PDA

Виж пълна версия : проблем с батерията на лаптоп

realnia
27.11.04 г., 19:11
имам toshiba satellite на около година и половина
сравнително рядко съм го ползвал на батерия, обикновенно държеше около 2h, сигурно няколко месеца не го бях ползвал на батерия, и когато ми се наложи, падна за 10мин
вчера направих тест, изключих захранването, първоначално показваше 100% и около 2 часа оставащи, след 15мин изведнъж падна на 3%
дали тотално си е отишла или просто има проблем със зареждането, тъй като преди време преинсталирах софтуера от диска...
въобще трябва ли някакъв софтуер за да се зарежда както трябва или това става на чисто хардуерно ниво?

п.с. нямам представа в какви граници вървят цените на нова батерия, дайте ми някакви ориентири?

Stefo
27.11.04 г., 21:08
Originally posted by realnia
...
сравнително рядко съм го ползвал на батерия, обикновенно държеше около 2h, сигурно няколко месеца не го бях ползвал на батерия, и когато ми се наложи, падна за 10мин....

Ако си я оставил разредена дълго време, сам си я скапал ... Батериаята се оставя заредена и на 2-3 седмици е добре да се зарежда ... :mad:

Питай Ilian359, той е много наясно по въпросите с батерийте ...

ru-men
27.11.04 г., 21:15
имам toshiba satellite на около година и половина
сравнително рядко съм го ползвал на батерия, обикновенно държеше около 2h, сигурно няколко месеца не го бях ползвал на батерия, и когато ми се наложи, падна за 10мин
вчера направих тест, изключих захранването, първоначално показваше 100% и около 2 часа оставащи, след 15мин изведнъж падна на 3%
дали тотално си е отишла или просто има проблем със зареждането, тъй като преди време преинсталирах софтуера от диска...
въобще трябва ли някакъв софтуер за да се зарежда както трябва или това става на чисто хардуерно ниво?

п.с. нямам представа в какви граници вървят цените на нова батерия, дайте ми някакви ориентири?
Има си tool за калибриране, направи калибриране и след това виж резултата. Имай предвид, че трае 2-до 8 часа при различните модели.

realnia
27.11.04 г., 21:19
Originally posted by Stefo
Ако си я оставил разредена дълго време, сам си я скапал ... Батериаята се оставя заредена и на 2-3 седмици е добре да се зарежда ... :mad:

Питай Ilian359, той е много наясно по въпросите с батерийте ...

почти нон-стоп е на контакт

ru-men за настройките за пестене на енергия ли говориш или за друг софтуер специално за зареждането??

ru-men
28.11.04 г., 12:52
почти нон-стоп е на контакт

ru-men за настройките за пестене на енергия ли говориш или за друг софтуер специално за зареждането??
Не, не става въпрос за тези настройки, а за калибриране на батериата със специализиран за нея софтуер. Отиди на страницата на производителя на лаптопа и потърси из драйверите и програма за калибриране на батерията на лаптопа. Това калибриране се прави примерно един път месечно, в същност по-често не е нужно. Софта е една малка програмка и трябва само да следваш упътването. Намери програмката за калибриране, която е подходяща за твоя лаптоп и ще разбереш за какво става дума.

realnia
10.02.05 г., 18:30
никъде на сайта на тошиба не намерих софтуер за калибриране....ух какво да правя

Kokosoft
10.02.05 г., 18:50
Опитай да я рециклираш, не съм много опитен в това, но съм чувал че понякога това дава много добри резултати. Надявам се някой да може да предложи нещо по-добро от това. Успех и - съчувствам ти, аз моя доста често го ползвам на батерия и не мога да си представя какво ще се случи без нея.

realnia
10.02.05 г., 21:10
как и къде може да стане това?

Kokosoft
10.02.05 г., 23:51
Питай Ilian359, той е много наясно по въпросите с батерийте ... а доколкото бях чел един негов пост май и ги рециклира (за последното не съм сигурен). Вземи му прати един ПМ.

Ilian359
11.02.05 г., 14:28
Да, аз ги правя, но в момента нямам клетки за Toshiba, иначе би било идеално.
Няма софтуер за калибровка на Toshiba, а и той не би дал реални резултати.
Аз мисля, че вече си писахме с realnia и му предложих да потърся нова.
Иначе нова в магазина е 283 лева:
http://www.online-bg.com/product_info.php?cPath=70&products_id=5922