PDA

Виж пълна версия : Покупка Лаптоп

val
01.11.04 г., 23:40
Здравейте, предстои ми покупка на лаптоп втора употреба. Интересува ме какво трябва да гледам за да не попадна на някой с проблеми. Благодаря предварително.

pip00
02.11.04 г., 01:24
Здравей, обърни внимание на пантите, в какво състояние са, поиграй си с екрана – в смисъл виж при местенето му дали няма припуквания, прекъсвания и т.н. Провери клавиатурата дали няма проблеми с някои клавиши, пусни някое трудно сд да видиш как работи сд-рома, сложи едни слушалки и разклати буксата да видиш дали няма прекъсвания, виж буксата за захранващият кабел – размести го и гледай датчика дето показва дали лаптопа работи на батерия или на мрежа прекъсва. Заслушай се в тихо помещение дали лаптопа е прекалено шумен, най-вече твърдия диск. Поиграй си малко с него на батерия, най-малкото ако е стар модел го стартирай на батерия да видиш дали ще зареди...
Аз винаги съм бил на мнение, че е по-добре качествен лаптоп на старо, отколкото нов евтин транспортиращ се компютър.

val
02.11.04 г., 12:53
Благодаря за бързия отговор, четох че може на дисплеите да има изгорели пиксели - как може най-лесно да се види това.

100101111001
02.11.04 г., 16:01
Тези пиксели могат да светят или да са тъмни.Обикновено са много малко или изобщо ги няма.Те са следствие от процеса на производство на дисплея(ако не се лъжа).Най-лесно се проверяват на някакъв едноцветен фон(черен или бял):cool: