PDA

Виж пълна версия : ако водното блокче е Alu какъв трябва да е радиатора....

Capoeira
18.10.04 г., 01:20
Питам защото си првя блокче от алуминий но погледанх това:
http://www.dansdata.com/burning.htm
и искам да попитам от какъв метал трябва да е радиатора за да не се стига до там... или по скоро какви метали трябва да избягвам, имали някаква течност която да е абселътен изолатор за да не се полуава това...

Rear Admiral Floyd
18.10.04 г., 01:50
Ми алумииниев радиатор, какъв е проблема ? Хем са и по евтинки.
Само не сипвай чешмяна вода, че хлора не му действа добре.

sony_87
18.10.04 г., 11:53
абе а ако е алуминиево блокчето добива ли се същия ефект като от медда ? Интеесува ме колко е разликата в проценти, градуси...между двете ?

proxg
19.10.04 г., 00:40
Разбира се, че не се добива същият ефект като от медта :D
Ако говорим за процесор или по нова карта (Х800 например, а и 9800...) просто си трябва мед или биметално да е... Не че ше изгори ама няма да постигнеш почти никакъв ефект от това водно :)

Capoeira
19.10.04 г., 10:53
ще видиме тази работа за сега правя само блокчето и утре вдръги ден ще е готово, мисля си че ще стигне за едно дуронче на 2000Мхз

proxg
19.10.04 г., 11:11
Да, най-добре е да провериш... Ако не си доволен го остави това на северният мост и си нарпави друго за процесора! И да постнеш резултати :D

Petyof
19.10.04 г., 11:33
И аз съм се навил за водно "направи си сам" и си взех медно блокче 600 гр. d = 60mm излезе ми 7 лв.;) .Мисля че не е скъпо.Лошото е че съм си наумил сам да го работя,а не ми остава време пък и като не е на фреза не знам дали ще е много красиво,но ми се иска да си поиграя :D

proxg
19.10.04 г., 11:37
Няма да ти е много лесно ;) Тази мед откъде я взе и колко е висока ?

Petyof
19.10.04 г., 12:02
Аз съм от Бургас имаме си една промишлена зона и от там си я взех ;) .Цилиндър D = 60mm H = 30mm или 35mm забравих :) .Наумил съм да изработя спирала като охладената вода да постъпва точно над процесора :) това разбира се не може да се изработи на фреза :D.Ще си поиграя :)

Rear Admiral Floyd
19.10.04 г., 12:08
А, не може на фреза :) Всичко може, друг е въпроса, че спирала примерно аз съм правил и с ръчна бормашина, важното е желание да има :)
Преди да почнеш да дълбаеш - три пъти провери как ще бъде закрепването на капака, на щуцерите и най-вече - на закрепването на блока към дъното.

peperoni
19.10.04 г., 12:22
@Petyof, във форума доста са дискутирани водните блокчета, не знам дали си преглеждал темите, но е добре да им хвърлиш един поглед... ето те една от тях (http://hardwarebg.com/forum/showthread.php?s=&threadid=19695&highlight=%E2%EE%E4%ED%EE+%E1%EB%EE%EA%F 7%E5)...

Capoeira
19.10.04 г., 12:23
Блокчето е с ето този модел:

http://info.datacom.bg/crazy_hatter/Water_web/maxinside.jpg

но проблема е че е направено от две парчета едното е основата от 5мм а другото са каналите сега остава само да измисля как да ги уплътня едно с друго особено в краищата. пробвах с калйдисване ама не става... следва силикон....

някой ако иска може да каже нещо за модела на мене ми се строи доса добър имайки предвид че няма много голямо съпротивление и е доста дълго като канали ....
Не знам само дебелата основа дали е плюс или минус при алуминия винаги мога да я препила ама викам първо така да пробвам(ние с едно съседче правиме две паралелно и можем да сравняваме доста работи при мене каналите са по широки и стените доста тънки а при него обратното, при мене ъглите са прави при него са с заоблени...)

woynoff
19.10.04 г., 12:30
не е ли по-лесно, една плочка медна за "spreader" и върху нея резнат алуминиев радиатор хванат с винтове към спредъра и естествено хубаво полирани за качествен контакт......и отгоре капачката плексиглас ;) има разни малки радиаторчета за чипсети дето са 40х40 как хубаво ше лепнат, а и са пасивирани......;)

Petyof
19.10.04 г., 13:09
Това е което сам наумил да направя "http://hardwarebg.com/forum/attachment.php?postid=202636" с тази разлика, че блокчето е целиндрично и за капак ще ползвам част от радиатор :) .@peperoni благодаря ти за линка ;)

Nikolov
20.10.04 г., 22:29
ri petiof i az sum ot burgas

ии ми трябва мед за блок4етата на видеото и 4ипсета
на4и викаш 7 лв на мен тази цена ме устроива
и сум навит и аз да си купя
само че ми тябва малко инфо
6те ми прати6 ли разяснения там куде отива6 кого пита6 какво поръ4ва6 там и за да не занимаваме другите с глупости 6те ми ги прати6 ли на стан4о_абв.бг
а и се пак кажи ако е със познати там ако трябва да платя на теб да ми го поръча6 трябва ми тая мед

аи мирси от сега

Petyof
21.10.04 г., 14:35
@Nikolov на драго сърце ;).Намира се в "Акациите".Слизаш на последната спирка преди "Меден Рудник".На кръстовището /там има нещо като паркче/ което е преди голямото кръстовище тръгваш по тази улица по която не се движи рейса :) минаваш към 200м там продават акумулатари - питаш някой къде продават мед и алуминии.Там ще ти покажат ;).Надявам се да съм ти помогнал :) ако не пиши ;)

tony
31.10.04 г., 09:51
Originally posted by Capoeira
Питам защото си првя блокче от алуминий но погледанх това:
http://www.dansdata.com/burning.htm
и искам да попитам от какъв метал трябва да е радиатора за да не се стига до там... или по скоро какви метали трябва да избягвам, имали някаква течност която да е абселътен изолатор за да не се полуава това... Алу-то е доста кофти материал от към взаимодействие с водата. Не съм виждал медно парче толкова окислено като това от сайта . Ползвам само медни блокове и радиатори от доста време , и освен да потъмнее - никакви натрупвания или окисни покрития, естествено при ползване на дест. вода.Медта 500 години в кал да лежи нема да се скапе толкова. Може да ти струва малко по-скъпо- ама ще ти излезе по-ефтино. Пък да не говорим за това че работата и стреса са еднакви, а пък ефекта по- малък .

Capoeira
31.10.04 г., 10:33
сега вече е обратното намерих си медна шина но имам алуминиев радиатор от парното на tipo, dedra,delta,tempra,bravo,brava,marea,145 ,155
а бре все такива италянски но не знам няма ли да игние сега пък радиатора

tony
31.10.04 г., 18:49
Провери дали не е корозирал отвътре , че ще ти даде голяма разлика вода / въздух.

Capoeira
31.10.04 г., 20:25
ми направо свети като нов е и двата който ми подариха са перфектни, все пак протекъл радиатор за парно на италянска кола е много рядък дефект... но както и да е дали като блокчето е медно няма пък сега радиатора да се стопи и да протече....