Виж пълна версия : Какво ще кажете за ECS K7S5A
venom4o
24.09.04 г., 23:51
поддържа максимум 1.8
:) има 4 слота за рам 2 сдр и 2 ддр 5 пс слота ,агп слот 2 узб слот и т.н. на 1.5 г е и до момента няма проблем! с вграден саунд кодек ac97 .Чип сета е SiS735 моля кажете си мнението за дуното стари4ко е ама успях да подкарам т-ред на 1800+ но съм с 256 мб сдр
Ти какво? Искаш нещо да попиташ или просто да се похвалиш?
Никой не се е родил научен, но бъди така любезен да прочетеш раздела "За форума" (който за твоя справка се намира най-отдолу), и най-вече темите "Как да задаваме интелигентно въпроси" и "Правила на форума". Благодаря :)
venom4o
25.09.04 г., 00:03
еми кво да направа пак обарках сичко случва се,прав си никой не се е родил научен! много sorry
Това е дъното , което мразя повече от всичко друго на света ... Като си сголбих първия лично мой комп , се спрях на това дъно - нема да ти обяснявам колко проблеми имаше ...Пробвал съм го със Cheepo и Honey-X биоси - що годе закрепи стабилна раабота на default с едно дърто паломино 1600+ , ама що мъки бяха - цели 4 бройки смених , докато нацеля що-годе работещо дъно ... В един момент просто много ме изнерви , поръчах си ASUS A7V333 и отакто го пипнах се заръчах , че повече евтини дъна няма да купувам ...
Но все пак препоръчвам на Venom4o да пробва биосите на HoneyX - заслужават си ...:D
venom4o
25.09.04 г., 11:00
ще го пробвам аз скоро ще го разкарвам това дъно старо си е ама до момента ми върши работа:)
Аз пък останах с много добри впечатления от 1 година ползване на K7S5A...с биос на HoneyX правеше хубави неща....а въпреки че нямаше кой знае какви възможности за клок си, с пин мод съм подкарвал сегашния ми т-бред до 2420мхз! и фсб до 150мхз, а и друго ми направи впечатление че vcore не мърдаше...сложиш ли го на 1.5 стой на 1.5..а сега например яко ми мърда vcore-тo...може и да съм уцелил рядка бройка ама не съм имал никакви проблеми с дъното и за парите си беше(наблягам на беше :D , сега вече е доста остаряло :) ) много добра покупка.:) :D
The_Game
25.09.04 г., 20:42
Аз също от 1 година съм с това дъно и добре си работи пише че може да поддържа процесор на 2Гхз и 1ГБ Рам ама незнам какво видео макс може да поддържа някой ако знае да каже :).
Botev1912
25.09.04 г., 20:54
Originally posted by venom4o
поддържа максимум 1.8
:) има 4 слота за рам 2 сдр и 2 ддр 5 пс слота ,агп слот 2 узб слот и т.н. на 1.5 г е и до момента няма проблем! с вграден саунд кодек ac97 .Чин сета и SiS735 моля кажете си мнението за дуното стари4нд е ама успях да подкарам т-ред на 1800+ но съм с 256 мб сдр
На тва дъно ми тръгна Athlon 2200+, така че споко
Това дъно се задържа на домашния комп най-много - почти година ...
Не е правило никакви проблеми, компа си беше железен ...
Е, тогава нямаше такива яко колкващи се процесори ...
И май това е единствения комп, който след като е бил сглобен, ... и след това не е отварян ... освен като му добавих един 40 ГВ хард диск ...
Паметите бяха 2 Елексира по 256 МБ ..., а захранването - 350 вата Codegen ... :mad:
Добро си е дъното и вярвам, че на много места още си го ползват без проблеми ...
The_Game
25.09.04 г., 21:52
А нещо за Видеото което може да поддържа това дъно знаете ли като например колко МБайтова видео карта може да поддържа и т.н.
Baat saaly
25.09.04 г., 23:43
Не съм напълно сигурен обаче май няма да е проблем да се сложи каквато и да е AGP 4x/8x с изключение на най-лакомите карти ... но за тях май има допълнителни 12V конектори за захранване така че смело:comp:
P.S. И моето дъно е такова :super:
Всякаква видеокарта поддържаща AGP2x/4x ще работи спокойно, а с ъпдейт на биос-а и всякакъв socketA процесор,без тези работещи на фсб166 или 200...впрочем и те тръгват, обаче на по-ниска честота понеже дъното не може да боот-ва на 166/200, а иначе е възможно през windows и примерно Speedfan да превключиш на 166*2=333мхз фсб on the fly, обаче ще трябва и да смениш охладителя на чипсета(на K7S5A, 2-те схеми на чипсета са събрани в една), или поне да смениш гадната дъвка на радиатора с паста или термолепенка, щото прегрява и забива при фсб над 133.
mishleto
26.09.04 г., 09:50
При мен вече почти две години върви без проблеми, с Чипо биос, видеото ми е 64 МВ, тъй че спокойно:cool:
The_Game
26.09.04 г., 13:30
Аз си мислех,че ми било скапано дъното а явно не е чак толкова скапано :).Благодаря на всички ви за информацията.
През 2002 г. имах такова дъно, но го изтраях точно 2 месеца преди да се преориентирам към ЕРоХ. Въпреки това имам наблюдения върху него все още и мога да кажа едно: поне моята бройка е пълна фъшкия. Досега не е работила нормално с нито един процесор: Thunderbird 1400, Duron 1200 u Thoroughbred 1700+. Не споделям и оптимизма за видеокартите. В момента е с един Радеон 7500, който би трябвало да работи нормално на това дъно, ама не ще. Периодически при стартиране компютърът си дава черен екран и трябва да му се прави hard reset. Та горчивият ми опит с K7S5A още веднъж потвърди старата максима, че не съм толкова богат, за да купувам евтини неща (Макар че АСУС тук прави изключение:p). Защото навремето платих за този боклук около 70 долара, пък после си дадох и 130-те за ЕРоХ 8К3А+. За последното обаче не съжалявам нито за един цент от похарчените.
