Виж пълна версия : Помощ за избор на видео-карта!
Kyle Katarn
27.09.04 г., 14:40
Здравейте!
Решил съм да инвестирам доста пари във видео-карта от най-високия клас за момента! Но уви изборът ми е ограничен!
Това, коетo най-много търся е ASUS V9999 Ultra 256 RAM, но я няма никъде в България! Обикновено ме питат: "Е, за к'во ти е ASUS, вземи си ChainTech - те са по-хубави" Съответно това е, което те имат и затова е "по-хубаво". Невъзпитано, но родно и мило! Както и да е.
Все пак знам какво търся и защо го търся!
Другият вариант ми остана ATI X800 XT, но впоследствие разбрах, че няма да има AGP-вариант.
И така... засега съм принуден да избирам м/у ASUS V9999 Gamers Edition и ATI X800 Pro !!! (Има ги в МОСТ)
Първата дава доста по-добри резултати на DOOM 3, макар че процесора й е с 80mhz по-слаб. Незнам доколко DOOM 3 е верният аршин за видео-карти, но явно засега се налага като такъв. На останалите игри са почти наравно с по-дребни разлики, но пак в полза на GeForce-а !!!
Има и вариант - да чакам за по-големите модели, които споменах по-горе, което не е проблем, но никой не ти казва кога точно ще има внос... и дали въобще ще има!
Може ли някой да ми даде съвет какво да направя!
Gamers Edition-a на ASUS е доста мощна карта, но Ultra-та е по-мощна от нея и като инвестиция в перспектива е по-добрият избор, според мен. Първата работи на 350mhz, a втората - на 475, aко не греша!
Благодаря предварително
__SpOO__
27.09.04 г., 14:58
A мислил ли си за 6800 GT?
ВАЛИ продават на PoV и от 350/1000 картата се клоква безпроблемно доколкото съм чел из западните форуми на поне 400/1100 а и по-нагоре, но там вече е въпрос на бройка.
Тоест би могъл да я докараш картата на честотите на Ultra-та и да си свиркаш, а дори и да не я докараш ти гарантирам, че ще останеш повече от доволен от покупката си ;)
В ценовата на Вали има 6800 Ultra на PoV. Но не знам дали в наличност я имат. Предполагам, че дори и да я нямат с доставка до 2 седмици може да я имаш. Обаче цената й е нечовешка. Варианта на __SpOO__ е по-добър, защото с малко клокване стигаш, дори минаваш въпросната Ultra, a разликата е 115$, без да броим ДДС-то. ;)
crusader
27.09.04 г., 16:00
janko абе не е точно така понеже и аз мисля да си взема карта от този клас и GT-то прави 400/1100 а ултрата е на 425/1100 - а като се клокне ултрата (ултрата работи на по висок волтаж, има по яко охлаждане и по бърза памет 1.6 ns би трябвало да се клоква добре) тогава какво става ? За парите имаш право ама то си е безумие така или иначе 500$ за GT и дали ще дадеш 640$ е същото безумие но поне ще имаш най-добрата карта на NVIDIA за момента.
Originally posted by crusader
janko абе не е точно така понеже и аз мисля да си взема карта от този клас и GT-то прави 400/1100 а ултрата е на 425/1100 - а като се клокне ултрата (ултрата работи на по висок волтаж, има по яко охлаждане и по бърза памет 1.6 ns би трябвало да се клоква добре) тогава какво става ? За парите имаш право ама то си е безумие така или иначе 500$ за GT и дали ще дадеш 640$ е същото безумие но поне ще имаш най-добрата карта на NVIDIA за момента.
Хехе, ми така де, като ще е гарга да е рошава ! :) :) :)
П.С.: Разлиакта в цената е малко като дали ще се метнеш от 10-тия или 15-тия етаж.
Kyle Katarn
27.09.04 г., 16:10
Значи от читав сайт съм гледал тестове на Gamers edition, който се клоква на 420mhz без никакви проблеми и стига до честотите на ATI X800 Pro-то! Но пък знам, че Ултрата е с 16 pipelines, докато Gamers Edition-a е с 12, и това нещо дефакто давало голямата разлика в производителността м/у ultra-та и gamers-a !!!
Нищо не ми говорят тези piplines, но явно са важни:)
crusader
27.09.04 г., 16:14
9999GE (много нагъзена 6800 - надали ще може да се клокне повече понеже тя си е клокната по дефаулт) е малко по-слаба от GT неклокнато а е на същите пари
medunski
27.09.04 г., 16:22
ASUS е доста мощна карта, но Ultra-та е по-мощна от нея и като инвестиция в перспектива е по-добрият избор, според мен. Първата работи на 350mhz, a втората - на 475, aко не греша!
