Виж пълна версия : Notebook - 2500lv ?
Избирам си Notebook и съм готов да жертвам до 2500лв. за целта. Гледах из форума, и... не намерих инфо - та затова питам. Надявам се някой да ми даде препоръки. Като цяло съм избрал компонентите, които ди има, но не съм наясно каква марка да избера и също имам чудене по видеокарта.
основно ще ползвам мощта на процесора за разни сметки компилатори, филми, музика, но... и новите игри не е лошо да вървят. Разбира се не очаквам ултра опасни ефекти.
Предпочитам да не много лек, но не и Desktop Replacement с: Pentium M 735 с поне 512MB RAM
SXGA display
грамотна батерия поне за 4 часа
разни маневри DVD/CD-RW wireless и подобни.
Mobility Radeon 9600 ми харесва заради имането на DX9. Но... ако някой има позитивен опит с по-слабо видео... Radeon 9000 също може би не е зле (въобще не съм наястно с performance-а на мобилните видеота - въобще стават ли за нещо). Все пак остава и вариант с интегрирано видео - ако някой има опит, че примерно Doom 3 тръгва :) - ще го моля да се похвали....
Май всичко на max ето сам написал е над 2500лв - та и затова питам за акъл.
Може и да се събереш в цената, че и да остане ...
Виж моделите на Prestigio Nobile.
На жена ми е Nobile 157 и е много доволна. Особенно ми хареса дисплея /ATI Mobility Radeon 9600, 15" TFT Active Matrix - 1400x1050/. Барерията държи над 4 часа ... /май е до 6 часа по спесификация?/...
Има и по-евтини модели с интегрирано видео и малко по-слаб дисплей, а има и по-скъпи, но не знам дали ги има на склад в БГ. Провери и ще ти кажат.
Сега съм с Dell Inspiron 8600, но не ти го препоръвам. Предния беше пак Dell Inspiron с P-III, но и той само проблеми ми създаваше ... CD-то се скапа, после дисплея почна да прави мизерии ...
За други модели само съм чел, но нямам преки впечатления ...
Мерси за инфото. Аз досега гледах към HP Compaq nc6000, но този, към който си ме насочил не е никак зле. От Асбис ли е най-добре да го напазарувам ако реша да е той?
Моля ако някой друг има опит - да го сподели
doftora
14.10.04 г., 15:39
HP Compaq Notebook nx5000
Продуктов номер: DU399A
Процесор: Intel P-M 1.6 GHz/400 MHz, Intel® 855GM, 1 MB L2
Памет: 2 x 256 MB 266 MHz DDR SDRAM//max 2 GB (2 DIMM)
Твърд диск: 40 GB 4.2 krpm
Оптично устройство: DVD-RW
Дисплей: 15-inch color TFT XGA with1024 x 768 resolution (16M color)
Видео карта: Intel Extreme graphics 2 (UMA) 64 MB
Мрежа и интерфейси: Integrated 10/100 NIC, Intel Wireless LAN 802.11b/g Mini-PCI card, Integrated Bluetooth Module , 56 K (V.92) modem, 1S, 1P, Secure digital (SD) slot , 2 USB 2.0, IEEE 1394, S-video out, VGA, RJ-45/RJ-11, IR, Audio in/out, Docking connector
Операционнна система: Windows XP Home Edition
Гаранция: 1 година
Цена: 2535 лв.
Тва според мен е много добра оферта, машината си работи на 100%. Ако си заинтересован пиши на p.m.
prestigioto е дефакто с основа /barebone/на A-Open, част от ACER, една от най-големите фирми-ПРОИЗВОДИТЕЛКИ / не напразно с големи букви!/ на преносими компютри. Много е читав като изработка, аз лично сам го разглеждал много подробно ив момента съм с такъв асемблиран. Многодобра матрица и удобен за работа. Не вярвай на 5-те часа, това е постижимо, ако си с вградената видеокарта и без да го мъчиш много:) Реално се постигат 2 филма на DivXедин след друг и батерията отива.
