PDA

Виж пълна версия : Избор на Compact Flash I памет

Mr.Book
17.09.04 г., 20:48
Здравейте!
Поръчах си Canon A75 и остана да си избера памет за него. Кажете какво е важно в характеристиките на една памет и кои производители препоръчвате. В интернет намерих Kingston, Simple Tech, Lexar, Sandisk, Apacer. Кажете си мнението за тях.

VLADO
17.09.04 г., 21:15
ами тоя апарат не се нуждае от кой знай каква памет ... така че вземи нещо в по долния клас, нема смисъл да се хабиш ... тука все пак не става въпрос за 5 кад/сек RAW по 12 мб/кадър :) ... земи нещо ефтино и си щтракай

variable
17.09.04 г., 22:18
Владо е прав няма смисъл от нещо скъпо, въпреки че разликите в цените са минимални ... Една карта на San Disk или PQI ще ти свърши работа 256мб PQI в Ресет са ти 56лв :)

ВЕЛИНСКИ
18.09.04 г., 01:14
Вземи картата с най-голяма гаранция ;)

Az4o
18.09.04 г., 01:17
Аз съм с Канон А70 и си взех 128mb PQI - пушка е - абсолютно никакви проблеми :) Обаче я взех преди доста време и беше към 65 лева ..

variable
18.09.04 г., 01:42
Ако става дума за гаранция май Кингстън водят в това отношение с техните 5г...

mutant
18.09.04 г., 15:20
аз съм с канон поуътшот и си купих trancend 128 доволен съм нямам проблеми pqi имах във фирмата 4 memory sticka и гръмнаха си4ките затова съм малко резервиран към таз фирма..

Mr.Book
18.09.04 г., 15:32
Значи всяка карта ще ми свърши работа с този апарат, ОК.
Често ли се случва да се развалят флеш картите? Ако е така да не си я поръчвам от сащ.

VLADO
18.09.04 г., 20:31
аз досега развалена флаш карта не съм виждал ... то ест имаше една дет чат пат даваше дефекти на първите две снимки ... ама при положение че въпросните две снимки си ги зарежеш да си седят все там и дефектните транзисторчета не се ползват повече, пак се заобикаля проблема

а и чесно ... ти да не си взимаш 1Гб че чак от САЩ ... ще спестиш някви си 10тина лева я има ...

ВЕЛИНСКИ
19.09.04 г., 21:02
Аз лично съм виждал 2 изгърмяли карти - един SanDisk и една PQI - както си работят, един светъл ден апаратът спира да ги намира.

miraji
19.09.04 г., 21:44
Аз съм с A70 с PQI 256 Mb вече от година направил съм доста снимки и за сега няма никакъв проблем.

Mr.Book
20.09.04 г., 00:48
Гледам, че скоростта на паметите е означена с 4X 10X 20X 40X и т.н. Какво означава това и има ли някаво значение?

jor
20.09.04 г., 11:36
Аз имам същия апарат, за нашите апарати няма значение, високата скорост е важна при кард ридърите и апаратите които снимат в некомпресиран формат. Взимай най-евтиното и си щракай на воля.

И няма смисъл от поръчки от САЩ цените са почти 1:1.

Private
21.09.04 г., 05:21
Mr.Book,

не е излишно да зададеш този въпрос и в тези форуми:

Canon Digital Photo Forum:
http://photography-on-the.net/forum/index.php

Canon PowerShot A-Series Users Group:
http://forums.powershot-a.com/

Canon комплектоват апаратите със SanDisk или Hitachi флаш-карти.

Аз лично ползвах последователно две PQI 96Мb карти, нагледах се
на разнородни проблеми, след което минах на 2x 64Мb SanDisk и
сега наближавам 16000 снимки без нито един изгубен байт по вина на картите.

Защо ли не ме учудва факта, че хората в белите страни също берат ядове с "евтинките" карти.

Флаш паметите имат КРАЕН брой цикли на запис.
Лошите сектори и проблемите при настоящата технология са неизбежни.
Затова производителя с 5 години гаранция тук тежи повече, отколкото при DDR паметта например.

Друг пример:
При висок клас машини производители на който и да е компонент с надписи:

SuperPro-Turbo-Tha-Best-Ultra-Hyper-NoName-brand-made-in-jonkite-na-reka-Mekong

не виреят. Навсякъде се държи на реномирана марка, точен модел, подробни спецификации и гаранция.

Mr.Book
21.09.04 г., 17:21
Ако кажа на човека, който ще ми донесе апарата от сащ да вземе и памет ще е Kingston. Щом дават 5год. гаранция едва ли често им се развалят паметите, иначе досега да са фалирали. Или пък ще си купя от Бг и ще имам една година реална гаранция.
Както и да е, благодаря на всички за помощта.