PDA

Виж пълна версия : Питане на фотоапарат KODAK EASYSHARE DX6490

Stefo
25.09.04 г., 13:42
Не разбирам много от фотоапарати. Предния беше Сони DSC-S85, но го откарднаха преди няколко месеца ... Остана ми само зарядното от него ...

Поръчах да ми донесат от САЩ, като изискванията ми бяха, че ще го ползвам основно за снимки, да има оптичен зум над 7-8х, другите възможности - на заден план ...
Снимките - пейзажи, купони ... Албумите - на CD ... и от време на време - снимки с размери 14(13) х 10 (9) .... /или каквито са там размерите/ .... Ако става и за по-голям размер снимки на хартия - добре, но не толкова важно ...
Трябваше да ми кажат няколко модела за да избера кой да бъде.

Преди малко ми се обадиха и ме зарадваха, че вече са поръчали KODAK EASYSHARE DX6490 ...
Попрочетох тук-там, но се надявам някой, дето повече разбира да каже мнението си ...

Влиза в ценовия диапазон, който им бях дал, но не знам дали са направили добър избор ... И ако не са - кой модел за същите пари е за предпочитане ...

Последния ми въпрос е: като ходя да ги посрещам на аерогарата, да взимам ли бухалката ...

ПП/ Пък и аз съм уцелил време да питам ... когато баш купона тече ...
Айде, забавлявайте се ... и дано изкарате с по-малко сън и повече кеф ... ;)

Milanoff
25.09.04 г., 18:51
Вчера се разправях с по-стар събрат ДХ4530 5 мегапикселов, снимките му не бяха лоши, но тоя изглежда с повече екстри. Не съм специалист по фотоапарати обаче софтуера ми се стори яко дървен. Мисля че за целите дето си посочил, ще ти върши добра работа. Честито и със здраве да си го ползваш!;)

Stefo
25.09.04 г., 20:06
Originally posted by Milanoff
... обаче софтуера ми се стори яко дървен. ...
- click to capture - 0.65 seconds
- shot to shot - <2 seconds

Това означава ли, че ще иска и клок на хардуера ...

Това е "Kodak DX6490" ... 4 МП ...:
http://www.steves-digicams.com/2003_reviews/dx6490.html

Не съм имал Канон, но ми се струва, че този "PowerShot S1 IS", освен че е по-нов модел, е по-добър ... макар и 3.2 МП ...
http://www.steves-digicams.com/2004_reviews/s1is.html#specs

Благодаря Milanoff ...
Още положителни мнения ?

Pa3KaTaH
26.09.04 г., 01:45
Stefo,
не съм си играл лично с него, но мисля че е доста добър :)

честито :beer:

ArthurDent
27.09.04 г., 13:48
За Кодака - нямаше някой от ръчните настройки и формати на снимки. Аз също си харесах Канон S1, но след като изчетох доста неласкави ревюта (а обратното за Олимпуса си взех такъв). Препоръчвам да видиш Ultra Zoom моделите на Olympus. Моя е C-760 (цена в БГ 765лв), но е модел само за Европа. Така че ако го вземаш от САЩ равностойния модел е 765 (и е с 4МП) или пък ако ти влиза в цената виж и 770.

StillOpossum
27.09.04 г., 14:30
Какво си заразпитвал след като си го взел вече, за купена техника или само хубаво или нищо;) . Фотоапаратчето изглежда доста добре, би трябвало да останеш доволен от него. Със здраве да си го ползваш и само хубави снимки да правиш с него...
П.С Доскоро и аз бях фен на Olympus C-770, но напоследък предпочитам повече Panasonic FZ10 (FZ20).

Stefo
27.09.04 г., 15:14
Originally posted by StillOpossum
Какво си заразпитвал след като си го взел вече, за купена техника или само хубаво или нищо ....

До сряда има възможност за смяна ...
Ако разликите в качеството са малки - това ще е апарата, ... но ако има съществени - ще поръчам по-добрия модел ...
Цената - към 400 USD ... +/- 50 ...

То и аз затрих половин ден в неделя да чета ревюта и да гледам снимки правени с разни апарати ...
Kъдето го хвалят - снимките са супер, ... а където хвалят друг модл - снимките, правени с тоя Кодак не са от най-добрите ...
Довечера ще гледам Олимпус-ите, дето ги препоръчва ArthurDent ...
А за Панасоник - не съм фен на марка, но чисто субективно, ... не бях чувал да са с традиции и опит с фотоапаратите ... ще ги поразгледам пак ...

Stefo
29.09.04 г., 18:03
Ako някой знае нещо съществено за тези апарати - да казва .....

Тази вечер /сряда/ в 23 часа БГ време ще се чувам с моите хора и трябва да им кажа остава ли Кодака или какво друго да взимат ...

Mitko744
30.09.04 г., 10:01
Стефо май е късно!
Кодака мислех и аз да си го вземам. Набутах се с една минолта.
Накратко - добър обектив (немски) като параметри, един от най добрите баланси на бялото як зуум. Честно казано не мисля че има за какво да съжаляваш. Вземай и пей.