Виж пълна версия : Черно-бял образ от TV-OUT на видеокарта?
G_Baret
04.01.07 г., 14:20
Във Метро гледах някакви такива кабели.
Цените са подобаващи, но поне изглежда кадърно направено.
Пробвай и в някой магазин за електроника (ТВ, аудио).
Мерси на всички, оправих се по тая схема и всичко работи http://www.tkk.fi/Misc/Electronics/circuits/svideo2cvideo.html
John_Abruzzi
04.01.07 г., 21:22
Здравейте -знам че много от вас ще ме заплюят че имало много такива теми (четох ги но не мога да ги разера).Просто на много научен език са повечето отговори и аз като човек, който не разбира не мога да се оправя.Имам ТВ-sharp.Отзад има букса за антената,1 жълта букса за видео и 1 бяла за аудио.Свързах ТВ-то с компа и дава черно бяло...Моля ви -кажете ми какво трябва да си купя за да е цветен сигнала.
Имам и друг ТВ-crown който ми се струва че е пунта мара-той има само Scart и антена.Какъв кабел ми е нужен(като име-за да знам какво да кажа на продавачите) за да е цветен сигнала и да не стане така че да си купя Scart-S-Video и да ми дава черно бяло както много хора са се оплакали във форумите.Благодаря ви предварително!
Private
04.01.07 г., 21:30
Просто на много научен език са повечето отговори
и аз като човек, който не разбира не мога да се оправя.Не е научен езика, и да, трябва някакво ниво на познания.
> Kak да си настроим Радеона да изкарва образ и на ТВ-то (http://www.hardwarebg.com/forum/showthread.php?t=46358)
John_Abruzzi
04.01.07 г., 21:38
Чел съм тази тема, но за нещастие и английския и руския не ги знам достатъчно добре;по-надолу са дали линк на български но той не работи, и за това постнах темата.Относно нивото - имам някакво ниво, сравнително добро, но специално с ТВ-компютър не съм се занимавал.
ССТАНЕВ
04.01.07 г., 22:06
Мерси на всички, оправих се по тая схема и всичко работи http://www.tkk.fi/Misc/Electronics/circuits/svideo2cvideo.html
Качеството как е?
John_Abruzzi, с какъв кабел свърза компа към Шарпа?
За Крауна- ако си в Сф- може да идеш в Хит или Конрад (от Конрадите на Щайнбергер обаче, че май има други). Продават преходници СКАРТ към разни неща (2лв). Слагаш го в скарта и телевизорът вече си има обикновен видео вход, С-видео и входове за звука. Не съм го пробвал, де, но ако стане, ще ти е най- лесно.
John_Abruzzi
04.01.07 г., 23:04
Шарпа го свързах скабел със следните накрайници : в Картата с С-видео а от страната на ТВ-то с RCB обаче дава черно бяло :( ,а настройки Pal няма-не е от тях
Хайде моля те, погледни пост #6 още веднъж (http://hardwarebg.com/forum/showpost.php?p=1059668&postcount=6).
ССТАНЕВ
05.01.07 г., 09:42
Камбанка, чинч, RCA, лале- това са взе наименования на този присъединител: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/9/90/RCA_Connector_(photo).jpg/235px-RCA_Connector_(photo).jpg Съответно входовете/ изходите които за закачат за тях, когато става дума за образ се наричат "съставни", "композитни" или "комплексни".
RCB какво е? Кабелът заедно с видео картат ли ти го дадоха? Сигурен ли си, че е за тази видео карта? Сложил ли си драйвери за видеокартата или си караш с тези, които са с уьиндоуьса? Може видеокартата да ти подава сигнала към ТВто по някакъв начин, който телевизорът ти не разбира (то не е само Пал/Секам има и разни други изгъзици). Може да трябва да да му укажеш от настройките на драйверите какъв сигнал да ти вади.
Другата възможност е кабелът да не е наред и да подава само яркост+съгласуване, които излизат от единия извод на С-видеото и да изпуска цветността, която е от друг извод.
Нека обобщим защото и аз се лутах доста докато се справя.