Тази тема, между другото, не е ли за раздел "Дънни платки"?
mishleto
26.09.04 г., 17:24
Смятам, че по-кофтите бройки са ицключението, съдейки и по западните форуми, особено този на www.ocworkbench.com. Очевидно младежът си е търсил дъно, поддържащо СДРам, тъй че ясна е работата.
П.П. Впрочем аз съм с Радеон 7500 64 МВ както казах и не съм имал никакви проблеми.
Joredos
26.09.04 г., 18:40
Прекалено много сме говорили за този боклук.Колега Сърчаджиев каза това
http://hardwarebg.com/forum/search.php?s=&action=showresults&searchid=208816&sortby=lastpost&sortorder=descending .Относно тези,който не са имали проблеми-браво,бе късметлии!!!!
Originally posted by Joredos
Прекалено много сме говорили за този боклук .... проблеми-браво,бе късметлии!!!!
Не е добре да наричаш "буклук" нещо, което не познаваш ...
Когато излезе SiS735, това беше доста сполучливо решение, в сравнение с другото, което се прадлагаше на пазара ...
Стабилно и евтино ... Едно от най-продаваните дъна, както се оказа след време ...
Естествено, това не е дъно за овърклок по сегашните стандарти ... Да не забравяме, че говорим за дъно от преди доста години ...
А това, че са правени моднати БИОС-и за него, трябва да ти говори, че дъното е имало потенциал над спесификацията ...
Ако човек разбира какво прави, дъното няма да го подведе ...
А ако не е наясно, но си го кара по default ... пак няма да има ядове ...
Ако му трябва за работа /не за тежки игри/, дъното е много по-безпроблемно от доста днешни дъна ...
amd_fan
27.09.04 г., 12:41
Ае бе хора, защо така триете сол в раната? За тва дъно съм писал много, но ме мързи сега, а и не искам да си спомням - най-големите проблеми в целия ми шибан живот са причинени от точно тва дъно. Най-проблемното дъно, което съм срещал> Брутален кашон е... НЕ коментирам:mad:
Покупката на това дъно е тото. Шансът за издънка - същият като в тотото. Само дето фишът е прекалено скъп. За същите пари човек може да пусне една хубава комбинация, пък после, ако Бог е рекъл, да си купи и много по-добро дъно;)
Sir Daffy
27.09.04 г., 14:41
не знам ама аз честно не харесвам дъно със сис чипсет
ако не се лъжа това е дъното за К7 продадено в най-много бройки през 2001-2002 година .....
svetlyo
27.09.04 г., 16:56
ако гледаш рвизията на дъното - долу в ъгъла на дъното (ала РС чипс) изобщо не е лотария :)
ама у нас винаги ще внесат плявата и триците ... щото били с 3$ по евтини.
Като се сетя че видях мишка логитеч менте и ми го хвалеха
че е евтин и хубав направо ми се драйфа
Originally posted by chavv
ако не се лъжа това е дъното за К7 продадено в най-много бройки през 2001-2002 година .....
:D :D :D
И колко си писахме с теб точно тогава за това дъно:cool:
Иначе и водка Атлантик със сигурност се продава в много по-големи количества от Смирнофф (поне в БГ), ама разликата си я знаем...
Paparac
27.09.04 г., 19:57
Damm, pri men towa tyno izkara uspe[no kavi re`i godina bez problem i BEZ KLOK (ama gram:)). Naj napred bqh s edin d'ron na 900, posle na 1000, a na kraq na 1300 mandaherca. Ramta pyk ewol=ira ot 128 SD ram do 512 :shock: DDR na 333
Originally posted by Dr. P
:....
Иначе и водка Атлантик със сигурност се продава в много по-големи количества от Смирнофф (поне в БГ), ама разликата си я знаем...
"Дегустатора" AMDboard.com :
"With such a low price tag, the K7S5A is a tempting choice for users wanting to make the jump to DDR with the fastest DDR chipset available today.
The K7S5A is a great product for the price and is a solid piece of Engineering thanks to the hard work put into it by ECS and SiS." /2001/
При почти всички тестовете се представя по-добре в сравнение с дъна с КТ133, КТ266, VIA760 ....
http://www.amdboard.com/ecsk7s5a.htm
Повечето от другите "дегустатори" са на подобно мнение ...
Е, не са нивото на "Перша Гилдия", ... за клок не са много френдли, ... ама чак "боклук" ???
Тия дъна навремето ги чаках цял месец, докато се появят в МОСТ ... но след това не съжалявах ... :D :D :D ...
@Dr. P, явно си имал ядове с дъното, но пък си натрупал ценен опит ... ;)
Баси, насила ме направихте адвокат на ECS/SiS735 ... :mad:
Joredos
27.09.04 г., 22:17
AMDboard да са освиркали нещо за АМД?
Базирах мнението си на пострадалите тук.Това,че било най-продавано логично не го прави лидер в каквото и да било.JNC историята се повтаря.Всъщност самия форум се върти е един омагьосан кръг,който се върти в това..."Елитгруп с еди какъв си продукт на много тънка цена" и се почва "Добро трябва да е то самия продукт е добър нищо,че елитгруп ще го правят,тънко идва инвестиция си е" и след време "Имам проблем с елитгруп х".Някой цъфне и казва "Ти си му правил еди си какво то така не се прави","Не съм му правил нищо разпадна се само" и така вече сума ти време.Като видя човек с елитгруп и JNC захранване и ми става много весело като почне да се дуе какво е направил.
Salvador_
16.10.04 г., 14:38
Поддържа....поддържа кукувиците в гората това нещо.Друго не поддържа.Преди две години взех едно такова за един от служебните компютри.От самото начало си е с процесор ХР 1900+ и до тоя момент надали му се събира и една седмица нормална работа...за две години.Чпроцесора работи стабилно на 1200мхз.От там нагоре е някаква трагедия.
А проблемите с паметта...направо не ми се приказва...изпробвахме десетина различни модула,преди да успее да подкара един от тях.
Преди година някъде цялата система изгоря при токов удар.Мислех,че в началото съм попаднал на дефектна бройка и предполагах,че проблемите ще се решат ///ама не.Същото положение...
