PDA

Виж пълна версия : Notebook - 2500lv ?

Vesu
13.10.04 г., 22:45
Избирам си Notebook и съм готов да жертвам до 2500лв. за целта. Гледах из форума, и... не намерих инфо - та затова питам. Надявам се някой да ми даде препоръки. Като цяло съм избрал компонентите, които ди има, но не съм наясно каква марка да избера и също имам чудене по видеокарта.

основно ще ползвам мощта на процесора за разни сметки компилатори, филми, музика, но... и новите игри не е лошо да вървят. Разбира се не очаквам ултра опасни ефекти.

Предпочитам да не много лек, но не и Desktop Replacement с: Pentium M 735 с поне 512MB RAM
SXGA display
грамотна батерия поне за 4 часа
разни маневри DVD/CD-RW wireless и подобни.

Mobility Radeon 9600 ми харесва заради имането на DX9. Но... ако някой има позитивен опит с по-слабо видео... Radeon 9000 също може би не е зле (въобще не съм наястно с performance-а на мобилните видеота - въобще стават ли за нещо). Все пак остава и вариант с интегрирано видео - ако някой има опит, че примерно Doom 3 тръгва :) - ще го моля да се похвали....

Май всичко на max ето сам написал е над 2500лв - та и затова питам за акъл.

Stefo
14.10.04 г., 00:29
Може и да се събереш в цената, че и да остане ...
Виж моделите на Prestigio Nobile.
На жена ми е Nobile 157 и е много доволна. Особенно ми хареса дисплея /ATI Mobility Radeon 9600, 15" TFT Active Matrix - 1400x1050/. Барерията държи над 4 часа ... /май е до 6 часа по спесификация?/...

Има и по-евтини модели с интегрирано видео и малко по-слаб дисплей, а има и по-скъпи, но не знам дали ги има на склад в БГ. Провери и ще ти кажат.

Сега съм с Dell Inspiron 8600, но не ти го препоръвам. Предния беше пак Dell Inspiron с P-III, но и той само проблеми ми създаваше ... CD-то се скапа, после дисплея почна да прави мизерии ...

За други модели само съм чел, но нямам преки впечатления ...

Vesu
14.10.04 г., 11:56
Мерси за инфото. Аз досега гледах към HP Compaq nc6000, но този, към който си ме насочил не е никак зле. От Асбис ли е най-добре да го напазарувам ако реша да е той?

Моля ако някой друг има опит - да го сподели

doftora
14.10.04 г., 15:39
HP Compaq Notebook nx5000
Продуктов номер: DU399A

Процесор: Intel P-M 1.6 GHz/400 MHz, Intel® 855GM, 1 MB L2
Памет: 2 x 256 MB 266 MHz DDR SDRAM//max 2 GB (2 DIMM)
Твърд диск: 40 GB 4.2 krpm
Оптично устройство: DVD-RW
Дисплей: 15-inch color TFT XGA with1024 x 768 resolution (16M color)
Видео карта: Intel Extreme graphics 2 (UMA) 64 MB
Мрежа и интерфейси: Integrated 10/100 NIC, Intel Wireless LAN 802.11b/g Mini-PCI card, Integrated Bluetooth Module , 56 K (V.92) modem, 1S, 1P, Secure digital (SD) slot , 2 USB 2.0, IEEE 1394, S-video out, VGA, RJ-45/RJ-11, IR, Audio in/out, Docking connector
Операционнна система: Windows XP Home Edition
Гаранция: 1 година

Цена: 2535 лв.

Тва според мен е много добра оферта, машината си работи на 100%. Ако си заинтересован пиши на p.m.

ais
16.10.04 г., 01:00
prestigioto е дефакто с основа /barebone/на A-Open, част от ACER, една от най-големите фирми-ПРОИЗВОДИТЕЛКИ / не напразно с големи букви!/ на преносими компютри. Много е читав като изработка, аз лично сам го разглеждал много подробно ив момента съм с такъв асемблиран. Многодобра матрица и удобен за работа. Не вярвай на 5-те часа, това е постижимо, ако си с вградената видеокарта и без да го мъчиш много:) Реално се постигат 2 филма на DivXедин след друг и батерията отива.

