PDA

Виж пълна версия : питане за CX65

Interaction
17.09.04 г., 13:43
вчера си го купих, засега имам добри впечатления, но имам няколко въпросчета...
1. на всички бройки ли джойстика реагира малко трудно при натискане?
2. не знам как стана, но като се разхождах по менютата телефонът се изключи сам?!?
3. добре ли е да изтрия анимациите, мелодийките, темите... които няма да изполвам никога?
4. предложете най-евтиният начин да го свържа с компютъра
Благодаря предварително!

[Mod. Edit] (Ilian359) - "Не" и "знам" са отделни думи!

zizirixo
18.09.04 г., 21:59
не сам ползвал този телефон но все пак
1. просто незнам
2. може батерията да е паднала или като е нова това да стане много бързо
3. ами честно казано незнам ако после ще го продаваш /тоест скоро/ недей но ако ще го ползваш около година не виждам причина да ти заема паметта
4. при всички GSM-и нах евтино е с кабел, но са казали хората евтиното може да се окаже скъпо аз си купих 4 жици и нито една не стана

П.С. успех

[Mod. Edit] (Ilian359) - И тук предупреждавам, че ще трия неграмотно написани постове!

claudius
18.09.04 г., 23:36
Телефона е супер - имам го повече от 2 месеца.
Изключва се заради стара версия на софтуера. Първата ми работа бе да сменя верисята на софта с 8-ма, а после и с 12-тата. деветата най ми допадна.
Можеш да си освободиш паметта, като изстриеш всичко котео не ти трябва. Оригиналният набор го има на сайта на Сименс и по всяко време можеш да си го върнеш.
Кабела е най-евтин, но има проблеми при свързването с компютър ако телефона е с 12-тата версия на софта. Затова ти препоръчвам да си сложиш 9-тата.
Централното натискане на джойстика първоначално е малко твърдо, но първия месец омеква и всичко си идва на мястото.
Поздравявам те за добрия избор на телефона.Ползвай го със здраве и ако имаш въпроси, питай. С радост ще ти помогна.

adios
23.09.04 г., 18:04
клавдий, можеш ли да ми кажеш от къде да дръпна тая 9та версия, ако можеш я качи на дата.бг или на някакъв БГ фрий сървър. Току що дръпнах 12та версия - не съм я слагал - какви са ти оплакванията, какъв е проблема с връзка с комп. моя цх е с 8ма версия, с нея го купих, ако си купя кабел за 55та серия(Ком-ски,сериен) за 12-15 лв. корейски, да речем ще мога ли да ъпдейтвам фирмваре и да качвам игри и мелодии? В цяла София не открих оригинален сериен кабел на Сименс за 55та серия, имат вече само на УСБ.

claudius
23.09.04 г., 21:29
Най-голямата ми болка е че нямам достъп до фрий-сървър и пращам всичко по мейлове. Дори давам един мейл адрес, с паролата та всеки да си тегли оттам. Дай адрес и ще ти пратя разбит на 2 рар-а софтуер на 9-ката. 12-ката е добра, но иска специално преправяне на кабела х55 за да го разпознава винаги. Не препоръчвам USB-тата - просто болшинството не работят.
Можеш да го флашнеш с кабела - лека и безболезнена операция, ако не ти угасне нещо ПЦ-то по време на инсталацията.

adios
24.09.04 г., 14:32
изтеглих една програма ATEnabler_v2.0 от allsiemens.com за да работи х65 с неоригинален кабел, имам назаем един сериен кабел за 55, ще го пробвам с тая програма(без нея не работи), но по-късно.

Interaction
24.09.04 г., 23:34
claudius благоря ти за помоща!
наистина джойстика вече работи много по-добре.
ако можеш прати ми 9-та версия на софтуера на мейла отдолу.

claudius
26.09.04 г., 09:53
Originally posted by adios
изтеглих една програма ATEnabler_v2.0 от allsiemens.com за да работи х65 с неоригинален кабел, имам назаем един сериен кабел за 55, ще го пробвам с тая програма(без нея не работи), но по-късно.
Adios тук е Claudius:D
Кажи отзиви за тази програмка.
Получи ли се нещо. Върза ли се телефона през МРМ?
"Вътрешен" - не виждам мейла ти отдолу за да ти пратя 9-ката.
Имаш PM

adios
27.09.04 г., 14:43
za szvalenie ne stana. Na nqkoi PCta mi izpiswa cx65 foundno wzpreki towa ne stawa. Strannoto e 4e na telefona pod Acc piche ''none'' a kato pusna programata ve4e pi6e ''plugged in''. Otidoh pri edin priqtel s originalen kabel na siemens za M55 i stana, dave sys softuer za SL55,pri nego pi6e6e ''plugged in dca500'' Naso4il sym se kym infra4erwen port - wivdal sym za 35-40lv., kak misli6 struwa li si. I naj-wavnoto - koe e po byrzo: irdaili usb kabel za 30lw

claudius
27.09.04 г., 14:52
IR е най-бавно.
но все пак е най-добро.

