PDA

Виж пълна версия : въпрос за Дъно Твтунер Саунд и колони..

oposum
15.09.04 г., 22:21
Здравейте имам един въпрос, предполагам 4е и други са имали подобен проблем.
А проблема е такъв един приятел има дъно Биостар M7NCD pro , позлва вградения звук, на дъното заедно с колонки (5.1 лухеон някакви) и има ТВ тунер.
та вупроса ми е понеже Тунера иска от line out на тунера да влезе в line in na ssoud kartatat, оба4е там е вклчен субвоофера и център .
Опитахме като сложихме лине ин на тунера, а от него искахме да изжадим лине оут-а на соунд-а (Субоофер и център)..Не стана :(
Как може да се подкара подобно нещо ?
Благодаря ви предварително...
Ако си вземе соундкарта как ще стане после ?пак да върже колоните и тунера ?
Предварително ви благодаря :)

oposum
17.09.04 г., 13:38
С вградения звук на дъното и със колонки 5.1 ? :((
Ако някой ползва тунер и колонки 5.1 нека каже с как ги вързал плсс....
10х

BodoM
17.09.04 г., 18:54
Ми аз се сещам за два варианта.
По-лесния:
Купува се PCI Sound Card! Обаче такава, която си има всичките вход/изходи на пластината (щото май има такива, дето са ги спестили, като на вградените , ама не съм сигурен). Тогава ще си имаш всичките изходи, където да си вържеш колоните и line-in, където да си вържеш тунера.

По-трудния:
Дъното няма начин да няма куплунг за "липсващите" отзад вход/изходи. Намираш си конектор, който да влиза в този куплунг, купуваш си малко жици и женски жакове за слушалки и си извеждаш сам липсващите вход/изходи.. след което си връзваш всичко кадето трябва.

Не знам дали ме разбра, ама се надявам да съм бил ясен. реално друг вариант няма!

oposum
18.09.04 г., 04:43
Ако сложа една евтина карта Cmedia 6+1 + соунда на дъното ще мога да ползвам и тунера ?
А как точно ще са вързани ?
Всичко да влиза в тази нова ПСИ соунд карта?
А дънния звук не е ли по-хубав ?
Или ще ползвам и двете ?
Ако може нека някой ми каже как то4но е вързал звука си ,като има5 + 1 и ТВ тунер.
И дали е възможно с евтина карта с 6 канала да ползвам и двете(Тв тунер + 5+1 колони) и да има горе долу добър звук ?
Ако може да не е Аудиги а да предложи друго по-евтино решение за звукова карта ?
Thanks in advance :)

dixonbg
18.09.04 г., 10:12
Тунера ми е MSI TV@nywhere и има AUX out, а дъното ми е GigaByte GA-7VAX и има AUX in (точно до CD in). Даже имам от някъде кабелче ... или от тунера или от дъното или от някое CD. Разликата е, че силата на звука не се регулира от Line IN във Volume Control панела ами от AUX IN :)

Нищо допълнително не съм копувал или запоявал :)

dixonbg
18.09.04 г., 10:18
П.С. в случай, че нямаш AUX IN на дъното можеш да вкараш звука в CD IN ... Windows чете Аудио дисковете през IDE кабела... така че CD IN ти е свободен.

BodoM
18.09.04 г., 10:24
dixonbg е много прав.. за това не се бях сетил :rolleyes:

julianogospod
03.10.04 г., 10:19
Пич, що толкова се косиш заради звука? От изхода на тунера що не вкараш звука направо в колонките? Луксеон си имат предостатъчно входове отзад, освен ако не искаш да си записваш ТВ на харда

fellix
03.10.04 г., 11:31
Ако тунера ти е с чип на Philips от серията SAA7133/4/5, има възможност чрез вътрешния ADC на чипа, звуковия поток да се предава през PCI шината през DMA канал.