PDA

Виж пълна версия : Plextor PX-716A

GrigorBG
14.12.04 г., 06:34
Ревюто можете да прочете ТУК (http://www.hardwarebg.com/reviews.php?read=18)

А въпросите и коментарите можете да направите в тази тема.

RaHzElChO
14.12.04 г., 12:49
Гриша,виж какво намерих за Плексторчето :
Firmware version: 1.02

Improved write quality on DVD media
Improved write quality at 12X on some 8X rated media
Improved performance to execute AutoStratagy
Fixed a bug where a format might fail while be performed
http://www.plextor.com/english/support/downloads/716_102.exe

GrigorBG
14.12.04 г., 14:05
Еее.. аз като европеец си търсих ъпдейти на Евро сайта.

Но все пак явно съм прав, че това (проблема) е нещо временно.

http://www.plextor.be/technicalservices/downloads/firmw_dvdrec.asp?choice=DVD-Recorders

Тук няма...

Мерси мен.

V I P E R
14.12.04 г., 14:12
При Плекстор винаги първите фирмуери не са читави.
За 712, ако си спомняш, когато писа ревюто също се оплака, но проблемите изчезнаха с бъдещите фирмуери.

RaHzElChO
14.12.04 г., 14:49
Гриша,пробва ли го и изчезнаха ли проблемите!?

GrigorBG
14.12.04 г., 16:32
Довечера... сега нямам възможност.. а и.. нямам от същите медии повече.

misty
14.12.04 г., 17:31
Благодарско за ревюто....

Доволно потривам ръчички измислил вече новогодишен подарък за домашната машинка :p

Сравнение с другите писачки може ли да се направи до този момент? Просто ми е интересно, макар че вече почти съм сигурен в избора си :)

GrigorBG
14.12.04 г., 17:49
Лично за мен преди да пипна плекстора лидер беше НЕК 3500А
Имам го и него и довечера ще направя 1-2 сравнения.

Dark Skywalker
14.12.04 г., 17:53
Нямам свободно време да въртя тестове за качеството на записаните медии и да напиша ревю, но съм готов да споря с всеки, че BenQ DW1600, префлашната до DW1620, се представя също толкова добре, колкото този Plextor.

P.S. Гришуне, имаше някакви приказки, че първите РХА716-ци имали някакви неизлечими проблеми (смяна на firmware не помагала) - на теб ясно ли ти е нещо повече по въпроса?

V I P E R
14.12.04 г., 18:14
Originally posted by Dark Skywalker
Нямам свободно време да въртя тестове за качеството на записаните медии и да напиша ревю, но съм готов да споря с всеки, че BenQ DW1600, префлашната до DW1620, се представя също толкова добре, колкото този Plextor.
Може и да се представя като Плекстора при качеството на записа, което силно ме съмнява, но няма доста от глезотийките, които предлага Плекстора.

Колкото до новия модел .... преди месец бяха пуснати няколко хиляди бройки само в щатите, които се оказаха проблематични. Сега всичко е изчистено, а този Плекстор поне по информацията от сайта на Вали е в БГ от два дни, така че не мисля че в БГ са внасяни някакви бройки с дефекти.

misty
14.12.04 г., 18:26
Originally posted by V I P E R

Колкото до новия модел .... преди месец бяха пуснати няколко хиляди бройки само в щатите, които се оказаха проблематични. Сега всичко е изчистено.

Това бях чел и аз в нет-а, ако не ме лъже паметта в CDRInfo, бе обявено от Plextor, че се изтеглят от пазара първата партида 716-ки. Предполагам, че и затова се забави толкова излизането и на самата писачка на пазара. Сега се надявам всичко да е ОК. :)

tolsan
16.12.04 г., 20:09
GrigorBG от 1 до 10, каква оценка би дал на 716 A за цената и качеството си ?
И още един въпрос - долу горе на каква цена вървят DVD+R DL носителите в България ? И имат ли бъдеще те (DVD+R DL) ? Последен въпрос - в дългасрочен план може ли да се каже че е ненужна DL екстрата ?
Благодаря Ви предварително !