Проблема с черно бялата картина се дължи на:
1/ Не е превключена цветната система на PAL
2/ Проблема е в кабела.
2 Повечето ориг. кабели s-video -> чинч не стават.
за целта си купуваме кондензатор 470pf - 10 или повече волта.
и ползваме тази схема -> http://www.tkk.fi/Misc/Electronics/circuits/svideo2cvideo.html
на схемата е показан е женския куплунг т.е този на видео картата или лаптопа.
Ако не можете да се справите сами с кабела, принтвате схемата, отивате в някой магазин за електронни части напр. на Мария Луиза да ви я направат.
Успех.........
ССТАНЕВ
05.01.07 г., 20:18
Ти кажи от качеството доволен ли си. Тая схема всички я знаят, ама май само ти си пробвал. Пишеше, че не било най- добрият начин, за това питам.
В качеството няма разлика между правен кабел и този който си работи по принцип
Тая схема всички я знаят, ама май само ти си пробвал
Това с кондензатора ли? Аз съм пробвал и без него на един лаптоп - с тънък проводник директно между двете пера в куплунга. Работеше без забележки и с нужния резултат :). С кондезатора е същото.
TheKeeper
23.02.07 г., 13:58
Вързах си PC-то към TV и всичко е ОК, но се вижда черно-бяло.Видеокартата е 7800GT.В момента е на D/PAL пробвах и на B/PAL ...все едно.Вързано е с кабела, който върви с картата.Т.е. този който се връзва към картата отзад и има много разклоения.Ползвам S-Video out и преходник от S-Video->RCA.
edit: Преместих на Composition...load-ва до Welcome цветно и после образа изчезва.Когато е на Auto/S-Video има образ, но черно бял
би трябвало да е игра с настройите, дългия списък на който пише PAL/Belgium, PAL/S... и т.н. има за различни държави системите, от няколко опита трябва да уцелиш кое е цветно
ELESARAAA
28.03.07 г., 21:02
Аз имам питане? Радеона ми е с 9 пинов изход и не можах да изкарам цвят(само черно бял образ).Радеона е gigabyte 9250.Пробвах и през скарта и през чинчове.Не намерих никаде във форума обяснение на моя проблем.
В настройките на драйвера настрой видео стандарта на Pal D/B/G примерно!
ELESARAAA
28.03.07 г., 22:58
Пробвах настройките не е от тях.Старата карта (пак gigabyte radeon 9250) преди да изгори ,си работеше перфентно със същото tv и същите кабели.Старата работеше най-добре на NTSC M но тази не ще на никоя от настройките
murtvio
29.03.07 г., 19:22
и аз имам същия проблем само че картата е 7300гт ако някой знае нещо по въпроса ще съм му много благодарен.
Аз имам питане? Радеона ми е с 9 пинов изход и не можах да изкарам цвят(само черно бял образ).Радеона е gigabyte 9250.Пробвах и през скарта и през чинчове.Не намерих никаде във форума обяснение на моя проблем.
За да намериш, първо трябва да използваш търсачката на форума:
Kak да си настроим Радеона да изкарва образ и на ТВ-то (http://www.hardwarebg.com/forum/showthread.php?t=46358)
Кабели VIVO/NVidia и 7-пинов TV-Out/ATI? (http://www.hardwarebg.com/forum/showthread.php?t=76388)
ELESARAAA
29.03.07 г., 21:45
Форума го прегледах целия и отговор не намерих.Ще съм благодарен ако някои може да каже нещо съществено по проблема.И за да изясна нещата.Картата е тази: http://www.gigabyte.com.tw/Products/VGA/Products_Overview.aspx?ProductID=1202
Предишната беше тази:
http://www.gigabyte.com.tw/Products/VGA/Products_Overview.aspx?ProductID=1201
Ползвам преходник(от комплекта на предната карта) 9 пинов към 4 пинов и чинч (видео вход и видео изход).Купих си 2 кабела :
1. 4 пинов към скарт
2. чинч - чинч
На предната карта със 4 пинов към скарт даваше черно бял образ.Със чинч - чинч извади цвят и всичко си беше на шест.Драивера е 6.14.10.6546 (последния от сайта на Gigabyte).
Всички настройки съм ги направил като на предишната карта (и тогава работеше).
Първо реших да обновя драйвера за видеото.Резултат никакъв.Смених и уиндоуса.Пак никакъв резултат.Обелих всички кабели за да проверя за прекъсната връзка ( не открих ).Затова пак моля ако някои знае или е имал подобно главоболие да помогне (не да ме препраща към вече четени от мен теми).
Благодаря предварително
TheKeeper
29.03.07 г., 22:18
Така и не се оправи..сложих виста и сега докато стартира windows картина има, а след като стартира се губи.Windows-а изобщо не иска да открие друг монитор(тв-то)
andro6600
30.03.07 г., 00:38
Смени драйвъра с друг,аз съм имал същия проблем.Като го смених всичко беше на 6!Но това с Вистата,нещо рано ми се струва,още има какво да се работи,особено по драйвърите.По-добре си върни ХР-то,поне за още няколко месеца,освен ако нямаш някаква супер наложителна причина да си с Виста,което едва ли е така.:)
wysiwyg
30.03.07 г., 03:05
Случвало ми се е, ако кабела е над 5 метра и е от тънките български или китайски евтини кабели, да вади черно-бяло или пък на снежинки. Ако случаят ти е с такъв кабел и не успееш да го оправиш с драйвери, както те съветват в горните постове, опитай да смениш кабела с по-добър, например Profigold - да, значително по-скъп е, но пък с такъв никога не съм имал проблеми за каквато и цел да ми е трябвал.
Затова пак моля ако някои знае или е имал подобно главоболие да помогне (не да ме препраща към вече четени от мен теми). Благодаря предварително
Толкова и си ги прочел - в темите, които ти дадох, има поне 5 варианта за решаване на твоя проблем с черно-белия образ. Но е по-лесно някой да ти го напише наготово.
Ползвам преходник(от комплекта на предната карта) 9 пинов към 4 пинов
След 4-пиновия трябва да направиш например това:
http://www.tkk.fi/Misc/Electronics/circuits/svideo2cvideo.html
Работи със сигурност, обсъждано е във въпросните теми и прилагано на практика.
ELESARAAA
30.03.07 г., 14:45
След 4-пиновия трябва да направиш например това:
http://www.tkk.fi/Misc/Electronics/circuits/svideo2cvideo.html
Работи със сигурност, обсъждано е във въпросните теми и прилагано на практика.[/QUOTE]
Това го имам направено от ATI. От 9 пинов към 4 пинов и към чинч едновременно ( т.е. от 9 пиновия излизат 2 кабела един 4 пинов и един чинч и влизат 2 кабела пак един 4 пинов и един чинч т.е. имаме 4 кабела свързани към 9 пинов изход 2 за тв ин и 2 за тв аут).Демек преходник от 1 към 4 кабела. И си работеше преди седмица съвсем нормално.И за да проверя дали няма прекъснати връзки съм обелил всички кабели и няма. А темите че съм ги чел чел съм ги много обстойно.
Ето и снимки на въпросния кабел:
http://img295.imageshack.us/img295/1183/pict0132au6.jpg
http://img157.imageshack.us/img157/974/pict0133km5.jpg
Зелените са тв аут , оранжевите тв ин
Това го имам направено от ATI. От 9 пинов към 4 пинов и към чинч едновременно ( т.е. от 9 пиновия излизат 2 кабела един 4 пинов и един чинч и влизат 2 кабела пак един 4 пинов и един чинч т.е. имаме 4 кабела свързани към 9 пинов изход 2 за тв ин и 2 за тв аут).Демек преходник от 1 към 4 кабела.
Отново ти казвам, че не четеш - този път не си разгледал последната връзка (http://www.tkk.fi/Misc/Electronics/circuits/svideo2cvideo.html). Има един кондензатор 470pF между Y и C изходите, който в твоя направен от АТИ преходник липсва и затова образът ще е черно-бял. Няма да минеш само с твоите преходник/кабели и само с драйверни настройки, ако това си имал предвид.
ELESARAAA
30.03.07 г., 15:24
Отново ти казвам, че не четеш - този път не си разгледал последната връзка (http://www.tkk.fi/Misc/Electronics/circuits/svideo2cvideo.html). Има един кондензатор 470pF между Y и C изходите, който в твоя направен от АТИ преходник липсва и затова образът ще е черно-бял. Няма да минеш само с твоите преходник/кабели и само с драйверни настройки, ако това си имал предвид.
Имам в предвид че и без този кондензатор си работеше преходника със старата карта точно преди една седмица ( лека и пръст ). А както съм писал по-горе е почти същата като новата.
Да, има разлика в реализацията на tv изходите на двете карти, независимо от това, че ти изглеждат сходни. По тази причина ти предлагам решение, след като сам си се уверил, че имаш нужда от такова :).
ELESARAAA
30.03.07 г., 15:47
Утре оголвам единия кабел ( зеления чинч ) и слагам въпросния кондензатор да видим дали ще стане нещо. Благодарско за помоща.
Вързах си PC-то към TV и всичко е ОК, но се вижда черно-бяло.Видеокартата е 7800GT.В момента е на D/PAL пробвах и на B/PAL ...все едно.Вързано е с кабела, който върви с картата.Т.е. този който се връзва към картата отзад и има много разклоения.Ползвам S-Video out и преходник от S-Video->RCA.
edit: Преместих на Composition...load-ва до Welcome цветно и после образа изчезва.Когато е на Auto/S-Video има образ, но черно бял
Избери си full screen устройството да ти е втория дисплей и си го остави на composition.
А сега и аз да питам нещо - ползвам 7600GT имам CRT монитор и CRT телевизор не мога да накарам телевизора да показва цялата картина когато монитоера е с резолюция 1280x1024 Aко е с 1024x768 всичко е ок.
С оголване на кабела на зеления чинч няма да стане. Ако разгледаш по-внимателно схемата, кондензаторът трябва да бъде свързан преди него. Използвай S-Video изхода на преходника. Намери си мъжки S-Video куплунг. Към него ще запоиш нужните проводници и кондензатора. От другата страна ще запоиш съответно женски чинч и си готов.
ELESARAAA
30.03.07 г., 20:52
С оголване на кабела на зеления чинч няма да стане. Ако разгледаш по-внимателно схемата, кондензаторът трябва да бъде свързан преди него. Използвай S-Video изхода на преходника. Намери си мъжки S-Video куплунг. Към него ще запоиш нужните проводници и кондензатора. От другата страна ще запоиш съответно женски чинч и си готов.
Имам 4 пиново S-Video само че е към скарт ( беше към скарт сега е резнато и е свободно).Купих и кондензатор и сега почвам да споявам да видим до къде ще го докарам.
ELESARAAA
31.03.07 г., 22:20
Е доста си пойграх с поялника ( по схемата не стана ) и експериментирах доста . Първо го свързах към цветния сигнал ( сигурен съм че е цветния ) , и не стана . Реших да пробвам към черно-белия ( пак нищо ). Е така за спорта минах и през останалите 2 кабелчета ( заземяването ) и пак нищо . Винаги даваше черно-бял образ . Сажалявам rager идеята ти не сработи.
Новата ти карта без кабел ли идва?
Ако е дошла с кабел, как е образът, когато използваш него?
ELESARAAA
04.04.07 г., 16:20
Новата ти карта без кабел ли идва?
Ако е дошла с кабел, как е образът, когато използваш него?
Без кабел е новата. В сервиза казаха че е ползвана и нямат окомплектовка.
Колко пинов е изходът за телевизор на новата карта? И той ли е 9-ка?
ELESARAAA
04.04.07 г., 16:59
Колко пинов е изходът за телевизор на новата карта? И той ли е 9-ка?
Да еднакви са поне на пръв поглед ( 9 ка е ) . Не знам може и да имат разлики. И старата букса пасва идеално.
Да еднакви са поне на пръв поглед ( 9 ка е ) . Не знам може и да имат разлики. И старата букса пасва идеално.
Това не е гаранция, както ти писа и rager.
Имал съм подобен проблем с две 9200. Просто бях объркал кабелите. След като дълго се борих и обявих TV-out-а за изгорял, открих, че при работа с другия кабел няма проблеми.
Вместо да се "гъбаркаш", потърси си TV-out-кабел за твоята карта или поне за твоя тип реализация на изхода. Виждам те, че пишеш и в Data, там имаше един юнак, никът му е "auction". Продаваше всякакви видове кабели за TV-out и то изгодно.
Успех!
ELESARAAA
04.04.07 г., 18:26
Това не е гаранция, както ти писа и rager.
Имал съм подобен проблем с две 9200. Просто бях объркал кабелите. След като дълго се борих и обявих TV-out-а за изгорял, открих, че при работа с другия кабел няма проблеми.
Вместо да се "гъбаркаш", потърси си TV-out-кабел за твоята карта или поне за твоя тип реализация на изхода. Виждам те, че пишеш и в Data, там имаше един юнак, никът му е "auction". Продаваше всякакви видове кабели за TV-out и то изгодно.
Успех!
Направих едно нещо и стана. Намерих 8 броя тънки игли . Забодъх 4 във 4 pin s video ( отива към телевизора с чинч без кондензатор. Свързах въпросните 4 игли със другите 4 ( все още свободни ) . Пробвах стандартно свързване към 9 пин изход на видеокартата ( резултат черно-бял образ ) . Започнах да местя цветовия кабел ( игла ) , в различни дупки и познаите какво стана. Имам цветна картина . Много съм щастлив.:D :D :D
morfeus
18.04.07 г., 13:14
Значи имам едно питане за свързването между лаптопа ми и телевизора.Изхода на компютъра е S-video, а кабела който имам е S-video и чинч и като ги включа към тв-то образа е само черно бял и по никакъв начин неможе да стане цветен.От опциите на картата мога да избирам между най-различни видове PAL и NTSC, но което и да сложа пак си е черно бяло.Та питането ми е дали ако си взема кабел S-Video към Scart ще стане цветен образа или пак ще е така.Да поясна телевизора е с кинескоп и няма опции за смяна на различните стандарти за картина.
черно-бяла е картината защото към телевизора подаваш само единият компонент (Y; greyscale) на s-video сигнала. Ако тв-то ти поддържа Y; greyscale и C; colour през скарт входа, ще имаш цветно изображение.
линк (http://en.wikipedia.org/wiki/S-Video)
morfeus
18.04.07 г., 14:13
мерси за отговора сега всъщност ми се изясни причината.Ми ще си взема и един скарт кабел пък ще видиме кво ще излезне.
Здравейте.Изчетох много теми по този въпрос както по чужди форуми,така и в този.Навсякаде има много въпроси но най-честите отговори са "Промени на x/PAL,промени на x/NTSC в настройките на региона" "Пробвай с различни драйвери" "Вържи 15-ти и 20-ти пин на СКАРТ буската" "Вържи 3-ти и 4-ти пин на S-video конектора(който по-принцип се свръзва с кондензатор но user-a mitku от този форум твърди че става и без него,просто накъсо)" ...И така днес цял ден бях свободен четох,четох,четох и реших да пробвам един по един варянтите.Започнах с настройките на региона(въпреки че го бях правил хиляди пъти).Минах през абсолютно всички разновидности на PAL/NTSC но нямаше резултат.Реших да пробвам с драйверите.Започнах от зад напред от 93.хх,82.хх.77.хх.69,68,67,61,53...НИЩО. Пробвах и с едни OMEGA драйвери но там изобщо нямаше ТВ-аут.Пробвах и едни детонатор 44.03..и отново никаква разлика(перфектен образ но черно/бял) После отворих скарта и вързах 15-ти и 20-ти пин...Резултатът беше малко по тъмна картина.Пробвах и всички възможни други комбинации м/у 15,17,18,19 и 20-ти пин...Пак безуспешно.Върнах всичко както си беше и продължих нататъка.Свързах 3/4 пин на с-видеото резултатът отново беше малко по тъмна картина като при 15/20 пин на скарта.Разбира се при всеки един нов опит изпробвах наново всички видове PAL/NTSC но така и не стана..Сега преди час отидох до 2-ма приятели и взех още един тв-аут кабел със Скарт букса и един обикновен кабел с един чинч накрая...Прибрах се пробвах и с двата кабела,отново с всички PAL/NTSC формати но така и дори за секунда не излезе ЦВЕТЕН образ :badevil: :cussing: :smoke: ...И така реших да ви обясна всичко и да се надявам някой да ми каже,пропускам ли нещо,нещо не правя като хората ли и изобщо дайте някакви идеи как да го подкарам с цвят тоя ТВ-Аут че направо си скъсах нервите днес...
Картата ще я споделиш ли че аз не я разбрах ?
Освен че е гефорце друго не хванах.
Кажи и нова ли е от къде е .....пият ли не пият ли :) ,поне хора да излязат да пият :D
Без СКАРТ не може ли?
Директен вход за АВ няма ли или кабел нямаш ?
На друг телевизор пробва ли ?
Картата ще я споделиш ли че аз не я разбрах ?
Освен че е гефорце друго не хванах.
Кажи и нова ли е от къде е .....пият ли не пият ли :) ,поне хора да излязат да пият :D
Без СКАРТ не може ли?
Директен вход за АВ няма ли или кабел нямаш ?
На друг телевизор пробва ли ?
Картата е GeForce4Ti 4200
Не е нова,с нея съм от 2 години.(ТВ-Аута и със сигурност работи нормално,използван е на много телевизори,това е първият на който обаче не излезе цветен образ,и преди съм имал проблеми но са опирали само до инсталация на точно определени драйвери(61.76) и после всичко си тръгваше наред :( )
Разбира се че може без СКАРТ написал съм че в момента съм взел и един кабел с чинч накрая.
Телевизора на който трябва да излезе цветно има 3хСКАРТ и 2хA/V чинчове.Тв-то е Philips 33 инча,стар е(мисля че е '94) но това е без значение защото 6 месеца е ползван само за ТВ-Аут(през Лаптоп обаче,със СКАРТ кабели за това невярвам а и не мисля че е възможно да няма начин да се пусне и през настолен компютър).Със сигурност потдържа PAL/NTSC защото ТВ-то се ползва главно за конзоли(PS2/XBOX/GAMECUBE) и няма каквито и да било проблеми с тях...Ако има още нещо питайте и казвайте какво бих могъл да направя :( :rolleyes: ...
Изхода от картата какъв е?Чинч,S-video?
Свързах 3/4 пин на с-видеото резултатът отново ...
S-Video е изхода...:insane:
Няколко "примерни" теми измежду неизчетените:
Kak да си настроим Радеона да изкарва образ и на ТВ-то (http://www.hardwarebg.com/forum/showthread.php?t=46358)
Кабели VIVO/NVidia и 7-пинов TV-Out/ATI? (http://www.hardwarebg.com/forum/showthread.php?t=76388)
и др.
Така..Точно от теб исках да получа отговор,защото си сред най-активните из всички теми които прочетох...Само че незнам защо реши че тези теми са из м/у "неизчетените" а и незнам защо при предишното неколкократно прочитане,както и след сегашното препрочитене......Не мога да открия нещо което да не съм направил ?
S-Video конекторът на видеокартата ти колко "дупки" има? Ако е 7-пиновият вариант, пробвай да свържеш сигналът от някой друг пин (но през кондензатор, за да не вържеш накъсо някой сигнал с маса), явно производителят на видеокартата не ги е свързал "стандартно"... то по принцип - всеки производител си ги свързва както му падне.
В крайна сметка, трябва да намериш:
1) на кой пин излиза сигналът за яркост;
2) на кои пинове има "маса" (за да не направиш късо и да вържеш някой сигнал с масата);
3) на кой пин излиза сигналът за цветност... и да го свържеш с този за яркост.
Благодаря Ви за съдействието. Проблемът е решен. Той, обаче, получи разрешение от най-неочакваното за мен място.Всичко се оправи когато попаднах на едно падащо меню, от което може да се избере типа на връзката между двете устройства - Auto select, Composite (чинч) и S-Video. Естествено, аз го бях сложил на Auto select, след което го преместих на S-Video - абсолютно безрезултатно. Проблемът се реши едва в момента, когато го сложих на Composite (чинч)...
Всъщност има едно нещо което не съм пробвал,но така и не успях да намеря в нито един от драйверите които пробвах(принципно знам къде се намира,или поне къде се е намирало някога си на един GeForce 2.Беше отдолу под Signal Format PAL/NTSC и имаше и за избор на типа на сигнала,ако не се бъркам...)..Та ако някой знае това падащо меню от къде да го изкарам да сменя типа на връзката,не вярвам да стане но поне да го отхвърля и него като варянт..
S-Video конекторът на видеокартата ти колко "дупки" има? Ако е 7-пиновият вариант, пробвай да свържеш сигналът от някой друг пин (но през кондензатор, за да не вържеш накъсо някой сигнал с маса), явно производителят на видеокартата не ги е свързал "стандартно"... то по принцип - всеки производител си ги свързва както му падне.
В крайна сметка, трябва да намериш:
1) на кой пин излиза сигналът за яркост;
2) на кои пинове има "маса";
3) на кой пин излиза сигналът за цветност... и да го свържеш с този за яркост.
На конектора има 4 "дупки",а това с кондензатора ще го оставя като последен варянт,защото все още мисля че трябва да има и по лесен начин........:conf: :rolleyes:
[Mod. Edit] (mitku) - Използвайте бутона "Edit" ( http://www.hardwarebg.com/forum/images/b4k_style/buttons/edit.gif ), ако имате да допълните нещо към предишно свое мнение в случай, че никой не е писал междувременно! Не пускайте по няколко мнения едно след друго!
А избрал ли си правилно цветовата система на телевизора (освен тази от шофьора на видеокартата)? Иначе - да има вариант за някой видеокарти да се избере от шофьора режимът на TV-Out-а (Composite, S-Video), но не е задължително и при теб да е така.
А избрал ли си правилно цветовата система на телевизора (освен тази от шофьора на видеокартата)? Иначе - да има вариант за някой видеокарти да се избере от шофьора режимът на TV-Out-а (Composite, S-Video), но не е задължително и при теб да е така.
Доколкото разбирам имаш впредвид да съм избирал PAL/NTSC на телевизора ? ..Ако съм разбрал правилно,то ТВ-то няма такова нещо.В началото съм написал - пускаш си някаква конзола(без значение дали самата конзола е PAL/NTSC,пускаш си някаква игра пак без значение региона и всичко си е наред).Т.Е. Автоматично си го превключва.А това за шофьора и режима на ТВ-Аута зависи от Видео картата дали ще го имаш така ли ? Не зависи от Софтуера/Драйвера ? ...
Да... да си избрал PAL и на телевизора.
Това дали ще го имаш за избор (режимът на TV-Out-а), зависи и от двете (и от видеокартата и от шофьора).
Според мен както ти самият си прочел на S-video-то яркостният и цветови сигнал са на отделни крачета и трябва да ги окъсиш(може и без кондензатор)погледнато отпред репера да е отгоре се окъсяват долните два пина(до колкото си спомням 99%).На чинча излиза пълен видео сигнал.
Ако имате картина само докато се зарежда Windows-а трябва да включите на Save mode,махате си driver-ите на видеокартата, пускате отново PC-то и вече трябва да си тръгне нормално като естествено отново можете да си сложите driver-ите на видеокартата и да си настройте резолюцията която искате. Просто когато се пуска нов LCD display трябва да се стартира без driver-и на видеото и да се използват "default" опциите.
Причината за това да нямате картина " No signal " е, че при зареждане се използва най-малката резолюция 640x480 която в много случаи не може да се включи от driver-ите на видеокартата и телевизора/LCD display-а не предава картина защото е с по голяма резолюция.
P.S. Това е когато се свързва с VGA (D-sub 15pin (всъщност на кабела може да има само 14-pin-а, единия pin е излишен)) cable. Това за черно-бялата картина до колкото разбвах става само при S-video кабел и се получава от не добре свързани кабели- сигурен съм че има тема за този проблем в форума.
Авторски права на vBulletin