PDA

Виж пълна версия : Черно-бял образ от TV-OUT на видеокарта?

Страници : [1] 2

Ceko
18.08.03 г., 23:25
Имам гаден проблем с TV Out-a на noname GF4 MX440 и телевизор Bigston.
С winXP, драйверите не знам коя версия са, ако трябва ще проверя.

При стартиране на ПЦто, на телевизора се подава NTSC сигнал и съответно образа е черно бял, на черти и т.н.. По време на зареждането на уиндоус-а за малко се включва на ПАЛ и картината се оправя, и точно след лог-ването на юзъра се пуска пак NTSС. От настройките автоматично си слага на NTSC-M. Ако му се зададе ръчно на ПАЛ няма проблеми.... до следващия рестарт, когато пак става на NTSC. Възможно ли е проблемът да е от драйверите, защото всичко друго си работи екстра, проблеми няма, като изключим този TV Out?

prot
18.08.03 г., 23:32
Според мене са драйверите...пробвай с някои по-стари или по-нови...

Ceko
19.08.03 г., 00:02
Ок мерси, ще пробвам с други драйвери :)

Телевизора може и да ми е набор :D

Bloody
19.08.03 г., 10:33
От драйверите е сигурно, може да пробваш да флашнеш с БИОС, на който му е зададено картата да работи на ПАЛ по дефаулт...

Ceko
19.08.03 г., 13:32
Originally posted by Bloody
От драйверите е сигурно, може да пробваш да флашнеш с БИОС, на който му е зададено картата да работи на ПАЛ по дефаулт...

Не ми се иска да флаш-вам биоса, щото компютъра е гаранционен. Няма ли друг начин да се бъзикне в регистрите, или пък в биос-а (но без флаш)?

Тия дни ще пробвам първо с драйверите, дано стане.

craghack
12.09.04 г., 02:47
Телевизорът ми поддържа и двата формата. Когато пусна картата си - Albatron 5900XT, да подава PAL сигнал към телевизора (или видеото) образа е чернобял. На NTSC всичко е наред. Какъв е проблемът? На старата ми карта - MSI 440MX не правеше подобни дивотии.

delian
12.09.04 г., 14:46
Ами системата PAL има различни формати B, D и т.н. Поразцъкай ги малко от драйвера.

Vulchev
13.09.04 г., 12:49
Имам подобен проблем. Като си пуснах твоут-а и образа ми е черно бял, немога да намеря каде в дривера се сменят PAL и тн.Моля за помощ.
Немога да намеря каде в дривера е настроиката на различните режими. Телевизора ми е сравнително стар голдстар възможно ли е да не подържа режима които ми трябва и затова картата да не го дава като опция за смяна.

craghack
13.09.04 г., 23:13
На нито един формат на PAL не става. Това е някаква мистерия.
Иначе, ако си с NVidia като дадеш clone и ти се появят двете картинки кликваш десен бутон върху тази за телевизора и е една от 4-те опции.

Piatnik
19.10.04 г., 22:50
Драмата е следната:
ATI Radeon 9000 Pro
От S-video към SCART, картина слънце но Но но няма цвят, след няколко минутно ръчкане натам насам установявам че след 3-4-5 местения на настройката за разделителната способност + местене на опресняващата честота и лек югозападен вятър хоп картината става цветна обаче след рестарт нещата пак придобиват характерния за Чарли Чаплин цвят на филмите, демек черно бял :(
Пробвах и през видеото и друг телевизор пак същото и тук се изчерпах от към идеи (и техники).
Нещо се случва с кабелите ама незнам какво, в офиса на hardwarebg го пробвахме на техния телевизор и всичко си изгря от раз ама кабела беше S-video - чинч.
Много съм бос по въпросите относно "Моят телевизор е моят монитор" та ако някой има идея да сподели.

mutant
20.10.04 г., 01:13
не съм сигурен в думите си но някъде бях чел че има разлика във броя крачета на ати с-видео и с-видео стандарта
кабела оригинален ли е ? я погледни за кфо иде реч ?

misty
29.10.04 г., 12:03
S-Video кабела трябва да ти свърши работа, на ТВ-то имаш S-Video, нали? При мен е така, няма проблем с картината и всичко върви на пушка :D

едит: според мен няма разлика в стандарта, аз съм с ATI също и стандартен S-Video кабел

Wayne
21.05.05 г., 13:19
Ще раззкажа историята от началото. Имам Sony от старите 21` , много стабилен. Реших да взема hyperband тунер. Сложиха ми в един сервиз. Обаче се появи един проблем , губеше се цвят от време на време. С леко почукване се оправяше , а и като позагрееше нямаше грижи. След 1-2 седмици това зачести. Занесохме го пак , и се оправи всичко. Но след 2 дена започна при смяна на канал да губи цвят и след 5 сек. се оцветява. На определени канали трябва да чакаш повече време. С това се примирих , но има и друго... Пускам си днес TV-OUT-а на PAL и се оказа и той черно бял... Свързан е с composite кабел(SCART). Видекартата е Gigabyte Radeon 9000 . Пробвах с Catalyst 4.5 и 4.9... Компютъра дори не е пускан по време на гимнастиките с ТВ-то. Сега смених на NTSC и е цветно... Не мога да си обясня връзката между SCART-a и тунера , както и между NTSC и PAL... Някакви предложения?

P.S. Забелязах също , че и докато зарежда OS е цветно. Сигурно защото е на по-ниска резделителна. Да не би default да си пуска NTSC?

Mitko_G
21.05.05 г., 14:21
Ами при мен тв-изхода на картата докато зарежда е на NTSC и после минава на PAL. В тв-то PAL и NTSC са отделни системи и няма нищо странно че при едната цвета го няма или го разпрознава по-трудно. Проблема е 100% в тв-то (от личен опит) , така че ако още има гаранция от предния ремонт носи го пак в сервиза.
А щом го прави номера и на тв програми.

dsp
21.05.05 г., 16:39
Ами явно с тунера си ходят и декодерите за звук и цветна телевизия... не съм специалист всъщност.

mshbul
23.05.05 г., 21:27
А защо не отидеш при тия дето са го правили да си го дооправят!

