PDA

Виж пълна версия : ot www.gomobile.ch moje da se prashtat SMS-ki na GLOBUL!!! :)

alexz
22.10.02 г., 07:56
098437294 e pyk moiat Globul, ot www.gomobile.ch moje da se prashtat SMS-ki na GLOBUL!!! :) koito iska da probwa... :) :D

BNN
22.10.02 г., 14:58
благодаря за информацията.:)

Mitev
25.10.02 г., 14:04
www.clickatell.com i ottam stawa, no sled 5 free SMS-a trqbwa da se regnesh otnovo . typo ama wyrshi rabota

Mitev
26.10.02 г., 12:24
Toq gomobile e nqkwa zaribqwka, zashtoto se registrirah prati mi SMS s validation key i powehce nishto. Dori i SMS-ti do men ne idwat, pishe che bili SEND successfuly, ama nqma nikoi

Pesho®
26.10.02 г., 16:00
Това може и да е по вина на твоя оператор (MTel/Globul), ако SMS gateway-ът му е бил скапан временно. Поне с MTel се случва доста често. Иначе на мен SMS-ите от gomobile.ch ми идват веднага слет submit-ването на формата в браузъра, още преди да се е заредила следващата страница :cool:

P.S. За gomobile.ch има две подробности, които трябва да се знаят, за да не стават недоразумения (така можете да пращате SMS-и и на себе си):

1. При регистрацията, номерът се въвежда с + отпред. Например: +35988123456

2. При изпращане на SMS, номерът се въвежда с две нули отпред. Например: 0035988123456

alexz
27.10.02 г., 06:30
da, taka e, i posle sled registracia se otiva na my organizer i ot tam ima SMS...da ne se chudite kade e... :) :D

pri mene sashto si idwat vednaga sled submit-vaneto...ot gomobile de!

cluster_bg
27.10.02 г., 18:27
... 4e kato pratite sms ottam i pri polu4avaneto mu izpisva vashiq nomer (kojto ste popalnili pri registraciqta) kato izprashta4? Interesno kak sa go napravili. I dali ne e "po4ti" bezplaten... 4akam da vidq dali shte mi otneme stotinki ot smetkata :)

Julian
27.10.02 г., 18:43
Originally posted by Mitev
Toq gomobile e nqkwa zaribqwka, zashtoto se registrirah prati mi SMS s validation key i powehce nishto. Dori i SMS-ti do men ne idwat, pishe che bili SEND successfuly, ama nqma nikoi За да пратиш трябва да напишеш 00 пре номера.
Например: 0035988хххххх

Pesho®
27.10.02 г., 18:49
cluster_bg: Не се притеснявай за глупости :)

Подмяната на номера на изпращача (така нареченото ANI - Automatic Number Identification, Caller ID или Calling Party Number) не е проблем за никой оператор. Kакто забелязваш, gomobile.ch е сайт на швейцарски мобилен оператор. Но тази подмяна е просто замяна на един низ в изпратения пакет с друг, няма нищо общо с твоя оператор в България, нито пък със сметката ти.

alexz
29.10.02 г., 13:18
това е номера с който си се регистрирал бре....не е толкова сложно... :) нали сам си си го дал и то го прави все едно си го пратил от твоят апарат... :D

cluster_bg
29.10.02 г., 23:40
Явно е така... все пак пари от сметката не взима, това е супер :D
А сайтът си го бива :p

Hrist0
06.11.02 г., 11:10
Eto kakvo dava sled kato ste izpratili nqkolko saob6teniq, napravite si address book i si mislim 4e sme otkrili tsarstvoto nebesno

Free SMS messaging via www.gomobile.ch is only available to customers of Swiss mobile operators

:mad: :mad: :mad: :mad: :mad: :mad:

alexz
06.11.02 г., 11:38
mda...tova e ot vchera, veche ne moje... :((( tarsete hora...da im razkajem na GLOBUL che si iskame FREE2GLOBUL smskitteeeee....

aide da im napishem po edin gneven mail, otiwam da tarsq na koi mail da puskame... :D

bil
06.11.02 г., 23:18
Originally posted by alexz
mda...tova e ot vchera, veche ne moje... :((( tarsete hora...da im razkajem na GLOBUL che si iskame FREE2GLOBUL smskitteeeee....

aide da im napishem po edin gneven mail, otiwam da tarsq na koi mail da puskame... :D

Аз съм за,СМС центъра на Мобилтел ми е много удобен , Глобул кво се правят на ударени и не пуснат нещо подобно?!

V I P E R
06.11.02 г., 23:31
Малко по назад във форума е описано как се праща на Глобул от един Германски сайт и по точно www.a1.net. Ако някой не разбира как да се регне там да потърси предишния топик където е обяснено много подробно - даже има даден и акаунт, само влизаш, логваш се и пращаш.

Stan
06.11.02 г., 23:42
Вече не става и от A1.net - сайта е обновен, като въведеш Username и Password те логва нормално, пуска те за СМСи до Австрия, но дадеш ли Welt SMS (предишният GlobalSMS) - иска пак парола и Username и установяваш, че с твоя акаунт не става...

