PDA

Виж пълна версия : Избор на лаптоп - Тошиба или Тошиба!?

Lecter
21.10.04 г., 17:42
Голямо чудене падна...
Дали да се вземе Toshiba Satellite A50-106 (http://ru.computers.toshiba-europe.com/cgi-bin/ToshibaCSG/selected_product_option.jsp?service=RU&PRODUCT_ID=97301&DISC_MODEL=0) или Toshiba Satellite A60-302 (http://ru.computers.toshiba-europe.com/cgi-bin/ToshibaCSG/selected_product_option.jsp?service=RU&PRODUCT_ID=96623&DISC_MODEL=0).
Като цена са почти еднакви, като дизайн (поне по ревютата) А50 е по-добре, да не говорим, че е с почти кило по-лек и със сантиметър и нещо по-тънък от А60.
Дали си струва да се взема А60 само заради по-високата честота на процесора.
Доколко са съпоставими като производителност?
Ако някой е ползвал комп с мобилен селерон, би могъл да сподели впечатленията си.
Ще му бъда благодарен...
:)

Sertys
21.10.04 г., 18:39
Определено А60, защото а50 е същия клас процесор, само че с 2йно по-ниска честота, т.е. по-ниска производителност. Ако беше поне П4-м или Центрино да се съглася, но... 1,5 !> 2.8 . Освен това а60 е с радеон 7000 ИГП, а не с вградените решения на Интел. А за дизайна - за 1000 точки повече на 3дмарк01 - не ми пука.

Батерията обаче може да е проблем.

pimpirlit
21.10.04 г., 19:09
Originally posted by Lecter
Голямо чудене падна...
Дали си струва да се взема А60 само заради по-високата честота на процесора...
...и 4 пъти по-малкия кеш (128 kB vs. 512 kB при А50 със Селерон М)? За мен това е риторичен въпрос. Впрочем и Intel се усетиха, че честотите на процесора (дори и при техните продуктови линии) не отговарят на производителността и смениха маркировката. Та мисълта ми беше, че производителността на М Селероните е по-висока при много по-ниски честоти...
Другата разлика е във видеото, доколкото забелязвам. Не знам какви са ти идеите за ползване, а и нямам лични впечатления от вградения 82855GM контролер. Може би някой друг ще сподели. Все пак ползва системната памет, та знам ли? Но пък вчера си поиграх с едно вградено видео на 915 чипсет и хич не беше зле...
Колкото до мобилен Селерон - ами работи си. В сравнение с десктоп никакви отрицателни черти не съм забелязал. Грее по-малко => вентилатора се включва много по-рядко => по-тихо (най-малко). Виж и времето, което издържат на батерия А60 - 1.5 часа срещу 4 часа при А50 (с мобилния). Макар, че реалните времена са по-малки, но не много...
Друго не знам какво да ти кажа... DOOM 3 няма да можеш да играеш ;), но за работа, филмчета и т.н. нямаш проблем.

pip00
21.10.04 г., 19:31
Според мен що се отнася до производителност Satellite A50-106 е по-добър избор. Разликата в теглото е очевидна, най-вероятно ще работи повече време на батерия, ще е по-тих и по-студен. Тука можеш да прочетеш повече за процесора:

http://www4.tomshardware.com/mobile/20040309/index.html

от друга страна А60-302 предлага в + паралелен порт, IEEE 1394, ифраред, микрофон и може би по-добра видеокарта (нямам представа). Ти си знаеш най-добре кое е по-важно за теб. Аз бих събрал още някой и друг лев и бих взел модел с новия селерон + ieee1394 най-малкото, но ако трябва да избирам между двата модела, които си дал залагам на А50-106.

Lecter
21.10.04 г., 22:48
Мдааааа,
2:1 за селерон М засега!
Като че ли почнаха везните леко да се накланят в полза на по-лекия, студен, тънък и тих А50. Като добавим и 4х > кеш на селерон М = почти се кандардисах...
Ама като извадим от тези благинки вграденото видео, липсата на 1394 и инфраред в А50 - и нещата пак леко се изравняват.
Та продължавам да се чудя...

Ilian359
22.10.04 г., 16:23
И двата са хубави, но аз бих избрал по-лекия. Все пак това е мобилен компютър, а не сървър - по-важно е да го разнасяш по-лесно и да ти работи повече на батерия, отколкото да изкарва 1000 точки повече на 3dmark.