Ъпдейт на биоса не може да се направи...не знам защо.Програмката за флашване тръгва,разпознаа си версията,стига до там,където трябва да потвърдиш дали да продължи или не и...до там...след това трябва да рестартираш машината,защото си остава на това положние.Виках техник от фирмата,която ми продаде компютъра...и той не успя.
В сайта на Елит се споменава,че някои дъна имали защите срещу флашване на биоса,написано е,че трябва дас е отстрани,но не е казана и дума по въпроса къде се намира и как се отстранява.Да не говорим,че половината сайт на този производител е сринат и от там нищо не може да се изтегли.FTP-то им работи по един,максимум два дни в месеца.След тоа го няма.
Какво в заключение....Никога,ама НИКОГА НИКОГА НИКОГА не купувайте за нищо на света продуктите на ECS.Няма други такива боклуци под слънцето....
phishbone
16.10.04 г., 14:48
Не знам на какво си попаднал ама аз съм ползвал всичките ревизии на K7S5A и мога да ти кажа 4е проблеми не съм имал с нито една бройка. Слагал съм различни по обем и марка модули памет и си бачкат перфектно. Дори в момента пиша от комп с такова дъно. Не виждам за какво ги плюете дъната. За времето си бяха един път (цена/качество). Единствения проблем е че не стават за клок но за толкова пари - толкоз.
Salvador_
16.10.04 г., 15:41
И аз така си мислех в началото-че съм попаднал на кофти бройка.След като ми смениха и процесора,и дъното обаче,нещата си останаха абсолютно същите.Никаква промяна-все същата нестабилна работа на високи честоти.И никаква възможност за слагане на друг BIOS.Изобщо не е въпроса в парите.
Originally posted by Joredos
AMDboard да са освиркали нещо за АМД?
Базирах мнението си на пострадалите тук.Това,че било най-продавано логично не го прави лидер в каквото и да било.JNC историята се повтаря.Всъщност самия форум се върти е един омагьосан кръг,който се върти в това..."Елитгруп с еди какъв си продукт на много тънка цена" и се почва "Добро трябва да е то самия продукт е добър нищо,че елитгруп ще го правят,тънко идва инвестиция си е" и след време "Имам проблем с елитгруп х".Някой цъфне и казва "Ти си му правил еди си какво то така не се прави","Не съм му правил нищо разпадна се само" и така вече сума ти време.Като видя човек с елитгруп и JNC захранване и ми става много весело като почне да се дуе какво е направил.
Айде, айде смей ми се. Аз съм с това дъно и Codegen захранване. Много ли съм смешен. Това дъно си е морално остаряло, да. Но за толкова години не съм имал някакъв проблем, причината за който де не съм бил аз, ами производителя. Мислех си, че овърклокърите са хора, които се радват на самия клок, а не толкова с какво са го направили, но явно съм грешал. Друго си е да имаш дъно за 300$ и само каго щракнеш с пръсти да ти пуска необходимите настройки само. Защо ли си мисля, че ако трябва един пин-мод да направиш ще почнеш да се потиш и ръцете да ти треперят. Щото темите с имим проблеми с Asus, Abit, Epox, DFI, Soltek, Gigabyte и т.н. не се срещат много често нали...? Темата ми е крайно безинтересна, но чак пък такива подигравателни закачки, айде, айде.
Относно BIOS-a съм го сменял поне 10 пъти и не съм имал проблем. И най-интересното е, че дъното ми е 1-ва ревизия, демек трябва да имам някакви адски проблеми и да съжалявам всеки божи ден за покупката си. Да, ама не.
Поздрави.
всичките ми компютри са били , са , и ще бъдат евтини.
който е глупак да си дава парите за скъпи глезотии - да ги дава.
аз проблеми имам рядко и си ги решавам сам и бързо.
Голяма работа (или беля) е задклавиатурното устройство , да знаете.
Подпис:
Щастлив собственик на 5 3-годишни компа с дъна К7С5А
Petko K
16.10.04 г., 20:38
Ами мойто кара вече трета година в компютъра ми :) Без проблеми. Навремето това беше едно от малкото дъна, поддържащи едновременно и СДРАМ и ДДР. Сещате се, че нямах пари да сменя и паметта и затова карах няколко месеца със старата СДРАМ, преди да си взема ДДР. А даже и си бях изпържил лекичко процесора по едно време с това дъно :)
Ами не знам, може и да съм късметлия :) Както и тримата ми познати, които бяха с това дъно, а единия даже още е с него.
svetlyo
16.10.04 г., 21:23
всичко опира до партида бе хора - не се карайте :)
м/у другото дъното се продава и сега в ревизия 3.1 и име
К7S5A PRO бачка без проблем с новите процесори.
да поясня че от време на време тука се внасят некви аналози от PCchips, а за последните е известно че ако поискаш най евтиното такова ти пращат че ... майки плачат
(тука камъка е в градината на някой малки независими търговци)
mielens
16.10.04 г., 21:32
И аз съм от късметлийте, който ползва това дъно от 4 години и нямам никакжи проблеми. сега е с Тороубред 2400+, който съм го пуснал на 2200 MHz и 1 GB DDR RAM и съм много доволен. компютъра ми е производителен колкото друг с XP 3000+ и на смятам да го сменям докато не станат популярни 64 битовите компютри.
Поздрави.
venom4o
18.10.04 г., 21:34
Аз просто исках да разбера какво презставлява.За две години ползване не съм имал амсолютно никакви проблеми с дъното освен че сега имам подути кондензатори 3 на брой но това не е абсолютно никакъв проблем.Поради безпаричие не съм правил сериозни ъпгрейди единствено смених процесора и сложих T-red на 1800+ който работи на 1.52Гхц и скоро време ще сменям рамта и биоса .Доколкото разбрах дъното не е подходящо за клок ама след смяната на кондензаторите и рамта ще се пробвам.
Това дъно макар и по-старичко от SOLTEK SL- 75DRV2 - с който си карам от 2-3 месеца- ,ме изненада приятно с това че подържа T-bred,защото SOLTEK-а не го ще. Поинтересувах се по форумите, но не намерих инфо как може да се подкара T-bred. Трябвало да се правят нови връзки по ZIF цокъла, но така и не намерих конкретна информация . Ако някой има инфо за това , ще ми помогне много. Благодаря !!!
