.

vng
14.12.04 г., 13:39
Аз до скоро слушах музика на PocketPC-то ми и наскоро ми писна да му хабя батерията за такива цели та си купих (от обява тук) старата Дива. Звука ми харесва много и все пак се чудя- как му е звука ако се сравни със старата и нова Дива, защото ще подарявам едно такова плеърче та се чудя кое е по удачно?

RaHzElChO
14.12.04 г., 14:01
Предполагам,че ако отидеш до офиса и кажеш,че искаш да го чуеш няма никой да ти откаже.

Capoeira
14.12.04 г., 19:21
Звука на този плеър е отвратителен..
кастрирано пищене
...
и ако ви се струва че вади басс то е само защото е окомплектован с слушалки който фабрично кривят честотите ... не мога да разбера какво разбирате под качествен звук .... и сравнение не може да става с силата плътноста и чистотата на дива Джем.... не това нещо ако му закачите едни 32 или 54 омови слушалки само ще ви шепти на ухото...... това че струва толкова малко трябва да ви подсказва какво е качеството.... по добре си земете една дива с 32 вградена и след това си досуберете млако пари за карта и ще сте 200 пъти по доволни да не говорим че е с доста повече функций.... а цената за 32 мб е същата..
пиша това не като пристрастен към единия или другия продук просто обективно казано това е все една да си вземете уокмен с марката СОНАШИ и да очакваш нещо кой знае какво

Infestdead
15.12.04 г., 12:20
така и така стана дума за малки флаш мп3 плейъри, я кажете какво мислите за Creative MuVo TX/FM 256MB? от много време съм го намеркал и сега съм го намерил за около 180лв с ДДС и правя поседни пороучвания преди да си го купя:) Ако някой има наблюдения да сподели:)

благодаря предварително

Zygot
15.12.04 г., 13:17
Originally posted by Capoeira

Случайно може да споменеш и проблемите на дивата четящите да не останат с впечатление ,че е идеалния плеър . Та те са: мноо гадни слушалки , проблем с консумацията на ток(включен или изклучен пак си консумира) ,гаден софт .

Истината (поне за бг ) е Creative MuVo.

Capoeira
15.12.04 г., 13:41
Originally posted by Zygot
Случайно може да споменеш и проблемите на дивата четящите да не останат с впечатление ,че е идеалния плеър . Та те са: мноо гадни слушалки , проблем с консумацията на ток(включен или изклучен пак си консумира) ,гаден софт .

Истината (поне за бг ) е Creative MuVo.
да наистина слущалките са като за 2 лева... батерията държи около 10 часа... но ако дърйите плеъра вкл на стоп или пауза това не означава че той не хаби ток той хаби и то доста за това винаги изключен трябва да е когато не се ползва.... но звука, звука оправдава тези проблеми...не знам как в Craetive но предполагам че също е доста добре....

XaMaB
16.12.04 г., 01:35
Ми имах от старите диви сега имам и от тия каньончета.
звука май беше с по-добро качество при дивата. А и в момента дейзи предлагат за 50лв нова дива без памет + 80лв за 512МБ CF излиза колкото това с 256МБ.
Ама пък това има радио и малко по-добър вид.
На мен ми върши работа. сега само трябва да видя колко време ще кара с една батерия.

GeniusLoci
16.12.04 г., 16:06
Хайде и моето мнение. Различава се съществено от това на Юли.

Недостатъци:
- USB конектора е не съвсем стандартен - от най-малките USB - в момента трябва да диря такъв, защото плеърчето е било някъде за тестове и са загубили кабела. Почти всички останали плеъри на пазара са със стандартен mini USB 4-пинов конектор, който се продава не само в РСфирми.

- Радиото се лови добре в офиса на HWBG, защото са близко до старата кула. В центъра не се хваща нищо, освен това когато екрана е осветен радиото шуми :hi:

- Връзката, която се вижда на снимките е декоративна украса и само пречи..що за щуротия.

- Звука въобще не струва, с други слушалки е същото, така че досещате се на кого го отдавам (в момента доста от плеърите на пазара са ми на масата и имам база за сравнение..)

- Бутонът "меню" си е съвсем на място, но този за усилването е на куцо място и когато хванете плеъра винаги пръстите ви са съответно на горните и долните бутони. Учили сте физика - лостова система, натискате тук, опората е оттатък..

- Настройки на звука? Баси, то това има четири presets без особена разлика. Тц, слаб 2 в това отношение.