adios
27.09.04 г., 15:12
kolko naj-ewtino move da se nameri usb kabel, az go namerih za 30 lw. naistina li irda e po-bawno ot serien kabel? i s kolko, pri tozi serien kabel kojto probwah 800 kb se mqtaha na telefona za okolo 2min maks, irdato po li e bavno - pitam shtot imam i edin telefon samsung c100 s irda, no negovoto e dyrveno(prodavam go nego)

claudius
27.09.04 г., 17:44
Питал съм вече няколко пъти.
IR на Самсунг е само за връзка с модема на телефона.
За скоростта на кабела и тази на IR са горе долу съизмерни.

leshpera
28.09.04 г., 11:14
Хора как или кои мойе да ми отключи телефона кам всички оператори или по точно кам М-тел ?????????? помощ

leshpera
28.09.04 г., 11:18
claudius :помагаи братче че си е .... мани скасах си нервите с тоя телефон.Иначе имам и кабел и софт и качвам сичко ама те не мога да го отключа да му се невиди.Дадоха ми един номер които се въвежда и отключва ама от м-тел кам глобул пробвах с него ама не става обратното от глобул кам м-тел

claudius
28.09.04 г., 11:31
и аз съм пред същата дилема- не мога да го отключа от М-тел към Глобул. Няма никъде още качена програма за отлючване като Freia за тея новите модели 65.
Прати ми на ПМ твоя код дето пишеш да видя какъв е и какво може да се направи с него.

leshpera
28.09.04 г., 11:53
Значи една приятелка си го е купила от ДАДА магазина и е бил кодиран кам М-тел а тя има Глобул карта и го е варнала и е искала да го отключат.Те са го отключили и и казали че е вазможно накои пат пак да се заключи и са и дали един код с които да си го ....... та този код е *#0000*07159724# и се отваря пак кам глобул баси ташака нали.Аз пробвах на моя да го отвори обратно от глобул кам м-тел ама шнур :( пробваи и ти ако нещо стане свиркаи :)

claudius
28.09.04 г., 12:05
този отключващ код се генерира след въвеждане на IMEI така че този код дето си пуснал е точно за нейния телефон.
За нашите си требе друг генериран.:(

leshpera
28.09.04 г., 12:10
мамкаму ами да ходя до ДА-ДА да ги питам колко пари ще искат за отваряне а?

claudius
28.09.04 г., 12:19
ами смятам че само с мобли няма да стане.
Ще искат некви парични помощи:))
Не очаквам да са под 20 лева.
Аз обаче ще чакам. До 1 месец няма начин да не изскочи в пространството тоя генератор.

leshpera
28.09.04 г., 13:00
ок брат ако има нещо викаи силно :) аз ще проверя и ще ти кажа ако има нещо ок ?

claudius
28.09.04 г., 17:30
ами да викна - ура - сложих си 16-тата версия на софта и вече 3D играта Rally на Сименс работи та пее.

adios
28.09.04 г., 19:27
ами и аз днес чух за тая нова версия и че добавяла 3д жава поддръжка, ама била неофициална. Откъде я взе, за кой вариант е. Моя вариант е А203, пречи ли ако сложа примерно А202? ще ми пратиш ли играта, а фирмуера можеш ли да го качиш на някакъв мейл и да ми дадеш парола примерно?

claudius
28.09.04 г., 22:07
имащ ПМ

leshpera
29.09.04 г., 14:35
Кажи от къде я взе тая версия 16 че ас сам с 12.Видех иначе на един руски саит че я има ама не смях да я драпна. А и даи тая игра да я видиме ако нямаш нещо на против.

adios
29.09.04 г., 19:02
играта я намерих на: http://wap.siemens-club.ru/mod/java.php
-много добър сайт с игри, има игрите от сайта на мтел, обаче безплатно, а не за 6лв. Особеното е че ти дава да теглиш .jad файла, после само го отваряш с Notepad и виждаш реалния адрес на .jar файла.
-------
мерси, Claudius. тая версия мога ли да я кача на моя cx65, който е с вариант А203 ?

claudius
29.09.04 г., 21:33
товае сервизна версия на софтуера и е напълно редовна. Слагай смело - няма да се прецака нищо по телефона.

az`kou
01.10.04 г., 11:05
Абе аз съм с С65(както многократно съм поствал:D ) да питам с DCA-500 ли се флашва телефона?И дали тези игри ще ми вървят,понеже пише х65 а в това число влиза и С65..?:)

Качих си 2-3 игри тръгват само дето са като чели за по голям дислплей и ги реже малко някой.Може ли да постнете и някой друг такъв.Това е първото място кадето намирам нещо свясно и полезно и много се кефя:rotate: :banana:

П.С.простете за тъпия въпрос,но може ли телефона да се флашне от 8-ма направо на 16-та версия на софта или трябва да се мине първо през 12-та?:spy: и DCA-500 става ли за флашване?