GrigorBG
16.12.04 г., 20:20
Като качество - 9
Като цена - 4

Плекстор никога не са имали бюджетни решения. Или са били скъпи и уникални или просто скъпи :-)

За момента съм виждал само Вербатим 2.4х който бяха 17-20лв.

Купих си 1бр. с идеята да го пробвам, но.... още не съм събрал информация за 20лв. та да не ме е яд :-)

Не, в дългосрочен план определено не е ненужна екстра.
Цените на записвачките, които поддръжат дуал леър вече паднаха и почти се изравниха с тези които не поддържат.
Спъващия фактор в момента е цената на медиите. Те за момента са скъпи, но такива продукти само поевтиняват.. надявам се скоро да са на разумни цени ( под или около 10лв )

XaMaB
16.12.04 г., 22:08
А каква цена се очаква на това нещо че моя 4х Тийк ме дразни нещо вече откъм скорост.

misty
16.12.04 г., 22:19
Originally posted by XaMaB
А каква цена се очаква на това нещо че моя 4х Тийк ме дразни нещо вече откъм скорост.

Във Вали беше 229 лева без ДДС :)

XaMaB
17.12.04 г., 09:43
А като гледах онзи ден беше само като новина :)
Другия път преди да задам въпрос ще проверявам сайта

misty
21.12.04 г., 17:20
Originally posted by misty
Във Вали беше 229 лева без ДДС :)

Новичка цена си има Плексторчето вече след ъпдейта, цели 199 лева без ДДС, днес питах във Вали ама още не са ги внесли, поне така ми отговори служител на фирмата по телефона :wow: ще ме изненадат ако всичко е ОК до края на тази година и писачката е налична на пазара:box: ;)

RaHzElChO
21.12.04 г., 17:43
Според мен не си струва толкоз много пари,за 130лв крайна цена може да се намери Нек-а,който е много здрав също.

GrigorBG
21.12.04 г., 19:26
Утре се чакат

mitaka-bs
22.12.04 г., 09:33
Само на мен ли ми прави впечатление , че тоя плекстор е доста по-къс на дължина от 712-ката....нямам го при мен да ги сравня ма като гледам по ревю-тата е така - а това не ми харесва. Мирише ми на някой Лаитон произведен в заводите им за Плекстор - Нека който го е подхващал да каже и да докаже че ме гложди мисълта....:( :( :(

acdc
22.12.04 г., 18:17
Ами то няма нищо лошо да е произведен от LiteOn (то вече това си е практика множеството марки да се произвеждат от няколко OEM компании) - бих се притеснил ако е произведен от Samsung, Teac или BENQ.
Все пак това е най-големия ОЕМ производител на оптични устройства и е доказал качествата на продукцията си.;)

-CTPAX-
22.12.04 г., 20:21
Има и 1.03 (http://www.cdfreaks.com/drive/firmware/1156) .

V I P E R
23.12.04 г., 09:48
Аз не мисля че е произведен в заводите на друг производител, но нищо не се знае. Аз четох че Плекстор държат на качеството на записващите си устройства и затова си ги правят сами, а четящите се правят от други ОЕМ компании - например ДВД-то на Плекстор 116 е правено от Митсуми (лично съм се уверил в това :)).

mitku
23.12.04 г., 10:30
Според мен се представя добре, като за първи ревюта... а цената му е "нормална", кат' гледам cenite в "белите държави", конкурента LG GSA-4163B е на горе-долЕ същата цена, което директно означава, че Plextor-а си е "изгоден".

V I P E R
23.12.04 г., 11:46
Сега остава и ДЛ медиите да станат малко по-изгодни и работата ще заспи.

misty
23.12.04 г., 18:24
Най-накрая се сдобих с тази записвачка :D сега ще разцъкаме да видим какво може и как ;)

V I P E R
27.12.04 г., 10:06
Много време я разцъкваш :). Казвай какво може все пак.

misty
27.12.04 г., 11:54
Няма много какво повече да добавя от теста на GrigorBG.....пробвах на евтините медии запис/четене на Принко 4.7 на 4x за около 12 миниути записах инфото,четене и възпроизвеждане, никакъв проблем. На друг диск забелязах, че бави при четене на голяма база данни с аудио файлове, не знам защо....не съм сменял firmware, ще го направя. Интересното е, че със записвачката нямаше нито един диск, камо ли да казвам, че нямаше 8.5GB диск да пробвам и на него....със стария ми Premium имаше камара дискове, включително и един презаписващ, а тук нъцки....не вярвам PLextor да са се изциганили, но не искам да обвинявам и Вали. Ще сменя firmware да видим какво подобрение ще има
:)

Steve
27.12.04 г., 12:46
На кутията трябва да е описано съдържанието й.

misty
27.12.04 г., 12:49
Originally posted by Steve
На кутията трябва да е описано съдържанието й.