- Мхъхъ, PowSaving е само съкращение бе, хъхъ..

Предимства:
- Цената.

- Видът.

- Слушалките са "вградени" във връзката за врата - от това по-удобно няма, ако някой държи ще обясня защо.

- Ъм... шарено е?

- Евтино е.

- Записва звук достатъчно добре. Повечето плеъри не могат да се похвалят със същото.

- Споменах ли че изглежда добре и е евтино? :D

Истината е YP-T5 на Samsung - безпрецедентни размери, евтино (129 лева), несравнимо качество, SRS/DBB и милиард настройки за звука, повече от добри слушалки, записва от микрофон и line-in, по-леко е (24 грама..без батерията де), по-удобно за работа, екрана е по-добър...блабла..Единствено слот за флаш карта си няма, в което Дивите са си най-идейни ако искате място.. http://www.kkelectronics.com/product_detail.php?product_id=09011552

XaMaB
16.12.04 г., 22:07
След мнението на GeniusLoci се сетих още нещо по въпроса diva mp3 или canyon:
USB кабела на дива мп3/фотоклип и на каньона са съвместими :)

За записа на звук: записва добре глас, но не и от радиото. Или поне аз веднъж пробвах, ужасих се и се отказах.

Офтопик: в комплекта не трябва ли да има и дунапренени опаковки за слушалките, че мойто нямаше :)

fantasticMAX
17.12.04 г., 13:49
1. За USB конектора стандартите от рода на:
A - B male
A female
Molex 4P M
Mini B4
Mini B
не съм ги измислил аз, а най-малкото че не съвпадат със тези на Дивата. В крайна сметка към плеъра си върви кабел, с които да си прехвърляте музиката от компютъра.

2. Радиото не бих казал, че се лови добре в офиса. Успях да хвана с много зор само 10-на станции и то с лошо качество. На открито нямаше проблеми.

3. Не съм забелязал радиото да се смущава от дисплея. Само от радиостанция в такси :), наистина имаше сериозни проблеми. (друг плеър не съм тествал при тези условия)

4. Споменах за бутоните за усилване и намаляване - защото са изведени отделно и не са близо до други такива или да са комбинирани (в момент когато пуснат някое готино парче и устройството е някъде из дебелите зимни дрехи хехе, това бих казал че е по удобния вариант)

5. Колкото до усилието за усилването и намаляването то е пренебрежимо минимално и не ви трябва лостова система.

6. Опцията диктофон според мен работи много добре, а до запис от радио, хм не мисля да си записвам от радиото музика :)

7. Колкото за звука съм забелязал, че всеки си има мнение по въпроса. Донякъде това зависи и от самите слушалки (пробвах на няколко плеъра и със слушалките от стария локмен SONY който е на 8 години - беше много гадно звученето :) явно технологията се развива).

GeniusLoci
17.12.04 г., 14:35
За записа на глас и аз мисля че е екстра, дори много добър, от радио кой ли записва изобщо.

За лостовата система писах, защото почти всеки, който го хване си слага пръстите отгоре и отдолу върху бутоните, а така като натиснеш от едната страна винаги натискаш и от другата. Дадох го на трима човека още и всички го направиха :p

Бе радиото на повечето плеъри съкс. Не са ги измислили за радио ;) Аз гледах в ревюто пише повече станции, затова изкоментирах..

За USB-то - не е един стандарт, но повечето изглежда се придържат към 4-пиновия и към нормалното си USB по простата причина, че почти навсякъде има такива. И за офиса се отнася дори, и там има 4-пинови в една кутийка :D, но ако не носиш този на Canyon-а, оставаш без връзка. Повечето хора освен музика ползват плеъра и за пренос на това-онова, така че е удобно винаги да можеш да го свържеш.

От друга страна се кефя на "огумяването", щото съм от тези, които често си изпускат нещата. MSI-то ми на нищо не прилича от BAIT-а насам, защото изпадна върху плочките, докато на Canyon-а далеч по трудно би му станало нещо :)

За звука - слагах различни слушалки - басовете никакви ги няма, има едно парче на MASSIVE ATTACK - всъщност темата във Vampire: The Masquarade - Bloodlines е именно от него. Ползват го за тестове на басове, защото музиката в него само на места изобщо има високи. Е, не бяха слушалките виновни, че звучи зле.