Като сумирам да си сглобявам notebook с barebone-а на A-Open ми излиза значително по-скъпо отколкото да си купя от тези prestigio. Дори излиза по-скъпо от почти всички други марки. Чудя се има ли някъде в България, откъдето да може да се поръча customize-нат notebook, а не някой да те убеждава, че неговата конфигурация е супер, когато тя явно е недобре и премерно не отговаря на изискванията ти :).
Опита ли в Асбис ... www.asbis.bg
http://www.it4profit.com/
Точно от там гледах колко струва barebone-а на AOpen. 999$ - за кашона с дъното и видеото и дисплея. Като сложа процесор, рам, диск, CD... и цената отлете...
Явно в цената са включили и рисковете от асемблирането ... ;)
Какво искаш да промняш ... има повече от десетина варианта на Nobile, а на Nobile 157 са няколко ...
За към 1400$ - Pentium-M, HDD- 40GB, 512MB, Radeon9600Mob./64MB, TFT 1400x1050 , DVD R/W, Wi-Fi . MLan, IEEE-1394, InfraRed ....
Е, i модем има и може да ти е излишен, ама кой знае ...
Не виждам нищо по-добро за тия пари, което да се купи в БГ ...
Като го видиш "на живо" - тогава сподели впечатленията си ...
Ако Prestigio ще да е избора ми. Stefo, откъде според теб най-лесно ще ми е да ги видя на живо? Ходих на сайта на asbis и там изобщо няма prestigio с Pentium M Dothan. Този дето ми го изиспваш като инфо за 1400$ откъде го извади? И примерно - ако не искам DVD-RW, но Pentium-а да е 735 - дали ще се намери :)
-mitaka@ch-
24.10.04 г., 00:09
Преди няколко дни говорих лично с човека в ASBIS който движи нещата около вноса на компоненти... в момента Prestigio го няма наличен ...очаква се внос, чиято дата не им е известна ... интерес към модела бил доста голям ...!!! Иначе сподели накратко, че лаптопа определено си заслужавал парите ..
Originally posted by Vesu
Ако Prestigio ще да е избора ми. Stefo, откъде според теб най-лесно ще ми е да ги видя на живо? Ходих на сайта на asbis и там изобщо няма prestigio ...
Не съм правил опити за поръчкови изпълнения ... гледам да избера готова конфигурация ...
Не знам защо не виждаш Prestigio и цените им за БГ ... виж, там има и 2 варианта за сравнение ... пускам ти скрийн-шот с това, което се надявам, че те интересува ...
Информацията е от днес, но гледам че има два пъти по-малко позиции от преди няколко седмици ...
Ако те интересува, мога да проверя какво има или кога очакват доставката с лап-топи ...
Виж си ПМ ...
ПП/ А това е от публичния сайт на Асбис ... е, цените са малко по-високи, щото са за крайни потребители ...
Това (https://ecatalog.asbis.com/ecatalog/userend/shopITProdLite.jsp?SUPPLIER=701&ST=1&PT=27&OPENED=4&LANG=en) не се ли отваря?
Интересува ме кога е доставката естествено :)
А за hp compaq nc6000 (държа на тези цифри много) някой може ли да ме насочи откъде мога да го купя на разумна цена. В cnsys ми се вижда най-добре, но там има само една възможност - с 1.6 Banias процесор.
Доколкото чета по чужди източници - за въпросния модел най-лошото нещо е нямане на FireWire - иначе изглежда доста добре - здрав, с 3 год. гаранция, лек и с DX9 видео. Някой има ли впечатления?
Хермеса могат да ти сглобят какъвто си искаш лаптоп. Те са Варненска фирма но мисля че ги има и в София.
Знаете ли кой продава customize-нати notebook-ци prestigio? Като питах и отговориха, че customize-ват, но трябва през дилър да се пазарува..... Разбира се ме насочиха към някакъв дилър, но...
питам, защото във форума има хора с такива ноутбуци ;)
Авторски права на vBulletin