Originally posted by S7_pz
Всякаква видеокарта поддържаща AGP2x/4x ще работи спокойно, а с ъпдейт на биос-а и всякакъв socketA процесор,без тези работещи на фсб166 или 200...впрочем и те тръгват, обаче на по-ниска честота понеже дъното не може да боот-ва на 166/200, а иначе е възможно през windows и примерно Speedfan да превключиш на 166*2=333мхз фсб on the fly, обаче ще трябва и да смениш охладителя на чипсета(на K7S5A, 2-те схеми на чипсета са събрани в една), или поне да смениш гадната дъвка на радиатора с паста или термолепенка, щото прегрява и забива при фсб над 133.
Чак пък да забива!
Виж сигнатурата, нищо не съм правил по дъното и пее на 150 шина! Вече 6-ти месец. Преди това изкара една година с Дурон 950!
Originally posted by dick
Чак пък да забива!....
Това с пастата си е обща болест на почти всички дъна ...
Но SiS735 не грее както повечето от сегашните северни мостове ...
А смяна на стара паста с AS3 /примерно/ никога не е излишна ... особенно на платка на 3+ години ...
venom4o
12.11.04 г., 11:51
Аз от зве години съм с това дъно то е 3-та ревезия и до момента съм се разправял само с кондензаторите!
знам 4е меже да поддържа до 1 Гд рам ама не знам дали ще тръгне 512ддр 400 на него щото сега съм с 256 сдр 133
имам такова дъно под ръка и в момента е с 512 ДДР400 :) (пуснати на 266 есетствено )
И аз съм с такова дъно и съм нямал никакви проблеми до сега. Обаче май е някаква стара ревизия защото няма никакви възможности за клок. Как да си ъпдейтна БИОС-а??
аз имах такова дъно и ми направи впечатление че като го клокна професора с 1.8 волта(трика с моливчето на дурон 950@1180) напреженията заковават...
а на дефолт си помръдват
мога да кажа че това дъно е идеално за начинаешти клокери
А и да не си говорим каква поддръжка има само от Cheepomen и компания.Той направо го прероди това дъно.Имал съм 2 дъна на ецс със СИС(735,746) и съм много доволен.
Originally posted by brthfn
И аз съм с такова дъно и съм нямал никакви проблеми до сега. Обаче май е някаква стара ревизия защото няма никакви възможности за клок. Как да си ъпдейтна БИОС-а??
Ами от ocworkbench.com ще си изтеглиш нов BIOS с възможности за клок. Оригиналния BIOS от ECS има само три стойности за FSB/RAM: 100/100; 100/133; 133/133 това е.
Ако искаш повече BIOS ot ocworkbench.com, то и още един BIOS има с такива възможности ама не се сещам. А пък за update на BIOS-a процедурата и програмката за Flash я има и в официалния сайт на ECS (http://www.ecs.com.tw/ECSWeb/Downloads/ProductsDetail_Download.aspx?CategoryID= 1&Typeid=4&detailid=74&DetailName=BIOS&DetailDesc=K7S5A(1.1)&MenuID=35&LanID=0) (Линка е за ревизия 1.1)
Ами к,во да кажем - това е най - супер/мега якото дъно!
ECS са вложили всичко от себе си (целия китайски инженерен потенциал се е трудил за "революцията") и са постигнали нещо невероятно - революция в конструирането и изработването на дънни платки. Просто дъно дето мачка всичко наред за без пари - кой разправя, че евтинито не било по-качествено и по-хубаво от скъпото:D
Абе страшно дъно брато, купувай смело, и после няма да ти остане време да се оплакваш!!!:lol: :lol: :lol:
svetlyo
16.11.04 г., 18:11
явно трябва пояснение ...
това дъно е еквивалент на супер тиражираното 630/730
на което са откраднали и ПУБЛИКУВАЛИ ОПИСАНИЕТО НА РЕГИСТРИТЕ на чипсета. Това обяснява и яките туикове които има. То има биос 4 мегабайта за този чипсет който има LINUX kеrnel във FLASH-a, представяте ли си - 150 милисекунди след старт има пинг към тоя компютър ...
Ако на НВидиа им стиска да пуснат в интернет описанието на Нфорс2 (щото си мисля че некой фирми го имат) идея си нямате какво ще стане ...
venom4o
17.11.04 г., 10:29
Аз имам едно такова обаче си търса второ!
някой да ми предложи оферта?
да е 3-та ревизия ако може!
:bow: K7S5A
Това е най - доброто дъно за мене
в момента още съм с него доволен съм
като му се пойне едно потенциометърче и може да си наглася процесора на 2.5В
В OCWorkbench.com хората споделяха че си го карали на 200МХз шина и на тази цена дъно от преди 3 години
евала
всички си спомнят Shuttle TX, Asus BX, ECS 735, Epx nf2
чудя се кое ли ще е следващото че ми е време за UPgrade
venom4o
12.04.05 г., 23:57
Бате 8-10 кондензатори съм сменил до момента мани ужас !
Имам едно такова дъно от доста време(rev1?), не е ползвано по 24/7 имал съм проблеми, но породени от задклавиатурното у-во, а не от дъното.В момента работи и като се има впредвит колко струваше едно време не смятам че е редно да се псува по него с такава злоба.Наистина дъното не е нищо особенно, но работи сносно.Единственото което ми бърка в здравето е че стъпката за шината е от 100 на 133 ...
Не искам нито да го защитавам, но не искам и да го хуля, защото лошо не съм видял от него... :beer:
Не искам нито да го защитавам, но не искам и да го хуля, защото лошо не съм видял от него... :beer:
Мда, а и за парите си навремето това дъно си беше класика...
The_Game
13.04.05 г., 01:44
Имам едно такова дъно от доста време(rev1?), не е ползвано по 24/7 имал съм проблеми, но породени от задклавиатурното у-во, а не от дъното.В момента работи и като се има впредвит колко струваше едно време не смятам че е редно да се псува по него с такава злоба.Наистина дъното не е нищо особенно, но работи сносно.Единственото което ми бърка в здравето е че стъпката за шината е от 100 на 133 ...