Знам, гледах го и като я взимах, грешката е моя, никъде не е споменато за дискове, ама поне един да имаше :D

tolsan
29.12.04 г., 16:11
imam Px 716A Firmware 1.03 i imam edin problem ....kupih si DWD-R Traxdata 8x .....oba4e kato probvam da gi zapi6a s Nero-to na 8x gi zapiswa i sled tova na prowerkata zabiwa i ot diska ni6to ne stawa...probwah nqkolko puti i pak su6toto ! wuprosa mi e dali problema e v pisa4kata ? ili v Diskowete ! S pisa4kata drugi problemi ne sum imal ! Същите дискове ги записвам на 4x без проблем ! Дали проблема е в Плекстора ?

GrigorBG
29.12.04 г., 20:23
Имам 10-тина Траксдата в нас и нямам ядове. Мойте са +R 8х

Но съм с 1.02 фирмуер.

А с друг тест - неро цд спийд пак ли прави проблем ?

Ellis
30.12.04 г., 12:38
Прави Гриша. И на Вербатимите прави :) Не искат да се чекват обаче пък инак се четат но се лагва разпознаването им. Това при писане на 8 ма скорост. На 4 та никакви ядове няма. Може тоз пусти нов фърмуер да е не е читав нещо :(

tolsan
11.02.05 г., 12:01
като гледам май излезе firmware 1.04 for Plextor 716A ! Само ако някой може да ми поясни на БГ език какви са най съществените подобрения и/или въведения ......ще съм много благодарен !

naHkaPa
25.05.05 г., 16:23
Може би късно разбутвам тази тема но все пак да питам този модел на PLEXTOR PX-716A/T3 16X (http://www.mostbg1.com/most/Item.aspx?itemid=32153) и там пише че поддържа Дуал Леър ама вижте .. "DL DVD+R: 4X" това значи ли че на дуал поддържа само + стандарта ами - ..и изобщо при ДУал има ли + и - или е само едното ! 10х аа и като цяло този модел от линка добре ли е :) само като качество ме интересува
EDIT:И какви са разликите в тези моделлли че тези цени са толкова различни .. Някои ако може да ми обесни на барзо и коя от тез е добра аз сам се спрял на еи та третата .. как мислите вие добър избор ли е :)
и какво означава това SA в името на модела PX-716SA/T3

PX-716A/T3 16x/8x/16x DVD+R/RW & 16x/4x/16x DVD-R/RW & 4x DVD+R DL & 4x 199.00 BGN

PX-716A/T3BP 16x/8x/16x DVD+R/RW & 16x/4x/16x DVD-R/RW & 4x DVD+R DL & 4x 189.00 BGN

PX-716SA/T3 16x/8x/16x DVD+R/RW & 16x/4x/16x DVD-R/RW & 4x DV, retail 219.00 BGN

PX-716SA/T3BP 16x/8x/16x DVD+R/RW & 16x/4x/16x DVD-R/RW & 4x DVD+R DL & 4x 209.00 BGN

PX-716UF/T3 16x/8x/16x DVD+R/RW & 16x/4x/16x DVD-R/RW & 4x DVD+R DL & 4x 359.00 BGN

Dark Skywalker
25.05.05 г., 23:03
"DL DVD+R: 4X" това значи ли че на дуал поддържа само + стандарта ами - ..и изобщо при ДУал има ли + и - или е само едното !Възможност за Dual Layer запис дават както DVD-R, така и DVD+R стандарта. Ако обаче е написано, че устройството поддържа запис DL само при единия тип носители, това е положението.
и какво означава това SA в името на модела PX-716SA/T3 SA = Serial ATA?

naHkaPa
26.05.05 г., 02:09
А като поддържа само един стандарт Дуал това зле ли е или няма да се усети кой знаи каква разлика? Мисля че и може би някога ще си взема едно ДВД Дуал и ще си го позлвам само аз и някои приятел най много и едва ли няма да му го разчете... Това с стандарите и четенето от други ДВД-Роми как е ?