Грешиш - ултрата работи на 400, а и този асус(gamer's edition)стига без проблеми същите честоти.Асуса е много яка карта но PoV си е все пак GT, въпреки че разликата в производителността м/у двете е пренебрежима или я няма на този етап.Все пак 4 пайпа в повече са си 4 пайпа в повече, което не е за изпускане.С други думи и двете карти са супер и въпроса естествено опира до парите - PoV с ддс излиза 516$ крайна цена, а асуса в Мост е 416/432/448 съответно 3-те колонки(цена без ддс)Разузнай крайната цена на която можеш да купиш асуса и ако тя е малко по-ниска от PoV то взимай последната, ако успееш да вземеш асуса без ддс - взимай го...
@crusader asus не е просто"много нагъзен 6800".
Specs:
Graphics Engine GeForce 6800
Video Memory 256 MBDDR3
Engine Clock 350MHz
Memory Clock 1 GHz (500MHz DDR)
RAMDAC 400MHz
Bus Standard AGP 8x/4X/2X
Memory Interface 256-bit DDR3
Max Resolution 2048x1536
TV Output S-Video and Composite
DVI Output DVI-I
VGA Output Dual VGA (with adaptors)
ето ви и линк за подробности:http://www.gamers-depot.com/hardwar...v9999ge/001.htm
Ядрото на картата се клоква абсолютно стабилно до 420 със собствения софтуер(smart doctor) на асус като няма проблеми дори и при 4хАА 8хАФ което наистина говори за стабилност.Като се има предвид че обикновените 6800 са на честоти 325/700 то честоти от 420/1000(като паметта си е по default такава) звучи доста добре.А и сравненията с 6800GT PNY показват че разликите в производителността са доста малки дори и при високи резолюции и АА и АФ.Паметта е 256 ддр3 което също е голяма екстра(останалите 6800 са с 128рам).И така разликата с GT остава 12 с/у 16 пайпа.
kартата наистина се клоква яко - ето цитат от форумита на Guru3d:
I'm OC'd to 420 core and 1200 memory
Kyle Katarn
27.09.04 г., 17:35
Благодаря много!!!
Остана само един важен пункт - какво означава на практика двойното захранване? Трябва ли да си сменявам захранването? Моето е на 300w. Някакъв специфичен конектор ли трябва да имам на захранването за този асуски джифорс?
Защото като чета, май това ще е картата! :D :D :D
Бе незнам какво го хвалите този ГЕ....
За парите си ми се струва безумие.
По-добре да си земе човек ГТ, което е 100% по-добро.
Дори ГЕ-то да стига и минава тези честоти, все пак си е 12пайпа.
Все едно да сравняваме двигател на трабант и на опел и да гледаме че трабанта дигал съшите обороти :), да ама е по-малко цилиндъра/пайпа :)
crusader
27.09.04 г., 17:39
medunski говориме за едно и също нещо:
http://www.hexus.net/content/reviews/review_print.php?dXJsX3Jldmlld19JRD04NDY =
без клок 9999GE е по-слаба от 6800GT с клок се изравняват - но ако клокнеш GT-тo GE-то остава назад
Асус си правят някакви интересни експерименти с турбо 6800 и скопено ГТ.
на цена 540$ от Мост с/у 500$ за 6800GT ако не може да се вземе без ДДС - мисля че остава вариант само за заклети Асус фенове тая карта
Kyle Katarn 300W захранване ще са малко. Освен това кажи каква марка е захранването. Да не е някое JNC?
__SpOO__
27.09.04 г., 17:54
Зависи от марката на захранването ;)
Аз съм с 300 вата Фортронче и държи спокойно клокнати Бартънче на 2200 мандахерца и PoV 6800GT клокната на 420/1150, 512 рамец, две ДВД устройства, една 120-ка диск...
сигурен ли си? пусни мрак или нещо подобно, което да товари едновременно и видеото и процесора и виж как се държи, мен ми се струва... странно :)
Имах в предвид конкретни волтажи, защото ако е до въпрос - при мен старото Codegen също въртеше здраво, 24/7, само че 12в дъгата отиваше до към 13.2в ;)
__SpOO__
27.09.04 г., 18:16
Е резултата в подписа ми от мрака 2003 е правен с клокнати процесор и видео, няма проблеми, върти си се и пита за още:D
Kyle Katarn
27.09.04 г., 18:29
Originally posted by XaMaB
Kyle Katarn 300W захранване ще са малко. Освен това кажи каква марка е захранването. Да не е някое JNC?
Захранването е Titan, дъното ми е Gygabyte 8IPЕ 1000MK (Двойно захранване) със Celeron 2.3 (Kлокнат на 2.6)
Ще стане ли, според вас?
primetime
27.09.04 г., 18:43
Може би ТОВА (http://www.setcom.bg/news/forum/topic.asp?TOPIC_ID=16896) ще ти е интересно.
Пише, че е нова и неразпечатана. Разбира се толкова пари без гаранция не се дават...но може да попиташ.
__SpOO__
27.09.04 г., 18:47
Аз бих дал(и дадох) $70 отгоре за 3 години гаранция и не съжалявам :rolleyes:
Малей... захранване "Титан"! Какво е това ново чудо на техниката бе драги зрители?!? :shock:
Авторски права на vBulletin