Vesu
20.10.04 г., 21:52
Като сумирам да си сглобявам notebook с barebone-а на A-Open ми излиза значително по-скъпо отколкото да си купя от тези prestigio. Дори излиза по-скъпо от почти всички други марки. Чудя се има ли някъде в България, откъдето да може да се поръча customize-нат notebook, а не някой да те убеждава, че неговата конфигурация е супер, когато тя явно е недобре и премерно не отговаря на изискванията ти :).

Stefo
20.10.04 г., 22:39
Опита ли в Асбис ... www.asbis.bg

http://www.it4profit.com/

Vesu
20.10.04 г., 23:07
Точно от там гледах колко струва barebone-а на AOpen. 999$ - за кашона с дъното и видеото и дисплея. Като сложа процесор, рам, диск, CD... и цената отлете...

Stefo
21.10.04 г., 01:55
Явно в цената са включили и рисковете от асемблирането ... ;)

Какво искаш да промняш ... има повече от десетина варианта на Nobile, а на Nobile 157 са няколко ...

За към 1400$ - Pentium-M, HDD- 40GB, 512MB, Radeon9600Mob./64MB, TFT 1400x1050 , DVD R/W, Wi-Fi . MLan, IEEE-1394, InfraRed ....
Е, i модем има и може да ти е излишен, ама кой знае ...

Не виждам нищо по-добро за тия пари, което да се купи в БГ ...

Като го видиш "на живо" - тогава сподели впечатленията си ...

Vesu
23.10.04 г., 22:14
Ако Prestigio ще да е избора ми. Stefo, откъде според теб най-лесно ще ми е да ги видя на живо? Ходих на сайта на asbis и там изобщо няма prestigio с Pentium M Dothan. Този дето ми го изиспваш като инфо за 1400$ откъде го извади? И примерно - ако не искам DVD-RW, но Pentium-а да е 735 - дали ще се намери :)

-mitaka@ch-
24.10.04 г., 00:09
Преди няколко дни говорих лично с човека в ASBIS който движи нещата около вноса на компоненти... в момента Prestigio го няма наличен ...очаква се внос, чиято дата не им е известна ... интерес към модела бил доста голям ...!!! Иначе сподели накратко, че лаптопа определено си заслужавал парите ..

Stefo
24.10.04 г., 02:21
Originally posted by Vesu
Ако Prestigio ще да е избора ми. Stefo, откъде според теб най-лесно ще ми е да ги видя на живо? Ходих на сайта на asbis и там изобщо няма prestigio ...

Не съм правил опити за поръчкови изпълнения ... гледам да избера готова конфигурация ...

Не знам защо не виждаш Prestigio и цените им за БГ ... виж, там има и 2 варианта за сравнение ... пускам ти скрийн-шот с това, което се надявам, че те интересува ...
Информацията е от днес, но гледам че има два пъти по-малко позиции от преди няколко седмици ...

Ако те интересува, мога да проверя какво има или кога очакват доставката с лап-топи ...

Виж си ПМ ...

ПП/ А това е от публичния сайт на Асбис ... е, цените са малко по-високи, щото са за крайни потребители ...
Това (https://ecatalog.asbis.com/ecatalog/userend/shopITProdLite.jsp?SUPPLIER=701&ST=1&PT=27&OPENED=4&LANG=en) не се ли отваря?

Vesu
24.10.04 г., 09:58
Интересува ме кога е доставката естествено :)

А за hp compaq nc6000 (държа на тези цифри много) някой може ли да ме насочи откъде мога да го купя на разумна цена. В cnsys ми се вижда най-добре, но там има само една възможност - с 1.6 Banias процесор.

Доколкото чета по чужди източници - за въпросния модел най-лошото нещо е нямане на FireWire - иначе изглежда доста добре - здрав, с 3 год. гаранция, лек и с DX9 видео. Някой има ли впечатления?

Julian
25.10.04 г., 00:05
Хермеса могат да ти сглобят какъвто си искаш лаптоп. Те са Варненска фирма но мисля че ги има и в София.

Vesu
14.11.04 г., 13:22
Знаете ли кой продава customize-нати notebook-ци prestigio? Като питах и отговориха, че customize-ват, но трябва през дилър да се пазарува..... Разбира се ме насочиха към някакъв дилър, но...

питам, защото във форума има хора с такива ноутбуци ;)