[Mod. Edit] (The Bandit) - Моля, ползвай "edit" вместо двойни постове.

SeT
04.10.04 г., 11:47
Има ли нещо особбено при свързването или само пускаш и той се свързва
защото тука имам един кабел и на него пише за ц55 но не става
дава че не е конект
и от каде взе кабела

az`kou
04.10.04 г., 12:27
Значи,за да провериш дали кабела ти работи,когато го свържеш с телефона,но НЕ И С КОМПЮТАРА пишеш *#06# даваш "more" и най-отдолу пише Acc ако пише none не ти работи, а ако изписва модела на кабела (DCA-500,DCA-510) - работи.А иначе става да си го вземеш от всякаде ,просто проверяваш по описания по-горе начин дали ти работи.:D (за това благодари на claudius:deal: той ме светна).А свързването става като вържеш телефона и пуснеш МРМ,който предварително си изтеглил от сайта на Сименс.

claudius
04.10.04 г., 13:19
Можеш да скачаш нагоре-надолу с версиите. Става с DCA-500. не става с IR:)
Карай смело.

az`kou
04.10.04 г., 21:08
claudius имаш РМ:D

claudius
04.10.04 г., 21:31
и ти имаш ПМ

az`kou
04.10.04 г., 23:19
Отново имаш РМ claudius:D

claudius
05.10.04 г., 11:11
Приятел - имаш ПМ
за С65 (http://free.datacom.bg/browse/claudius/Siemens%20C65/)

az`kou
05.10.04 г., 11:30
На какъв език е?

claudius
05.10.04 г., 12:34
със сигурност има на английски:)
Нямам С65 за да пробвам, но се надявам ти да имаш:)

adios
07.10.04 г., 17:50
Някой знае ли дали има фототелефонна книга? С 12та версия съм, официална. Така и не намерих къде мога да си избирам картинка за даден човек.

claudius
07.10.04 г., 18:01
има, към всяко име, като редактираш най-накрая има полета за рожденни дни,напомняния за тях, снимки, данни за фирмата му, адреса и и всякави други боклуци.
Там избираш коя да бъде снимката на викащия.

adios
11.10.04 г., 11:44
Еми при мен пък няма - избирам си произволен човек от телефонната книга, давам едит и пише: Number,Name, Group,location,record number. Версия 12, вариант А203 - такъв вариант ми беше и оригиналната. Да флашвам ли с 16та версия - сервизната, дето я има на твоя сайт(http://free.datacom.bg/browse/claudius/siemens%20cx65/FIrmware%20CX65/)

claudius
11.10.04 г., 14:25
Ами айде още малко уроци.
Ти в момента си на телефонната книга дето са ти номерата на СИМ-картата.
ИМа опция да я изкопираш в телефона. След това минаваш от "Телефонна книга" в "адресна книга" и там след ЕДИТ вече ще видиш всичко, де що може да се сетиш.
Приятно писане.
за 16-ката
сложи си 3D игрите и ще видиш че не тръгват.
флашвай 16-ката и пробвайпак. Ще има изненада и забава в 3D измеренията.

Pesho13
20.10.04 г., 01:18
Значи доста гледах за тези кабеляци за връзка с компютар и някой може ли да ми каже откъде мога да си взема от София най-изгодно кабел който да бачка, ако става да си сменяш софтуера и да е USB кабела ще е най-добре. Мерси предварително.

az`kou
20.10.04 г., 15:22
Ако си прочел по-горе написаното си разбрал как да разбереш дали кабела работи.Не съм сигурен че с УСБ е най-добре,май някой беше казал че с него не ставало или проблеми правел,а КОМ със сигурност ще ти работи.Кабели има във всяко магазинче за ДжиЕсЕм-и просто пообиколи и пробвай по описания горе начин.Ако искаш да можеш да флашваш задължително кабела трябва да е DCA-500 или DCA-510!!

claudius
20.10.04 г., 19:09
DCA-510 e USB кабел и с него също може да се флашва телефона, като му се задава на кой COM порт е. (СОМ-3, СОМ-4 или който и да е виртуално създаден). Изисква драйвер.
DCA-540 който е също USВ - не може да флашва.

reavermk2
13.11.04 г., 21:38
а как можеш да разбереш кой модел е(например А203)