Wayne
23.05.05 г., 23:20
Това ще направя , но сега нямаше възможност , а ми трябваше TV-OUT. :rolleyes: Поне на NTSC работи , но качеството(цветовете) са по-зле.

night_pz
18.06.05 г., 21:42
Наскоро си смених старото видео(MX 440) за R9550.
На Ати-то като пусна TV-Out-a ми изкарва черно бял образ на TV-то. Проблема не е в настройките на Pal и NTSC, пробвах всякак, но не става, рових се във всички менюта на дайверите и няма нещо което да оправи проблема. Аз съм с Омега драйвери, мисля, че и с оригиналните дривери пак така правеше.
Някакви идеи?

papagal
18.06.05 г., 22:06
Сигурно ползваш С-Видео кабел и го влючваш директно към скарт буксата. От там нататък вариантите за конкретната ти грешка са много:
1 Телевизора ти не поддържа С-Видео
2 Поддържа такова , но с дистанционното не си включил С-Видео входа
3 От картата не си указал правилния тип вход "Composite" или "S-Video"

Причината - за разлика от композитния (двужилен чинчов) кабел , където сигнала за верт. и хор. синхронизация и сигнала за цвят е обединен в две жички ,
при С-Видео кабела сигнала за цветовете е в отделни две жички и когато включиш такъв кабел в скарт букса - ТВ-то ти взема сигнала само за В/Х -синхронизация.

Решенията -
1 Най -простото - вземаш си кабел-преход , които от едната страна е букса-четворка за С-видео а от другата е чинч и вкл. чинча в стандартния видеовход на телевизора .Може и отделен преходник С-Видео към чинч. От видеокартата за видеовход сменяш С-Видео на Compossite.
2 Ако ТВ-то ти поддъжа S-Video - включваш С-видео кабела в подходящия С-видео вход на ТВ-то(букса четворка) или в подходящата скарт букса(ако са две , само едната го поддържа). От дистанционното включваш С-видео входа на ТВ-то и от видеокартата сменяш настройката Compossite на S-Video. После и настройките за подходящия Пал.
ПСС- и да си изключваш антената , като вкл видеокартата към ТВ-то , че иначе картите много горят.

night_pz
18.06.05 г., 22:06
Ново 20!! :conf:
Току що рекох да пробвам и си изкара цветен образ????
Преди това е бях пробвал поне в продължение на 5-6 дни без ефект!
Много е кофти картината обаче:(
Цветовете са просто ужасни:(
Както и да е, дано да не се развали пак работата

bobytt
18.06.05 г., 22:09
http://www.hardwarebg.com/forum/showthread.php?t=46358

Виж тази тема може да ти помогне.

Pti4eto
18.06.05 г., 22:22
Абе виж са,на АТИ Тв оутовете изкарват много хубав образ,но трудно се настройват.Аз се балтавих с дни с моя 9800про и накрая тръгна и аз незнам как...аз съм с дривери каталист,незнам невярвам да е от тва ама пробвай!

night_pz
18.06.05 г., 22:24
Благодаря ви момчета, най - вече за това, че не ме нахокахте, че пиша по дискутирани на дълго и широко въпроси.

Явно проблема е някъде в буксите, защото като пусна от едната страна тв-то от другата PC и е чрно-бяло. Обръщам буксите(тази от ТВ-то и в PCто и обратно) и тръгва цветно. Аз съм преправял S-video кабела да пренася и звук освен видео и може би от там е проблема. Ще си прегледам буксите.
Но итересното е, че с този кабел с MX440 съм нямал никакви проблеми.
Благодаря ви много

CYPER
22.06.05 г., 22:25
Искам да свържа лаптопа с телевизора, но не ми е ясно точно какъв кабел трябва да взема - поразгледах кабелите, които се предлагат из тукашните онлайн магазини и пак нищо, така че ако може да помогнете.

Та ето го и случая:

Изхода на лаптопа е S-Video с 4 дупки:

http://www.vsi.ru/~sva/shems/svideo.gif

На Телевизора (Samsung CW-21A113V) има 2 SCART сокета отзад с по 20 дупки.

Отстрани на телевизора има 3 сокета за Audio/Video:
http://www.xbox.com/NR/rdonlyres/2FA8AFDF-D68D-4CE0-A045-AF98F4FDBDF9/0/SBGVideoInputwht.gif

Продават се разни ей такива китове:
http://static.abcaz.com/productimages/252/3292156/prosignal-2m-pc-to-tv-cable-kit.jpg

http://www.funsci.com/fun3_en/upic/upic_13.jpg

Обаче аз търся следното - Кабел, който от едната страна да влиза в сокета на лаптопа, а от другата в Audio/Video сокетите отстрани на телевизора - обаче нещо без успех.

И все пак как да направя връзката за най-добро качество на картинaта - със SCART, с Audio/Video или със SCART адаптер за Audio/Video.

И същевременно да не е много скъпо - мисля от Ebay да го вземам до около 10 паунда, но не съм сигурен точно какво да бъде. Има евтини S-Video към S-Video, но телевизора няма такъв сокет.

Давайте идеи моля.

Благодаря.

Pti4eto
22.06.05 г., 22:37
Ами виж в Conrad...оттам братовчед ми си взе S-video кабе+тоя конектор дето е даден на снимка,тоест то не еконектор ами скарт преходник...

bobytt
22.06.05 г., 23:04
Ей птиче , казах ти да не зимаш отношение за щяло и нещяло , Cypеr е в Лондон. най-малкото което трябва да ти говори нещо....

Stan
23.06.05 г., 00:24
Ами за съжаление нито един от СКАРТ-овете на този Самсунг не поддържа S-Video вход и не можеш да използваш по-качествената S-Video връзка чрез СКАРТ-SVideo преходник, така че ще трябва да ползваш елементарната композитна видеовръзка - жълт чинч към жълт чинч.

За целта ти трябва преходник или готов кабел S-Video<=>Composite.
При всички положения за звука ще ти трябват отделни кабели и отделно свързване.

