Виж пълна версия : Как се прави хубава снимка с цифров фотоапарат?
thestar
16.10.04 г., 12:59
Как се прави хубава снимка с цифров фотоапарат?
Бих искал да ми кажете дали има някои подробности/трикове,които трябва да знам за да направя една хубава снимка с цифров фотоапарат и после да я запиша на CD -> с цел да я дам за принтиране.
Разбира се не става дума с кой фотоапарат,но как се прави?
Досега единственото което знам е че трябва да избера от фотоапарата да снима с най-добро качество.Чувам съм и нещо че големината с която ще запазиш снимката в pc-то играе роля...но не съм наясно.Освен това чувал съм че трябва да е RGB ,че трябва да има формат JPG...но нищо не знам как става:(
Моля помогнете.
Благодаря предварително!
BeaZTiE
16.10.04 г., 19:52
аз лично досега не съм успял да направя хубава снимка с глупавия ми фотоапарт (кулпикс 5700)
правят се добри портретни снимки, пейзажчета и т.н.
имах да снимам 100-тина златни накита - особено разни сразмер 0,5 х 0,5 мм... изгубих си повече от 10 часа.. снимките бяха ужасни..
накаря извадих стария пентакс - лепнах му една /т.е. доста повече от една де/ лента 400 направих по две снимки.. които... как да река са над 100 класи над тези с дигиталния апарат (който не е никак евтин)
предполагам, че с рефлекс технология снимките ще са перфектни.. ама цена от 1000 евро без обектив.. как да кажа.. баси дигиталния апарат..
StillOpossum
17.10.04 г., 15:21
Как се прави хубава снимка с цифров фотоапарат?
Както сигурно се досещаш е дълго и сложно за обясняване;) . Има 2 книжки на National Geographic - "Тайните на фотографията. Как се правят хубавите снимки. Практическо ръководство" и "Тайните на фотографията: Цифровите снимки". В тези книжки е описано що годе добре как да се снима, разните техники и похвати.
Успех със снимките и внимавай, че веднъж почне ли се няма спиране.
thestar
17.10.04 г., 15:35
кажи поне прятелъо от каде да купя тези книги!:)
има ли ги в нет-а?
StillOpossum
18.10.04 г., 15:12
В нета не съм намирал но по книжарниците трябва да ги има. Пък друго си е на хартия, може да я ползваш винаги когато си на зор (ей имам предвид само за четене, някой да не се обърка нещо).
thestar
18.10.04 г., 17:01
освен ако имаш laptop :)
Baby Thomas
20.10.04 г., 00:41
Още един глас за тези две книжки. И по-скоро първата:
National Geographic - "Тайните на фотографията. Как се правят хубавите снимки. Практическо ръководство."
Vulchev
21.10.04 г., 15:29
Сега остава някой да се похвали че е намерил хубави книги .pdf и да сподели къде.
thestar
21.10.04 г., 17:25
чакам и аз с теб :)
(за тии хубави .pdf книги)
Виж:
http://forums.data.bg/viewtopic.php?t=159756
еми то става и с много снимане и с много гледане какво правят майсторите ... иначе тхнически всичко опира до 3 неща ... фокусно разстояние, бленда и скорост ... останалото или го имаш в теб или го нямаш ... книгите само помагат по бързо да го осъзнаеш и да почнеш да го използваш ефикасно
thestar
22.10.04 г., 01:06
"tedo" благодаря много!
National Geographic - "Тайните на фотографията. Как се правят хубавите снимки. Практическо ръководство."
наистина си заслужава!!!
m_stamatov
13.12.04 г., 00:04
погледни в www.bubu.to на user svetla
има доста интересни неща под формата на видео tutorials. Може да са ти полезни.
Vulchev
13.12.04 г., 11:01
Аз нещо немога да разбера как да стигна до този узер. Не съм ползвал това фрее досега и моля за разяснение.
Знаеш ли, съвета ми може да ти прозвучи странно но един начин да се научиш да снимаш хубаво е да имаш някакъв стар фотоапарат (например Зенит) ама не такъв с автоматични функции и да направиш много снимки с него на лента. Ако се научиш да правиш снимки така ще ги правиш и с цифров хубави.
Що се отнася до тоя потребител светла в бубу.то- не си прави труда да го търсиш- изтриха го заедно с цялото съдържание и сега пълнят сървъра си наново.
Тук има доста книги по фотография:
http://forums.data.bg/viewtopic.php?t=159756
Gugimoto
15.12.04 г., 10:13
много яко, продължавайте.....
А някой да има впечатления от другите две книги от поредицата на National Geographic - "Тайните на фотографията: Пейзажните снимки" и "Тайните на фотографията: Портретните снимки"?
StillOpossum
20.12.04 г., 17:21
Аз си купих тази за портретните снимки. Малко съм със смесени чувства от нея. Попринцип ако си достатъчно схватлив може да минеш само с "Тайните на фотографията. Как се правят хубавите снимки. Практическо ръководство."
Аз мисля да си купя и "Тайните на фотографията: Пейзажните снимки".;)
Vulchev
07.02.05 г., 16:35
Аз си купих тази за портретните снимки. Малко съм със смесени чувства от нея. Попринцип ако си достатъчно схватлив може да минеш само с "Тайните на фотографията. Как се правят хубавите снимки. Практическо ръководство."
Аз мисля да си купя и "Тайните на фотографията: Пейзажните снимки".;)
Колегата ми си я купи (пеизажната) и аз я прехвърлям в момента и да ви кажа не съм очарован. Поне аз лично нищо не научих което да си заслужава.
ела в http://www.1gp.cc и ще те научим :D
Simbon4o
08.02.05 г., 11:37
:) 5700 никон е убиец, ама за малки неща - макро обектив :). Ти и с лентов без яка оптика...(за BeaZTiE).
Aз сега снимам с C-765UZ Olympus и съм доволен. Скоро ще пробвам да кача снимки в този раздел да видите макро и да подискутираме :).
StillOpossum
08.02.05 г., 12:55
Колегата ми си я купи (пеизажната) и аз я прехвърлям в момента и да ви кажа не съм очарован. Поне аз лично нищо не научих което да си заслужава.
Все едно са преразказали надълго и широко първата книжка с малко по-тематична насоченост :(.
Simbon4o на Olympus C-765UZ ли се спря накрая? Ще чакаме да видим снимки.
Ето и една снимчица (http://photo.argon.acad.bg/albums/%D6%E2%E5%F2%FF/P8101224.jpg) от мен да открия сезона.
Simbon4o
08.02.05 г., 17:52
Simbon4o на Olympus C-765UZ ли се спря накрая? Ще чакаме да видим снимки.
Ето и една снимчица (http://photo.argon.acad.bg/albums/%D6%E2%E5%F2%FF/P8101224.jpg) от мен да открия сезона.
мда :) сега го уча да ме слуша и ще почна да качвам.
хммм , " как се правят хубави снимки ? " ?! то ако отговора можеше да се даде в пост , фотографи нямаше да има.
като за начало защо не се регистрираш в photo-forum.net
ето ви едно макро (http://84.21.195.13/macro/2.jpg)
CHOCHONE
18.02.05 г., 21:44
ами като за начло самия апарат трябва де хубав след това настройки и статив и става работата
Simbon4o
17.03.05 г., 19:59
ми има ме във photo-forum.net - пак симбон4о се зова :), който иска да гледа какво съм качил ;).
Авторски права на vBulletin