Да дъното си е перфектно и аз съм си с него а що се отнася до стъпката на шината от 100 на 133 е в оригиналния БИОС.Аз съм с флашнат БИОС и вече има по-голяма възможност има от 100,107,110,112,124,136,...и така до 200 май беше само че лошото е че между 112 и 124 има голяма разлика и немога да си пусна процесора на нещо междинно,защото на 112 пали а на 124 не,но иначе с дъното за сега съм нямал никакви проблеми вече близо 2 години :).
venom4o
13.04.05 г., 12:01
Така и не си намерих хубав биос!Може ли да те помоля да ми изпратиш твоя биос на otesav@abv.bgскоро ще го сменям дъного 3-та ревизия е и искам да го пробвам цза някав клок евентуално !
The_Game
13.04.05 г., 17:06
Така и не си намерих хубав биос!Може ли да те помоля да ми изпратиш твоя биос на otesav@abv.bgскоро ще го сменям дъного 3-та ревизия е и искам да го пробвам цза някав клок евентуално !
Пратих ти го пробвай го дано да ти хареса на мене ми харесва :).Между другото моето дъно също е ревизия 3.1.
savaman
13.04.05 г., 17:22
аз бях с такова дъно близо 8 месеца и чесно казано е доста куцо.Сега съм му много жестоко сърдит защото изгоря а с него и скъпия ми на сърцето Радеон 9100.Единственото за което бих ползвал такова дъно някога е за резервни кондензатори.Подредбата му е ужасно непрактична и неудобна с каквото и да се сравнява.Вградения звук е по-нещастен дори и от първата ми саунд карта (няква ямаха на ИСА ).Вече посочихте Тъпотията със стъпките на шината поради което не можех да си ползвам процесора като хората.Единствения мъ плюс бяха комбинираните слотове за рам и по-лесно направих прехода от СД към ДДР.
П.П.да и кабелите с които го купих също са хубави и още ги ползвам :p
svetlyo
13.04.05 г., 18:09
не ти е виновно дъното - най вероятно е шибано захранване
допълвам към плюсовете - контролер за диска които тръгват на ултра-дма без драйвер, стабилна работа и
приличен драйвер за AGP-то, доста трудно намираем за звука (точно тогава риълтек купи ALС и стана голама боза)
но ако човек порови в дата.бг ще намери alc97.rar :)
С хубава памет и процесор вървеше на 150 шина като пушка
(бях сложил два броя PQI PC166 sdram) а после даваше по високи резултати с ДДР от КТ266 (чисто)
Като го сравня с КТ133 - пфуу това дърво за малко да осере АМД идеята.
Чак с като поевтиня КТ266А тогава го песнионираха - а забавянето 745/746 усмърти SiS
venom4o
13.04.05 г., 20:58
10x за биоса ще го кача малко по късно :)
The_Game
14.04.05 г., 00:57
10x за биоса ще го кача малко по късно :)
Кажи си мнението после ;).
venom4o
17.04.05 г., 17:38
Ок :)ще се изкажа ама няма да е скоро :)
venom4o
19.04.05 г., 12:56
Специално за мойто дъно аз съм с него от точно 3 години!Единствените му недостатъци са кондензаторите!Сменил съм около 8 или 10 иначе е добро!Саунда е много слаб но си свири,лан няма но съм доволен от него.Не съм пробвал да клоквам с него предполагам че не става за клок но според мен си заслужаваше парите!
The Teacher
20.04.05 г., 11:34
Хахаха, тая тема е безсмърна направо, което само по себе си говори за дъното.
Искам и аз да поспамя малко в нея затова си признавам, че на другия комп и аз съм с такова. Биос на Чийпоман.
Желязно е - никакви проблеми, работи еднакво добре както с 2х32 МБ СДРАМ, така и със сегашните 512 ДДР.
Направо ми иде да се разходя до Мост и да му взема един дурон 1800 Мхз.
@The_Game - 112 ФСБ е максимума (т.е. оптимума) който може да изстискаш без пин-модове или молив-модове (а може би и с тях) от процесори, работещи по дефолт на 100 МХз. Дуроните на базата на ядрата спитфайър и морган имам предвид.
Един приятел го беше пускал с дурон 800 МХз на 124 ли 133, на волтаж 1.8 мисля (много отдавна беше, не помня вече) - молив-мод.
The_Game
20.04.05 г., 16:15
@The_Game - 112 ФСБ е максимума (т.е. оптимума) който може да изстискаш без пин-модове или молив-модове (а може би и с тях) от процесори, работещи по дефолт на 100 МХз. Дуроните на базата на ядрата спитфайър и морган имам предвид.
Един приятел го беше пускал с дурон 800 МХз на 124 ли 133, на волтаж 1.8 мисля (много отдавна беше, не помня вече) - молив-мод.
Може и така да е то затова и като го пусна моя на 112 и забива и дава сини екрани :).
venom4o
20.04.05 г., 20:05
моя сега е на 133 ама става въпрос за Троубред от Май Месец Миналата година!
The_Game
20.04.05 г., 21:46
моя сега е на 133 ама става въпрос за Троубред от Май Месец Миналата година!
Е да ама не мислиш ли все пак че има малко разлика между Тороубред и Duron Morgan ;).
Всичките ми приятели в квартала са с такива дъна и проблеми са нямали. Единствено проблем съм виждал с драйверите на саунда ,но са лесно решими.
venom4o
22.04.05 г., 11:24
Eми определено има разлика! а и аз съм имал проблеми с саунда ,но са лесно решими !