Ето как изглежда един елементарен преходник:
http://www.hama.de/bilder/00043/abb/00043077abb.jpg

Така пък изглежда готов кабел:
http://www.hama.de/bilder/00042/abb/00042741abb.jpg

Това също е обсъждано много пъти във форума - как да се свърже S-Video изхода на видеокарта към Video-In входа на телевизора, просто потърси...

CYPER
23.06.05 г., 01:00
Жалко :(

Е добре, а S-Video To Phono кабел няма ли да свърши работа. Примерно на цифровия апарат имам такъв и си бачка перфектно с телевизора.
Това ми го казаха в форума на Packard Bell:
you need a s-video to phono cable, s-video connector on one end and the phono connector on the other. Some new TV's have a s-video socket in them but i dont think your's does. The phono connector is what you find on alot of hi-fi's for left and right audio connections. I connect my Compaq laptop to my TV using a s-video to phono cable, but mst admit the picture quality isnt all that great, might just be my laptop and TV, i got the cable from Maplins, goto http://www.maplins.co.uk

Говоря за нещо ей такова:

http://www.maplin.co.uk/images/Full/32576i0.jpg

Продават и един мега комплект, в който също го има този кабел мисля:

http://www.maplin.co.uk/images/Full/32127i0.jpg

Втория от ляво надясно е.

Лошото е, че S-Video изхода на лаптопа ми е по-малко разпространения стандарт с 4 пина.

ТУК (http://www.maplin.co.uk/Search.aspx?criteria=S-Video%20Phono&doy=22m6&source=15) има доста кабели - не може нито един да не става.

Иначе как да проверя със сигурност, че SCART сокетите на телевизора не поддържат S-Video вход, за поне да съм сигурен, че отпада този вариант.

Интересното е, че в UK сайта и глобалния сайт на Samsung не намерих информация за моя телевизор - може и да има, но не успях да се ориентирам нещо.

Та кабела S-Video To Phono няма ли да стане. Би трябвало, съдейки по апарата ми. Ако става трябва само да намерия с 4 pin-а.

XaMaB
23.06.05 г., 12:34
Вместо комплект кабели за 30 паунда що не си купиш една уредба и ще може да прекараш сигнала пц -> уредба -> телевизор. Ама това с комплекта кабели за телефон дето си го писал.

Stan
23.06.05 г., 13:12
Фоно и Чинч Е ЕДНО И СЪЩО!

CYPER
23.06.05 г., 21:59
[Edited]

Та отново по въпроса - звука ще го изкарвам отделно.

Кой от двата варианта ще осигури по-хубава картина на TV-то само за гледане на филми/клипове и подобни:

Вариант 1: S-Video към видео чинч
Вариант 2 - SCART Адаптер към TV-то с вход за S-Video кабел + S-Video към S-Video кабел.

:)

[Mod. EDIT](delian) Хайде стига вече с нападките!

gtzvetkov
23.06.05 г., 23:26
Вариант 1: S-Video към видео чинч :)

:good: :headbang: :idea:

papagal
23.06.05 г., 23:27
Втория от двата варианта които си посочил ще ти "осигури" черно-бяла картина,ако телевизора ти не поддържа S-Video . Дали телевизора ти поддържа S-Video , можеш да разбереш най лесно от дистанционното на телевизора- като разцъкаш копчето ,дето сменя видео-входовете - се сменят разни надписи от рода на SCART1 , Scart2 , RGB и ако телевизора ти го поддържа , в един момент идва ред и на надписа S-Video, S-Vid или нещо от тоя род.

CYPER
24.06.05 г., 00:13
От половин час ровя из Ebay, ebuyer.com, maplin.co.uk и dabs.com и S-Video към мъжки видео чинч не мога да намеря :(

Има S-Video към женски видео чинч ама за това трябва още един кабел мъжки към мъжки.

Супер зле

Chertoianov
24.06.05 г., 09:23
Разгледах инфото за лаптопа ти и май да намериш кабел S-Video към Чинч е половината от проблема ти. Подозирам, че лаптопа е с видео на SIS (поправи ме, ако бъркам). Ако е така и ти ще се сблъскаш с моя проблем. Оказа се, че не ми трябва само преходник S-Video към Чинч, ами да бил и bi-directional. Търсих из интернет да разбера каква е разликата, но не открих нищо. Можеш да се възползваш от това, че си по-назапад от Люлин и да си вземеш такива от ТУК (http://geek.pricegrabber.com/search_getprod.php/masterid=987000/) , ТУК (http://www.shopping-headquarters.com/products/13058-v428.asp) , ТУК (http://www.cablegalaxy.com/showroom/7238.cfm)... Е - може не точно от там, но предполагам съм те насочил какво да търсиш. Влез във форума на твоя производител на лаптоп и погледни опита на другите потребители с този модел за да разбереш дали ти трябва точно такъв кабел.

Stan
24.06.05 г., 13:00
...Вариант 2 - SCART Адаптер към TV-то с вход за S-Video кабел + S-Video към S-Video кабел...
Е няма да стане тоя вариант, няма да работи, защото точно този модел на Самсунг го дават, че не е и чувал за S-Video вход - било директно, било през СКАРТ - S-Video вход НЯМА. Просто забрави думата S-Video с този телевизор, нямаш такъв вход, нито един от скартовете не го поддържа, не става...
Взимаш преходниче S-Video /за картата/ към женски чинч /даже и снимка съм ти дал!/, оттам мъжки-мъжки чинч във Видео Ин на телевизора и това е! Не очаквай чудеса с картината, бозава история е и нищо не може да те спаси. Пък ако искаш вземи и Bi-Directional, и Tri-Directional преходник.

Аре!

qsd
24.06.05 г., 14:31
S-video е стандарт с 4 пина, няма по разпространен и по-малко разпространен. Скарта си има стандарт, в него може да вкараш всяккави сигнали. По принцип образ ще закараш от с-видо към скарт или чинч дори само като вържеш на късо крачетата 2 по 2 на с-видеото, има си схема разбира се, обаче може образа да ти пристигне черно бял. Ако стане така се слага един кондензатор. Това всичкото ако не те е страх да пипаш с поялника.

Stan
24.06.05 г., 15:50
Глупости... ако самият телевизор не поддържа S-Video в СКАРТ-буксите, т.е. не е реализиран S-Video вход хардуерно и съответно не са изведени крачетата към СКАРТ-буксата, по никакъв начин не можеш да изкараш S-Video сигнал, ако ще и 50 кабела да запоиш. Композитен можеш, но не и СВидео - има разлика!

На моя Филипс например единия СКАРТ поддържа S-Video вход, пише си го, другия еврожак обаче не...

Защо не четете малко бе хора?!? Какви са тия простотия до простотия в тая тема? Защо си мислите, че всеки СКАРТ поддържа всичко? :rolleyes:

gtzvetkov
24.06.05 г., 17:36
От половин час ровя из Ebay, ebuyer.com, maplin.co.uk и dabs.com и S-Video към мъжки видео чинч не мога да намеря :(

Има S-Video към женски видео чинч ама за това трябва още един кабел мъжки към мъжки.

Супер зле

Болите фара, наслагваш, нема да имаш проблеми в сигнала.

qsd
24.06.05 г., 17:49
Чак сега видях че я има дори схемата още на първата схема която си дал.

Не е нужно телевизора да подържа с--видео, то ако го подържаше щеше да има и такава бикса на него. По същество с-видеото е разделен на 2 канала и ако ги свърже ще тръгне, друг е въпроса с какво качество.

Товма съм го правил, имам кабел от с-видео към скарт и работи идеално. Кабела сам го правих.

Chertoianov
24.06.05 г., 18:04
Стан, защо така нервно? Нали всички се опитваме да помогнем. Нали уж сме от една и съща страна на силата? По-спокойно де! Обещавам, ако някой ден се видим да те черпя бира... И то не една... По една бира черпят лигльовците... Дето се напиват от повече...

Stan
24.06.05 г., 20:52
Ами защото не мога да повярвам, че толкова се е омързилевил форума, че вече едно нормално определение на S-Video не можем да дадем.

...Не е нужно телевизора да подържа с--видео, то ако го подържаше щеше да има и такава бикса на него... Ето това момче например не е и чувало, че С-Видео-поддръжката може да е и ПРЕЗ СКАРТ, не само през нарочната кръгла буксичка, но какво от това, важното е да се лее акъл и съвети да се дават! :conf:

Толкова ли е трудно да се прочете тук-там е да се ПРОУМЕЕ какво точно е S-Video интерфейса, да се разбере, че освен директна кръгла буксичка-вход S-Video, даден телевизор МОЖЕ да поддържа S-Video и през СКАРТ-буксите си? Толкова ли е трудно да се разбере, че принципно композитния сигнал и СВидео такъв се различават?

А чета тука някакви безумия - нямало нужда да има СВидео, все едно било, срам ме хваща направо от тези бози! Особено постовете на qsd са истинска пародия! Да ми обяснява за някакви доморасляци кабели как "работели" на телевизор без СВидео!!! :rolleyes:

Chertoianov, бирата е от мене. Извинявай приятелю, ама като видя такава тема - парад на глупостите, косата ми се изправя...

CYPER
24.06.05 г., 21:12
Взех си ей ТОВА (http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&category=67859&item=6779446783&rd=1&ssPageName=WDVW), като първо попитах продавача дали е с 4 крачета.

Дано да тръгне всичко.

P.S - Видеото ми е някаква мобилна GF FX Go5100 - дано и с нея нямам проблеми. Ще се ползва само за филми, така че не очаквам чудеса в картината.

Stan
24.06.05 г., 21:23
Точно това ти трябва. Просто и елементарно. Темата е приключена.

n00b
28.11.05 г., 16:33
За разлика от гигадървото, което ползвах доскоро, новот ми Galaxy 6600GE не върви с RGB/S-video адаптер, ами с едно обикновено 7-pin -> 4-pin кабелче, което сервира черно-бял образ. Обиколих по магазините в търсене на 7-pin S-Video -> чинч кабел, ама един казва, че такова в България не е виждал, друг пък обясни, че трябва адаптер (като тоя, който имах), каквито вървяли с видео картите.

Търсачката изплю интересна тема с подобен проблем, където бе обяснено, че при добро желание може да се направи самоделка. Аз обаче не съм в състояние да направя такова нещо.

Къде да намеря адаптер или такъв кабел :) Отворен съм и към други предложения.

kernel_daemon
28.11.05 г., 17:22
Здрасти,
Казваш че излиза черно бял образ. Аз съм с Galaxy FX5200 и при мен правеше така, като свържа S-Video-to kym TV-to.
Интересното е че го оправих, като в настройките Secondary Display /ако това е тв-то/ кажеш че TV-to е вързан към composite, a не към S-Video.

:D моя първи пост тук вече е факт :D

craghack
28.11.05 г., 17:31
Да не би кабелчето да е 9 пиново, защото на моята Galaxy 6600GT е 9, а не 7? С преходник 9 към чинч върви перфектно. Кофтито е, че в моя случай са ми го свили по пътя и никъде не мога да си намеря такова :mad:

n00b
28.11.05 г., 17:58
kernel_daemon, мерси, но аз не съм чак такъв идиот :)

craghack, става въпрос за стандартно 7 пиново ViVo кабелче. Къде има такива преходници? :) Това е въпросът, защото май нужния кабел го няма :(

mirkovinkata
28.11.05 г., 19:15
Продават се такива кабели, аз си купих от един магазин за ел.материали. Ако знаеш къде е Фризиорския техникум 20-30метра по-нагоре по улицата се намира магазина.....да колкото си спомням 3лева ми излезе тоя кабел :)

craghack
28.11.05 г., 21:01
А дали има 9 пинови? Търся под дърво и камък и никъде няма :mad:

sailor
26.01.06 г., 10:28
Видеокартата ми е fx5500, но кабела дава към телевизора черно бял образ, къде да търся проблема

pan_m
26.01.06 г., 11:05
В настройките на TV-Out-a на компа.

chonny_78
08.04.06 г., 14:39
Хора откачих. Купих си нов компир с карта 7800GT на GIGABYTE. Всичко е ок , на оса е, но по закона на мърфи не всичко работи както трябва :( Видео аут-а ми е черно бял. С последните драйвери съм, видео формат PAL (всъшност опитах всички формати но без резултат). Интересна особеност е че при рестарт, докато зарежда windows-a e цветно, но като зареди става черно-бяло. Моля за помощ и благодаря предварително.

mitku
08.04.06 г., 14:47
Ето: Kak да си настроим Radeon-a и GeForce-a да изкарва образ и на ТВ-то (http://hardwarebg.com/forum/showthread.php?t=46358)
Проблема ти е някъде в настройките на драйвера. Виж си там какво си задал за PAL, разделителна способност, честота, режим на овърлея и т.н.

PlamenNikolov
08.04.06 г., 14:52
На мен лично ако задам на телевизора PAL ми го изкарва черно бяло.. затова му оставям auto и става цветно :D

killgore
11.04.06 г., 12:43
Хора откачих. Купих си нов компир с карта 7800GT на GIGABYTE. Всичко е ок , на оса е, но по закона на мърфи не всичко работи както трябва :( Видео аут-а ми е черно бял. С последните драйвери съм, видео формат PAL (всъшност опитах всички формати но без резултат). Интересна особеност е че при рестарт, докато зарежда windows-a e цветно, но като зареди става черно-бяло. Моля за помощ и благодаря предварително.
Има един кабел на "HAMA" S-video към Скарт 5м., който има едно ключе на скарта (като го влкюча тръгва цветно иначе е черно- бяло). С него на моето "LG NETEE" тръгна цветно. Около 20 лв. струваше.

Juvigy
11.04.06 г., 12:49
Потърси проблема в настройките и кабела.
Най вероятно е там.А може и тв-то да е (много малко вероятно).

Aztharta
21.06.06 г., 21:25
Някой да е намерил, че и аз търся? Пробвах с един 7 пинов като му стопих пластмасата ама пак не става търси си ХДТВ и тва е, рових сменях пал - ове, стандарти на изход, не и не.

Flash
22.06.06 г., 13:08
Ако видеокартата няма VIVO купуваш си един 4-pin S-Video кабел или преходник S-Video -> Чинч според това какъв вход имаш на телевизора. Чупиш пласмасовия водач в S-Video куплунга и вкарваш във видеокартата. Аз така си ползвах ТВ изхода.

atila
02.07.06 г., 00:06
Здравейте.Купих си въпросната карта и се опитах да си подкарам TV OUT-та,но картата не засича телевизора.Вързана е през един от кабелите,които идват с нея(прилагам снимка на кабела,очертал съм го),през единия чинч,който е за изходящ сигнал.И не става.Въпроса ми е,дали да си търса кабел-S-Video към чинч,и да пробвам да го подкарам през S Video-то или има и друг начин.Разрових се из форума,но така и не разбрах какво е решението.Досега съм бил само с Nvidia карти и там нямах проблеми.Благодаря предварително на всички отзовали се ;)

nikotin01
02.07.06 г., 00:46
Ако въпросния телевизор е работил с nVidia ,то ще работи и с тази карта, освен ако не си объркал Vin със Vout , кабела е прекъснал или радеона е дефектен.

atila
02.07.06 г., 02:40
Кабела не е прекъснал,защото вади картина на телевизора,но само докато зареди Win-a,като влезе под графична среда и картината на тв-то изчезва.така че варианта за прекъснат кабел и повреден радеон отпадат.Други идеи?

Chertoianov
02.07.06 г., 08:44
Кабела не е прекъснал,защото вади картина на телевизора,но само докато зареди Win-a,като влезе под графична среда и картината на тв-то изчезва.така че варианта за прекъснат кабел и повреден радеон отпадат.Други идеи?

А с настройките на драйвера играл ли си си? Защото по описания проблем няма какво друго да е осван драйверите!

Exhumator
02.07.06 г., 11:46
В Catalyst Control Center-а в "Display Options" пише:
"If my TV is not detected:" и следва опция за избиране "Force TV detection". Виждал ли си я въобще или просто е по-лесно да оплюем ATI и да вдигнем врява? ;)

atila
02.07.06 г., 12:26
Exhumator,защо реши че плюя ATI?Някаде да съм писал нещо подобно?Просто казах,че досега съм бил само с Nvidia и там знаех как става.Това Force TV detection го пробвах,но пак не засича телевизора.Кабела е 2х2,два чинча,единия е IN,другуя е OUT,и два S Video--пак единия е IN, а другия-OUT.През чинчовете не става,телевизора не го засича.Въпроса ми е да купувам ли кабел-S Video-чинч и да пробвам през S Video дали ще стане?

nikotin01
02.07.06 г., 13:38
Въпроса ми е да купувам ли кабел-S Video-чинч и да пробвам през S Video дали ще стане?
S-Video кабела няма да помогне. Щом изкарва картина при ребуут - радеона детектва телевизора - остава само да активираш телевизора. Не съм ползвал Catalyst Control Center и не мога да те упътя директно. На твое място бих търсил пано наречено "Displays" и там бих натискал всичко, което е бутон или само прилича на бутон :)

Exhumator
02.07.06 г., 14:52
Също така, трябва и да обявиш, че ще имаш втори екран (телевизора), както и какво ще показваш на него. Ще разшириш десктопа и на двата екрана, ще показваш копие на първия върху втория или пък ще показваш само овърлея (тоест само картината, което се вижда в плеърите).

atila
02.07.06 г., 18:33
Щраках навсякъде,пусках втори дисплей,форсвах телевизора да се засича,давах му да раз6ири на втория дисплей,но пак остава бледо,не засича телевизора и не вади картина.Данеби да е нещо телевизора,щото е малко старичък,а и с Гифорсовете досега се връзвах през С видеото и нямаше проблеми. :(

Yasen6275
02.07.06 г., 18:40
Ако ми изкарва черно бял образ къде да търся проблема?
Не съм с същата карта принципно питам. 7600гс и ми казва че телевизора е hdtv и не намирам начин да я разубедя че не такъв:).

Exhumator
02.07.06 г., 18:45
http://img89.imageshack.us/img89/1844/settings6uf.jpg

Имаш ли телевизорче като втори дисплей както е при мен?

atila
02.07.06 г., 20:12
Точно там е работата Exhumator,че нямам второ телевизорче при мене :( Помагай бате че си еб.. веко.Нема подкарване братче.Я да те помоля да ми покажеш с какви кабели си свързал видеото към телевизора.Да сравня с мойте кабели.Благодаря предварително.

Exhumator
02.07.06 г., 22:51
Точно там е работата Exhumator,че нямам второ телевизорче при мене :( Помагай бате че си еб.. веко.Нема подкарване братче.Я да те помоля да ми покажеш с какви кабели си свързал видеото към телевизора.Да сравня с мойте кабели.Благодаря предварително.

Там е работата, че всичкото това дето го виждаш на картинката, го направих без дори да закачам телевизор и без никакви кабели. Чекваш "Force TV Detection" и телевизорчето ще се появи в "Attached displays currently disabled:". От там го влачиш и пускаш в празното прозорче отгоре където е в момента на картинката. Ако това просто действие не сработва при теб - значи има някакъв проблем. Ако си с някои от така прехвалените "хипер", "мега", "ултра" mod-нати драйвери - пробвай с оригиналните. Аз съм с Catalyst 6.6, но и с по-предишните не съм имал проблеми.

P.S. Предполагам, че не е необходимо да ти казвам, че при всяка операция трябва да натискаш "Apply" бутона. ;)

atila
03.07.06 г., 00:07
Exhumator ,има някакъв напредък.Значи мониторчето,което се появява долу след форсването,не може да се провлачи горе или какъвто и да е друг начин.Може само да се сложи там,кадето вече има монитор,демек първото и излиза надпис дали да ги размени.Давам "да" и картината ми се появява на телевизора,обаче ми изгасва монитора.Демек не може да изкара картина едновременно и на ТВ и на монитора-само на едното.Някакви други идеи?Това дали има нещо общо с това,че картата е ВИВО?Данеби да съм пропуснал да кача нещо към драйвера? :( С Catalist 6.5 съм,пробвах и с 6.6,пак не става.

acdc
03.07.06 г., 00:18
Абе човек твойта работа е като една история, дето ми я разправя един приятел - правили монтаж на климатици в едно частно училище и на другия ден го викат, че някаква даскалица се оплакала, че в едната стая климатика не работел. Отива човека да види и тя го вкарва в стаята и му вика - ами ето виж не работи. Той и казал, дай дистанционното. Тя казала- каквооо, какво дистанционно. Ами той е я попитал, как го включваш. А тя - мигала на парцали и му разправяла - ама какво да му включвам, той не си ли работи сам. :lolo: :ghi: :lolo: Хайде при нея е простено - филоложка, и на всичкото отгоре и с "диагноза" учителка. Ама при теб каква е ситуацията?
Щом по време на POST и докато зарежда вин има образ, значи трябва да си настроиш драйвърите - то и с NV също се настройва, даже е по-сложно. ;)
Ето тук (http://www.hardwarebg.com/forum/showthread.php?t=46358&highlight=TV-out) трябва да прочетеш.

P.S. За жалост незнайно защо модераторите са разкарали тази тема (беше стикната едно време), може би са решили, че една безсмислица от типа ATI vs NV е по-важна.

atila
03.07.06 г., 01:06
Разрових се из нета и си реших проблема-прехвърлих монитора на втория вход на видеокартата,рестартирах и всичко си дойде на мястото :p Сега всичко е наред.Вече ми засича телевизора и филмите се виждат супер.Благодаря на всички,които се опитаха да помогнат.Поздрави ;)

Aztharta
28.07.06 г., 10:27
Срещу 18 лв !!!!!!!!!!!!!!!!!! (много добра цена :mad: ) се сдобих с въпросният кабел 9 пина към чинч, той всъщност е 9 пина към чифт чинчове и чифт 4 пинови. Всичко стана екстра само дето още ме боли корема дето ги дадох тея пари.

janko
28.07.06 г., 11:21
Има ги по Раковска тия кабели :)

Buccaneer
28.07.06 г., 12:43
За разлика от гигадървото, което ползвах доскоро, новот ми Galaxy 6600GE не върви с RGB/S-video адаптер, ами с едно обикновено 7-pin -> 4-pin кабелче, което сервира черно-бял образ. Обиколих по магазините в търсене на 7-pin S-Video -> чинч кабел, ама един казва, че такова в България не е виждал, друг пък обясни, че трябва адаптер (като тоя, който имах), каквито вървяли с видео картите.

Търсачката изплю интересна тема с подобен проблем, където бе обяснено, че при добро желание може да се направи самоделка. Аз обаче не съм в състояние да направя такова нещо.

Къде да намеря адаптер или такъв кабел :) Отворен съм и към други предложения.И аз тия дни се сблъсках със същото.
Виж дали тая схема няма да ти свърши работа:
http://www.ixbt.com/video2/images/radeon-tv-out/s-video7.jpg
иначе всичко останало, което срещам е за стандарта с четирите пина, който в случая дава черно-бяла картина.Аз тъкмо мислех да го пробвам и не знам дали става.

Уф, това горното да не се брои.Проблема се оказа най тривиален - кабел менте.Предполагам, че такива са залели родния сергиен пазар и може би ги бутат и по комплектите на картите вместо оригиналните.За моето 10см. парченце аз лично се изръсих с около 5лв.Та на въпросният кабел техническата мисъл е решила да не свързва цветовият сигнал и два от 4-те пина на s-video буксата (C и маса) просто си стоят свободни.По лесно им е било просто да запоят две жички за Y към чинча, нали е някакъв сигнал все пак, макар и черно-бял :o .Ще си кажете пак китайски боклуци - неееееее.Немска фирма - hama някаква си, някъде си от Monheim/GERMANY (директен препис от опаковката).Даже и сайт има - www.hama.de.Евала Джърмани - гении.
n00b, решението е просто да си купиш друг кабел, на който да премериш предварително, че всичко е вързано както трябва или по тая схема:
http://www.ixbt.com/video2/images/radeon-tv-out/s-video4.jpg
да си вържеш един кондензатор някъде около (или във като мен с малко рязане) буксата.

n00b
28.07.06 г., 16:55
В първия пост съм объркал - става въпрос за 9-пинов HDTV кабел. Още не съм си решил проблема, макар че Private даде сайт, от който мога да поръчам преходник. Загубих го някъде, разбира се, а и винаги намирах време да им звъня около седем вечерта, когато няма кой да ми вдигне :)

Доколкото виждам пълната окомплектовка на Galaxy 7600GS върви с подобен 1.5м кабел, а това е срамота. Не искам повече да гледам филми на компютъра ебати. Та в този ред нам исли, драги Buccaneer, кабелът менте идва директно от Galaxy :rolleyes: Относо съвета за кабела - не съм технически грамотен и съответно нито разбирам от схемите, нито изгарям от желание да свърша сам поставената задача. Такъв кабел не намерих, а обиколих десетки магазини и сервизи.

janko, я кажи къде по раковска има, че аз някак си не успях да намеря. Предишната ми карта Gigabyte имаше чудесен преходник, но я продадох с него, а купувачът не си вдига телефона от месеци лол. Преходници от порядък на 15лв не мисля, че си струват. И между другото, ако някой може да го направи, черпя бира, чадела и потупване по рамото.

Aztharta
28.07.06 г., 17:11
.....Проблема се оказа най тривиален - кабел менте.Предполагам, че такива са залели родния сергиен пазар и може би ги бутат и по комплектите на картите вместо оригиналните.За моето 10см. парченце аз лично се изръсих с около 5лв......

За какъв точно кабел менте говориш 4 или 9 пинов защото, като видях това 5 лв и щях не знам какво да си направя. Моля те успокои ме че става въпрос за 4 пинов кабел за 5 лева! Ако става въпрос за 4 пинов, който след преработка пали бих се успокоил, тъй като това на мойто Галакси 6600 не стана неизвестно защо?!

Buccaneer
28.07.06 г., 17:32
Та в този ред нам исли, драги Buccaneer, кабелът менте идва директно от Galaxy :rolleyes: Относо съвета за кабела - не съм технически грамотен и съответно нито разбирам от схемите, нито изгарям от желание да свърша сам поставената задача. Такъв кабел не намерих, а обиколих десетки магазини и сервизи.

janko, я кажи къде по раковска има, че аз някак си не успях да намеря. Предишната ми карта Gigabyte имаше чудесен преходник, но я продадох с него, а купувачът не си вдига телефона от месеци лол. Преходници от порядък на 15лв не мисля, че си струват. И между другото, ако някой може да го направи, черпя бира, чадела и потупване по рамото.
Ами оригиналният кабел на гигадръф си е точно какъвто трябва - HDTV с една плочка с чинчове и s-video.И аз съм имал такъв.Иначе ако е друг, просто е бутнат в комплекта защото не е HDTV.
Горе си написал 7 пинов кабел, сега стана 9 пинов ;) .Обаче за s-video сигнала пиновете и при 4 и при 7 и при 9 са еднакви, само се взима един обикновен 4 пинов кабел, чупи се пластмасата в единят край (ако е 9 пинов конектор, за 7 няма нужда) да не пречи и се изкарва s-video сигнал или към чинч.Единственият вариант да не стане е ако кабелът е менте като моят или нестандартна букса, което е много малко вероятно и тогава трябва да се премери къде са прекарали цветовият сигнал.Така, че най лесно е да си купиш друг кабел 4 пина s-video към чинч за 2/3лв., като за да си сигурен си премери старият да видиш дали всичко е свързано където трябва.Ако ти трябва само композитен сигнал (към чинч), дали ще е 4 пина или 7 или 9 конектора няма значение всичко е еднакво.Мога да ти го направя, обаче няма как да ти го донеса до София сега.
Aztharta, точно за обикновен 4 пинов кабел става дума, както вече написах какъв ще е s-video конектора няма значение щом се търси само композитен сигнал.При теб явно е било същото менте като при мен и за това не е станало, иначе "преработката" се състои само в даване на късо на две крачета или ако ти се занимава, в свързването на един кондензатор.

Pantockrator
30.07.06 г., 00:45
Аз също от много време търся и не мога да намеря, все ми казват по магазините , че това било нещо специално. Влезнах да хвърля един поглед в eBay (http://search.ebay.com/search/search.dll?sofocus=bs&sbrftog=1&from=R10&catref=C6&satitle=s-+video+7+pin&sacat=-1%26catref%3DC6&sargn=-1%26saslc%3D2&sadis=200&fpos=ZIP%2FPostal&ftrt=1&ftrv=1&saprclo=&saprchi=&fsop=1&fsoo=1) и какво да видя - има и то почти за без пари.
Така и още не съм си взел , но май скоро и това ще направя.

DEATH
30.07.06 г., 09:54
За nVidia Composite e 6 pin, за ATI е 5 pin. S-video е еднакво за всички :

http://img141.imageshack.us/img141/9627/nvtvfe6.jpg (http://imageshack.us)

asenn
01.08.06 г., 10:15
За nVidia Composite e 6 pin, за ATI е 5 pin. S-video е еднакво за всичкиА схемичка за 9 пиновите изходи имаш ли?

Private
01.08.06 г., 10:23
Кабели VIVO/NVidia и 7-пинов TV-Out/ATI? (http://www.hardwarebg.com/forum/showthread.php?t=76388)

wolfwind
22.12.06 г., 02:19
Здравеите, от 3 дни обикалям форумите за този проблем и нищо:(
Проблемът е следния видеокартата е нвидиа асус 7300 прехода към телевизора е s-видео от двата края, излилза кристален образ на телевизора но черно-бял! Ако някои знае как да го направи цветен моля нека пише.

kokal
22.12.06 г., 03:16
Здравеите, от 3 дни обикалям форумите за този проблем и нищо:(
Проблемът е следния видеокартата е нвидиа асус 7300 прехода към телевизора е s-видео от двата края, излилза кристален образ на телевизора но черно-бял! Ако някои знае как да го направи цветен моля нека пише.