The Tiger
29.11.06 г., 16:10
един ъп на темата ;)
Сега е различно,вече имате опит с тази записвачка, и ето един бърз първи въпрос от мен :) --> да отивам ли до магазина да взема точно тази записвачка,понеже разбрах че са няколко модела,но говоря за точно тази ето я (http://www.wnetbg.com/index.php?main_page=product_info&cPath=90_197&products_id=1399&zenid=92eec8bfd511d4ab2299d5f72276cdbc) да я поръчвам ли или е нещо фалшива,понеже цената ми се струва много ниска :rolleyes:

Поздрав към уникалния форум ;)

vegasis
29.11.06 г., 17:18
Прави Гриша. И на Вербатимите прави :) Не искат да се чекват обаче пък инак се четат но се лагва разпознаването им. Това при писане на 8 ма скорост. На 4 та никакви ядове няма. Може тоз пусти нов фърмуер да е не е читав нещо :(

Всъщност този проблем си е от бая време .. аз още преди 2 години 712-ката го правеше, вече 9-та версия firmware слагам и все тъй. На другите две записвачки Lite-on и Asus с неква Pioneer механика грам проблем съм нямал.
Друг е въпроса, че Плексторчето първия път дойде неработещ. Смениха го. Втория път умря след година. Вече 3-ти път ми спича. Един колега преди време си купи 716-ка , гледам вратичката му леко накриво се отваря ...:rolleyes:
Като цяло съм недоволен от Плекстор. Въобще не оправдава парите, които влагаш за него.

tnp
29.11.06 г., 21:13
един ъп на темата ;)
Сега е различно,вече имате опит с тази записвачка, и ето един бърз първи въпрос от мен :) --> да отивам ли до магазина да взема точно тази записвачка,понеже разбрах че са няколко модела,но говоря за точно тази ето я (http://www.wnetbg.com/index.php?main_page=product_info&cPath=90_197&products_id=1399&zenid=92eec8bfd511d4ab2299d5f72276cdbc) да я поръчвам ли или е нещо фалшива,понеже цената ми се струва много ниска :rolleyes:

Поздрав към уникалния форум ;)
Според мен без да искат са забравили една 1-ца да добавят отпред.:D

rager
29.11.06 г., 21:29
А Мост какво са забравили :):
PLEXTOR PX-716A/T3 16X 38.50 40.00 41.50 USD

The Tiger
29.11.06 г., 22:18
а тези проблеми за които споменахте дали са решени:rolleyes:
другия вариант е Pioneer dvr-111 :cool: ?
четох ревюто на 716-ката тук,и още една статия която се казва:"Plextor отново на върха" и там е посочен този модел.
Та кратко и ясно-коя да е :)
както казваше учителката ми по български- "да-защо","не-защо" :D

tnp
29.11.06 г., 23:03
А Мост какво са забравили :):
PLEXTOR PX-716A/T3 16X 38.50 40.00 41.50 USD
Хмм, не я намерих в ценовата им листа.:rolleyes:
Явно ти ползваш по-разшитена.
Иначе, наистина явно е толкова, че и във Вуду е толкова. И все пак цената е странна, макар и модела да е старичък... все пак доскоро беше от най-скъпите.:)

vegasis
29.11.06 г., 23:40
Хмм, не я намерих в ценовата им листа.:rolleyes:

http://www.mostbg1.com/most/PriceList.aspx

tonich
30.11.06 г., 10:10
...четох ревюто на 716-ката тук,и още една статия която се казва:"Plextor отново на върха" и там е посочен този модел.
Та кратко и ясно-коя да е :)
както казваше учителката ми по български- "да-защо","не-защо" :D
Ами така е...
... само че ти си закъснял около 2,5 години (тогава излезе този модел)
Оттогава доста вода изтече....