И аз имах такова.Толкова бях доволен, че след това си взех L7S7A2 заради сис.Евала им правя на СИС заради бързия ИДЕ контролер разбиваше Нвидия а също така с малко помощ от Cheepoman и двете ставаха зверове.Само негови биоси съм ползвал.Има само един недостатък ПЦИ лока.Трябва да се види datasheet-a защото ПЛЛ локваше по фиксирани стоиности pci шината(тва само за K7S5А).Доколкото си спомням за пример при фсб 107 пци беше повече от фсб 112 и разни такива.
venom4o
25.04.05 г., 23:15
Еми не знам вече:(
Това дъно е на 2-рото пс.ТО винаги си е било адски Бавно и аткакто го взех отпреди 3 години единстеното нещо което остана освен кутията ,сд-то и флопито е дъното и кабелите :)От всичко друго се отървах ,но явно и дъното треа да сменя:)о натам ще го продавам да събера малко парици за новичко и така :)
Преди седмица сложих на такова дъно ASUS 9550 GE/TD. С оригиналните драйвери не тръгна, но с Омега драйвери е супер.
това е едно много ама много скапано дъно от една още по скапана фирма производител ама нали в БГ гледаме да минем тънка лаисна и така започва ходенето по мъките
това е едно много ама много скапано дъно от една още по скапана фирма производител ама нали в БГ гледаме да минем тънка лаисна и така започва ходенето по мъките
Айде моля ти се това, че дъното е евтино не значи, че не става на работа. А и има хора които не могат като теб да отделят пари за P4 примерно....
Всичко опира до това да знаеш какво правиш и как го правиш.
System Error
19.05.05 г., 14:08
Само добри впечатления имам от това дъно...А който не знае как да си го настрои да работи си е негов проблем!!!
Аз имах такова дъно и за парите си е СУПЕР. Това е рядко добра инвестиция - МАЛКО пари и се оказва, че можеш да сложиш процесор близо 2 години по-нов! Е това ако не е далавера... Има слаб перформанс с паметта, но за офисен компютър (каквото е предназначението му) е номер едно за мен. Има версия с вграден мрежов контролер. Единствения сериозен недостатък, е вградения звук.
С моднат BIOS става и за умерен клок - 150 шина, при 30MHz PCI е отлично постижение.
За сравнение - това дъно беше конкурент на KT266 навремето.
МАЛКО пари и се оказва, че можеш да сложиш процесор близо 2 години по-нов!
Дъното наистина е супер за цената си. А и слотовете за SDRAM и DDR му дадоха доста години работа.
mishleto
19.05.05 г., 18:59
Абе аз продължавам да нямам особенни проблеми с това дъно, тъй че за мен си е добро :cool:
Пък за вградения звук - при мен е CMI9738 и честно казано си ми върши първобитната работа, която му възлагам, а именно от време на време някоя мр3, прокарана до ушите ми през слушалки. :rolleyes: А....и нямам никакви грижи с подкарването му, има си драйверчета и всичко.
venom4o
20.05.05 г., 19:37
Аз мойта бройка я продадах защото му се беше таковала таковата заради тия кондензатори
MilkyWay
21.05.05 г., 01:07
Не съм имал K7S5A но и добри думи не съм чувал за него. Имах K7S7A2, което е с SiS746 беше перфектното дъно докато в един момент отказа да работи нормално:
Не даваше сини екрани, не рестартираше по никое време, обаче спря да върви каквото и да е било с по-големи изисквания за hardware. Нито една нормална игра не вървеше с повече от 10 fps. Не успяха да намерят проблем с него в сервиза на фирмата от която го купих.
В крайна сметка си взех MSI KT880 Delta и естествено всички други части са си същите и проблеми няма.
Между другото бях с CheapoBios когато това стана, но промянат му с какъвто и да е стар или нов BIOS не промени нищо.
deathkiss
21.05.05 г., 18:20
И аз имах такова.Толкова бях доволен, че след това си взех L7S7A2 заради сис.Евала им правя на СИС заради бързия ИДЕ контролер разбиваше Нвидия а също така с малко помощ от Cheepoman и двете ставаха зверове.Само негови биоси съм ползвал.Има само един недостатък ПЦИ лока.Трябва да се види datasheet-a защото ПЛЛ локваше по фиксирани стоиности pci шината(тва само за K7S5А).Доколкото си спомням за пример при фсб 107 пци беше повече от фсб 112 и разни такива.
Какво по точно искаш да кажеш с този лок на PCI.
Аз след като му флашнах биос-а на моето К7С5А с ЛАН на дъното(на PCI) не ми бачка слота.после го сложих на по горния и там не бачка.Про бачка на още по горния.Другите 2 слота не съм ги пробвал защото най сетне пробачка.От какво е това(да не е изгорял някой кондензатор).Може ли да се оправи?
Milen_Haskovo
21.05.05 г., 19:45
Дъното си е много добра покупка. Само звука дето не го бива - често дава смущения, затова съм със PCI SoundCard. Ползвам Honey-X BIOS, с който след работа с моливчето(на 1.8В) успях да клокна Duron 750MHz на 1000, и работи много стабилно, има (според повечето бенчмаркове) покачване с 35-45% на проиводителността!!! Освен това държи дтабилни 1.815V при всякакво натоварване, което говори за стабилността. Температурата не надвишава 40-42 градуса при затворена кутия. С този Honey-X BIOS пуснах дъното според биос-а на 133/166, а всъщност вървеше на 133/177, което са си 355MHz на RAM-паметта! Компа ми направо литна!
Milen_Haskovo
15.06.05 г., 13:12
Още нещо:
http://www.ocinside.de/go_e.html?/html/workshop/ecs_k7s6a_vcore.html
С това вдигнах напрежението на 2.05 волта. Сега процесора ми много стабилно работи на 147 шина (1100MHz) . Със охлаждане за 12 лева (Thermaltake със медна пластинка отдолу) не надвишава 45 градуса при отворена кутия. И то при 47% Overclock !
el oscuro
18.06.05 г., 11:33
...някой да сподели с кое софтуерно охлаждане на cpu-to , вградения звук (c-media ..938 ) си бачка нормално ( с s2ctrl, rain , cpucool , cpuidle ... саунда се дистожира )...или не може да се използват подобни програми изобщо.
The_Game
18.06.05 г., 12:55
...някой да сподели с кое софтуерно охлаждане на cpu-to , вградения звук (c-media ..938 ) си бачка нормално ( с s2ctrl, rain , cpucool , cpuidle ... саунда се дистожира )...или не може да се използват подобни програми изобщо.