В Nview Display Settings (точното име не мога да се сетя в по-старите драйвери си беше само Nview) където ти показва монитора и телевизора - избираш телевизора после > настройки и там има падащо меню с избор на Formats - ако е NTSC-M избери Pal-B и трябва да гледаш цветно. Кабела, който ползваш 7 или 4-pin е ? Тези 7-ма серия май бяха с 7ица кабел и вървяха с някакво преходниче в пакета със екстри. Ако не стане по първия начин кажи с какво разполагаш :)

wolfwind
22.12.06 г., 13:51
Пробвах го това с Pal-B и всички който са там менюто и на Pal-B картината стана малко по добра но си остана черно -бяла.
Кабела ми е 4-pin и с него и с предишната ми видеокарта (5500) нямах никакви проблеми tv-out-a!

малии ама съм прос ,сега погледнах изхода на видеокартата че е с 7pin , а кабела е 4pin което значи че сигурно от това е черно-бялата картина.
Сега въпроса е има ли s-video кабел от единия край с 7pin а от другия с 4pin?

solar_sea
22.12.06 г., 16:53
Пич, явно, че това със 7-те пина не е свидео :)
Предполагам на него трябва да се закачи отделен накрайник, от който вече да се сложи свидео кабел, поне така беше на старата ми Аксле 7600.

Sugar4o
22.12.06 г., 16:57
Не е задължително порблема да е в пиновете - обикновено ги правят да си съответстват..
Провери в настройките за S-Video освен sharpness имаше и настройка Black&White. Да не би там да е проблема.

mUrtaZa
22.12.06 г., 19:05
Значи и аз имах такъв проблем само дето кабела ми беше за СКАРТ вход, и проблема се управи като свързах пин 17 и пин 21 от куплинга на СКАРТ кабела. Незнам дали ТВ'то ти разполага такъв вход но пробвай ще видеш че се получава.....

wolfwind
23.12.06 г., 13:12
Не е задължително порблема да е в пиновете - обикновено ги правят да си съответстват..
Провери в настройките за S-Video освен sharpness имаше и настройка Black&White. Да не би там да е проблема.

Това Black&White и sharpness в настроиките на видеокартата ли е или на телеизора ,който е samsung plano 29 (сравнително нов но много глупав телевизор)

Значи и аз имах такъв проблем само дето кабела ми беше за СКАРТ вход, и проблема се управи като свързах пин 17 и пин 21 от куплинга на СКАРТ кабела. Незнам дали ТВ'то ти разполага такъв вход но пробвай ще видеш че се получава.....

Значи имам 2 входа-евробукса, един с-видео и един с 3 чинча червен, бял и жълт (май това е СКАРТ)

kokal
23.12.06 г., 13:24
Това Black&White и sharpness в настроиките на видеокартата ли е или на телеизора ,който е samsung plano 29 (сравнително нов но много глупав телевизор)

В настройките на видео картата - намираш си телевизора и има settings/advanced за него - появява се меню и там ги има (това е същото меню от което се избира и NTSC/Pal) - ако я има ще е там :)

С тази карта не върви ли кабелче S-Video -> Composite ?

Между другото в интернет има доста теми по твоя въпрос един предлага :
right-click the nvidia icon, select TV OUTPUT and then slide saturation to the middle.
does that work?

Намери Saturation и виж дали като го сложиш към средата ще се оправи.

wolfwind
23.12.06 г., 14:21
В настройките на видео картата - намираш си телевизора и има settings/advanced за него - появява се меню и там ги има (това е същото меню от което се избира и NTSC/Pal) - ако я има ще е там :)

С тази карта не върви ли кабелче S-Video -> Composite ?

Между другото в интернет има доста теми по твоя въпрос един предлага :
right-click the nvidia icon, select TV OUTPUT and then slide saturation to the middle.
does that work?

Намери Saturation и виж дали като го сложиш към средата ще се оправи.

Не става с saturation но 10X предполагам че като си купя шибания кабел ще стане 10X oще веднъж:)

rager
23.12.06 г., 14:31
И накрая ако предложенията на колегите по-горе не са помогнали:
Kak да си настроим Радеона да изкарва образ и на ТВ-то (http://www.hardwarebg.com/forum/showthread.php?t=46358)
Кабели VIVO/NVidia и 7-пинов TV-Out/ATI? (http://www.hardwarebg.com/forum/showthread.php?t=76388)

wolfwind
23.12.06 г., 15:58
Баце ти ми подаде четиво за един месец напред 10X:)
И след прочитането на тези теми съм тотално объркан ! Един казва че има преходник 7pin към 4pin с който става ,другия казва че е пробвал с всякакви кабели и нестава ,третия казва че трябва да счупиш пластмасата и да си вържеш кабела сам , а четвъртия вика че въопще не е от кабела. Благодаря на всички който си направиха труда да пишат ,вече пробвах всичко от настроиките -нестава ,сега отивам за кабели ще купя всички възможни за 3-те вида входове на телевизора , ще пробвам всички комбинаций и ако стане ще пиша как става , а ако нестане ставам аз!

pes
03.01.07 г., 17:20
Става въпрос за Toshiba sateelite A110
Когато го свържа с ТВ-то образа ми е черно-бял
Оправям настройката на PAL_B обаче си остава все така

Мерси.....

rager
03.01.07 г., 17:33
Заповядай, пожелавам ползотворно четене:
Kak да си настроим Радеона да изкарва образ и на ТВ-то (http://www.hardwarebg.com/forum/showthread.php?t=46358)

G_Baret
03.01.07 г., 18:14
п.с. Внимателно с тези TV-out -ове, че много фалове стават!
Калпави телевизори, ток по обратната връзка... всякакви изпълнение

pes
04.01.07 г., 14:00
Доста четох по темата и явно проблема е при повечето лаптопи.
Това е решение, но малко ме е страх
http://camp0s.altervista.org/sVideo/how_to.htm
а и е проблем защото не всички телевизори имат SCART

Някой знае ли къде се продава кабел S-video -> composite който със сигурност да работи.