За утешение мога да кажа, че същото се отнася и за iPod мини, пък той струва само 4-5 пъти повече :D

Извинение за цената на Самсунг - май от Техномаркет още не знаят колко да го пуснат, сега пък ми писали 180-200 лева, а вчера на сайта им беше друга.. :no:

EDITED
След като Юли ми направи забележка:
Canyon-а не егумен. Бутоните са гумени, екрана е вкаран съвсем малко навътре в корпуса, така че да не е първото, което се удря при изпускане, връзката, която без цел стои отстрани също допринася да не е толкова чуплив. Иначе си е пластмасов. :p

didoriginal
30.12.04 г., 23:01
Наистина ли е толкова зле това плеърче... :( Като гледам в статията добре сте го похвалили... даже днес си го поръчах, ама се оказа че го нямат в наличност и всичко отпадна... Дайте съвет за 256MB-тов Mp3 Player до 160-170 лв... :) Благодаря за вниманието! :)

netslider
30.12.04 г., 23:31
Виж Creative MuVo TX/FM 256MB e около 180 лева в Мост. Засега съм му хвърлил око,дайте някакви отзиви. Мисля,че е добър.

XaMaB
31.12.04 г., 00:48
аз съм от набуталите се с такова каньонче и съм много доволен. изкара ми към 1200км с първата батерия :)

didoriginal
31.12.04 г., 11:42
Originally posted by netslider
Виж Creative MuVo TX/FM 256MB e около 180 лева в Мост. Засега съм му хвърлил око,дайте някакви отзиви. Мисля,че е добър.

Обаждах се в Most, но казаха че нямат! И за доставки в скоро време не можаха да ми кажат... Къде другаде евентуално може да се намери това TX MuVo?? :)

netslider
31.12.04 г., 11:53
Нямат го....хм,останах с впечатлението,че го имат. Ами във Вали го имат,ама е по-скъп значително.

Infestdead
02.01.05 г., 19:37
www.jmt.bg
там е около 180лв но също казаха, че в момента го нямат, имат обаче Muvo slim, който обаче НЕ кефи

Big_Boy
12.01.05 г., 17:27
този creative и аз ще го купувам но го няма никаде сега края на януари с новата пратка на creative ще бъде доставено всичко що е creative защото и колонки щях да купувам ама също са се изчерпали

THE_RAVEN
13.01.05 г., 23:41
Вчера взех Samsung Yepp YP-T5V от Техномаркет за 199 лева. Това за мен е перфектния player :) По нито един параграф нямам оплаквания.

Звук - перфектен (особено с WOW ефекта), от слушалите също съм много доволен.

За размерите не знам какво да кажа... Най-малкият player е все пак :) Реално не го усещате дори и да сте със много малки джобове, а освен това може и на врата да се носи, но на мен този вариант не ми харесва.

Радиото хвана 19 станции когато го пуснах да търси и запаметява автоматично. Тогава бях в стая на края на града (Пловдив), но като гледам май няма значение дали съм на закрито почти извън града или в центъра.

Encoding-a от радиото е много добър. Със 32-128 kbps записва и когато станцията се хваща добре не мога да различа дали е записвана или download-ната.

EDIT:
Тук (http://www.neoseeker.com/resourcelink.html?rlid=83086) има хубаво ревю на player-a

hostile_
14.01.05 г., 11:58
Originally posted by XaMaB
А и в момента дейзи предлагат за 50лв нова дива без памет

Сигурен ли си за този GEM без памет(и най-вече за цената му...:) )???Дай инфо от къде може да се намери...

XaMaB
14.01.05 г., 12:52
плейъра е дива от старите паралелепипедчета с CF памет.
не е от новите дива джем. Предполагам че просто имат застояли на склад и изкат да ги разкарат.

hostile_
15.01.05 г., 12:32
Samsung-a определено е много добър избор, но на мен средствата ми са малко ограничени а не ми се иска да я отлагам повече тази покупка та май ще си взема от старите диви. Има още един вариант, но е малко рискован- Hama от Вали.Пак е без вградена памет. Работи със SD/MMC карти. Цената излиза горе-долу същата, но не знам дали му е добър звука и май ще заложа на сигурно с Дива, ако не се намери някой горд собственик на Hama-та да сподели впечатления...:)

Tomahawk
16.01.05 г., 22:02
Аз за това си карачм още с добрия стар дискмен, който макар че е на две години вади страхотен звук ( и баса е много як, но за това имат "вина" и скъпите слушалки които си взех щото настъпих старите:D ) чете мр3-ки и побира много песни ( 700мб ми стигат на диск ) и освен това батерията издържа доста дълго ( абе аз щях да забравя, че си купих нови батерий щото загубих старите и новите са 2100 милиамперчаса мсяка ) и има стархотен антишок.Макар че обурудването на такъв плейър струва общо 300лв ( е, навремето струваше толко всичко, ся ще е 200 ) и според мен е най-добрата комбинация, КАЧЕСТВЕНИТЕ мпр3-плейри не са ефтинки, а и допълнителните карти памет...скъпи са.Изобщо засега според мен дискмена държи фронта, освен ако не сте толкова претенциозни към размера.Според мен така играчка е излишна, засега...