Да наистина и аз съм пробвал такива програми пробвал съм s2ctrl и cpuidle и доста добре охлаждат на мене ми свалят над 15 градуса обаче звука много гадно се ебава и за съжаление немога да ги ползвам тея програми.Започва яко да пращи шуми и т.н. това с вградения sound,а иначе съм пробвал и с друга саунд карта и пак е същата работа...
Съмнява ме да има някакъв подобен софтуер,с който да няма проблеми,но ако все пак някой знае нещо по въпроса да каже ще съм му благодарен и аз :).
Само добри впечатления имам от това дъно...А който не знае как да си го настрои да работи си е негов проблем!!!
Кратко, ясно ...
И което е по-важно - напълно вярно ... :p
The_Game
18.06.05 г., 18:21
Аз не съм казал че имам нещо против дъното мене много си ме кефи.Ама айде вие като знаете как да го настроите кажете защо е този проблем със звука при използването на тея пргорами :).
Аз не съм казал че имам нещо против дъното мене много си ме кефи.Ама айде вие като знаете как да го настроите кажете защо е този проблем със звука при използването на тея пргорами :).
Най-вероятната причина е в самата програма.
Явно бърка по регистрите или другаде, пради което се получава проблема. Или може да се от неподходящ БИОС.
Не допускам, че си инсталирал грешен дарйвер за звука ...
Не знам къде е проблема, но ако го имах, щях веднага да пусна питане до:
- съпорта на автора на програмата и да му изложа проблема;
- съпорта на SIS ...
Ако все някой отговори - добре.
Щях да впрегна Google за повече инфо ... щото, ако това е масов проблем, все някъде е дискутирано и може да има адекватно решение ...
Между другото - щях да мина на настройки по дефолт и пробвам с различни БИОС-и.
Да пусна мониторинг на процесите и да се опитам да видя при кои процеси, като се активират и се появява пращенето. Може причината да не е в самата програма, а да се появява конфликт между нея и друга инсталирана програма. Ако е така, много е вероятно този проблем да се появява и на други машини с други дъна ...
На инсталиран на чисто Windows и сложена само тази програма, пак ли има пращене?
Щях да пробвам и с друго, по читаво захранване. С друга мишка или драйвери за мишката. Евентуално местене на платки по PCI слотовете и/или промяна на IRQ на видеокарта и други платки, ако има такива ...
С две думи - щях да търся логични варианти за решаване на проблема ...
The_Game
18.06.05 г., 20:55
Мерси за отговора Stefo в момента съм с флашнат БИОС не съм пробвал програмите с оригиналния БИОС да видя дали пак ще е така,но пък съм пробвал с друга саунд карта и пак е същата работа.Пробвал съм програмите на друг комп с чипсер VIA КТ266 и там няма проблеми.По принцип пращенето се появява при всеки звук демек каквото и да стартираш било то Winamp просто отваряне на папка или каквото и да е.Незнам дали не е от захранването не съм пробвал с друго ама с това по принцип на +12 волта ми държи +13 като пусна програмата пада до +12.29 обаче като натоваря процесора на 100% и пак скача до +13 също съм забелязал и че като пусна Winamp-a примерно и после натоваря процесора на 100% пращенето изчезва после като махна натоварването пак започва да пращи и съответно и при натоварването волтажите се вдигат така че незнам дали няма да е нещо проблема в захранването ама не съм пробвал с друго а и сега нямам време да се занимавам :).Вярно е че причините могат да са доста но не ми се занимава сега да търся в кое точно е проблема и ако все пак някой има същия проблем и го е решил да кaже ;).
Тия 13 волта не са на добре. Мерил ли си ги с мултимер или само с програми? Ако наистина са толкова сменяй захранването, че.....
The_Game
18.06.05 г., 22:23
Тия 13 волта не са на добре. Мерил ли си ги с мултимер или само с програми? Ако наистина са толкова сменяй захранването, че.....
Това поне 100 човека са ми го казали досега всъщност не са 13 а са 13,56 това е максималното,което е стигало де :).Ама както съм казал досега не съм имал проблеми 2 години и не ми се занимава да го сменям захранването ако нещо стане тогава ще го мисля :).
el oscuro
18.06.05 г., 22:36
Най-вероятната причина е в самата програма.
Явно бърка по регистрите или другаде, пради което се получава проблема. Или може да се от неподходящ БИОС.
Не допускам, че си инсталирал грешен дарйвер за звука ...
Не знам къде е проблема, но ако го имах, щях веднага да пусна питане до:
- съпорта на автора на програмата и да му изложа проблема;
- съпорта на SIS ...
Ако все някой отговори - добре.
Щях да впрегна Google за повече инфо ... щото, ако това е масов проблем, все някъде е дискутирано и може да има адекватно решение ...
Между другото - щях да мина на настройки по дефолт и пробвам с различни БИОС-и.
Да пусна мониторинг на процесите и да се опитам да видя при кои процеси, като се активират и се появява пращенето. Може причината да не е в самата програма, а да се появява конфликт между нея и друга инсталирана програма. Ако е така, много е вероятно този проблем да се появява и на други машини с други дъна ...
На инсталиран на чисто Windows и сложена само тази програма, пак ли има пращене?
Щях да пробвам и с друго, по читаво захранване. С друга мишка или драйвери за мишката. Евентуално местене на платки по PCI слотовете и/или промяна на IRQ на видеокарта и други платки, ако има такива ...
С две думи - щях да търся логични варианти за решаване на проблема ...
...всичко от началото до края е изпробвано , но резултат ...ц :brick:
пп. ааа не съм пробвал само да си изместя колонките с 2мм нанякаде- казват помагало :censored:
...
пп. ааа не съм пробвал само да си изместя колонките с 2мм нанякаде- казват помагало :censored:Това иронично ли трябваше да звучи?
Щом си пробвал всичко, значи си отделил доста време на проблема.
И си отделил 5-10 минути да пуснеш запитване до съответния съпорт.
Би ли постнал и-мейлите до тия, дето да правили проблемната програма и до ECS?
Поне за ECS съм сигурен, че при грамотно описан проблем, отговарят.
