PDA

Виж пълна версия : RQ: Цифров фотоапарат

ABIDE
30.09.04 г., 11:04
Какъв? От къде? (До 550 лв.)

Смятам да си купувам скоро, но искам мнение на някой по-разбиращ.

Billy_BAD_Boy
30.09.04 г., 20:54
За 650 лв. крайна цена от Технополис SONY DSC W-1 5.1 Mpx. оптика на Карл Цайс и невроятен 2.5 инчов дисплей.
Заслужава си всеки лев това апаратче. А и прави 640/480 пиксела филмчета със страхотно качество. Снимките също са перфектни.

VLADO
30.09.04 г., 21:01
или канон А95 ... и той требе да е толкова пари ако не са му надули цените за БГ

може да помислиш и за някой от старите иксус-и на канон ... 4 мегапикселовите или А80 ... a може да обурнеш внимание и някой пентакс в тоя ценови клас

иначе А95 и W-1 са общо взето върха на сладоледа за момента всеки с неговите +-ове и минуси ... канона има малко повече хроматични аберации от нужното , но затова пък дисплея се върти и цветовете и резолюцията са перфектни ... W-1 определено са се справили по добре с хроматчините аберации, има огроооомен дисплей (ама пък не се върти), прави страшни филмчета (ако имаш пари за толкос памет ... а тя е поне двойно по скъпа от канонската), цветовете са също ОК, резолюцията обаче малко куца (но това на на 10х15 не се забелязва)

singularity
01.10.04 г., 03:03
Това мнение е изтрито от потребителя. За повече информация в тази тема (http://www.hardwarebg.com/forum/showthread.php?p=1146569)

StillOpossum
01.10.04 г., 09:52
Pentax Optio S30 (http://www.dpreview.com/reviews/specs/Pentax/pentax_optios30.asp)
Olympus Camedia C-725
Обърни внимание на цените на картите Memory Stick и xD са доста по-скъпички от другите.

petrov
01.10.04 г., 10:34
Скоро се сблъсках с един Самсунг V50 - оптиката е на Shneider и е с 5 мегапиксела матрица, има всички ръчни настройки и страхотно качество на снимките плюс алуминиев корпус. Струва малко над 600 лв. Съвета ми е да видиш и сам да си сравниш качеството на направените снимки на различни модели и тогава да купуваш.

ILF
01.10.04 г., 11:17
Minolta G-400-478lv.(в Метро),сравни Samples на:http://www.steves-digicams.com/hardware_reviews.html
Най-добрите камери според същия сайт:http://www.steves-digicams.com/best_cameras.html
Сонито е с голям дисплей,но със само 123К пиксела-сори,това е добре само заради по-големите букви на менюто.
Освен това ще ти останат и парички поне за една 128мв карта,което е и минумума за един уикенд например.

V I P E R
01.10.04 г., 11:31
Аз преди месец си взех Sony W12. Това е W1 моделчето но с черен корпус. Апарата е перфектен за моите нужди.
За месец съм направил 1200 снимки. Много съм доволен, качеството на снимките е отлично. Аз поне не мога да му намеря кусури .. може би някой професионалист може, но ако търсиш апарат за професионални цели ще трябва да се ръснеш поне двойно.
Аз взех моя апарат за 712лв + оригинален кожен калъф и още 2 презареждащи се батерии от музикалния магазин ДДМ в подлеза на НДК. Според мен и ти си го вземи от там. Апарата е японски освен това ти дават калъфче и още 2 батерии като тези двете екстри поотделно са към 80лв. а ползата от тях е голяма. Апарата идва с 18 месеца гаранция и хората работещи в този магазин са невероятно точни. Аз си запазих апарата 1 седмица преди да отида да го платя. За да ми го запазят даже не искаха и имената ми да знаят. Отговаряха на всичките ми мейли до 2-3 часа а аз им задавах куп въпроси :).
Ако имаш познати по чужбина те могат да ти докарат Мемори Стик карти на супер цени. Аз лично съм по доволен от Мемори Стик картите. Имам приятел с Канон Г3 и работата му с картата е невероятно бавна а и времето за 1-ва снимка е ужасно дълго, нещо с което Сонито е доста напред.

Тия дни ще ъплоудна снимки някъде ако искаш и ще ти дам да видиш.

Апарата прави перфектни нощни и макро снимки. Пейзажи снима също отлично, а 30 секундната експозиция е нещо с което можеш да си играеш денонощно :).

MK+
01.10.04 г., 13:09
Аз лично си купих Panasonic Lumix DMC-FZ2. Търсих апарат със по-голяма оптика. 2.1 мпиксела е прави снимки 1200х1600 на мен са ми достатъчи с ръчни настройки е оптиката е х12. Взех го за 600лв. Има ревюта на Panasonic Lumix DMC-FZ1 който е същи но без ръчни настроики.Хвърлете едно око струва си!
http://www.dpreview.com/news/0308/03081102panasonicfz2.asp

nettle
01.10.04 г., 13:25
Преди 2 седмици си взех SONY DSC W-1 от музикалния в НДК. Машинката си я бива, но все пак е важно да знаеш, както е отбелязал и singularity че паметта му е доста скъпа в сравнение с Compact Flash, а ако искаш да снимаш mpeg: 640x480Fine на 30fps ти требе Memory Stick Pro!

svetlyo
01.10.04 г., 17:33
MK+

ти ме уби ! къде го купи тоя ЗВЯР !

MK+
01.10.04 г., 18:24
Originally posted by svetlyo
MK+

ти ме уби ! къде го купи тоя ЗВЯР !
Ми от техномаркета в Дружба "ако не беше технополис не помня". Беше последния. Търсех нещо такова по-малко мегапиксели за сметка на оптика, не съм спец ама мисля че е супер. Иначе случайно го видях в една брошура на Мтел,разрових се за ревюта и се оказа че е добър с основен недостатък липса на ръчни настройки е този е ревизията със ръчни настройки.