PDA

Виж пълна версия : Помогнете в избора на цифров апарат

defeater
18.10.04 г., 01:48
та значи спрял съм се на няколко цифрови фотоапарата и по точно на цена ~250лв
та ето между какво се чудя
HP PhotoSmart 435
HP PhotoSmart 635
BTC DSC 3312X
Mustek GSmart D50
Trust 820 LCD
та значи това са фотоапаратите но успях да намеря снимки само на HP-тата а ми се ще да видя какви снимки правят и другите особенно този 5мегапикселов мустек за това някой ако има фотоапарат от горе споменатите ще съм му благодарен да сподели с мен някое снимка и личното си мнение
да попитам и какво означава следното нещо
3.2M pixels CMOS sensor; 6.6M pixels output resolution
това се отнася за BTC апарата какъв е тоя цмос сензор 3.2МП и какво означават тия 6.6МП
3.1M CCD sensor (5.0 Mega Pixels Hardware Interpolation)
или пък това светнете ме каква е разликата между CMOS CCD и Hardware Interpolation

jor
18.10.04 г., 11:52
Горещо ти препоръчвам да седиш далеч от HP PhotoSmart 435, това е просто детска играчка. От тези които си изброил ти най-добър избор ми се струва HP PhotoSmart 635.

А иначе като съвет опитай се да потърсиш малко по стари ~2 мпикс модели на реномирани марки Канон, Пентакс, Олимпус и т.н. Традициите имат значение.

julianogospod
18.10.04 г., 23:24
Мустека е :bua: със сигурност. Само му виж обектива. CMOS са по-слабо чувствителни и с много повече шум в картината. Резолюции с интерполация (била тя хардуерна или софт) не са истински и не ти вършат работа. НР 635 би бил добър избор. Ако гледаш апарати със зум гледай само оптичния, защото софтуерният можеш да си го направиш ш на компа впоследствие.

Julian
19.10.04 г., 00:01
От изброените ХП 635 е най добър но по прицип за тези пари неможе да се купи свестен цифров фотоапарат.

defeater
19.10.04 г., 00:57
аха чатнах аз гледах снимки от канон и са страхотни но нямам 400-500 лв за да си купя
пък и не ми трябва кой знае какъв апарат
а иначе имате ли наблюдения за
Canon
Prima ZOOM 85

Canon
Prima ZOOM 76DQ
Canon
Prima ZOOM 76
и най добре ще е ако някой може да покаже снимков материал

Stan
19.10.04 г., 02:19
Ами Прима Зуум на Канон са хубави апаратчета... само дето са с филмче, демек лентови, демек не-цифрови...:rolleyes:
Между другото - това, на което "си се спрял", е пълна отврат. Всичкото. Събери още пари и не се излагай с тия боклуци...