Виж пълна версия : Casio EXILIM EX-S100
Въпроси и коментари в тази тема, ревюто четете тук (http://www.hardwarebg.com/newrev/index.php?read=16)
Ами много е зле Касиото... поне по снимките, които си направил. Добре беше и малко човешки тен да се види, портрет нещо.
Абе тоя размер на матрицата - 1/3.2', е просто невъзможен... абсолютна недомислица, някой гений го е измислил... и в резултат както се вижда фокусът е много зле, а за шум да не говорим.
А и 3.2 МП е вече остаряла работа. Направете тест на някой истински апарат от по-новите, това Касио си е направо детска играчка... Керамични лещи не знам какво си...
Dark Skywalker
04.12.04 г., 11:27
Originally posted by Stan
Абе тоя размер на матрицата - 1/3.2', е просто невъзможен... абсолютна недомислица, някой гений го е измислил... и в резултат както се вижда фокусът е много зле, а за шум да не говорим.
Какво те притеснява размер на матрицата от 1/3"? Има професионални камери, които използват тричипови CCD-та със същия размер? И как точно фокусът се явява резултат от диагонала на матрицата?
Иначе снимките са калпави, истина е.
Не успях да изчета цялото ревя. Апарата, ако не друго е красив. Това 2 инчово LCD е сложено на правилното място и навигацията ми се струва лесна. Като възможности апарата е в средния, да не кажа ниския клас. Особено от снимката с пейката се вижда много ясно не-детайлността по крайщата. Фърм-а на апарата преекспонира при малко светлина.
Originally posted by Dark Skywalker
Какво те притеснява размер на матрицата от 1/3"? Има професионални камери, които използват тричипови CCD-та със същия размер? И как точно фокусът се явява резултат от диагонала на матрицата?
Иначе снимките са калпави, истина е.
Не съм се изразил точно... Калпавият фокус е в резултат на калпавата керамична оптика и малките лещи, а не на матрицата.
А размер на матрицата 1/3.2 за сапунерка е трагедия. Не ги сравнявай с профи камерите, там е друго - размери, тяло, оптика, всичко.
Ако проявяваш интерес към цифрова фотография, отиди на http://photo-forum.net/forum/list.php?f=1 Има много полезни неща. Аз лично научих много от там.
В това отношение нашият форум е гола вода.
За сапунерка най-подходящият размер на матрицата е 1/1.8 - това са Canon A80 и Canon A95, също и новия Canon IXUS 40 да речем...
Joredos
05.12.04 г., 15:40
Защо в ъглите на снимките са размазани?
Тая долната снимка,дето е снимана на тъмно си помислих,че е снимана с първата GSM камера :ghi: .
Ами аз мисля че съм казал достатъчно в заключението за апарата... за "гъзари", които искат добре изглеждащ и лесен за ползване апарат, без особенна нужда от перфектно качество.
Stan, нали се сещаш, че хората, които се интересуват от професионални апарати (и които могат да си ги позволят) не са много в този форум... затова има и специализирани форуми ;) Освен всичко друго не мисля, че някой от нас е на достатъчно високо ниво, че да може да оценява съвсем обективно и беспристрастно професионални апарати (истински професионални, а не полупрофесионалните модели за по 1000-1500лв.).
Относно керамичните лещи... не мисля, че проблема е в матеряла, от който са изработени, а по-скоро от размера. Все още е трудно да се докара сносна оптика в много малки размери, което да не е скъпа и да си върши добре работата...
Joredos, втората снимка е "обработена" версия на първата, за да може да се види какво е нивото на детайли уловени от сензора. Както може да видиш първата снимка (направена с апарата) е доста "тъмна"...
RaHzElChO
08.12.04 г., 02:01
Добре де,аз не мога да разбера защо този апарат струва 600лв,а един Пентакс S40 (400лв) го отнася по всички параграфи като качество!?
Ами просто защото не само качеството е определящ факто за цената, но и размера и външния вид :p
BeaZTiE
09.12.04 г., 03:55
според мен тази цена е убийствено висока за подобна децка играчка.
наскоро се позанимавах с един Кодак DX-6490 /цената е около 310 евро без ддс - т.е. подобна на това смешно касио/ и мога да кажа... че ако ще давам пари за евтин дигитален апарат - никога няма да си помисля за подобно нещо.. е там може да видите за кво говедо иде реч (http://www.kodak.com/eknec/PageQuerier.jhtml;jsessionid=KKP0RK1WUIZ TNFW4FBBHWEEW1YUEK4L4?pq-path=2797&Submit.x=37&Submit.y=11&pq-locale=it_IT&_requestid=34594)
а на подобна цена има и кулпикс 5200 /т.е. 290 евро/
има Пентакс С50 - /250 евро/
Има ХП ФотоСмарт 945 - /330 евро/
че дори и "гъзарските" сони Cybershot DSCV1 са 310 евро..
как един нормален човек ще си купи подобно касио на подобна цена... не мога да разбера..
външния вид... ами това дори и на електрическо пиано не го прилича /т.е. знаем, че касио е най-добра в това... да си гледат музикалните инструменти и пластмасовите часовници.. и да оставят на професионалистите да правят фотоапарати/
BeaZTiE, ти добре ги сравняваш цените при теб със тази в България... обаче тук въпросното Sony е над 600$ + ДДС. Съвсем нормално е и касиото да е на по-ниска цена ...
Originally posted by BeaZTiE
...според мен тази цена е убийствено висока за подобна детска играчка. Наскоро се позанимавах с един Кодак... Оооо... Кодаците не ги закачай изобщо! Това е марката, която поддържа най-добро съотношение цена/качество. Спомнете си смешно евтините 6220 и 6230 в Метро - правят страшни снимки!...
А за Casio - според мен голямо недоразумение е тая марка, поне по отношение на цифровите камери. Че и 2 години поред печелят EISA за дигитално компактно фото - направо не мога да го разбера! Да не би да имат някакви кой-знае високи модели не знам, но поне средния им клас са на нивото на Мустек...
Абе.. часовникарска им работа.
Авторски права на vBulletin