-------------------
ПП/
The_Game спомена, че при определена ситуация проблема изчезва, което си е добра отправна точка за размисъл за причините, пораждащи проблема.
Може да е от захранване, а може и програмата едва при доста по-високо натоварване на процесора да "разбира", че той е наистина е натоварен ... и чак тогава да "замръзва" и да спира работата си за сваляне температурата на процесора ... И поради това проблема изчезва само при високо натоварване на процесора, както се получава при The_Game ...
Друг е въпроса доколко тия програми за сваляне на температурата имат смисъл.
И след като компютъра изпълнява някакво приложение, тия програми нали трябва да "замръзнат" и нищо да не правят, освен да чакат ...
Поради това предполагам, че макар и писани за определена фамилия процесори, не са 100% приложими и безконфликтни при всички дъна /чипсети/БИОС-и и т.н. ...
The_Game
19.06.05 г., 03:17
Ами то тея програми би трябвало да работят според мен ,когато процесора се натоварва малко при слушане на музика примерно или гледане на филм би трябвало да работят,защото тогава процесора се натоварва малко 1,2% демек като се натовари 100% може би наистина спира действието на програмата и проблема може би заради това изчезва.
Ами то тея програми би трябвало да работят според мен ,когато процесора се натоварва малко при слушане на музика примерно или гледане на филм би трябвало да работят,защото тогава процесора се натоварва малко 1,2% ...
Тцъ, не е така за съжаление, защото програмата не downclock-ва процесора, а прави BUS Disconnect.
Поразрових и ето малко повече инфо от автора на програмата:
http://www.nestor.minsk.by/kg/authors/german/articles/amd/6.htm
За да се направи BUS Disconnect, в различни регистри /според вида на чипсета/, на различни адреси трябва да се промени съдържанието на записа.
В първите версии на пограмата чипсета SIS735 не е бил взет предвид.
Този пропуск (според автора на програмата) е бил оправен по-късно.
Последната версия е S2kCtl v1.5b101 Xmas Edition и който има такова дъно може да пробва.
http://www.stargaz0r.nm.ru/
По темата за К7S5A:
Както се оказа, проблема е в S2kCtl, а не в K7S5A ...
Ситам дъното в конкретния случай за оправдано ... :p
------------------------------------
ПП/
Понеже няма да ги запазвам, ето още няколко информативни линка:
http://forum.ixbt.com/0009/044580.html
http://www.overclockers.ru/lab/15447.shtml
http://forums.overclockers.ru/viewtopic.php?t=16548&postdays=0&postorder=asc&start=2120&sid=7a1eec32c2503957c24e9873244d3a62 - тема от 100+ страници ... :conf:
Но вместо да губите време с подобни програми, по-добре е да го инвестирате за подобряване на охлаждането на компа ... лично мнение.
The_Game
19.06.05 г., 20:34
Stefo пробвах и с тая версия на пргорамата ама пак е същата работа аз като погледнах мойта забелязах че и тя била същата версия...
Явно проблема все пак е в дъното щом и с други програми като Cpuidle пак се получава така...
Armagedon
20.06.05 г., 03:11
И аз ползвам това дъно без проблеми.Освен че и при мене се получава като при The_Game.Пробвал съм програмите:s2ctrl; cpucool; rain . И звукът се омазва веднага .Явно е масов проблем с това дъно. :(
The_Game
20.06.05 г., 10:12
Да наистина явно е масов проблем :(.
А да питам някой от притежателите на това дъно пробвал ли е с друга саунд карта как ще е?Аз съм пробвал и с друга и при мене няма разлика предполагам и при вас няма да има ама все пак :).
А и да питам имате ли проблеми със звука след Stand By,защото аз когато му дам Stand By после се събужда без звук и чак след повторен Stand By се оправя, а тоя проблем като пробвах с друга саунд карта го нямаше.
Milen_Haskovo
20.06.05 г., 15:15
Преди 2 години, като си взех това дъно, ми го дадоха със прецакана звукова карта - само единия канал работеше. Скоро си свалих последните драйвери за SIS Audio, като се поразрових във настройките, разбрах че като изключа 3D Stereo звукът се оправя. Пробвал съм със всякакви биос-и, но без резултат. Някой да знае дали има някъв Firmware за вграденото аудио или нещо подобно, с което да изключа 3D Stereo-то? Освен това не съм видял такова дъно K7S5A, което да не дава смущения от вградената звукова карта.
Да наистина явно е масов проблем :(.
Писах на тайванския ( support_tpe@ecs.com.tw ) и за по-сигурно - и на американския съпорт ( SUPPORT@ECSUSA.COM ).
Американският ме изненада и отговори за по-малко от 5-6 часа.
За съжаление, съществената част от текста е следния:
Dear ...
.......
Unfortunately, there is no way to set "BUS DISCONNECT" on your motherboard.
.......
ECSUSA Technical Support
kyВ описанието на системата си писах, че съм със K7S5A, ver. 1.1, защото ми попадна оригиналната кутия от старото дъно, та и сериен номер на дъното писах.
Ако тайванците отговорят нещо друго, ще пиша ...
ПП/
Тайванците формално се обадиха ... :
郵件答錄機自動回覆: Technical Inquiries
Dear .....
We got your mail and will reply you soon!
.....
Sincerely yours,
Elite Group Computer System CO.,LTD.
Technical Support Team На ECS поне съпорта им работи ... :lolup:
Но май трябваше да се пита и съпорта на производителя на чип-сета ... http://www.sis.com ....
То чрез SIS735 трябва да стане тоя BUS Disconnect ... ако въобще е предвиден и документиран като функция ...
И ако е така, да питате пича, дето ви модва БИОС-ите, дали не може да вкара тая функция в БИОС-а ... и да се разрешава/забранява направо от BIOS Setup ...
The_Game
23.06.05 г., 01:01
Мерси за информацията Stefo аз предполагах,че щом е масов проблем едва ли да има начин да се оправи,но все пак да изчакаме да видим какво ще кажат и тайванците :).
venom4o
04.07.05 г., 13:42
оо ще чакаме :) и без това няма какво да се прави:)
Авторски права на vBulletin