Виж пълна версия : SuSE 9.1 Personal
Предполагам че може малко да избързвам, но в събота и неделя ще се разправям с инсталацията и понеже нямам нет в нас... дали може да ме насочите към някои програмки... графични среди... дори драйвери - какво трябва (е добре) да сваля, което го няма в Personal дистрибуцията и може да ми потрябва, за да може като започна нещата да са ми налични. Иначе машината за сега се използва за стандартните неща - текстообработка, слушане на музика, гледане на филми, игрички. Мерси предварително ;)
Ако това от сигнатурата ти е компютъра - мисля ще ти трябва драйвер за nVIDIA-та. Свали си последния от сайта им. Сусето, доколкото знам от версия 8.1 си има бая софтуер, даже за много неща ще ти се налага да избираш коя програма да ползваш, като има 3 които вършат същата работа... Ти и без драйвера за видеото можеш да минеш като начало , но ако имаш възможност си го сложи.
Слагай смело, ръчкай и чети.. в понеделник ще кажеш какво не си успял да подкараш :D
УСПЕХ
Ами инсталацията на SuSE 9.1 Personal мина гладко... е не мога да сложа драйвера на Nvidia... но за сега това не е проблем... проблемите започнаха после ;)
1. Първото което ми направи впечатление е невероятното количество RAM, което заема. При първоначално стартиране с KDE - почти 250Mb! За сега успях да го докарам до около 200. Долу е приложен един шот с работещите "user" процеси, ако може от тях да се ориентирате какво е пуснато в момента и да ме насочите кое и от къде мога да го изключа за да не се стартира... надявам се да мога да докарам RAM-а най-много до 150Mb...
2. Как да си сложа кирилица?
3. Как да си сложа кодеци за DivX, Xvid... т.н.?
4. Инсталирах си един пакет от диска на дистрибуцията... сега не се сещам точно името, но беше нещо sensors.хх.хх.хх.rpm (нещо подобно). По време на инсталацията изобщо не ме пита къде да го сложи... нормално ли е това? Направих едно търсена за изпълними файлове "sensors" и намерих само един ... опитах да го стартирам, но не стана нищо. Нито от "Start Menu" ( ;) всъщност как се казва това?) нито от иконите мога да разбера кой файл се изпълнява при пускането на която и да е програма... Въпросът ми е: като си инсталирам нещо, и като няма икона, при положение че не ме пита къде да го инсталира... от къде да си го пусна? (сигурен съм че е изключително дебилски въпрос... ;) )
ето опита ми да пусна въпросната програма от команден ред:
linux:~ # sensors
Can't access procfs/sysfs file
Unable to find i2c bus information;
For 2.6 kernels, make sure you have mounted sysfs!
For older kernels, make sure you have done 'modprobe i2c-proc'!
linux:~ # mount sysfs
mount: sysfs already mounted or /sys busy
linux:~ # modprobe i2c-proc
FATAL: Module i2c_proc not found.
PS: За кирилицата и кодеците предполагам, че и сам ще успея да намеря info....
Авторски права на vBulletin