PDA

Виж пълна версия : Проблем с LAN под Win2003 Server EE

Kontra
14.10.04 г., 09:57
не съм сигурен как точно да го обясня, но уж съм настроил всичко като хората, но мрежата бачка когато тя си иска - понякога има и е Идеал Петров, понякога съвсем умира - 0 packets send, 0 packets received, 100 % loss, никакъв ping към никой

проблемът наистина е от мен - когато при мен умре при всички останали е съвсем ок

мизерията се появи след като записах Win2003 Server Enterprise Edition, а преди това си flash-нах и BIOS-a, но оттам мноо-мноо няма какво да е - доста съм сигурен, че трябва да се чопне нещо точно по Windows-a, защото като пробвам с Repair ми казва

" .... unable to flush ARP cache ... "

четох из Google за тая грешка, трия кеша ръчно под DOS prompt с аrp -d* , но тва с нищо не ми помога

първо разбира се опитах най-лесното нещо - да преинсталирам мрежовите манджи с грозде наново, но не става ! - когато дам uninstall на мрежовия адаптер компирът забива

дайте някаква идея кво да правя

Dark Skywalker
14.10.04 г., 10:21
Originally posted by Kontra
дайте някаква идея кво да правя
Смени мрежовата карта?

Kontra
14.10.04 г., 12:13
ако нищо друго не стане ще го пробвам, но тва е последния вариант хем щото после ше требе да тормозя ISP-то да ми цъкнат новия mac address, хем щото съм бая сигурен, че баш с windows-a нещо осирам работата - него преди да го сменя проблеми нямаше
да не би да требе да пусна някой service или нещо такова ?
или па ... при мрежовите протоколи ми е записало нещо наречено Network Load Balancing, дето е неква екстра за TCP/IP-то, но аз не съм го щракнал, а и не знам на Properties кво да му слагам ?

Lyubo_lvl
15.10.04 г., 02:29
Originally posted by Kontra
Win2003 Server Enterprise Edition
Не би трябвало да имаш проблеми с тази операционна с-ма. И според мен проблема е в мрежовата карта или в самите драйвери за нея. Каква ти е картата?

Kontra
15.10.04 г., 11:53
картата е :

Realtek RTL8139/810x Family Fast Ethernet NIC

не е от драйверите, вчера точно тва пробвах - отидох на сайта на Realthek и си свалих много културна инсталация на най-новото от тая година баш за тия карти, записах ги и пак същата работа

много куца работа - прекъснала е мрежата и за да тръгне трябва да шибна 5-6 рестарта
но тва не винаги помага
довечера ще пробвам как е с вградената в дъното мрежова карта и ако пак е така ше бастисам целия windows :(
- не мога без net - остави, че ми къса нервите, ами от време на време имам и работа да върша

Dark Skywalker
15.10.04 г., 13:09
Ай ся.... Windows 2003 Server и Realtek 8139 :rolleyes:

Имах предвид да пробваш с истинска мрежова карта. Последният драйвер, писан някога за RTL8139, е за Windows 2000.

Kontra
15.10.04 г., 23:02
не съм съвсем сигурен, но мисля, че бъркаш
след като го записах за driver date ми дава преди по-малко от месец - 16 септември '04

става въпрос за следното нещо -

Auto installation program (support Win981st/Win98SE/WinME/Win2K/WinXP ,ver.616) 1.50.616 2004/09/21

primetime
16.10.04 г., 00:20
Разбира се, че "бърка"...не усещаш ли, че картата нещо не го кефи и затова е леко саркастичен ;)
Драйверите са си ОК, ъпдейтват се редовно. Какти и няма проблем този риълтек да работи под 2003...или под каквото и да било.
Преди да опиташ с друга карта, което в крайна сметка може да се наложи , опитай пак да репернеш мрежата от командния ред.
Използвай следните команди с реда:
ipconfig /renew
arp -d * или (netsh interface ip delete arpcache)
nbtstat -R
nbtstat -RR
ipconfig /flushdns
ipconfig /registerdns
Това е "Repair" oт бутончето, но изписано с команди...при теб явно спира на втория ред.
В крайна сметка може да реинсталнеш и ТСР/IP протокола - командата е netsh int ip reset c:\tcpip.txt
Може и да излезе нещо.