PDA

Виж пълна версия : Помощ при избор на Лаптоп

manaic
26.10.04 г., 22:34
Значи събрах 1000$ и реших да си купя лаптоп! Обаче не рабирам нищо от марки, хардуеър, от къде да си го купя и т.н. Искам да си купя нов с гаранция и всички прилежащи му екстри.
Знам, че в този форум пишат компетентни хора (изключвам себе си) и се надявам да ми помогнат

Nicholas
28.10.04 г., 23:43
Правило 1 - казваш колко пари си приготвил (това вече си го направил)
Правило 2 - казваш какво ще искаш от машината и за какво ще го използваш
Правило 3 - казваш на какво държиш (някои държат на DVD, други на CD-RW, USB или FireWire, например)

След като дадеш тези жокери, вероятността да ти се помогне качествено е определено по-голяма...

manaic
29.10.04 г., 01:08
Значи трябва ми, за да мога да си пиша на него (главно за това- писна ми да се нося с една камара документи по улиците и после по нощите да пиша всичко на PC-то) и като се прибера вкъщи да мога да гледам филми на него (простичко). Искам да подаря PC-то на сестра ми и лаптопа да си го ползвам хем за работа, хем за разпускане като се прибера.
Значи това дали ще е CD RW или DVD, или DVD RW не ме интересува много, но ако е със CD записвачка екстра.
За USB или FireWare - не разбирам!

pip00
29.10.04 г., 21:13
Според мен по-добре е да се разтърсиш за лаптоп втора ръка. Не се сещам да съм виждал истински мобилен лаптоп за $1000, а на теб май ти трябва точно такъв. Аз лично бих се насочил към модел на IBM T-- серия или модел на Toshiba Tecra. Ако мобилността е по-важна от гледането на филми /разбирай размера на екрана/ може да се насочиш и към модели на Toshiba Portege или IBM X серия.
Нещо от тоя сорт, но за твоите пари трябва да е по-добро/ново:

http://www.hardwarebg.com/forum/showthread.php?s=&threadid=40148