PDA

Виж пълна версия : Проблем с клавиатура на лаптоп

Ar4i
19.09.04 г., 23:27
Тука на един notebook се сбълсках със супер малоумен проблем... с някаква клавишна комбинация е пуснат някакъв режим при който част от клавиатурата вече работи като циров блок (разбирайте половината букви) и никъде не успях да намеря никаква информация как се променя това... предполагам е някаква клавишна комбинация!
Баси малоумното решение - няма иконка, няма инфо, няма нищо просто половината клавиатура е неизползваема... са освен със system restore нямам идея с какво да го оправя! Ако някой се сбъсквал с това - помощ!

P.S. notebook-a e VAIO... намрих в гоогле че на HP бил Fn+F8 ама не е това...

delian
20.09.04 г., 15:40
С NumLock пробва ли?

XaMaB
20.09.04 г., 17:25
това няма нищо общо с виндовс и system restore няма да ти помогне

srg
20.09.04 г., 17:31
виж дали няма надписи с друг цвят по клавиатурата - примерно син или червен

търсиш бутон на който е написано (с този цвят) нещо наподобяващо по смисъл - друг режим на работа
натискаш и трябва да се оправи
...май

pip00
20.09.04 г., 22:06
Потърси от някъде ръководство за модела, или въобще за модел на Сони /предполагам при всички е еднакво/ и виж какво пише. При Toshiba с натискане на Fn + F11 можеш да ползваш част от клавиатурата за заместване на часта с номерацията на нормалните клавиатури. Има и други варианти, според зависи...

Pantockrator
21.09.04 г., 10:35
Ами опитай с РЕСТАВРИРАНЕ на системата - аз също съм с лаптоп и никога не ми се е случвало такова нещо , но съм убеден че така ще се реши проблема........

julianogospod
26.09.04 г., 20:38
Трябва да имаш FN бутон и като го задържиш да натиснеш NumLock, който трябва да е в същия цвят. При мен така се включват и други функции - Яркост на дисплея, сила на звука, TVOut, т.н.

StillOpossum
26.09.04 г., 21:30
На тези Sony-та на които съм попадал, трябва да натиснеш само NumLock без други клавиши за да превключваш междо двата режима.

Ar4i
03.10.04 г., 14:54
оправя се с NumLock... баси тъпотията, рових на 100 места в интернет и каде ли не и нищо не пише, тия са ненормални!

както и да е, иначе и със system restore също се оправя ама това не е решение де :))

Dr. P
03.10.04 г., 23:24
ٌИ аз така два часа се мъчих с моя Dell, но там из форумите всичко беше обяснено.