А иначе ако това е цената, заедно с 2 годишната worldwide гаранция, то покупката е оправдана. Още повече, че firmware поддръжката на Plextor е като за световно. :D

ПП. Аз още не мога да намеря тази записвачка в ценовата листа.
Явно офертата е само за връзкари. :ghi:

ПП2. Предлагам този, който успя да намери тази оферта да бъде обявен за "Лъркър на годината". Този модел си е живо полезно изкопаемо. Голямо копане ще да е паднало. :lolo:

The Tiger
30.11.06 г., 15:14
ха,дори на 2 места я намирам ;) мисля да я заръчам,като за 64лв ще е №1 :P

duffy
30.11.06 г., 15:49
ПП. Аз още не мога да намеря тази записвачка в ценовата листа.
Явно офертата е само за връзкари. :ghi:

Вчера разглеждах 2-3 пъти ценовата листа на мост (през няколко часа). Веднъж я нямаше тази записвачка, но другите пъти си беше там. Днес също я няма. Май някой от Моста си играе на тука има тука нЕма :D Ама като има си беше точно на цената посочена от rager

The Tiger
30.11.06 г., 16:44
току що прегледах пак с цел да я заръчам и на 2-те места където я имаше и к'во- и на двете я нямаше :conf: :(
хм чудя се какво става... да не да четат форума и случйно да решат да си ги запазят за тях си :D Отивам след 15 мин до мост да видим какво става,довече ще споделя ;)
мисля,да се преселим в Най-добрата записвачка... да ударите едно рамо за избора,ако я няма,коя да е,може би Pioneer dvr-111 :rolleyes:

The Tiger
30.11.06 г., 16:49
xaxaxa сега е там в сайта :D :D :D
олеле,отивам да я заръчвам,докато не е избягала :D ;)

tonich
30.11.06 г., 17:14
xaxaxa сега е там в сайта :D :D :D
олеле,отивам да я заръчвам,докато не е избягала :D ;)

Я да видя! ЦЪК! >
...Ъ! Няма я!.. май бавно действам. :ghi:

Предлгама да обявим състезание: Кой ще я "снима" първи на сайта на MOСТ :lolo:

ПП. Тея от МОСТ били големи шегаджии :ghi:

BornToDrink
01.12.06 г., 16:31
Мм, само на мен ли ми е проблем да прочета ревюто :conf:
Отваря ми празен индекс...

duffy
01.12.06 г., 16:45
И при мен е така. Ето ти истинския линк :) - click (http://www.hardwarebg.com/reviews.php?read=18)

PS: Ревюто се намира на - http://www.hardwarebg.com/reviews.php?read=18 , а линка от темата води към - http://hardwarebg.com/newrev/index.php?read=18

The Tiger
01.12.06 г., 21:51
ходих до мост,да ги поразпитам.Консултанта и той забелязал,че се появила в ценовата листа,но като се обадил да провери,от София нещо биле объркали.... Тъй че си зимам един Pioneer DVR-111d поне го има тук и то в черно и пей сърце :)

mitaka-bs
02.12.06 г., 09:02
ходих до мост,да ги поразпитам.Консултанта и той забелязал,че се появила в ценовата листа,но като се обадил да провери,от София нещо биле объркали.... Тъй че си зимам един Pioneer DVR-111d поне го има тук и то в черно и пей сърце :)

И ще си по- на далавера с Пайнера !! Ако имаш проблем с префлашването му до 111 или 111L се обади ..:D :D :D :D

The Tiger
02.12.06 г., 22:01
всъщност ще е 111 ,а не 111d,разликата е няколко левчета ;) вече дори си изтеглих най-новия firmware от сайта им :)

mitaka-bs
03.12.06 г., 11:29
всъщност ще е 111 ,а не 111d,разликата е няколко левчета ;) вече дори си изтеглих най-новия firmware от сайта им :)

Ами няма нужда от 111 след като 111Д става 111 за 1 минута, за още една вече имаш 111L . А оригиналния биос не е кой знае какво - има доста по -добри решения:
http://tdb.rpc1.org/#DVR111
А тука и ма и други благинки:
http://club.cdfreaks.com/showthread.php?t=153213