PDA

Виж пълна версия : Помогнете ми за избор на фотоапарат

fire eagle
08.11.04 г., 20:47
Ами с две думи реших да си взема цифрово фото но съм малко бос по темата затова ви моля за помощ да ми препоръчате модел и ако може от къде да го купя ценовата рамка която съм си определил е около 350 лв. изискванията да може да прави малки клипчета ами това е предварително блгодаря пп.ако съм объркал мястотоза тази тема сори .

Shmirgela
12.11.04 г., 17:06
Поразрови се малко из форума. Изписаха се доста неща за цифровите апарати.
и все пак - SONY-то от сигнатурата ми е желязно. Мисля, че вече се намира за около 390 лева.
Успех! :о)

1001101
13.11.04 г., 00:50
И аз наскоро си блъсках главата по магазините да търся евтино цифрово фотоапаратче /до 400 лв/ .... и се оказа че за тея пари няма нищо което да прави добри снимки и добри клипчета...
Сонито е добро за клипчета 640х480 .... ама оптиката му е куца, щом не е с Carl Zeiss ... /а пък с такава оптика са 600+ лв/ ....Просто трябва да решиш кое искаш повече клипче или качествена снимка. Все пак за 600 лв вече се купува аналогова видеокамера /даже digital 8 не съвсем аналогова :) /
Иначе едно ще ти кажа Photoclip не взимай от личен опит ти го казвам, ще го чуеш и по магазините
Ако търсиш качествена оптика - Pentax, Canon, Olympus, Carl Zeiss, Lieca /или беше Laica / това са добрите оптики, съответно добри снимки.
Аз лично съм с Olympus C-310 Zoom и съм много доволен от снимките, обаче и той си има минуси - бачка само с ХД памет и клипчетата са лоши и без звук..
Най- добре обиколи големите магазини и питай в тях...Други добри модели са Pentax s30, едно моделче на Pansonic /май беше/ с оптика Lieca, Canon A65-80 /последния е скъпичък /

А да добавя - пишеш че си "бос" в темата та да ти кажа няколко важни функцийки - 1 зуум - трябва да е оптичен цифровия разваля картината 2 автофокус многоточков за предпочитане
http://www.dpreview.com/reviews/

RazorJack
13.11.04 г., 01:18
Айде понеже и аз съм бос в темата и аз да попитам :D

Интересува ме възможно най-евтин но все пак добър апарат. Клиповете не ме вълнуват, искам да прави качествени снимки. Не ми трябва и голяма резолюция - 2 мегапиксела кардуерна резолюция (демек 1600х1200) ми е предостатъчна, това което ме интересува е да прави максимално качествени снимки в тази резолюция. Да има режим за снимки от близо, както и такъв за нощни снимки, където мога да настройвам колко време да се експонира кадъра (в интервал 10-60 секунди примерно). Оптичният зуум е голям плюс също.

Та ... можете ли да ми препоръчате най-евтиният апарат, отговарящ на тези условия, както и къде го продават? :)

SHefa
13.11.04 г., 09:51
Ами за този ценови диапазон съм се спрял на Panasonic DMC-LC50 3MP, понеже и аз ще купувам. Гледах ревюта по сайтове и ми хареса, че прави много добри снимки на моя поглед - не много пресилени цветове и хубава резкост, без да замазва нищо. И цената му в България не е изсилена, струва точно толкова колкото и по американские ел. магазини. Пипах го и в Техномаркета, снимки не съм правил, но ми направи впечатление, че много бързо реагира като го включиш за 1 -2 секунди е готов за работа, бърз автофокус, единствен недостатък може би е, че е малко тумбест, но иначе е малък и компактен.

RazorJack
13.11.04 г., 12:57
Мен това ми е малко скъпичко.
Някой може ли да изкаже впечатления от HP PhotoSmart 635 ?
http://get.gbg.bg/catalog/product_info.php?cPath=12_234_373&products_id=10011

1001101
13.11.04 г., 14:13
DMC-LC50 3MP - Този е супер даже ако не греша е с Lieca оптика - сиреч една от най-добрите

RazorJack - 635 е добър ако държиш да прави клипчета /макар и много лоши но със звук, снимките обаче малко куцат пък и е доста голям/
В метро имаше Kodak CX 6XXX некъв подобен модел на около 200 лв прави много добри снимки, малък е и клипчета също прави, и определено е един от най-евтините просто защото е доста стар модел но е доста добър избор особенно ако те вълнува цената

zero
13.11.04 г., 20:06
Само ще кажа, че 3Mpix Пентакс или ХП , до колкото знам Пентакс прави фотоапаратите на ХП, са зле нямам нет да постна снимки правени с 3Mpix Пентакс ,ама слаба оптика , панорамните снимки са ми замазани (1600х1200) , малка скорост на снимане , слаба чувствителност при липса на достатъчно светлина , слаба светкавица на 2-3 метра е тъмнилка.... ако избирах бих си взел нещо по скъпо на изплащане , вместо да давам пари за нещо не добро ... :)

1001101
13.11.04 г., 21:05
В грешка си пентакс не правят ХП, а просто два модела на ХП са с оптика закупена от Пентакс.....

vng
15.11.04 г., 12:47
Между другото щом бюджета ти е ограничен си струва да разгледаш и Самсунг- за тези пари би трябвало да купиш нещо с 3 мегапиксела и 3х оптичен зуум. Снимките са прилични - новите модели са с хубава оптика. Освен това прави клипове със звук на 320х240 с 30 кадъра в секунда и изненадващо добро качество. Снимките са съвсем задоволителни- бих казал че на новите им модели качеството на снимките е доста по-добро от HP и от евтините модели на Олимпус- брат ми има Олимпус 220 Зуум и определено дава по-лоши резултати.
Навремето Самсунг бяха много зле но сега прогреса е голям. Продават ги в Техномаркет на доста адекватни цени а дават и на лизинг, тъй че можеш и по-скъп модел да вземеш. Със сигурност Канон е много по-добър но не се вмества в сумата която искаш да дадеш. Сони е отличен но пък те действат със скъпи карти памет, Олимпус пак по същият начин работи само с някакви тъпи XD карти и колкото и да съм им фен бюджетните им камери са все по-зле от година на година.