Виж пълна версия : За често задаваните въпроси
Не може ли да направим някаква класация ежемесечна или на два месеца за конфигурации общо взето конфигурациите се делят на 3 типа
за офиса
за дома геймърска
ниско бюджетна
целта да е като ме пита някой какво да си взема да се ориентирам по бързо
Като според мен основен критерий за офоса конфигурацията трябва да е стабилността
за геймърската производителността
за бюджетната цената
но всичко до някаква степен трябва да е балансирано защо да слагам 20гб хдд като 30 е с един долър по скъп не си струва
За това не искам да гледам фирмите които предлагат готови от вестника или някои други реклами
Не съм сигурен че точно в форума трябва да се създаде тази калсация но знам че трябва да се направи от повече от един човек и трябва да се обновява на месец два.
като ми се наложи да вземам конфигурация за някой познат гледам готовите оферти на фирмите, сменям това което не ми харесва от някоя с нещо по качествено и мисля че е лесно и обикновено актуално.
А ако се прави такава класация ще трябва една за АМД и една за Интел. И стават 6 машини а от там и едни спорове...
Да прав си ами не ка си има 6 машини, какво пък толкоз, всеки ще си гледа неговото просто хората ще си дават предложенията и накрая на месеца някой обобщава прави някаква статиийа или нещо такова и готово но поне е независима защото фирмите получават продуктите с различни надценки и в готовите конфигурации слагат не най доброто а най-печелившото от ценова гледна точка
тя пак си е офис или геймърска ама.... може и по добре нали
Или пък да се ограничим до по основните компоненти аз например изпитвам голяма трудност да определям коя е най подходящата видео карта за геймърската конфигурация непрекъснато излизат нови модели и докато изчета достатъчно за да разбера коя е минава доста време...
mralien
01.10.04 г., 13:47
Тук в повечето случаи колкото юзъри има, толкова са и различните мнения. За това мисля, че няма да се получи... Пишеш тема в раздел "ЧЗВ" с цена, примерни компоненти и предназначение и някой юзер ти отговаря, обикновено тази тактика има успех.
да пусна 3 теми
Първата: офис конфигурация за 600 лв без монитор Предложения за монитор приемам
да е стабилна
без компромиси за дъно памет охладител и захранване
за мене това са компонентите от които зависи стабилността
да има dvd записвачка пишеща сравнително качествено, ланкарта се опдразбира
Втората: ниско бюджетна няма значение колко е стабилна /какви са компонентите/ важното е за най-малко пари най голяма производителност за хора които нямат средства и такива които тепърва прохождат и не е ясно клоко ще стоят за компа да не наливат излишни средства
Третата: компютъра който бих си купил АЗ СЕГА
Компътър не се сменя често и за това компа който сте взели преди 6 месеца не е компа който ще вземете сега и нтересува ме сегашното ви мнение като моля да се ограничите до 1000 лв без монитор
Какво ще кажете за идеята ми апък може после да се заема да обобщя предложенията и да направя едан статиика :)
А другия месец друг да се заеме
Nicholas
01.10.04 г., 23:22
Моето лично скромно мнение е, че подобни теми относително лесно биха се превърнали в безкрайни спорове. При всички случаи това не е в интерес на този, който търси съдействие от хората в този форум. Идеята не е лоша, но на практика най-вероятно няма да се получи търсеният ефект.
Авторски права на vBulletin