V I P E R
08.11.02 г., 02:50
Originally posted by Stan
Вече не става и от A1.net - сайта е обновен, като въведеш Username и Password те логва нормално, пуска те за СМСи до Австрия, но дадеш ли Welt SMS (предишният GlobalSMS) - иска пак парола и Username и установяваш, че с твоя акаунт не става...
Може може, ама е малко по необичaйно от преди. Сега ще се опитам да обясня, a ако някой не разбере да пита:
Така първото нещо което трябва да направите е да отидете на тези два адреса:
1 (http://www.a1.net/loginUser?RefererUrl=/CDA/registrierung/reg_upd_user_frame&RefererType=i&RefererId=286-784-html-de)
2 (http://www.a1.net/mobilkom/WebSMS/globalsms_login/1,1759,,00.html)
След това ви се появяват ей тези две страници които съм дал като снимки тук за да е по лесно:
3 (http://radeonpower.hit.bg/1.JPG)
4 (http://radeonpower.hit.bg/2.JPG)
След като видите какво точно се появява от снимките от вторите линкове които съм посочил, направете следното -
1.В първата страница, която съм белязал с линк 1 въведете user и pass в заграденото поле както е показано на снимката от линк 3, НО СТРАНИЦАТА ОТ ЛИНК 2 ТРЯБВА ДА Е ОТВОРЕНА И ДА СЕ Е ЗАРЕДИЛА, КАТО НА НЕЯ НЕ СЕ ПРАВИ НИЩО ЗАСЕГА.
2.След като сте въвели user и pass, натискате Enter и ако ви пита разни работи давате YES, след това трябва да видите данните си, които сте посочили при регистрацията си.
3. След като си видите данните отивате на страница 2 и цъквате на надписа Global SMS, които е посочен на снимката от линк 4 (ако случайно не могете да го видите), КАТО НЕ ЗАТВАРЯТЕ СТРАНИЦАТА КОЯТО ВИ ПОКАЗВА ВАшИТЕ ДАННИ (страница 2).
4.След като сте цъкнали на Global SMS, и се зареди страницата пускате СМС-и колкото си искате. Пробвах сутринта все още работеше.
За да ви бъде по удобно ето ви вече готови USER и PASS:
user: hwbg1
pass: hwbgforums

Ами това е ако има някой неразбрал да пита пак :).

P.S. Извинявам се, че ще посна този reply на няколко места, ама станаха много въпросите за тия СМС-и към Глобул :).

alexz
08.11.02 г., 08:14
Originally posted by bil
Аз съм за,СМС центъра на Мобилтел ми е много удобен , Глобул кво се правят на ударени и не пуснат нещо подобно?!

moite danni i podozrenia sochat, che GLOBUL narochno, Narochno, NAROCHNO gledat ot kade moje da se puska i vzimat merki da ne MOJE!!! tova go prawiat za da se prashta SAMO ot telefoni i da se plashta saotvetno...:( samo goliam natisk shte im/ni pomogne, predlagam da pochwame da pisheme (mailovr naprimer)...samo deto ne znam kade i kam kogo...:(

Metanoia
08.11.02 г., 20:25
Originally posted by alexz
moite danni i podozrenia sochat, che GLOBUL narochno, Narochno, NAROCHNO gledat ot kade moje da se puska i vzimat merki da ne MOJE!!! tova go prawiat za da se prashta SAMO ot telefoni i da se plashta saotvetno...:( samo goliam natisk shte im/ni pomogne, predlagam da pochwame da pisheme (mailovr naprimer)...samo deto ne znam kade i kam kogo...:(
Май има истина в това щото от www.gomobile.ch вече май не може!!!:mad:

RoastMe
22.11.02 г., 13:04
бахти келешите тия от глобул не мога да ги понасям. капиталисти шибани :мад: :argh: дайте да им пишем някви маили и не само ами даже и малко грубост да проявим - да ги флоод-нем малко по по-подобаващ начин. Ай да ги $@! в теснолинейните задници. Вече ми писна от такива кретени. LET'S KICK SOME ASS! :super:

Metanoia
24.11.02 г., 04:36
Originally posted by RoastMe
бахти келешите тия от глобул не мога да ги понасям. капиталисти шибани :мад: :argh: дайте да им пишем някви маили и не само ами даже и малко грубост да проявим - да ги флоод-нем малко по по-подобаващ начин. Ай да ги $@! в теснолинейните задници. Вече ми писна от такива кретени. LET'S KICK SOME ASS! :super:
като каза ... може да навия един приятел да направят една атакичка на сървърите им... Той има познати дето работят в Mtel... ;) Няма да им е за пръв път :laugh:
П.П. Имах предвид, че няма да им е първа атака по принцип, а не че са атакували специално Глобул... Хората са пробвали разни японски сървърчета, online.no и един сайт за запознанства ама го забравих как се пише, и за туй няма да го казвам, че да не ми се смеете. :jump:

RoastMe
25.11.02 г., 01:01
Metanoia кефиш ме на мах. Посръчкай ги малко тия приятелчета ако трябва ще помагаме със всеки наличен бит.:spy: