Виж пълна версия : Някой да е пробвал продуктите на Неомонтана?
Попаднах на този линк:
http://neomontana.dir.bg/tinyip/index.html
От прочетеното разбирам, че може да превърне един 20$ суич (Repotec, примерно) в суич, поддържащ VLAN-и, отдалечено управление, рестартиране и други екстри, 20$.
На сайта има и други екстри от рода на гръмозащити за 5 лева.
Понеже ми звучи прекалено хубаво, за да е истина, питам дали някой ги е пробвал, отзиви, мнения, коментари и т.н.
Делянеееее Благословен да си от сума време търся такива суичове. Трябва да си поръчам един да го пробвам. Ако си работи така както пише това ще е егати революцията :)
Бе и аз днес ще си поръчам едно да го пробвам, не съм за 20$, ама ми беше интересно дали все пак рабботи.
Нещата работят, единствено гръмозащитите не съм пробвал.
А VLAN-ите пробвал ли си?
Именно в ланите ме интересуват. Най- ми хареса че ще мога да си го изключвам и рестартирам дистанционно. Пък и цената е меко казано много примамлива.
Пробвал съм само port-based, можеш да укажеш за всеки порт с кой от дугите да се вижда (може и само еднопосочно, напримерн порт1 да трасферира пакети от порт2, но пакетите от порт1 да не се предават към порт2, и т.н.)
За tagged не съм пробвал достатъчно, но явно бачка, съдейки по нещата, които виждам.
@Boyman: Ако искаш да го рестартираш отдалечено, трябва да му оставиш и tinyip модула включен постоянно.
A--Viper
14.10.04 г., 00:12
Златно. Тъкмо почвам втора голяма мрежа ето го решението :)
Освен многото възможности за настройка switch-а докладва и едно много важно нещо - качество на линията.
A--Viper
14.10.04 г., 18:43
Originally posted by etg
Освен многото възможности за настройка switch-а докладва и едно много важно нещо - качество на линията.
wow - в проценти ли или как ?
Не знам в какво, мярката е от 0 до 15, като по-малкото число означава по-добро качество. Пробвахме с кабел 170м на ролка, линията бачка, макар и да не е ясно колко добре, защото тестът беше за малко време, но числата са 13-15:). Иначе нормално са 0-1, но кабелите са по 5-10 метра.
Tarambuka3500
15.10.04 г., 23:46
аз имам протектори за гръм по кабелната на Неомонтана, но засега само си седят (и слава богу), гръм не ме е удрял, а и хич не искам. ;)
Използваме DC-DC преобразувателите (40V) близо половин година и съм много доволен
Просто прекрасно звучи всичко. Това от 0-15 предполагам ще са милисекунди. Само не ми ясно малко тоя суич работи и като уайърлес така ли?
Абсурд е да са милисекунди. А къде го видя това за wireless-а?
Авторски права на vBulletin