THE_RAVEN
16.01.05 г., 23:53
Именно размера е решаващият фактор в случая. И аз имам дискмен, който чете mp3-ки. Има си 120 секунди антишок, хубав звук и т.н... Обаче ми пречи. Не мога да вървя навсякъде с него. Неудобството е прекалено голямо за мен, а пък обичам музиката да ми е фон на всичко каквото правя. Това ме накара да си взема толкова малък плейър.

Tomahawk
17.01.05 г., 00:19
Originally posted by THE_RAVEN
Именно размера е решаващият фактор в случая. И аз имам дискмен, който чете mp3-ки. Има си 120 секунди антишок, хубав звук и т.н... Обаче ми пречи. Не мога да вървя навсякъде с него. Неудобството е прекалено голямо за мен, а пък обичам музиката да ми е фон на всичко каквото правя. Това ме накара да си взема толкова малък плейър.
Е, всеки с вкуса си, на мен не ми пречи дискмена, само лятото по-трудно го слагам в джоба ( иначе - м якето но лятото с яке, луди ли сте? ) и затова си купих от тия портмоненцата малките и с един карабинер - вече със всеки панталон може да нося дискмена.Когато за 200лв мога да си взема нещо по-добра от дискмена ( със или без карта но да може едно сд поне да побере, демек 700мб ) тогава ще се замисля за такава играчка.
П.С.Ей, от две седмици не бех слагал да се зареждат батерийте ( 4 са в комплекта ) като слушам ~ два часа на ден - кой мп3 плейр може това?

THE_RAVEN
17.01.05 г., 00:52
Ако искаш да кажеш, че с чифт батерии те кара към 14 часа (7 дни по 2 часа) - почти всеки mp3 player го може, и то с една AAA батерия. С една батерия карам вече 4 дни, като ако се разпределят часовете ще станат към 2 на ден също (4x2=8), а от батерията ми е паднала 1/3 според индикатора...

Дискмена ми обаче, не можеше да се похвали с толкова часове като твоя, ако наистина са толкова. Към 8 часа изкарваше с 2 батерии.

hostile_
10.02.05 г., 14:22
Когато за 200лв мога да си взема нещо по-добра от дискмена ( със или без карта но да може едно сд поне да побере, демек 700мб ) тогава ще се замисля за такава играчка.

"Леко" ти е грешна логиката.На 700МБ ще събереш доста повече от 1 СD музика(тоест 80 мин).При МП3-ки с висок битрейт, при който няма да чуеш никаква разлика с оригинала, един албум е някъде между 100-120МБ.За 200 лв. няма да ти е проблем да си намериш плейър с 256МБ памет(което са си два диска) така че май е време да се замислиш за :такава играчка" ...:)

VeeJay
09.01.06 г., 18:25
А някой може ли да ми каже от каде мога да си купя плейърчето на Canyon mp3sd 256? Прзовънях цяла бг и неможах да открия нито едно такова... някой ако знае някаде кадето ги има още в наличност ще го помоля да напише.
Ще съм мн благодарен !!! Мерси предварително..

gran
09.01.06 г., 19:29
ето това е МП3-ката!!
Имам я от вече 6 месеца и нямам грижи с нея.
Служи ми вярно и по планините и съм го изпускал поне 5-6 пъти.
Бътоните и конектора за кабела са дискретни и удобни за ползване

http://www.canyon-tech.com/products/show.cfm/Audio_and_Visual/Accessories/MP3_Players/CN-MP6HSD

Плюсове :

- няма кабели
- не сменяш батерия (зарежда се през USB-то)
- издържа много
- добър звук вади
- добра ценаааа

Минуси :
- няма дисплей (заради дизайна)
- няма радио
- от три продадени две дефектираха бързо (мойто не -хахаха егати късмета извадих!!!)